اذهبي الى المحتوى
أم عمر السلفية المصرية

عايزة تعرفي إزاي تعملي فراخ فاهيتا

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

إن شاء الله الطريقة سهلة و بسيطة و كل المكونات موجودة في البيت

 

بص بقى على المكونات يا جميل

 

1- فرخة مقطعة أجزاء على حسب الرغبة

2- 3 حبات بصل

3- 4حبات طماطم

5- 4 قرون فلفل أخضر

6- 5 فصوص ثوم كبيرة

7- ملعة زيت كبيرة

8- ملح و فلفل و بهارات

9- شبت

 

 

طريقة العمل

 

 

تتبلي الفراخ مع نصف كمية الملح و الفلفل و البهارات و تتريكيها حوالي ربع ساعة

 

 

 

تقطعي البصل قطع صغيرة و الطماطم و الفلفل و الثوم و الشبت و تتبيليه بباقي كمية الملح و الفلفل و البهارات

 

 

 

 

تجيبي حلة و تتضعي نصف كمية الخلطة ثم تضعي الفراخ ثم تغطيها بباقي كمية الخلطة

 

 

ثم تتضعي عليها الزيت

 

توضع على النار حوالي عشر دقائق على نار عالية

بعد كده يا ستي تهدي النار خالص و تتريكيها ساعة و نصف ( إوعي تقلبيها و إوعي تحطي ماء علشان ماتبوظيهاش ) ماشي ؟؟؟؟!!!!!!!!!

هو البصل و الطماطم هيصفي ميته لوحده

 

 

 

 

بعد ما تستوي كدة تاخذي قطع الفراخ ( لوحدها من غير الخلطة ) و تضعيها في صنية و تضعيها في الفرن حتى تحمر

 

 

 

و طبعا الخلطة بتاعتك مايكنش فيها مية كتير

 

 

تقدم في أطباق و توضع الخلطة بجانب الفرخ المحمرة

 

 

وممكن تؤكل مع أرز أبيض أو عيش

 

 

 

 

 

 

 

و بألف هنا و شفا و يا رب تعجب العيال و أبوهم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

تسلم إيديكى

أم الفداء
على الوصفة الشهية

 

وإن شاء الله هجربها وأقولكم طلعت ازاى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وانا كمان هجربها ان شاء الله

 

انا كنت بدور عليها من زمان

 

بس انا قلقانه من ساعه ونصف دى ممكن تتهرى ولا انتى ايه رأيك ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

 

سلمت يمينك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

تسلمي حبيبتي

 

ام الفداء

 

وبردوا سؤالي عن الساعة والنصف مش كتييير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

تسلم إيديكى

أم الفداء
على الوصفة الشهية

 

وإن شاء الله هجربها وأقولكم طلعت ازاى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

الحقيقة يا جماعة إن ساعة و نصف مش كتير و لا حاجة لأن الفراخ بتسويها على نار هادئة جدا و طبعا الفرخ بتختلف في موضوع التسوية على حسب حجمها

 

 

 

 

خلاص يا جماعة محدش يزعل

 

 

ممكن حضرتك تختبري موضوع التسوية و منين ما تستوي تقومي بإخراجها من وسط (التظابيط ) - الخلطة يعني - و تحمريها و خلي بالك من موضوع التحمير علشان ما بيخدش وقت كتير زي الفرخة العادية و كمان علشان ما تتحرقش و حد يزعل منك

 

 

 

 

و أشوفكم في وصفة أخرى إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×