إنتقال للمحتوى



مشاركة فى لأننى أحبكِ /~أحب أن أراكِ ~/ بواسطة: آسفة على أحوال المسلمين           كتاب قديم بجانبه نظارات طبية وساعة✿مشاركتي في ملامح فوتوغرافية ولقطة أسبوع✿ بواسطة: همسات في صمت           أحلى منبهــــــات تصحيكِ من النوووم ^^...؟! بواسطة: راجية غفران ربى           ~صفحة مدارسة أحكام فقهية من البداية~ بواسطة: آسفة على أحوال المسلمين           ~ ملتقـى الأحبّـة بأخوات طريــ الإسلام ــق ✿ ~ بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل           صفحة تسميع الأخت الحبيبة "راجية ظل الرحمن" [ورش-الخميس] بواسطة: راجية ظل الرحمن           هنا اجتماع ✿الوردات✿ | الفريق البنفسجي في مسابقة .. بهجة الألوان ..~ بواسطة: راجية ظل الرحمن           حلقة" تراتيل شذية في حفظ سورة السجدة" بواسطة: راجية ظل الرحمن           "من ضارَّ ضار الله به. ومن شاقَّ شَقَّ الله عليه" بواسطة: سدرة المُنتهى 87           »`•.¸• [من أنــا .. ؟] الشخصية الثـ 2 ـانية`•.¸• « بواسطة: صَـعبـة المَـنـآل          
- - - - -

كفتة الحاتي يا اخوات و تعمليها كمان بالبيت


  • لا تستطيع إضافة موضوع جديد
  • من فضلك قم بتسجيل الدخول للرد
22 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 أم ريتاج

أم ريتاج

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1623 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: قراءة القرآن الكريم<br />الكمبيوتر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 03 August 2007 - 05:15 PM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


اخواتى حبيباتى

كلنا اكيد فاكرين ان كفتة الحاتي لها صنعه مختلفة و صعبه علينا


انا برضوه كنت فاكرة كده

لكن ضحكت على نفسي كتير بعد ما عرفت انها سهلة للدرجة ديه :unsure:  :-  :-

يالا ناكل.................... لألألألألألألألألألألألأ قصدى يالا نعملها
بصى و خالى بالك لحسن مقاديرها كتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتيييييييييييييييييييييير قوىىىىىىىىىىىىىى

بصى يا ستى


1- هاتي كيلو الا ربع لحمة كندوز مفرومة لو جبتيها صحيحة افرميها في المفرمة وشين ( معلش اصل ديه لغة الجزار و من ثم لغة الحاتي )  يعنى مرتين

ماشي

2 - هاتى ربع كيلو ليه ضاني ( اللى هى بتاعة الخروف )  و افرميه مع اللحمة

3- هاتى بصل وافرميه او ابشرية ناعم بالمبشرة بس مش هنحطه لآ هنعصره و نأخد الميه بتاعته بس

4- هاتى ملح و فلفل اسود و بهارات و الاحسن تحطى
بهارات السبع توابل
و هقولكم بتتعمل ازاى البهارات ديه بس فى الاخر

5- حطى بقا اللحمة المفرومة هي و الليه على مية البصل و البهارات و الملح و الفلفل و سيبيها تتبل مع بعضها شوية حلوين

6- بعد كده هاتى الاسياخ بتاعك و صبعى الكفته و اشويها على الفحم ( اهههههههه يا حبيبي عليها امممممممممممممممممممممم ) أو صبعيها على قلم " بس مش تجيبى اللحمة عند سن القلم طبعا " و اشويها فى الفرن و فى الاخر هاتى حتة فحمه و ولعيها و بعد ما الكفته تستوى حطى الفحمة في السمن اللى نزل من اللحمة هتبقى عاملة زى المشوية على الفحم و تاخد ريحة الفحم
بس طبعا اللى تشوي على الفحم احسن

7- بعد ماتستوى حطيها في طبق مفروش ( مش ايجار ههههههههه ) بالبقدونس

و بالهنا و الشفا
لا تنسونا من صالح دعواتكن

اه نسيت اكتبي يا ستى ال 7 توابل هما ممكن يكونوا اكتر شوية بس هو اسمهم كده :-
هاتى كل حاجة من اللى هكتبها بكميات متساوية
- كسبرة ناشفة
- قرنفل
- قرفة ( يمكن الاستغناء عنها )
- كبابه صيني
- زعتر
- حبهان
- كمون
- ورق لورو
- جوز الطيب
- فلفل أسود

هاتى كميات متساوية منهم و يا سلام لو تجيبيها صحيحة مش مفرومة من عند العطار و تحمصيها الاول شوية على النار
و بعدين تحطيهم كلهم على بعض فى الكبه و تطحنيهم
على فكرة بنحطها على حاجات كتير يعنى مثلا اي حاجة مشوية بنحطها عليها فراخ لحمة اى حاجة
و كمان تتبيلة البانية و تتبيلة فراخ الكنتاكي و ممكن اى حاجة هنقليها بالبقسماط المفروم أو الدقيق نحط منها شوية على البقسماط و الدقيق دول بتبقى روعة

يالا بقا طولت عليكم

استودعكن الله

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته




صورة


#2 أم اليسر

أم اليسر

    زهرة متفتّحة

  • العضوات الجديدات
  • 160 مشاركة
  • المكان: ملكوت الله

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 04 August 2007 - 03:02 PM

ماشاء الله عليكِ أم ريتاج
دي وصفة سهلة.....وصفة هايلة
هنعملها ونجرب :wacko:

#3 بنت الصادق

بنت الصادق

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2947 مشاركة
  • المكان: ام الدنيا
  • الاهتمامات: فن التجميل

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 05 August 2007 - 01:16 PM

جزاكي الله خيرا اختي الحبيبة على الوصفة الرائعة.. بس انا لية إضافة

الحقيقة انا نفس الطريقة دي كنت بعمل بيها الكفتة بتاعتي مع إضافتين اتنين عشان بس الكفتة تمسك نفسها، لأنك لو عملتيها بالطريقة دي وجيتي تصبعيها هتفك مني .. وسدئيني انا مجربة كل دة لحد ما نجحت في عملها

عشان الكفتة تبأة ماسكة نفسها.. اكسري عليها بيضة نية وقلبيها كويس، وبعدين هاتي رغيف فينو.. (فرنساوي) بلي واعصريه كويس من المية، وبعدين حطيه على الكفتة واعجني بإيديكي لحد ما كل المقادير تختلط ببعضها..

لما تيجي تصبعيها عالقلم هتلائيها ماسكة نفسها كويس، وكمان طعم العيش مش هيبان بعد كدة في الكفتة

وفي كمان إضافة هضيفها للي عيزة تعملها.. هي أكلة اسمها عندنا هنا في الكويت خشخاش. الأكلة دي إيرانية وهي عبارة عن كفتة مشوية وتحتها طماطم مشوية مهروسة ومعجونة بالبقدونس.. الحقيقة طعمها مش ممكن بجد روعـــــــــــــــــــــــــة

انتي ممكن تشوي طماطم وبعد ما تتشوي تهرسيها بالشوكة وتحطي عليها بقدونس مفروم وبعدين تقلبيهم مع بعض.. وترصي فوقيها صوابع الكفتة

يا الله.. بجد الطعم عجيب وهيعجبك اوي... وكمان حاجة جديدة متعملتش ابل كدة :)

#4 لواء العزة

لواء العزة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4302 مشاركة
  • المكان: مع أحلى صحبة {أخوات طريق الإسلام}
  • الاهتمامات: صبرًا يا نفسي معنا الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 5


تاريخ المشاركة 05 August 2007 - 01:37 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
بارك الله فيكِ حبيبتي
ام ريتاج
على الوصفة الرائعة
وبارك الله فيكِ حبيبتي
بنت الصادق
على الاضافة الرائعة أيضاً





طالب الحق يكفيه دليل وصاحب الهوى لا يكفيه ألف دليل

الجاهل يتعلم وصاحب الهوى ليس لنا عليه سبيل



QQ عناقيـــد QQ .. سابقًا


#5 أم ريتاج

أم ريتاج

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1623 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: قراءة القرآن الكريم<br />الكمبيوتر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 05 August 2007 - 01:43 PM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
غاليتى بنت الصادق
جزاكى الله خيرا حبيبتى على الوصفة الكويتية الخاصة بالطماطم و البقدونس هي شكلها حلو ان شاء الله اعملها و اجربها مع الكفته
و برضوة بالنسبة اننا نحط  بيضه او رغيف فينو مبلول ديه فكرة كويسة و كنت بعملها الأول
لكن تنفتكرى الحاتى بيجط بيض او فينو
عايزة اقولك ان السبب فى فك الكفته هو مرحلة الفرم عشان كده قولت اننا بنجيب اللحمة المفرومة الجاهزة من عند الجزار و هي عادتين بتبقى مفرومة  ( وشين ) يعنى مرتين ثم بحط عليها الليه و افرمها مرة كمان مع بعض يعنى بتبقى مفرومة 3 مرات
و ده برضوه بيطبق على اللحمة الصحيحة لو جبتيها بالبيت تفرميها مرتين الاول لوحدها و المرة الثالثة مع اللية
و الطريقة ديه من واحد حاتى و شفته و هو بيعملها من الاول للأخر
بس لو لا قدر الله برضوه و الكفته صممت على رأيها بعد كل ده و مش عايزة تمسك معاكي ابقى بقا حطى لها رغيف فينو او بيضة يمكن يخلوا الكفتة تغير رأيها
بس و انتى بتعمليها سمى بالرحمن
استودعك الله

تم التعديل بواسطة أم ريتاج, 05 August 2007 - 01:45 PM.





صورة


#6 بنت الصادق

بنت الصادق

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 2947 مشاركة
  • المكان: ام الدنيا
  • الاهتمامات: فن التجميل

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 06 August 2007 - 09:00 AM

الحبيبة ام ريتاج

لا اعتقد ان الحاتي لو حط عليها عيش هيقولك، انا اسمع اصلا ان الكفتة الي بناكلها منه بيضيفلها عيش كتير، والي ضميرهم صاحي قليلين اوي.. عموما جايز فعلا يكون عندك حق، انا هجرب ان شاء الله الطريقة دي وابأة اقولك

عزيزتي مروة تركي
وجزاكي الله خيرا، اسعدك الله في الدارين :)

#7 أم ريتاج

أم ريتاج

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1623 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: قراءة القرآن الكريم<br />الكمبيوتر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 06 August 2007 - 09:17 AM

عرض المشاركةبنت الصادق, في Aug 6 2007, 09:00 AM, كتب:

الحبيبة ام ريتاج

لا اعتقد ان الحاتي لو حط عليها عيش هيقولك، انا اسمع اصلا ان الكفتة الي بناكلها منه بيضيفلها عيش كتير، والي ضميرهم صاحي قليلين اوي.. عموما جايز فعلا يكون عندك حق، انا هجرب ان شاء الله الطريقة دي وابأة اقولك

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
اخيتى بنت الصادق
انى احبك فى الله
استودعك الله




صورة


#8 لواء العزة

لواء العزة

    عضوة متألقة

  • العضوات
  • 4302 مشاركة
  • المكان: مع أحلى صحبة {أخوات طريق الإسلام}
  • الاهتمامات: صبرًا يا نفسي معنا الله
  • الحالة المزاجية:

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 5


تاريخ المشاركة 06 August 2007 - 09:20 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حلوه المناقشة  دي ^_^
كملوا لعلنا نستفيد
بس على فكرة انا سمعت بموضوع رغيف الفينو
وعموما  الفكرتين ان شاء الله حلوين طالما مجربين
وكمان هاقولكم على شيء انا كنت الاول بضع البصل مفروم ناعم
مش عصير البصل وعلشان كده ممكن تكون من اسباب تفككها  البصل المفروم

ربنا يبارك فيكم ويطعمكم من ثمار الجنة حبيباتي





طالب الحق يكفيه دليل وصاحب الهوى لا يكفيه ألف دليل

الجاهل يتعلم وصاحب الهوى ليس لنا عليه سبيل



QQ عناقيـــد QQ .. سابقًا


#9 طالبة العفو والغفران

طالبة العفو والغفران

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 476 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 09 August 2007 - 12:55 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،
موضوع رائع تسلموا يا غالين
مناقشة حلوة احنا المستفدين من وراها كتير
ربنا يبارك فيكم ويطعمنا جميعا من ثمار الفردوس الاعلى
اللهم امييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييين



#10 وفاء سالم

وفاء سالم

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 567 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 25 September 2007 - 05:48 PM

ريقنا جرى الله يسامحكو أم ريتاج ايه الحلاوة دى ابداع فى الوصف انا فتحت بقى وانا بقرأ الوصفة  
والله عليكى بنت الصادق مداخلتك مفيدة خصوصا الطماطم المشوية مع البقدونس هاجربها  باين عليها حلوة ا
الله الله هادور فى الاكلات التانية يمكن الاقى منافسة مفيدة كدة اطلع منها بجديد احبكن فى الله أخواتى .

fhv__hggi_td_k.gif

#11 ام عمر 2003

ام عمر 2003

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1522 مشاركة
  • المكان: مصر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1


تاريخ المشاركة 16 November 2007 - 05:47 PM

جميل وجزاكم الله خيرا بس ازاي اعمل عصير البصل

#12 أم ريتاج

أم ريتاج

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1623 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: قراءة القرآن الكريم<br />الكمبيوتر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 14 December 2007 - 08:47 PM

عرض المشاركةام عمر 2003, في Nov 16 2007, 06:47 PM, كتب:

جميل وجزاكم الله خيرا بس ازاي اعمل عصير البصل
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

ده انت اللى جميل يا عسل

شوفى يا ام عمرمر

انتى بتجيبى البصل و تبشريه و بعدين تمسكيه بايديك و تتضغطى عليه ( تعصريه) لحد ما ينزل الميه بتاعته

بتاخدى الميه ( عصير البصل) و ترمى الباقى او ممكن تحطيه على حاجة تانية بدل ما ترميه

بس




صورة


#13 ايا نفس اصبرى فالموعد الجنة

ايا نفس اصبرى فالموعد الجنة

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1101 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 1


تاريخ المشاركة 14 December 2007 - 09:03 PM

طبعا وصفات ام ريتاج حبيبتى
بقالى كتير مشفتش ليكى مواضيع وحشتينى جداااااااااااااااااااااا
فانى احبك فى الله والاخت ج جهاد
وحشتونى انتم الاثنين
انت مش عسل بس داه انتم عسل وسكر وقمر وكل حاجة حلوة
وجزاكم الله خيرا خصوصا على الوصفات المثبتة

#14 ناهد ابو النور

ناهد ابو النور

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 557 مشاركة
  • المكان: مصر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 17 December 2007 - 11:56 PM

السلام عليكم هذة الطريقة جميلة جدا ولكن عندى طريقة سهلة جدا.
المقادير:dry: :mrgreen:
1كيلو لحم مفروم-بقدونس-5بصلات-ملح-فلفل اسود-بهارات لحمة.
الطريقة:dry: :closedeyes:
نحضروعاءونضع فية اللحم والبصل المبشور ناعم جداوالبقدونس المقطع ناعم والفلفل والبهارات والملح ويعجن بليد جيداحتى تتجانس.
نحضر الحلة ونضع فيها قليل من الزيت ونصبع الكفتة بليد اليمنى ثم نضع كل الا صابع الواحدتلوالاخرحتى اخر اصبع نضع القليل من الماءكوبان ماءمثلا ثم ضع رشة زيت على الوجة الان اغلقى الحلة وتوضع على نار هادئة حتى تلا حظى ان الاصابع متماسكة بعد ذلك نحضر صينية نرص الاصابع فيها وتوضع فى الفرن تحت الشواية حتى تحمر.
وبلهنا والشفا.
(ملحوظة):dry:
الملح وانتى بتعجنى اللحم تذ وقى الحدق كماتريدين. :ninja:   :closedeyes:

#15 قلب منكسر

قلب منكسر

    عضوة فعّالة

  • العضوات
  • 1227 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 18 December 2007 - 12:14 AM

يسلموووووووووووووووووو.

#16 ~رؤى~

~رؤى~

    عضوة نشطةجدًا

  • العضوات
  • 996 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 18 December 2007 - 01:57 AM

جزاكِ الله خيرا حبيبتي ام ريتاج

بس حبيبتي بالنسبة لاستخدام جوزة الطيب

شوفي الرابط ده

http://akhawat.islam...showtopic=69192



سأنقطع عن المنتدى فترة

أرجو أن لا تنسوني من صالح دعائكن

وإن لم نلتقي في الدنيا ثانية فأسأل الله

أن يجمعني بكن في جنة النعيم
أحبكن في الله


#17 اهل القران

اهل القران

    زهرة متفتّحة

  • العضوات الجديدات
  • 37 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 02 January 2008 - 05:55 PM

مشكورة يا اختى على الوصفه الحلوة دى

#18 القمر المضئ

القمر المضئ

    عضوة نشطةجدًا

  • العضوات
  • 832 مشاركة
  • المكان: مصر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 14 January 2008 - 04:33 PM

عندى استفسار لام ريتاج بس ماتتضحكوش عليا انتى قلتى الفحمه  احطها فين بالظبط فى الصينيه الى فيها الكفته ولا تقصدى ايه فهمينى  ييووووه بقى  اشرحى لو سمحتى



صورة
صورة
صورة
صورة

#19 oumo anass

oumo anass

    عضوة نشطة

  • العضوات
  • 383 مشاركة

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 0


تاريخ المشاركة 14 January 2008 - 05:04 PM

السلام  اختي سوهندا في الحقيقة انا التي اضحك لنفس السؤال لازم ننتظر ام ريتاج

#20 أم ريتاج

أم ريتاج

    عضوة مجتهدة

  • العضوات
  • 1623 مشاركة
  • المكان: مصر
  • الاهتمامات: قراءة القرآن الكريم<br />الكمبيوتر

غير متواجدة

نقاط الإعجاب: 7


تاريخ المشاركة 20 January 2008 - 02:45 PM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
اخواتى الغاليات سوهندا و أم أنس
بارك الله فيكن على مروركن الطيب

بالنسبة للفحمة
بصوا

لو انتى بعد ما صبعتى الكفته حطيتيها على الشبكة من دون صينية يعنى تنزل الدهون بتاعتها في صينيه تحت منها فمن الطبيعي انك هتحطى الفحمة في الصينيه اللى بينزل فيها الدهون

اما بقا لو صبعتيها و سويتها في صينيه فطبعي انها هتنزل الدهون في نفس الصينيه يبقى هتحطى الفحمة في نفس الصينية اللى فيها الكفته

و في الحلتين بعد ما تفتحي الفرن و تحطى الفحمة اقفلى الفرن بسرعة عشان الريحة تفضل في الفرن و الكفته تتبخر بريحة الفحم عشان تكون زي المشوية على الفحم

و بالهنا و الشفا




صورة





0 عضوة (عضوات) يشاهدون هذا الموضوع

0 العضوات, 0 الزائرات, 0مجهولات