اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

*رائعة*حلوى الحجازيه اللذيذه بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

post-110000-1316530530.gif

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اقدم لكن اليوم طريقة حلوى لذيذه جدااااااا وانا بحبها جدا جدا هى حلوى الحجازيه

طريقتها سهلة جداااا والطعم فى النهايه تحححححفه

اتمنى ان تعجبكن باذن الله وتجربوها

 

نبدا باسم الله

 

الحشو ومقاديره وطريقة التحضير

 

اولا نضع فى وعاء عميق

كوب ونصف سميد

كوب ونصف سكر

2 ملعقه كبيرة قرفه ناعمه

post-133586-1322163078.jpg

 

ثانيا نحضر نصف كوب ماء وعليه ملعقة ماء ورد ونرش على الخليط السابق قليلا قليلا بالملعقه ونعجن بايدينا

 

post-133586-1322163105.jpg

 

حتى يتماسك ويصبح بهذا الشكل ونتركه جانبا

 

post-133586-1322163311.jpg

 

العجينه ومقاديرها وطريقة التحضير

اولا نحضر كوب فارغ ونضع فيه ملعقه كبيرة خميرة فوريه وعليها نصف ملعقه صغيرة سكر

 

post-133586-1322163343.jpg

 

ثانيا نضع على الخميره ماء دافىء لكن لا نضعه مرة واحده بل قليلا قليلا حتى تصبح مثل العجينه ونتركها جانبا حتى تخمر

 

post-133586-1322163194.jpg

 

هذا شكل الخميرة بعد ان خمرت

 

post-133586-1322163222.jpg

 

ثالثا نملاء الكوب الذى به الخميره حوالى كوب الاربع ماء دافىء ونقلب جيدااا

post-133586-1322163245.jpg

 

رابعا فى وعاء كبير نضع

3 اكواب ونصف دقيق مع ذرة ملح

نصف كوب سميد

ونخلطهم ببعض

post-133586-1322163279.jpg

 

خامسا نضع فى كاسرول على النار

نصف كوب زيت

نصف كوب سمنه

ونتركهم حتى يسخنوا وليس يقدحوا

 

post-133586-1322163304.jpg

 

 

سادسا نرش بالملعقه من الزيت والسمنه المخلوطين على الدقيق قليلا قليلا ونفرك باصابع اليد

post-133586-1322163324.jpg

 

حتى يصبح الدقيق بهذا الشكل

 

post-133586-1322163352.jpg

 

سابعا نعجن الخليط السابق بالخميرة المذابه فى ماء دافىء حتى تصبح العجينه بهذا الشكل لينه ومتماسكه ولا تلتصق بالاصابع

 

post-133586-1322163439.jpg

 

ثامنا نقسم العجينه جزئين

ونفرد جزء منهم فى صينيه كبيرة كما فى الصورة

 

post-133586-1322163637.jpg

 

post-133586-1322163492.jpg

 

ثم نقلبها فى طبق او صينيه كبيرة ونتركها جانبا

 

 

post-133586-1322163687.jpg

 

تاسعا نفرد الجزء الاخر فى نفس الصينيه وندهنها قبلها بالقليل من الزيت والسمن

 

post-133586-1322163492.jpg

 

عاشرا نضع الحشو ونبتعد عن حواف العجينه

ونسويها بظهر الملعقه

ثم نبطط الحشو بايدنا

ثم نضع الجزء الاخر من العجينه التى فردناها فى الاول على الوجه فوق الحشو ونبططها على الحشو جيدااا

واليكن الصور

 

post-133586-1322163542.jpg

 

post-133586-1322163621.jpg

 

post-133586-1322163737.jpg

 

post-133586-1322163937.jpg

 

هاهى الصينيه اصبحت جاهزه نتركها لتخمر ساااااااعه

 

post-133586-1322163989.jpg

وهذا شكلها بعد التخمر

post-133586-1322163844.jpg

 

ثم ندخلها الفرن الذى قد تم تسخينه من قبل على درجة حرارة متوسطه ونتركها حتى احمرار الوجه واليكن الصور

 

post-133586-1322164038.jpg

 

post-133586-1322164066.jpg

 

post-133586-1322163927.jpg

 

post-133586-1322163956.jpg

 

ولا ننسى ان نضعها فى علبه محكمة الغطاء

 

post-133586-1322163984.jpg

 

والف هنا وشفا

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

شكلها مغرى بصراحه يا يسوره

أن شاء الله بجربها

عايزين نحجزلك أنتِ وماريا على المغرب بقى ^ــــــــــــ^

وياريت تقلبوا شويه على الأكل اللبنانى والسورى

تسلم إيدك يسوره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم ايديك ياقمر

مع اني عمري ما كلتها

بس شكلها يشهي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين اختى ام هانيا

سلمك الله وحفظك من كل سوء

طعمها جميل جداااا بالنسبه لى طبعا

جربيها حبيبتى ان شاء الله تعجبك

اسعدنى ردك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو

شو ها الحلا يا بنت

راااااااائعه

لو كان عندي قرفه كنت قمت عملتها الان

بجد تسلم ايدك

مع ان مشوارها طوييييييييييييييييل

اخدت وقت طويل عما وصلت للنهايه بس تستاهل الواحد يقراها

ههههههههههههههههههههه

 

بجد ممتاااااااازة يا يسورة

 

 

بنوووووووته

بدور والله علي الاكل السوري

بس مش مركزه الايام دي

انتظري لما اروق كدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكلها مغرى بصراحه يا يسوره

أن شاء الله بجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بنوووووووته

بدور والله علي الاكل السوري

بس مش مركزه الايام دي

انتظري لما اروق كدا

روقى براحتك يا مرمورتى

أنا أصلا مليش نفس أعمل حاجهه اليومين دول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يسرا على الاكل الجميييل

اظاهر راح تفتحى انت ماريا مطاعم مغربية و حجازية

تسلم ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله بوركتي اختي وسلمت يداكي على الحلوى بس عندي سؤال صغير ممكن اعمل الحشوة تمر مثلا او فول سوداني مع السكر يطلع معي ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

رووووووعة اللهم بارك .. تسلم ايديك يا يسورة فعلا جميلة و مجهود ملموس

شو هو السميط .. أولا لاني اريد عملها باقرب وقت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لما كنا بنشتري حجازية في البيت

كنت بكون المستهلكة الأولى والكبرى لها

تحححفة ورووووووعة تعالي شوفي المحلات عندنا بتبيع الكيلو بكام

ولا اقولك بلاش بلاش

علشان اخذها منك بسعر صغنن واكسب فيها

او اكلها بالهناء والشفاء

 

قوليلي يا يسرا الثلاجة بتاعتكم بتحطوها فين ؟ ياريت ما تكونش جوه الشقة اوي علشان اخذها واجري

عايزاها بكل اللي فيها و ياريت تعمروها قبل ما اخذها

نياهاهاهاهها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههه

اضحك الله سنك يا ذلولة

 

 

اسلامية

السميط= السميد الي بنستخدمة في عمل البسبوسة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله خيرا

اكلة جديدة اكيد حلوة عشان من ايد يسورة

بس كان لي سؤال هو سهل بس انا مش عارفاه معلش

هو السميط ده اجيبه منين؟ هل ممكن يطلب من السوبرماركت عادي زي الدقيق؟

لان كل ماشوف وصفة هو فيها مش بعملها لاني مش عارفاه...

و جزاك الله خيرا يسورة معلش مبتدأة و بحب اسأل عشان اتعلم من الشاطرين اللي زي يسورة حبيبتي

تسلم ايديك و لا حرمنا الله من وصفاتك الرائعة مثلك...

تم تعديل بواسطة أمة من إماء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيك يا يسورة على هذه الحلوى

قبل قليل كنت في قسم الرشاقة عايزاني أفسد كل شيء

والله محتارة أنا أحب الحلويات وأحب أن أنقص من وزني ماذا أفعل :?: :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أمة من اماء الله

هجاوب عليكي انا حبيبتي

علشان يسرا تعبانه بعد إذنها طبعا

 

السميد بالدال وليس بالط

 

بتلاقيه في السوبر ماركت عادي او عند العطار

قوليله سميد الي بنستخدمة للبسبوسه

هتلاقي مكتوب علي الكيس اسمة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلوة يايسرا تسلم إيدك

بس أنا عايزة حاجة أسهل من كده

أصل بعيد عنك بشتغل بذراع واحدة

عارفة طبعا الذراع التانية بتكون شايلة مين ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

شكلها مغرى بصراحه يا يسوره

أن شاء الله بجربها

عايزين نحجزلك أنتِ وماريا على المغرب بقى ^ــــــــــــ^

وياريت تقلبوا شويه على الأكل اللبنانى والسورى

تسلم إيدك يسوره

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ههههههههه

والطعم احلى يا بنوته

جربيها حبيبتى راح تعجبك باذن الله

هههههههههههههههه

هى الحجازيه مغربيه ؟ اول مرة اعرف بجد

لبنانى وسورى مررررررة واحده

سلمك الله وحفظك من كل سوء

انرتى الصفحه حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااو

شو ها الحلا يا بنت

راااااااائعه

لو كان عندي قرفه كنت قمت عملتها الان

بجد تسلم ايدك

مع ان مشوارها طوييييييييييييييييل

اخدت وقت طويل عما وصلت للنهايه بس تستاهل الواحد يقراها

ههههههههههههههههههههه

 

بجد ممتاااااااازة يا يسورة

 

 

بنوووووووته

بدور والله علي الاكل السوري

بس مش مركزه الايام دي

انتظري لما اروق كدا

ايه يا زيزى اوعى تكونى ما بتعرفى الحجازيه

الاروع مرورك يا قلبى

اعمليها راح تعجبك باذن الله

بس على فكرة نسيت اكتب انك تحطى على الدقيق ذرة ملح

ان شاء الله اقول للمشرفه تكتبها فى الموضوع

الله يسلمك حبيبتى من كل شر

هههههههههههههههههه

لاااااااا دى سهله جدااااا بس هى الصور اللى كتييييييييير ههههه

جزاك الله خيرا حبيبتى

نورتينى يا غاليه

لكن صحيح فين الاسئله شكلى حسدتك ههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكلها مغرى بصراحه يا يسوره

أن شاء الله بجربها

اهلييييييييين مودتى

جزاك الله خيرا حبيبتى

جربيها باذن الله حتعجبك

نورتيىىىىىىىىى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اه والله مش اعرفها

هههههههههههههههه

بس لما اجيب قرفه هعرفها ان شاء الله

ههههههههههههه

مع اني ما بحب القرفه المطحونة دي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

شكلها مغرى بصراحه يا يسوره

أن شاء الله بجربها

عايزين نحجزلك أنتِ وماريا على المغرب بقى ^ــــــــــــ^

وياريت تقلبوا شويه على الأكل اللبنانى والسورى

تسلم إيدك يسوره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك يسرا على الاكل الجميييل

اظاهر راح تفتحى انت ماريا مطاعم مغربية و حجازية

تسلم ايدك

سلمك الله من كل سوء حبيبتى

مرورك الاجمل دندون العسوله

ههههههههههههههههه

والله بما ان كل واحده فينا فى مكان فمش حينفع نعمل مطعم فى مكان واحد

فممكن نعمل مطعم متنقل وكل الاخوات الماهرات مثلك كده فى المطبخ يشتركن فيه :biggrin: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رائعه يايسرااااااااا

 

تسلم ايدك

 

مممكن اعملها لما اعصابى تهدا من اللى بيحصل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله بوركتي اختي وسلمت يداكي على الحلوى بس عندي سؤال صغير ممكن اعمل الحشوة تمر مثلا او فول سوداني مع السكر يطلع معي ؟
سلمك الله من كل سوء اختى الحبيبه

بصى هى الحجازية حشوها المفروض بيكون بالسميد والقرفه والسكر

وممكن كمان تحطى فى الحشو مكسرات مفرومه او سودانى مفروم

لكن انا لم اعملها بالسودانى او المكسرات لان زوجى لا يحبها هكذا

لكن والله ممكن تجربى وتعمليها بالتمر حتبقى حلوة جدااا

اسعدنى مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله

رووووووعة اللهم بارك .. تسلم ايديك يا يسورة فعلا جميلة و مجهود ملموس

شو هو السميط .. أولا لاني اريد عملها باقرب وقت

الاروع مرورك سمسمتى

وجزاك الله خيرا على الشعار وتنسيق الموضوع

اسعدك ربنا فى الدارين

بصراحه كانت مفاجئة

وعلى فكرة هذه طريقتى الخاصه لم ااخذها من اى منتدى

سلمك الله من كل سوء يا قلبى

والله هى سهلة جداااا

هى بس الصور الكتير علشان اقدر اوصل لكن الطريقة بالظبط وخطوة خطوة

معلش هذه غلطة من عندى لان المفروض اكتب السميد بدلا من السميط لكن احنا فى اسكندريه ننطقه سميط

والسميد بنعمل بيه ايضا البسبوسه والهريسه

يا ريت تجربيها حتعجبك باذن الله حبيبتى

انتظرى منى رساله باذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×