اذهبي الى المحتوى
موده واخاء

شيش طاووق .. وبالصور

المشاركات التي تم ترشيحها

شيش طاووق .. وبالصور

31227488751.gif

 

بسم الله الرحمن الرحيم

 

 

في الاول نجهز المكونات

 

وراك دجاج مخليه

 

31217264443.jpg

 

طماطم وفلفل الوان ( معنديش غير فلفل اخضر) وبصل متقطعين مكعبات

 

 

11217264443.jpg

 

 

 

 

زبادى وتوم وملح وفلفل اسود وسماق وبهارات وصلصه طماطم وكاري او كركم

 

 

21217264443.jpg

 

 

 

نخلط المكونات اللي في الصورة التانيه مع بعض اللي هما

الزبادي والتوم والبهارات والسماق والملح والفلفل الاسود والكارى

 

51217264443.jpg

 

وطبعا نكون غاسلين الفراخ كويس

 

وننقع الفراخ في الخلطة دي على الاقل مده ساعتين

انا عن نفسي بحب ابيتها ده للجزء اللي هاستخدمه اما الباقي بحطهم بتتبيلتهم في الفريزر

 

41217264872.jpg

 

ونكون مجزين الصينيه بوضع ورق فويل الومنيوم وعليه ورق زبدهونكون مجهزين الاسياخ اللي هنحط فيها بعد ما ننقعها بالميه شوي

 

41217264443.jpg

 

 

 

نحط الفراخ في الاسياخ وما بينها الفلفل الاخضر والطماطم والبصل بالترتيب اللي يعجبنا

 

21217264541.jpg

 

وهنا اما خلصتهم كلهم

 

31217264541.jpg

 

نغطي الصينيه بالفويل ونحطها في الفرن

 

 

 

 

 

 

 

41217264541.jpg

 

 

[/center]

وهنا بعد ما استوى

 

 

01217266211.jpg

 

وبالهنا والشفا

 

ويارب يعجبكم

 

(( منقوووووول ))

51227488751.gif

 

 

 

 

نقلته لكم

 

والدال على الخير كفاعله

 

58.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يعطيك العافية

 

منمون شكلها لذيذه

 

تسلم إيديك اللي نقلت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الله يعطيك العافية

 

منمون شكلها لذيذه

 

تسلم إيديك اللي نقلت

نوتينى ياغاليه والله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيك اختي ام عبدالله وحيد

 

شكلها لذيذ ان شاء الله بجربها

نوتينى ياغاليه والله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جزاكـِ الله خيـراً

 

روووعة ماشاء الله

 

باركـ الله فيكـِ غاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

رووووووووووووووووووووووعة

 

ولذييييييييييييييييييييييييييييذة

 

وتسلم أيدك وإياكى تقوليلي اعملي رجيم :unsure: :mrgreen: :closedeyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيك

 

بس ممكن تقولي كم الوقت يعني تقديرا لاني حابة اعمله لرمضان اول يوم ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا ام حلا النقع ساعتين

والطبخ ساعه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيك اختي ام عبدالله وحيد

 

شكلها لذيذ ان شاء الله بجربها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممم انا جوعت سلمت يداكى بس ممكن حبيبتى اعرف ماهو السماق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههه

 

والله العظيم انتى عسل يا ام عبدالله

 

بس فعلا هو ايه السماق دة

 

ممكن يكون سمان بس غلطوا فى الحرف الاخييير

 

ههههههههههههه

 

تسلم ايدك يا قمممر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزك الله خيرا

 

جوعتيني ياام بيدو

نفسي افهم شو تخصصك بالضبط ....علمي و لا طبخ و لا طبي

 

ارسيلك على بر هههههههه

ماشاء الله عليكي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزك الله خيرا

 

جوعتيني ياام بيدو

نفسي افهم شو تخصصك بالضبط ....علمي و لا طبخ و لا طبي

 

ارسيلك على بر هههههههه

ماشاء الله عليكي

 

 

انا بتاع كله ههههههههههههههههههه

وانا نفسى اعرف متغظه ليه هههههههههه بس عسل برضه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طاب ماعملتى حبيبتى ام بيدو روووووعه

طول عمرك مبدعه ربنا يبارك فيكى ايااارب

 

بس معلش انا ليه سؤال بسيط ماهو السماق والاقيه فين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

طاب ماعملتى حبيبتى ام بيدو روووووعه

طول عمرك مبدعه ربنا يبارك فيكى ايااارب

 

بس معلش انا ليه سؤال بسيط ماهو السماق والاقيه فين

 

 

 

 

 

 

السماق عبارة عن شجر

ثمارها هي حبوب السماق

التي تطحن وتكون ذات لون خمري جميل

وهذه صورة للحبوب قبل طحنها

 

85904.gif

 

"السماق يمنع النزيف، يسوّد الشعر، مضاد للروماتيزم، يمنع قيح الاذن، يسّكن وجع الأسنان، دابغ للمعدة مقو لها، يسكن العطش ويشهي لحموضته ويسكن الغيثان الصفراوي، يعقل الطمث والنزف ويحقن به للدستناريا ولسيلان الرحم والبواسير". ,ومذاقه جيد للطبخ

ويقول ابن البيطار في السماق: "يسّود الشعر (طبيخ أوراقه) يقطع قيح الاذن، إذا تضمد بالورق مع الخل والعسل اضمر الداحس ومنع الغرغرينا من الانتشار في الجسم، مضاد للاسهال المزمن، يزيل خشونة الاجفان، يقطع سيلان الرطوبة البيضاء من الرحم ويبرئ من البواسير، مشهي جيد للطعام".كما ان السماق يستخدم في الغذاء والصناعة حيث يستعمل لتحميض بعض المأكولات فيحسن طعمها ويطيب نكهتها ويضاف إلى نبات الزعتر فيعطيه الحموضة المرغوبة..

ونظرا لأن السماق يحتوي على كمية كبيرة من المواد العفصية "دابغة" فإنه يستعمل في صناعة دبغ الجلود ويسمى "حشيشة الدباغين" وكان يستخدم كثيرا في الاطعمة أما الآن فقد قل استعماله.

 

ويباع عند العطارين

تم تعديل بواسطة ام عبدالله وحيد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بارك الله فيك يا اختى

يا سلام أول مرة اسمع بهل الاكلة

لو بتعزمينى عليها بكون شاكرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×