اذهبي الى المحتوى
راضية وحامدة الله

متميز**كفته بالصلصه ومعاها ارز بشعريه بالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

post-16501-1267016160.gif

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

طبخت بالامس كفته بالصلصه وارز بالشعريه وقلت تشاركونى وتيجو تاكلو :tongue:

وكمان تقولو رايكم ونتبادل الاراء

وياريت كل واحده تقول اختلافها فى طبخ الكفته لكى يستفاد الجميع

 

المقادير

كيلو الا ربع لحمه مفرومه

نصف كيلو ارز

بصله كبيره

5فصوص ثوم كبار

5 فصوص كبار ثوم ناعم

نصف حزمه بقدونس ونصف شبت ونصف كزبره

ملح وبهارات

كيلو طماطم معصوره ومصفى

 

 

الطريقه

نضع اللحمه المفرومه وعليها الارز والبصله و5 فصوص ثوم والخضره والملح والبهارات فى الكبه ونفرومهم جيدا او عند الجزار اللى بيفرم الكفته

 

ثم نعملها صوابع او دوائر زى ما تحبى شكلها

ونحمرها فى الزيت

 

وفى قدر نضع شوية زيت ذره وعليه باقى الثوم الناعم ونحمره وبعد ذلك نضع عليه عصير الطماطمونتركهم الى ان تتسبك

 

مش بعمل التسبيكه ببصل عشان تبقى خفيفه ولا تسبب الحموضه

ونضع عليها الماء ونتركها لتغلى ثم نضع عليها الكفته ونسويها وبالهنا والشفا

gYK90559.jpg

 

ونعمل الارز بالشعريه

i5f90559.jpg

 

وتقدم الكفته وجوارها الارز والسلطه واذا تحبى تاكليها بخبز بتبقى جميله

OeN90559.jpg

 

وبالف هنا

تم تعديل بواسطة ام حلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاءا لله جميله جدا يااشجان

 

ومن غير مااذوق طعمه جدا بالهنا والشفا على قلبك

 

 

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكله جميل اوى بيفتح النفس

 

انا بعمل الكيلو لحمة مفرومه عليه كبشة رز _قبضة ايد مفتوحه او كوبايه متوسطة رز واغسل الرز وانشفه فى البلكونه

 

وبعدين اطحنة لوحده فى المطحنة ثم اضيفه للحمة

وبعدين افرم نص حزمة كسبرة ونص مقدونس ونص شبت وراس توم وفلفلتين حارتين

 

واضيف كل المكوناتواحمرهم صصوابع

 

وبعدين بعمل صلصه بتومه ربنا يسامحك يا اشجان جريتى ريقى لما اقوم اضرب

 

ملحوظه_ورز ابيض كمان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاءا لله جميله جدا يااشجان

 

ومن غير مااذوق طعمه جدا بالهنا والشفا على قلبك

 

 

جزاك الله خيرا

 

 

الاجمل مرورك انوسه

 

ربنا يعزك يارب ويسعد قلبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكله جميل اوى بيفتح النفس

 

انا بعمل الكيلو لحمة مفرومه عليه كبشة رز _قبضة ايد مفتوحه او كوبايه متوسطة رز واغسل الرز وانشفه فى البلكونه

 

وبعدين اطحنة لوحده فى المطحنة ثم اضيفه للحمة

وبعدين افرم نص حزمة كسبرة ونص مقدونس ونص شبت وراس توم وفلفلتين حارتين

 

واضيف كل المكوناتواحمرهم صصوابع

 

وبعدين بعمل صلصه بتومه ربنا يسامحك يا اشجان جريتى ريقى لما اقوم اضرب

 

ملحوظه_ورز ابيض كمان

 

انتى الاجمل يا سموءه

 

جميله طريقتك ماشاء الله

 

بالهنا والشفا يا عسل بالقشطه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميلة جداا تسلم ايديك يا شجونة الحبيبة

 

 

تسلمى يا سهومه يا قمر

 

الجميل هو مرورك واكلاتك الروعه ماشاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم الايادي اكلة متميزة

 

 

تسلمى يا ام حلا

 

الاميز هو انك مشرفتنا وبتشجعينا دايماٌ جزاكى الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

طبق حلو كتير تسلم ايدك يارب

لكن اريد ان اعرف ماهو الشبت؟

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

انتى الاحلى ومرورك يا غروب

 

الشبت هو الخضره زى البقدونس والكزبره كده

ودى صورته

ivN62057.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله تسلم ايدك

دائما متميزة حبيبت قلبى

شكلها رااااااااااااااااااائع

 

ربنا يكرم اصلك يا جيجى

 

انتى اميز وذقك احلى وعنيكى هى اللى حلوه يا قمر

 

ربنا مايحرمنيش منك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدك يا اشجان رووووووووووعة

فينك يا ابو يوسف الله يعينة على الغربة ويجمع شملكم يارب

 

 

ربنا يكرمك يا شوشو

 

هههههههههههه يارب يا حبيبتى اللهم امين

 

ربنا يقر عينك بيوسف ويزقك الذريه الصالحه عاجلا وليس اجلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمي يمي

تشهي جداا

وعجبني طريقة تكوير اللحم المفرومة على شكل أصابع كثير طيب

سلمت يداك حبيبتي

وصحا وهنا على القلوب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدنك الحلوة

طلع جميل اوي

 

 

تسلمى يا روح قلبى

 

انتى اللى جميله وسكره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمي يمي

تشهي جداا

وعجبني طريقة تكوير اللحم المفرومة على شكل أصابع كثير طيب

سلمت يداك حبيبتي

وصحا وهنا على القلوب

 

 

تسلمى يا اجمل مشرفه

 

هذا بفضل الله ثم تشجيعكم

 

الله يهنيكى ويسعد قلبك فى الدنيا والاخره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حبيبتي درة الطبق رائع و يشهي

أنا أضيفلو نعناع مجفف و تطلع النكهة رائعة أما بالنسبة للأرز بالشعيرية أضيفلو زبيب بينطبخ مع الأرز في نفس الوقت

post-120590-1267202169.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم ايدنك الحلوة

طلع جميل اوي

 

 

 

تسلم يا روح قلبى

 

جزاكى اللهة خيا على مرورك العطر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حبيبتي درة الطبق رائع و يشهي

أنا أضيفلو نعناع مجفف و تطلع النكهة رائعة أما بالنسبة للأرز بالشعيرية أضيفلو زبيب بينطبخ مع الأرز في نفس الوقت

post-120590-1267202169.gif

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

مرورع هو الاروع يا هجوره

 

تسلمى حبيبتى على الاضافه ان شاء الله اجرب النعناع لكن الزبيب مش بيحبنا خاااااااالص

 

جزاكى الله خيرا يا سكره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله يا شجونة انا كرشي بقت مترين قدام ههههههههههههههههههههههه ربنا يستر

 

تسلم ايديكي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×