اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

بيتزا بيتزا بيتزا بيتزا

المشاركات التي تم ترشيحها

اخواتى الحبيبات

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

هذا اول موضوع لى فى هذه الساحه

اليوم اتيت لكن بطريقة بيتزا سهله جدا ورااااااااااااااااااااااائعه بشهادة من كل من اكلها وهذه الطريقه بتعمل صنيتتن كبار وتكفى لثلاثة افراد

 

المقادير

ثلاث اكواب دقيق

ملعقتين شاى خميره فوريه

2 بيض

فنجان صغير زيت اى نوع ذره او عباد شمس

 

الطريقه

 

اولا نضع الخميره فى نصف كوب ماء دافىء ونصف ملعقة سكروتترك حتى انتهى من وضع باقى المقادير

 

ثانيا يوضع الدقيق فى حله غويطه او اى شىء غويط له غطاء محكم

ونضع على الدقيق ربع ملعقه صغيره ملح ونصف ملعقه صغيره سكر

 

ثانيا يوضع فنجان الزيت على الدقيق ويفرك باليدين حتى يمتزج الدقيق بالزيت جيدا

 

ثالثا نضرب البيضتان مع قليل من الملح والفلفل ثم يوضع على الدقيق ونحاول نمزجه مع الدقيق ولا يشترط انه يمتزج مع كل الدقيق

 

خامسا نضع نصف كوب الخميره على العجينه ونخلطها جيدا فى الدقيق ونعجنها جيدا وان احتاجت لدقيق نضع شويه شويه الى ان لا تلتصق بالاصابع وتصبح لينه

 

سادسا نغطى الحله جيد جدا ولو فى الشتاء نغطيها بملائه قديمه ونلفها عليها ونضعها فى مكان مغلق لكى تخمر جيدا

ونتركها تخمر لمدة ساااااااااااااااعه

 

ناتى للخلطه التى توضع على العجينه بعد فردها فى الصنيه بعد دهن الصينيه زيت

ثلاث ملاعق كبيره صلصه ثم تسبيكها مع شوية زيت وعليهم ربع ملعقه صغيره مله وشوية فلفل اسود

ولو عايزه فيها نكهة الثوم سبكى الصلصه مع ثلاث فصوص ثوم

 

ثلاث ثمرات طماطم متوسطه فى الحجم مقطعه قطع صغيره ونخليها من البذور الصغيره

جبنه رومى مبشور والكميه حسب الرغبه

جبنه موتزاريلا اى نوع انا باشترى المراعى 200 جرام تكفى لصنيتين

فلفل اخضربارد وتقطيعه على حسب الرغبه حلقات او قطع صغيره

زيتون اخضر انا باشتريه مقطع جاهز حلقات لانه بيسبب حساسيه فى ايدى اثناء تقطيعه وانا بفضل الزيتون الاخضر فى البيتزا لانى جربت الاسود ولم يعجبنى فيها

باسطرمه وتقطع قطع صغيره

وزعتر

 

بنخلط الفلفل مع البسطرمه مع الجبن الرومى والزيتون

ونضعهم على العجينه بعد فردها فى الصنيه ويتم توزيعهم بشكل جيد

 

بعد ذلك نضع الطماطم ونوزعها على الصنيه

ونضغط بايدنا الاثنين على العجينه بعد وضع الخليط ضغط خفيف

 

ثم نضع الجبنه الموتزريلا فوق الخليط ونوزعها بشكل جيد

ثم نقوم برش الزعتر وممكن حبة البركه معها لكن انا برش زعتر فقط

وبتكون قبل وضعها فى الفرن بهذا الشكل

 

 

 

 

ثم نضعها فى الفرن وبيكون تم تدفئة الفرن قبل تجهيز الصوانى

ونجعل درجة حرارة الفرن قليله

وبعد حوالى ربع ساعه نخرجها من الفرن ونرى لونها

من الاسفل برفعه قليلا بالملعقه او سكين

واذا كان لونها من الاسفل مثل لون العيش الشامى اى اللون الذهبى نخرجها من الفرن ونتاكد من استواء العجينه بغرس السكينه فى حرفها من فوق

وتصبح بهذا الشكل بعد خروجها من الفرن

 

 

 

 

 

 

ودى اللى اتبقت مين عايز ياكلها

 

 

وبالهنا والشفا

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مش عارفه الصور ما نزلتش ليه

ححاول انزلها اليوم ان شاء الله

عذرا اخواتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مش عارفه الصور ما نزلتش ليه

ححاول انزلها اليوم ان شاء الله

عذرا اخواتى

 

alhnuff49eca35d1.jpgzomup.gif

 

alhnufb429ae3f47.jpgzomup.gif

 

alhnuff8c6950827.jpgzomup.gif

 

alhnuf308a995185.jpgzomup.gif

 

alhnufbfea32990e.jpgzomup.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هذه هى اخواتى الصور اوضح ويا رب تظهر هذه المره

هذا هو شكلها قبل دخولها الفرن

post-133586-1295468539_thumb.jpg

 

post-133586-1295469196_thumb.jpg

 

وهذا هو شكلها بعد خروجها من الفرن

 

post-133586-1295469763_thumb.jpg

 

post-133586-1295470151_thumb.jpg

 

post-133586-1295470461_thumb.jpg

 

post-133586-1295470906_thumb.jpg

 

والف هنا وشفا

ومطرح ما يسرى يمرى

ويااااااااااااااارب تكون ظهرت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
..............تسلم ايدك...ممممم

جزاك الله خيرا اختى سعفاء

كده حبيبتى تقولى اكلتيها وتطلعى مخبياها علشان تعملى عليها عزومه هههههههه

لان الصور لاقيتها هههههههه

نورتينى يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكلها تفتح النفس

 

تسام ايديكي حبيبتي

 

انا بعمل نفس طريقتك بس مابحطتش عالجينة بيض بس هاجربها بالبيض هو ايه لازمة البيض؟

 

وخالتى بتقولى احط عالجينة زبادي ايضا مع البيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

شكلها جميل بل رااائع ... اللهم بارك

شهيتيني حابة آكل بيتزا :(

تسلم إيديكي حبيبتي يسرا

جزاكِ الله خيرا يا غالية.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكى الله خيرا ياحبيبة على البيتزا بس انتى لم تضعى ماء ولا نسيتى تكتبيها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها جمييييل ما شاء الله

 

NHJH.gif

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا اختى فى الله ام روتى

كيف حالك ان شاء الله تكونى بخير

نورتينىىىىىىىىىىى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكلها تفتح النفس

 

تسام ايديكي حبيبتي

 

انا بعمل نفس طريقتك بس مابحطتش عالجينة بيض بس هاجربها بالبيض هو ايه لازمة البيض؟

 

وخالتى بتقولى احط عالجينة زبادي ايضا مع البيض

جزاك الله خيرا يا حبيبه

سلمت حبيبتى من كل شر

بيتهيالى ان اضافة البيض كوجبه غذائيه

بس بصراحه بتكون طريه وروووووعه وزوجى بيقول لى احلى من الجاهزه

وسمعت ممكن اضافة لبن على الخميره بدل نصف كوب الماء

عطرت الصفحه يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

شكلها جميل بل رااائع ... اللهم بارك

شهيتيني حابة آكل بيتزا :(

تسلم إيديكي حبيبتي يسرا

جزاكِ الله خيرا يا غالية.

انت الاجمل يا حبيبه

حبيبتى والله لو بايدى اعملها واوصلها لغااااااااااااااية عندك

سلمت من كل سوء حبيبتى

وانت من اهل الجزاء يا حبيبه

نورتينى يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت يداكِ يسرا الحبيبة, شكلها رائع اللهم بارك

ان شاء الله اجربهابطريقتك بالبيض واْقولك علي النتيجة باذن الله .

اْنرتي ساحة الطيبات يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاكى الله خيرا ياحبيبة على البيتزا بس انتى لم تضعى ماء ولا نسيتى تكتبيها
وانت من اهل الجزاء يا غاليه

ليه يا جوجو انا قلت فى الطريقه نضع ملعقتين الخميره فى نصف كوب ماء دافىء ونتركها حتى تنتهى من اعداد باقى المقادير لكى تخمر شويه

وفى النهايه قلت نسكب الخميره على الدقيق بعد وضع المقادير الاخرى ونعجن ولو احتاجت لماء او دقيق نضع شويه شويه حتى تصبح طريه ولينه ولا تلتصق بالاصابع

واى استفسار اخر انا تحت امرك يا قمر

اسعدنى مرورك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت يداكِ يسرا الحبيبة, شكلها رائع اللهم بارك

ان شاء الله اجربهابطريقتك بالبيض واْقولك علي النتيجة باذن الله .

اْنرتي ساحة الطيبات يا غالية

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

يا هلا ببنت ام عبد الغاليه بنت بلدى على فكره انا بحب قوى جملة بنت بلدى

وتسلمى حبيبتى انت وبنوتاتك من كل شر

ان شاء الله حبيبتى

ولو عايزاها طريه لا تعلى نار الفرن عليها واخفضيها وتابعيها فى الفرن باستمرار حتى لا تحمر قوى من تحت بمجرد يتحول لونها الى الذهبى اطفئى الفرن وممكن تتركيها فى الفرن شويه بعد اطفائه

والله انت اللى منورانى يا غاليه فى كل مواضيعى لا حرمنى الله من صحبتك

نورتىىىىىىىىىىى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شكلها راااااائع

ونفسى اوووووووووووووووى فى البيتزا

 

بس عاملة مشروع ريجيم ربنا يتمه على خير :(((

اهلا اهلايا حبيبه

جزاك الله خيرا

يا حبيبتى ما تحرميش نفسك من حاجه كلى كل اللى نفسك فيه

ربنا يديم علينا نعمة الصحه وناكل كل اللى نفسنا فيه غيرنا فى ناس بيبقى نفسها تاكل حاجات كتييييييييير وبسبب المرض وكبر السن مش بيقدروا ياكلوا كل حاجه

وعموما ممكن تعملى يوم واحد فى الاسبوع تاكلى فيه الممنوعات يعنى يوم فرىىىىىىىى

سعدت بتواجدك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاكى الله خيرا فعلا شكلها جميل

هجربها وهاقولك باذن الله تعالى

وانت من اهل الجزاء يا غاليه

فى انتظار تجربتك ان شاااااااء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ,,

اللهم بارك .. ()

ماشاء الله ،، سلمت يداكِ يا حبيبة ..

هي طريقة حماتك الله يحفظها ولا طريقتك الخاصة =)

ما شاء الله ..

جد اشتهيتهاا =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

هلا اخت يسرا

ما شاء الله تبارك الله

و الله تفتح النفس

جزاك الله خيرا جميلة جدا و طبعا لذيذة

يا ريت لو اقدر اكلها شهيتيني

مقاسمة مميزة الله يعطيك الف عافية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ,,

اللهم بارك .. ()

ماشاء الله ،، سلمت يداكِ يا حبيبة ..

هي طريقة حماتك الله يحفظها ولا طريقتك الخاصة =)

ما شاء الله ..

جد اشتهيتهاا =)

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا سلمت اريج حبيبتى من كل سوء

هههههههه

هى فعلا من دفتر لوصفات الاكل عند حماتى لكن هى مش بتعملها بالطريقه دى وكل ما تعمل وصفة اخرى بتطلع معاها مش حلوه

فاصبحت بتحب تاكلها من ايدى فقططططط

وكل ما بتكون عندى بحاول اعملها علشان هى بتحب البيتزا جداااا وبتبقى مبسوطه لما باعملها لها

ونفس الحكاية مع المكرونه البشاميل بتحب تاكلها من ايدى قوى

ودلوقتى بتقولى كل اكلك جميل ما شاء الله

بصى اهم حاجه علشان يطلع نفسك حلو فى الاكل

انك تستعينى بالله وتعمليه بحب لكل اللى حياكل منه وتعرفى زوجك بيحب ايه فى الاكلات علشان تبدعى فيه

اخر مره عملت فيها بيتزا قبل هذه المره كان من حوالى اسبوعين وكانت ماما واخواتى معزومين عندى واول ما وضعتها فى الاطباق هجموا عليها زى المفاجيع ههههههههه

نورتينى يا قمرايه

اسال الله ان يرزقك بالزوج الصالح الذى فيه خير لكى فى دينك ومعاشك وعاقبة امرك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

هلا اخت يسرا

ما شاء الله تبارك الله

و الله تفتح النفس

جزاك الله خيرا جميلة جدا و طبعا لذيذة

يا ريت لو اقدر اكلها شهيتيني

مقاسمة مميزة الله يعطيك الف عافية

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا

ما تكون شىء بجانب اكلاتك الجميله والمميزه

والله يا حبيبتى لو اقدر انا اعملها لكى وما اخلى نفسك فيها ابدا

سعدت جدا بمشاركتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عاشت ايديك يا ام عبد الرحمن

 

شكلها يقطَّع القلب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×