اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

صينيه رقااااق باللحمه المفرومه بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

اخواتى الحبيبات احب ان اقدم لكن اليوم طريقه عمل صينية الرقاق باللحمه المفرومه على طريقتى الخااااصه التى اتمنى ان تعجبكن وتجربوها

 

طريه جدااا و طعم اكثر من رائع بمذاق خاص من مطبخى

 

نبدا باسم الله

 

الطلبات

 

نصف كيلو رقاق (كان عددهم معى 16 واحده من الرقاق)

 

بنقسمهم على جزئين

 

وهذه صورة الرقاق لم لا يعرفه من خلال الاسم

 

post-133586-1317842476.jpg

 

نصف كيلو لحمه مفرومه او اقل بتعصجيها بالطريقه التى تحبيبها

 

انا لى طريقه عصجتها بها فى موضوع صينية الخرشوف

 

post-133586-1317842493.jpg

 

شوربه اى نوع (فراخ او لحم او بط)

 

post-133586-1317842525.jpg

 

4 ملاعق كبيرة زبده

 

4 فصوص مستكه

 

post-133586-1317842580.jpg

 

 

 

 

طريقة التحضير

 

اولا ندهن صينيه كبيرة بالزبده ونتركها جانبا

 

post-133586-1317842595.jpg

 

ثانيا ناتى بصنيه اخرى مثلها ونضع فيها القليل من الشوربه ونطرى بها واحده واحده من الرقاق

 

post-133586-1317842613.jpg

 

ثالثا نضع الرقاقه التى طرناها بالشوربه فى الصينيه المدهونه بالزبده

 

post-133586-1317842629.jpg

 

رابعا بعد كل ورقتين نضع عليهم مغرفتين من الشوربه وهكذا

 

الى ان نضع ال8 رقاقات الاولى

 

post-133586-1317842653.jpg

 

خامسا نضع عصاج اللحم ونوزعه على الصينيه كلها

 

post-133586-1317842676.jpg

 

سادسا نكرر ما فعلناه فى الاول من تطرية الرقاق ووضع بعد كل طبقتين مغرفتين شوربه

 

ما عدا المرحلة الاخيره بنضع 3 مغارف شوربه فوق الوجه

 

post-133586-1317842697.jpg

 

سابعا نقطع الرقاق بالسكين كما هو موضح بالصورة ونتركه جانبا

 

post-133586-1317842718.jpg

 

ثامنا نسيح الزبده حتى تقدح قليلا ثم نضع 4 فصوص المستكه عليها حتى ذوبان المستكه

 

ثم نطفىء النار ونسكبها على الرقاق فوق الوجه

 

post-133586-1317842753.jpg

 

post-133586-1317842772.jpg

 

ثم ندخل الصينيه الفرن الذى قد تم تسخينه من قبل ونتركها حتى احمرار الوجه

 

واذا احمرت الجوانب ولم يحمر الوجه نضع الصينيه تحت الشوايه

 

post-133586-1317842789.jpg

 

post-133586-1317842810.jpg

 

ثم نتركها تبرد قليلا ونقطعها وتوزع فى الاطباق

 

post-133586-1317842830.jpg

 

post-133586-1317842849.jpg

 

والف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

روووووووووووووووووووووووووووووعه

تسلم الايادي حبيبتي

كتير طيبه

انا كتير بحبها

بس بزود علي الشوره لبن

ربنا يزيدك تقدم وابداع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

 

تسلم ايدك يا يسورة

 

أنا بحط على الوجة شوية حليب بيخليه حلو خالص

 

جزاك الله خيرا يا حبيبة

post-102912-1317848104.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جميلة اوى أنا احبها كثيرا

انا بعملها بشوربة اللحم

شهيتنى يا يسرا

تسلم ايدك

:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله يايسرا بنعملها كده مع بعض الاختلاف البسيط

 

الف هنا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
روووووووووووووووووووووووووووووعه

تسلم الايادي حبيبتي

كتير طيبه

انا كتير بحبها

بس بزود علي الشوره لبن

ربنا يزيدك تقدم وابداع

الاروع مرورك يا زيزى حبيبتى

 

سلمك الله من كل سوء يا غاليه

 

انا بحط لبن لما اعملها بالبسطرمه وبحط على اللبن زبده وملح وفلفل اسمر

 

جزاك الله خيرا حبيبتى

 

فينك يا بنت وحشانى

 

قلقت عليكى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاكِ الله خيرًا :)
وانت من اهل الجزاء مشرفتى

تسلمى على مرورك يا حبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

 

تسلم ايدك يا يسورة

 

أنا بحط على الوجة شوية حليب بيخليه حلو خالص

 

جزاك الله خيرا يا حبيبة

الله يسلمك يا غاليه من كل شر

انا الحليب بحطه فى الفطير اللى بالبسطرمه بالرقاق بردو

وانت من اهل الجزاء حبيبتى

اسعدنى ردك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جميلة اوى أنا احبها كثيرا

انا بعملها بشوربة اللحم

شهيتنى يا يسرا

تسلم ايدك

:)

الاجمل مرورك حبيبتى

ههههههههههههههه

يلا اعمليها

الله يسلمك يا غاليه من كل سوء

انرتى الصفحه حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميله يايسرا بنعملها كده مع بعض الاختلاف البسيط

 

الف هنا حبيبتى

الاجمل مرورك انجى

جزاك الله خيرا

اكيد بتضعى فى العصاج صلصه ومش بتعمليها بالمستكه

كل شيخ وله طريقه على راى حماتى هههههههه

والاكل مش مسطرة

الله يهنيكى حبيبتى

تسلمى على مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

هذه صور الرقاق محشو بخلطة البيتزا

عملته بنفس طريقة الرقاق باللحم المفروم اى نفس الخطوات

لكن ابدلت الشوربه بكيلو حليب ووضعت عليها زبده وملح وفلفل اسمر

ولم اضع فى النهاية مستكه بل وضعت زبده مذابه فقط فوق الوجه

جربوها راح تعجبكن كتيييييييير باذن الله

واى استفسار انا فى الخدمه حبيباتى

 

post-133586-1319489346.jpg

 

post-133586-1319489515.jpg

 

post-133586-1319489566.jpg

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

رآآآئعة اللهم بارك

الصور تجنن وأنا معملتهوش غير مرة واحدة..دايما أعمل الجلاش..لكن الرقاق لا :))

هو أكلة دسمة جدا لأنك بتسكبي كمية سمنة كبية سواء بين الطبقات وفوق الوجه أو كما فعلتى وأرحتى نفسم وعملتيها كلها فوق الوجه..

 

كنت بآكلها دايما فى عيد الأضحى عند حماتى الله يرحمها...يااااه يا يسرا شوقتيني للرقاق ولأيامه...بإذن الله أعمله قريب ^__*

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

رآآآئعة اللهم بارك

الصور تجنن وأنا معملتهوش غير مرة واحدة..دايما أعمل الجلاش..لكن الرقاق لا :))

هو أكلة دسمة جدا لأنك بتسكبي كمية سمنة كبية سواء بين الطبقات وفوق الوجه أو كما فعلتى وأرحتى نفسم وعملتيها كلها فوق الوجه..

 

كنت بآكلها دايما فى عيد الأضحى عند حماتى الله يرحمها...يااااه يا يسرا شوقتيني للرقاق ولأيامه...بإذن الله أعمله قريب ^__*

جزاك الله خيرا على الرفع حبيبتى

الاروع هو مرورك حبيبتى

فعلا وحشانى كتيييييييير وما بحب اراسلك لانى اعرف ان وقتك ضيق ربنا يبارك فى وقتك ووقتى

لااااا طريقتى غير دسمه بالمرة

اولا لانى فى الشوربه سواء لحم او فراخ بشيل السمين نهائى اثناء السلق

ثانيا انا بضع زبده فقط فوق الوجه ولا اضع السمن واضعه فقط لاحمرار الوجه ومن اجل المستكه

ربنا يرحمها ويغفر لها ويطعمها من ثمار الجنه

باذن الله تجربيه ويعجبك

وانا نزلت طريقه اخرى وبالصورهنا فى نفس الموضوع فى مشاركه قبل مشاركتك لصنع الرقاق بخلطة البيتزا ابقى شوفيها عايزه اقولك طعمها خطييييييييير ومثل الجاهزه تماما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ....يعطيك الصحة

الاكلة باين عليها لديدة

تسلم ايديك

وعليكم السلام

جزاك الله خيرا حبيبتى

جميله جدااا جربيها باذن الله

سلمك الله من كل سوء

تسلمى على مرورك اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جميل يسورة ما شاء الله

عارفة انتي بتفكريني بمرات خالي أصلها من أصل اسكندراني باباها ومامتها من هناك لكن عاشوا واستقروا هنا في دمياط .. طبيخها زي طبيخك كده

وبتستخدم الرقاق برضو .. انا باستخدم الجلاش .. وعلى وشه باحط نص كوباية لبن وأكسر فيها بيضة وأقلبها وأحطها على وش الصينية

هابقى أجرب بالرقاق أكيد مش هيفرق كتير مع ان انت أول ما قلتي 16 قطعة قلت يااااه كل ده بس واضح انهم انكمشوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
رد محجوز

لي عودة ان شاء الله

ههههههههههههههه

ماشى ذلوله

لكن اوعى تكسفينى وتقارنيها بطبخك العبقرى هههههههه

احبك فى الله ذلوللتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جميل يسورة ما شاء الله

عارفة انتي بتفكريني بمرات خالي أصلها من أصل اسكندراني باباها ومامتها من هناك لكن عاشوا واستقروا هنا في دمياط .. طبيخها زي طبيخك كده

وبتستخدم الرقاق برضو .. انا باستخدم الجلاش .. وعلى وشه باحط نص كوباية لبن وأكسر فيها بيضة وأقلبها وأحطها على وش الصينية

هابقى أجرب بالرقاق أكيد مش هيفرق كتير مع ان انت أول ما قلتي 16 قطعة قلت يااااه كل ده بس واضح انهم انكمشوا

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الاجمل هو مرورك يا سدورة

جزاك الله خيراا

ههههههههههههه

طبعا مش اسكندرانيه

جربى بالرقاق حيعجبك كتييييير وبيكون متماسك اكثر من الجلاش

لاااااااا دى 16 قطعه مش كتير

حتى شوفى شكلها فى النهايه عامل ازاى مش سميكه

ههههههههههه

فعلا انكمشوا

جربيها وابقى طمنينى على النتيجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معذرة حبيبتي على التاخر في الرد:)

 

ماتخافيش لن اقارنه بطبخي العبقري

لانه لا يوجد اصلا وجه مقاااااااااارنة طبخي فين وطبخك فيــن

 

بجد يعني هقول ايه

الجلاش انا بعششششششقه فمابالك بالرقاق

مرة عمتي عملت لنا رقاق يوم العيد ما قولكيش عجبني قد ايه

ايوة كده يا يسسرا اتحفينا بطبخاتك

اتمنى اكل الرقاق ده لكن على طول في البيت بيعملوا الجلاش

على العموم

الاكل زي الفل و انتِ زي الفل وريحة مطبخك فلّ

و بحب جدا ارى ردودكِ اللي تنمّ على انك فل

صباحك فل

 

أحبكِ الذي احببتني فيه يا يسورتي وانا كذلك بفضل الله :$

تم تعديل بواسطة ذليلة إلى اللـَّـه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معذرة حبيبتي على التاخر في الرد:)

هههههههه

ولا يهمك ذلوله

ماتخافيش لن اقارنه بطبخي العبقري

لانه لا يوجد اصلا وجه مقاااااااااارنة طبخي فين وطبخك فيــن

الله يكرمك حبييبتى

انا اللى كنت فين وبقيت فين

اسكتى اسكتى ده انا مكنتش بعرف اسلق البيض والله

بكرة تبقى احسن طباخه بامر الله

بجد يعني هقول ايه

الجلاش انا بعششششششقه فمابالك بالرقاق

مرة عمتي عملت لنا رقاق يوم العيد ما قولكيش عجبني قد ايه

ايوة كده يا يسسرا اتحفينا بطبخاتك

اتمنى اكل الرقاق ده لكن على طول في البيت بيعملوا الجلاش

يا حبيبة قلبى والله لو كنت جارتى ما كنت خليت نفسك فى حاجه ابدااااا

على العموم

الاكل زي الفل و انتِ زي الفل وريحة مطبخك فلّ

و بحب جدا ارى ردودكِ اللي تنمّ على انك فل

صباحك فل

ههههههههههههههههه

جزاك الله خيرا حبيبتى

انت اللى عسل والله

لكن ايه حكايتك مع الفل اليوم يا بنت

أحبكِ الذي احببتني فيه يا يسورتي وانا كذلك بفضل الله :$

روحى شوفى موضوعى بتاع الارز اللى بطعم الجمبرى هنا فى الساحه حيعجبك كتيييييييير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

جزاك الله خيرا يسرا

عملتها اليوم و كانت فعلا طرية و جميلة تسلم ايديك

و لكن المستكة مررت مني خالص

تقريبا كانت حبيبات المستكة عندي كبيرة فاعطت مرارة ان شاء الله انتبه المرة القادمة و اقللها شوية او مش مهم مستكة...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

جزاك الله خيرا يسرا

عملتها اليوم و كانت فعلا طرية و جميلة تسلم ايديك

و لكن المستكة مررت مني خالص

تقريبا كانت حبيبات المستكة عندي كبيرة فاعطت مرارة ان شاء الله انتبه المرة القادمة و اقللها شوية او مش مهم مستكة...

وعليكم السلام

وانت من اهل الجزاء امومة

طب الحمد لله فرحتيييييييينى

فعلا لما بتكون المستكة كتير او بتتحرق منك بتعطى للاكل مرارة

لاااااااا المستكة بتعطيها طعم راااااااائع لو سيحتيها صح

يلا الف هنا وشفا على قلبك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×