اذهبي الى المحتوى
~ أم العبادلة ~

أريد طريقة العيش البيتي الفلاحي المصري وبالتفصيل الممل

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

أريد طريقة العيش البيتي الفلاحي المصري وبالتفصيل الممل

 

وهذه هي صور العيش الذي اقصده

 

sKr87717.jpg

 

وهذه

 

2j4ecmf.jpg

 

بورك فيكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله

بسيطة جداااا

بتجيبي الدقيق الكمية الي انت عايزاها كيلو اتنين بس مش دقيق ابيض لا

دقيق قمح اوك

بتنخلية في طبق كبير وتعملي حفرة في النص تحطي قولي م ص ملح

وترشي علي الدقيق خميرة فورية قولي بنص جنية كدا

المهم تدوبي شوية الملح دول الاول بماء وبعدين تعجني بماء دافيء لو انت في الشتا

تحطي شوية بشوية الماية وتعجني لحد ما تحصلي علي عجين شبة يابس شوي

وتسبية لحد ما يخمر بتلاقية ارتفع وريحتة ظهرت

تقومي مكوراه كور في حجم قبضة اليد

وتفرديها بايدك نص فرد كدا

وعارفة مكينة الخبير

بتحطيها فيها وتفرديها وتحطيها في الفرن

 

واي خدمة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

شطورة يا مرمر برافو عليكى

 

جارتى وأفتخر بيكى هههههه

 

شوفى يا أمومة الصورة الأولى معمولة بماكينة الخبز ... الماكينة دى موجودة عن كل واحدة فينا (قصدى عندنا إحنا فى الريف) فى جهازها وهى بتتزوج

 

العجين عادى جدا جدا زى أى عجين لكنه الأفضل يكون بدقيق مخلوط مع دقيق ذرة لسهولة مضغه

 

هنا تستعيضى عنه بالدقيق البُر يعنى شوية أسمر لأن بيكون فيه ردة وعلى فكرة هو ده الصحى جدا

 

وممكن تخلطى عليه شوية دقيق أبيض وتضعى ملح وماء وخميرة وتتركيه يتخمر مثل ما قالت ماريا بالضبط وبعدين تقطعيه وتفرديه وتدخليه الفرن

 

فى الصورة الأولى معمولة بالماكينة بتفرد العجينة خالص ولها مطرحة معينة على مقاس العيش اللى يخرج من الماكينة ويوضع عليها ويوضع فى الفرن

 

وفى الصورة الثانية فدى الطريقة إللى كنا بنعملها قبل اختراع الماكينة بتعمليه دائرة كبيرة وتقسميها نصفين بالسكينة بعد الفرد طبعا وتدخليها الفرن

 

والله كنت ناوية أصور موضوع العيش ده لما كنت فى مصر لكن نسيت عموما المرة الجاية بإذن الله أصوره لكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

يا بنات شكلي هضربكم

 

أنا قلت عايزة الطريقة بالتفصيل

يعني المقادير بالضبط والكميات

والطريقة خطوة خطوة بالثانية والدقيقة

ومش مهم الصور

أنا كنت بشوف أمي وجارتنا بيعملوه في فرن فلاحي وأنا صغيرة

لكني مش فاكرة أي تفاصيل

 

وبالنسبة للماكينة فحاليا هستبدلها بالنشابة، ولو اتقنت العيش زوجي وعدني يجيب الماكينة

فهمتكم معايا يا حلوات علشان أتقنه مثل الفطير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ههههه تعرفى يا أمومة إن البنات عندنا بيكرهوا يوم الخبز ده أد إيه ؟؟؟

 

يمكن لأننا بنعمل كميات كبيرة تكفى لأسبوعين أو أكثر

 

أحلى حاجة فى العيش ده إنه يُخرج من الفرن البلدى طعم وريحة جونااااااااااان

 

وبما إنك عايزة تعملى يبقى تعملى كمية صغيرة جدا يعنى تكفيكى مثلا عشا وفطار

 

تعرفى تعجنى الفطير كويس دلوقتى صح ولا لأ؟؟؟؟؟؟؟؟

 

طيب هو نفس عجين الفطير بالظبط +الخميرة

 

وتتركيه يتخمر

 

وبعدين تقطعيه قطع صغيرة وبعدين تفرديه لكن ما تخليه رقيق أوى يعنى دائرة حلوة لا سميكة ولا رقيقة

 

وتكونى مسخنة الفرن وضعيه وعلى فكرة بيتحمر بسرعة ولما يتحمر طلعيه بس إوعى تحرقيه

 

جربى كمية صغيرة ولا تنسى تشترى دقيق بُر وتخلطيه مع الأبيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب اقفل باب الفرن ولا أخليه مفتوح

ولو هقفل الفرن، هفتح الفرن بعد قد اايه؟؟

 

اسيبه يتخمر قد ايه ؟؟

ما هو مقدار الدقيق الابيض مقارنة للدقيق البر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طيب اقفل باب الفرن ولا أخليه مفتوح

ولو هقفل الفرن، هفتح الفرن بعد قد اايه؟؟

 

لاااااا خليه مفتوح طبعا

ده مش هياخد دقائق ويتحمر

اسيبه يتخمر قد ايه ؟؟

 

ممكن نصف ساعة أو لما تلاقيه تضاعف حجمه

ما هو مقدار الدقيق الابيض مقارنة للدقيق البر

 

ممكن نصف أبيض ونصف بُر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

... شكله جميل .. شهاتني الصورة ^^

حبيباتنا المصريات مكفيات و موفيات ما شاء الله

امومه لما تعمليه علمينا ^^

نقل للطيبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ممكن أسأل سؤال

هو العيش ده مش هو العيش الملدِن

اللى هو بيقرمش شويه

ولا ده عيش طرى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الخبز ده عامل ايه من الداخل

طيب ممكن الاخوات من مصر

يصورو طريقة صنع الخبز ده

وماكينة ايه دي الي يتعمل فيها شكلها ايه

 

وسؤال عوزا اعرف انواع الخبز المصري

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بنوتة

العيش دا طري وفية الي بينشفة ويخلية مقرمش

ودا بيرجع لجودة دقيق القمح علي فكرة

 

 

ام زياد

 

دي المكينة الي بنستعملها

13231926758291.jpg

العيش دا خفيف جداا ام زياد

ما بعرف انواع الخبز بصراحة غير دا وحاجة اسمها الكماج

الي هي نزلتلك صورتها في موضوعك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله عليكى ماريا

 

ايه الشطارة دى

 

بصى امة الرحمن العيش البيتى الفلاحى بيتعمل فى الصعيد بس مش بالماكينه دى

بنعمله على فرن كدة ممكن يتعمل على فرن البوتاجاز وهو يدوى لاخر مرحلة فيه

بإذن الله هحاول أجيبلكم صورته

اما اللى انتى جايبة صوره دا اسمه عيش مصرى

مش بنعمله فى اليبت بتشتريه من الطابونه وموجود فى مصر كلها من اسكندرية لأسوان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شوفوا بقى انا داخله اتفرج وبس لانى مش حعرف افدكم فى الموضوع ده

احنا بنشترى العيش من الفرن جاهز بس حبيت اخد فكره يمكن افكر اعمله

تم تعديل بواسطة بنت الاسلام السلفيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×