اذهبي الى المحتوى
~ماريا~

طريقة عمل المكرونه البشامل علي طريقتي من مطبخي

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله

 

اليوم عندا مكرونة بالبشامل

نبدأ مع بعض

 

 

اولا هنبدا

 

بتعصيج اللحمة وهي كالاتي

 

 

نص كيلو لحمة انا زودتها شوي

4 بصلات مقطعين قطع صغيرة

فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة

 

نقوم بوضع معلقتين زيت علي النار ونضيف البصل والفلفل مع ورق لوري ونقلب دقيقه واحدة

 

w8A33645.jpg

 

 

 

 

 

بعدين بنضيف اللحمة ونقلب كويس وعليها ملح وزعتر وفلفل اسود جنزبيل بابريكا بهارات لحمة

 

Hcv33645.jpg

 

بنقلبها كويس وبعدين بنضيف كوب مايه وبنهدي عليها وبنتركها تستوي

doz33645.jpg

ودا شكلها لما استوت

qe933814.jpg

 

 

ثانيا نحضر البشامل

 

في وعاء عميق شوي

نضع ربع كوب زيت

 

nZG33645.jpg

 

 

 

ولما يسخن نقوم بوضع 5 معالق دقيق بس كل معلقه لوحدها نضع اول معلقه ونقلبها كويس جدااااا

ونكون مهديين النار خالص

 

xHK33645.jpg

 

وبعدين نضع باقي المعالق هكذا وبيكونو كدا

 

qOq33645.jpg

 

بعدين بنشلها من علي النار

ومن خلال المضرب اليدوي

نضيف اللبن ونقلب بسرعه جداااااااااااااااااااااااااااااااا

c4633645.jpg

 

 

وبعدين نحطها علي النار تاني ونضيف الملح والفلفل الاسود

sDC33645.jpg

 

 

نتركها لما تهدي شوي وبعدين بضيف ليها 3 بيضات واقلبهم كويس فيها

 

 

 

X9i33814.jpg

 

 

xv833814.jpg

 

 

 

في الوقت دا بنكون بنسلق المكرونة

 

uZl33645.jpg

 

وبعد سلقها

نضيف كميه من البشامل عليها ونقلبها كويس

H8F33645.jpg

 

RkL33814.jpg

 

بعدين نجيب الصينيه بتاعتنا وندهنها زيت

ونضع فيها كميه من البشامل ونضع نص المكرونة في ارضيه الصينيه ثم اللحمة المعصجة ثم بقيه المكرونة

ونغطيها بالبشامل

وندخلها الفرن علي نار متوسطة حتي تحمر من تحت وفوق

واليكم الصور

 

zL733814.jpg

 

 

dyX33814.jpg

 

 

Y2a33814.jpg

 

zy833814.jpg

 

3Mi33814.jpg

 

 

 

ودا الشكل النهائي

pQ333814.jpg

 

LSO33824.jpg

 

 

gqp33824.jpg

 

RfO33824.jpg

 

UTS33824.jpg

 

0pP33824.jpg

 

 

 

:))

اتمني تعجبكو

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا
  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة يا زيزي

تسلم إيدك

لكن مشكلتي إني مش بحبها باللحمه خااااالص

بس والله شكلها حلو

بالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

:)

تمام يا مــاريــا

جزاكى الله خيرا

 

بس عندى تعليق صغير

البشاميل أعرف بيتعمل بسمنه

لو اتعمل بزيت مش هيفرق ولا ايه

وسؤال ::الملح بتحطى بالضبط أد ايه عشان يكون طعمها مظبوط^__^

ووتسلم إيدك يا ماريا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم الايادى يا مرمر شكلها تحفه

والله وضاع الريجيم يا عنيه

مكرونه بشاميل وانا طول النهار اعمل محشى ورق عنب الله يرحمك يا ريجيم

جوزى بيقولى ما تقوليش بعمل ريجيم تانى وخليه لصحابه ههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لــي عوووووووووودة ،،

يعنـي اضفت الرد لأعلـم الجميــع

انـي قد حجزت مكانـي و طبقـي ^ـ*

 

 

هههههههههههههههههههههههههههههههههه

ماشي يا معلم

احجزيلي معاك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة يا زيزي

تسلم إيدك

لكن مشكلتي إني مش بحبها باللحمه خااااالص

بس والله شكلها حلو

بالهنا والشفا

انت الاجمل يا يسورة

يا سلام

ازاي يا بنتي دي بتبقي راااااااااااااااااااااااائعه

ووبصراحة الكل كان معجب بيها جدااا اليوم

 

اكيد بتحبيها بالبسطرمة بتاعتك

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
:) تمام يا مــاريــا جزاكى الله خيرا بس عندى تعليق صغير البشاميل أعرف بيتعمل بسمنه لو اتعمل بزيت مش هيفرق ولا ايه وسؤال ::الملح بتحطى بالضبط أد ايه عشان يكون طعمها مظبوط^__^ ووتسلم إيدك يا ماريا

 

واياك حبيبتي

لا طبعا مش بتفرق في شيء

انا بحبها بالزيت وبتبقي جميله بسيط لما بستعمل السمنة اصلا

 

الملح دا ياستي انتي الي بتتحكمي فيه

يعني بحط معلقه صغيرة وادوق ولو لقتها محتاجة بزود

 

واي سؤال انا تحت امرك يا حلو

:))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم الايادى يا مرمر شكلها تحفه والله وضاع الريجيم يا عنيه مكرونه بشاميل وانا طول النهار اعمل محشى ورق عنب الله يرحمك يا ريجيم جوزى بيقولى ما تقوليش بعمل ريجيم تانى وخليه لصحابه ههههههههههههههههه

 

سموئة

هههههههههههههههههههههههههههههههههههه

موتيني من الضحك

رجيم مين يا بنتي احنا بنستهبل بس وبنقول بنعمل رجيم

ههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة يا زيزي

تسلم إيدك

لكن مشكلتي إني مش بحبها باللحمه خااااالص

بس والله شكلها حلو

بالهنا والشفا

انت الاجمل يا يسورة

يا سلام

ازاي يا بنتي دي بتبقي راااااااااااااااااااااااائعه

ووبصراحة الكل كان معجب بيها جدااا اليوم

 

اكيد بتحبيها بالبسطرمة بتاعتك

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

ههههههههههههههههه

اه والله والحمد لله زوجي وولادي مثلي بيحبوها بالجبنه والبسطرمة أو بالفراخ (النجرسكو)

أصلها بتبقى أخف بالنسبة لنا من اللحمه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مآ شآء الله ، لا قوة إلا بالله

 

شكلهآ جميــل ^^

تسلم الايــادي : )

 

^ـــــ^

انت الاجمل يا ايموو

تسلمي يا حلو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا يا اختي ما بحب البسطرمة دي ابداااااااا

رحت السوبر ماركت

وبعدين كنت محتاجة جبنة شيدر ومفيش غير بطعم البسطرمة

قلت يلا هتيها مش هتظهر قوي

وجبتها وفضلت سيباها زي ما هي متفتحتش لمده اسبوعين

وفي الاخر اكلتها لجوزي

هههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا يا اختي ما بحب البسطرمة دي ابداااااااا

رحت السوبر ماركت

وبعدين كنت محتاجة جبنة شيدر ومفيش غير بطعم البسطرمة

قلت يلا هتيها مش هتظهر قوي

وجبتها وفضلت سيباها زي ما هي متفتحتش لمده اسبوعين

وفي الاخر اكلتها لجوزي

هههههههههههههههههههههههههههه

ههههههههههههههههههههههههههه

طب تصدقي إني بحب كمان الشيدر بالبسطرمة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كان نفسي تنزليها بدري شويه عشن أشوف لو فيها حاجه جديده بس مشفتهاش الا بعد ماعملتها و كلناها هههههههههه

 

بس انا بعملها زيك بالضبط بس بعمل البشاميل بسمنه او لو عندي زبده صفراء بتكون خطييييييييييييره

وبكتر البشاميل يعني تقريبا ضعف الكميه النتي عملتيها عشانم زوجي بيحب البشاميل كتيره

 

بس لي سؤال بتاعتك اللهم بارك ماسكه نفسها كده كل حته لوحدها

 

بتاعتي بتطلع مقولكيش ههههههه شكلها يقطع القلب هههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
:) تمام يا مــاريــا جزاكى الله خيرا بس عندى تعليق صغير البشاميل أعرف بيتعمل بسمنه لو اتعمل بزيت مش هيفرق ولا ايه وسؤال ::الملح بتحطى بالضبط أد ايه عشان يكون طعمها مظبوط^__^ ووتسلم إيدك يا ماريا

 

واياك حبيبتي

لا طبعا مش بتفرق في شيء

انا بحبها بالزيت وبتبقي جميله بسيط لما بستعمل السمنة اصلا

 

الملح دا ياستي انتي الي بتتحكمي فيه

يعني بحط معلقه صغيرة وادوق ولو لقتها محتاجة بزود

 

واي سؤال انا تحت امرك يا حلو

:))

تسلمى يا مــاريــــا

جزاكى الله خيرا:)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
كان نفسي تنزليها بدري شويه عشن أشوف لو فيها حاجه جديده بس مشفتهاش الا بعد ماعملتها و كلناها هههههههههه بس انا بعملها زيك بالضبط بس بعمل البشاميل بسمنه او لو عندي زبده صفراء بتكون خطييييييييييييره وبكتر البشاميل يعني تقريبا ضعف الكميه النتي عملتيها عشانم زوجي بيحب البشاميل كتيره بس لي سؤال بتاعتك اللهم بارك ماسكه نفسها كده كل حته لوحدها بتاعتي بتطلع مقولكيش ههههههه شكلها يقطع القلب هههههههههههههههه

 

كنت مكسله انزلها والله

بالف هنا يا غاليه

بصي ممكن تكوني انتي بتحطيها في الطبق وهي سخنه

لو لسه سخنة قوي مش بتمسك

لازم تسبيها تهدي شوي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله ياماري والله :)

 

تسلم ايدك ياعسوله

 

انا مش بحط علي الباشاميل ده بيض خااااالص ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله ياماري والله :)

 

تسلم ايدك ياعسوله

 

انا مش بحط علي الباشاميل ده بيض خااااالص ^^

 

تسلمي يا غادة

ليه مش بتحطي؟؟

انا كنت زمان احط علي وش المكرونة

بس الان بحط البيض في البشامل بس

بيبقي جميييييييييييييييييييييييل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عسل يا مرمر ما شاء الله اللهم بارك

تسلم إيدك يا بنت والله وبإذن الله ما تنسي العزومة بتاعتي أول لما أنزل

بموت في المكرونة دي جدا بعملها زيك بالظبط لكن ما بحط عليها بيض

مع إن البيض بيعطيها لون دهبي جمييييييييل

 

جوعتيني يا بنت والله أما أقوم أطبخ قبل ما الحكومة تيجي بالسلامة

تم تعديل بواسطة وأشرقت السماء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عسل يا مرمر ما شاء الله اللهم بارك

تسلم إيدك يا بنت والله وبإذن الله ما تنسي العزومة بتاعتي أول لما أنزل

بموت في المكرونة دي جدا بعملها زيك بالظبط لكن ما بحط عليها بيض

مع إن البيض بيعطيها لون دهبي جمييييييييل

 

جوعتيني يا بنت والله أما أقوم أطبخ قبل ما الحكومة تيجي بالسلامة

هههههههههههههههههههههههههههه

مش هنسي والله

تعالي انتي بس بالف سلامة وهعملك الي نفسك فيه والله

مش هيغلي عليك ابدا يا اشروقة والله

 

تسلمي يا غاليه

البيض بيخليها جميله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب هسألك سؤال وتجاوبيني بصراحة

أصلي قبل ما أدخل المطبخ خالص وأبدأ تفانيني كنت أكلت مرة مكرونة بالباشاميل عند ناس وحسيت فيها بريحة زفارة البيض وكرهتا من يومها

وبعد ما دخلت المطبخ وعملتها . عملتها بدون بيض وعمري إلى الآن ما عملتها ببيض

 

سؤالي بقى هل بتحسي بأي ريحة للبيض في الأكل ؟

لو لا يبقى بإذن الله هاعملها بالبيض بعد كدة لأني بحب اللون بتاعه جدا في التحمير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالا

خالص والله

عمري ما لقيت فيها ريحة الزفارة دي

اصلا انا جوزي انف في الاكل جدااا ولو كان لقي حاجة زي دي عمرة مكان اكلها

 

انا مبحطش علي وش الصنيه

انا بحط في البشامل بس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×