اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

الكشري المصري بالصور من مطبخي على طريقتي الخاصة وبالتفصيل الممل

المشاركات التي تم ترشيحها

post-110000-1316530157.gif

 

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حياكن الله أخواتي الحببات

اليوم أقدم لكن طريقة عمل( الكشري المصري )على طريقتي الخاااااااااصة

أحلى من المحلات والطعم تحديييييي من مطبخي وبالصور وبالتفصيل الممل وتكفي لأربع أفراد أو أكثر

أتمنى أن تعجبكن وتجربوها ولنننن تندمن بإذن الله

ولا تنسوني من صالح دعائكن

 

 

post-133586-0-97459100-1338659914.jpg

post-133586-0-84481500-1338659956.jpg

 

 

 

نبدأباسم الله

 

 

أولا : الارز بالشعرية

-----------------------

 

 

المطلوب

 

 

2ونصف كوب أرز

كوب إلا ربع شعرية مقصوصة

4 أكواب ماء (نفس مقدار كوب الأرز)

2ملعقة كبيرة زيت

ملح

 

الطريقة

 

نحمر الشعرية في الزيت

 

 

post-133586-0-59996100-1338657376.jpg

 

حتى تصبح بهذا الشكل

 

post-133586-0-91664200-1338657397.jpg

 

ثم نضع مقدار الماء والملح

ونتركها للغليان

 

post-133586-0-25711000-1338657424.jpg

 

ثم نضع الأرز ونقلبه ونخلطه بالشعريه

 

 

post-133586-0-10565000-1338657446.jpg

 

ونتركه على نار هاااادئة حتى الإستواء ولا ننسى تحريك الأرز حوالي كل ربع ساعة حتى يستوي جيدااااا

 

post-133586-0-95642700-1338657463.jpg

 

ويصبح بهذا الشكل

 

post-133586-0-74877500-1338657483.jpg

 

=============================================================

 

ثانيا : المكرونة

--------------

 

 

المطلوب

 

 

مكرونة 500 جرام

ماء للسلق

ملعقة كبيرة زيت

ملعقة كبيرة سمن

ملح

 

 

الطريقة

 

نسلق المكرونة بالطريقة المعتادة ( نغلي ماء بالحلة ونضع عليه زيت وملح ، وبعد الغليان نضع المكرونة )

 

post-133586-0-04939900-1338658271.jpg

 

وبعد الإستواء نصفي المكرونة من ماء السلق ونشطفها بالماء العادي

 

post-133586-0-85420000-1338658319.jpg

 

ثم نضع بالحلة ملعقة كبيرة سمن أو زبدة ونتركها للقدح

 

post-133586-0-30223600-1338658399.jpg

 

ثم نضع على السمن المكرونه ونقلب جيداااا

ثم نضع الملح

 

post-133586-0-89678800-1338658439.jpg

 

=============================================================

ثالثا : صوص صلصة الطماطم

-------------

المطلوب

3 ملاعق كبيرة صلصة طماطم الجاهزة

ملعقة كبيرة زيت

4 فصوص ثوم كبار

2 كوب ماء

ملح

فلفل أسمر

شطة

ملعقة كبيرة خل

 

الطريقة

 

نحمر الثوم في الزيت حتى يصفر لونه

 

post-133586-0-65852700-1338658793.jpg

 

نذوب الصلصة في الماء ثم نضعها على الثوم الذي تم تحميره

 

post-133586-0-27503500-1338658861.jpg

 

post-133586-0-62456900-1338658921.jpg

 

ثم نضع ( الملح والفلفل الأسمر)

 

post-133586-0-81247900-1338659004.jpg

 

post-133586-0-34455600-1338659079.jpg

 

ونتركها على النار حتى تتسبك قليييييييلا وتصبح بهذا الشكل

 

post-133586-0-60584400-1338659133.jpg

 

ثم نضع ( الخل والشطة ) ونتركها تغلي غلوة واحدة ونطفيء النار

 

post-133586-0-51180300-1338659315.jpg

 

post-133586-0-53489000-1338659336.jpg

 

=============================================

 

يتبعععععععععععععع

وأرجو عدم الرد حتى إكمال الموضوع يا حبيبات

وندخل على المهممممممم

تم تعديل بواسطة إسـلامية
  • معجبة 8

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رابعا : تحضير العدس بحمص الشام

----------

المطلوب

 

كوب عدس بجبة ( البني )

نصف كوب عدس أصفر

كوب حمص الشام

بصلة كبيرة

رأس ثوم صغيره

واحد فلفل أخضر حلو

نصف كيلو طماطم

ملعقة صغيرة كمون

ملعقة كبيرة زيت

ملح

 

الطريقة

 

نخلط العدس بجبة مع العدس الأصفر

 

post-133586-0-03885200-1338660216.jpg

 

ثم نضعهم في الحلة مع 2 ونصف كوب ماء

 

post-133586-0-60918200-1338660257.jpg

 

ثم نفرم البصلة في الكبة ونضعها عليهم ونتركهم على النار

 

post-133586-0-04255200-1338660283.jpg

 

حتى يصبح بهذا الشكل

 

post-133586-0-34266300-1338660302.jpg

 

ثم نضع ( عصير الطماطم +الزيت + الملح + الفلفل الأسمر ) ونتركه يتسبك قلييييلا

 

post-133586-0-22904300-1338660319.jpg

 

ثم نفرم في الكبة ( الثوم + الفلفل الأخضر + الكمون )

 

post-133586-0-03483200-1338660376.jpg

 

ونضعهم على العدس ونترك الجميع على نار هااااااادئة

 

post-133586-0-34940800-1338660461.jpg

 

========================================

 

حمص الشام

---------

بننقعه ساعه ونصف قبل التحضير في ماء

 

post-133586-0-68363500-1338660488.jpg

 

ثم نضعه في حله على النار بعد تغيير ماؤه حتى يتم سلقه

 

post-133586-0-26834300-1338660520.jpg

 

ثم بعد السلق بنصفيه من ماؤه في المصفاه ونغسلة تحت الماء النظيف

 

post-133586-0-83584900-1338660538.jpg

 

ثم نضعه على العدس ونقلب الجميع ونتركهم حتى يغلو غلوتين على النار

 

post-133586-0-02352100-1338660552.jpg

 

 

post-133586-0-74209500-1338660572.jpg

 

============================================

 

خامسا : البصل المحمر

-----------

المطلوب

 

2 بصلة كبيرة

كوب دقيق

زيت غزير للقلي

 

الطريقة

في الكبة نضع البصل ونفرمه

 

post-133586-0-55105700-1338661465.jpg

 

post-133586-0-76180200-1338661485.jpg

 

ثم في وعاء نضع الدقيق ونضع عليه البصل المفروم

 

post-133586-0-98737500-1338661497.jpg

 

post-133586-0-47251400-1338661520.jpg

 

ونخلط البصل بالدقيق كأنك تعجني عجينة

 

post-133586-0-30822100-1338661537.jpg

 

نقدح الزيت الغزير على النار ونضع البصل المخلوط بالدقيق

وإليكن الصور

 

post-133586-0-91398300-1338661552.jpg

 

post-133586-0-06307400-1338661570.jpg

 

post-133586-0-18882200-1338661619.jpg

 

ثم نحضر مصفاة ونسكب فيها البصل بالزيت

 

 

post-133586-0-10850400-1338661640.jpg

 

post-133586-0-97808200-1338661656.jpg

 

ونتركه يصفي زيته حتى يصبح بهذا الشكل

 

post-133586-0-84752300-1338661674.jpg

 

post-133586-0-73885700-1338661692.jpg

 

========================================

 

الآن أصبح كل شيء جااااااااهز لإعداد طبق الكشري اللذيذ

 

فنضع المكرونة أولا ثم الأرز ثم العدس بحمص الشام ثم صوص الصلصة ثم البصل المحمر

وبالهنا والشفا وأترككن مع الأطباق

 

post-133586-0-98074800-1338661730.jpg

 

post-133586-0-97448500-1338661751.jpg

 

post-133586-0-84102000-1338661780.jpg

 

post-133586-0-83467800-1338661803.jpg

 

====================================

 

تم بحمد الله

  • معجبة 12

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههه

الكشري المصري

يا امومة بتلاقي له طرق كتير

وبتلاقيه مختلف من واحده للتانيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله جميل بس احنا بنعمله بطريق مختلفه و البصل ممكن يقرمش لو حمرتيه و حطيتيه في الهواء هينشف و يقرمش بس تحفه ماشاء الله

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله الله على الجمال تسلم ايديكى

عجبتنى فكرة وضع الدقيق على البصل عشان يبقى مقرمش

الله يجملك بالطاعات سندس حبيبتي

الدقيق بيعطي للبصل قرمشة وطعم جمييييل

يلا جربيه وادعيلي

وأسعدني ردك يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام جميل جدا نفسي كتيييرررر أجربه لكن من غير شطة ما بحب الشطة وبنفس الوقت بلاقي انو شغله كتيررر وتحضير خخخخ

 

ممكن طبق جاهز لو سمحتي ^_^

 

سلم ايديكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وه وه وه .. ما شاء الله تبارك الله

الاكلة شكلها مممممم رائع رغم انها غريبة عليا .. انا أعرف الكشري بس كده بالاسم لكن معرفش انه فيه كل المكونات دي

لو أكلته ع الغدا مش رح اتعشى .. أفضل شبعانة طول اليوم :))))

حاسة اني لو أعمله رح أفضل بالمطبخ 12 ساعة و 12 ساعة الباقية أقعد اغسل المواعين اللي بهدلتهم :)

بس شغلك انت واضح ... دا شغل معلمين يا معلم :)))))))))

تسلم ايديك يسورة .. ربي يجازيك ع مجهودك يستاهل التقييم و التميز و التثبيت :) :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وه وه وه .. ما شاء الله تبارك الله

الاكلة شكلها مممممم رائع رغم انها غريبة عليا .. انا أعرف الكشري بس كده بالاسم لكن معرفش انه فيه كل المكونات دي

لو أكلته ع الغدا مش رح اتعشى .. أفضل شبعانة طول اليوم :))))

حاسة اني لو أعمله رح أفضل بالمطبخ 12 ساعة و 12 ساعة الباقية أقعد اغسل المواعين اللي بهدلتهم :)

بس شغلك انت واضح ... دا شغل معلمين يا معلم :)))))))))

تسلم ايديك يسورة .. ربي يجازيك ع مجهودك يستاهل التقييم و التميز و التثبيت :) :)

 

هههههههههههههههههههههههههههههه

لا يا سمسمة اني واخده فكرة غلط عن الكشري

ههههههههههههههههه

لو اتغديتي منه هتتغدي تان وتالت ورابع

وهتتعشي كمان

هههههههههههههههههههههه

انا لما بكله علي رغم ان مكوناته كتير

بس ما بيشبعني

هههههههههههههههههههه

تاكلي من هنا وبعد ربع ساعه

تحسي انك لسه جعانه وهكذا

هههههههههههههههههههههههههههههههههه

بس خطير جربيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييييييييييل جدا يسوره تسلم ايديكي

 

بس فعلا مختلف تماااااااااااااااااااااااااااااااااما عن البعمله

 

ان شاء الله أجربه شكله يفتح النفس الله يسامحك والله شكلي هاقوم أعمله دلوقتي وأكله لوحدي أنا ودودي ولما ييجي الغلبان الشقيان باليل يقولي فين الأكل أقوله كلته القطه ههههههههههههههه اللى هى أنا ههههههههههههه

 

أعمله ايه كل ماقوله أعمل كشري يقولي لأ مليش نفس

 

 

 

 

 

رووووووووووووووحي يا شيييييييييييييييخه جوعتييييييييييييييييييييييييييييييييني الله يسامحك ونا أصلا بحبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رااااااااااااااااااااااااااااااااااائع

جميل جدااااا يا يسورة

تسلم الايادي

الأروع هو مرورك يا حبيبة

جزاك الله خيرا وجملك بالطاعات

الله يسلمك ويسلم أولادك من كل شر

جربي طريقتي يا زيزي حتعجبك جدااااا وحتاكلي صوابعك وراه

والله ما حد أكله من أهلي إلا وعجبه جداااا

أحلى من الجاهز بكتييييير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

همممممممممم

لو ده كشري يبقى اللي انا بعمله ايه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

طريقتك مختلفة تماما

هههههههههههههههههه

كشري بردوا

الكشري له طرق كتيييرة

وبعدين أنا قلت في الأول إنه على طريقتي الخااااصه

بس إيه جمييييييييل

أنرتي الموضوع أمومة الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله جميل بس احنا بنعمله بطريق مختلفه و البصل ممكن يقرمش لو حمرتيه و حطيتيه في الهواء هينشف و يقرمش بس تحفه ماشاء الله

أهليييييييين سجدة

جزاك الله خيرا يا غالية

طبعا طرقه كتيرة وكل واحدة بتحب تفنن فيه على مزاجها هههههههه

كنت بعمله الأول من غير دقيق لكن بصراحة كانت قرمشته بتروح بسرعه وبيبقى طعمه مجلد شوية

جربيه بقى بالدقيق وادعيلي يا قمراية

بجد أسعدني عودتك وردك سجودة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انتي هتقوليلي علي اكلك يا بنتي

باين من غير ما تقولي

ان شاء الله اجربه بس من غير الحمص

 

تسلم ايدك والله شكله جميل جدااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام جميل جدا نفسي كتيييرررر أجربه لكن من غير شطة ما بحب الشطة وبنفس الوقت بلاقي انو شغله كتيررر وتحضير خخخخ

 

ممكن طبق جاهز لو سمحتي ^_^

 

سلم ايديكِ

الأجمل مرورك مشرفتي

والله سعيدة جدااا إنه عجبك

أنا كمان ما بحب الشطه وممكن تحطيها على الصوص وممكن لاء

لكن أنا حطيت قليل جدا منها

بصي هو شغله كتير في طبخ العدس لكن أنا بعمله قبلها بيوم وبعمل كمان منه كمية كبيرة وبقسمها في علب وبشيله في الفريزر

ولما أحب أعمل كشري بخرج العدس قبلها بحوالي 3 ساعات وأسخنه وبيبقى جميل جداااا

لكن الأرز والمكرونة والبصل والصوص سهلين مش بياخدو ساعة في عملهم

طبق واحد ؟

خذيهم كلهم يا حبيبة

واضح إن الوحم عامل عمايله ههههههههه

أتم الله حملك على خير حبيبتي

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مختفلف عن اللى بعمله خاااااااااالص

 

تسلم ايدك يا جميل

يا هلا بأم محمد حسان الحبيبة

هههههههههه

يا بنتي ما أنا قلت دي طريقتي الخاصة ههههههههه

بس جربيه وادعيلي

لو حد داقه من إيدك حتلاقي الدنيا كلها بتطلبه منك تعمليه تاني ههههههه

نورتيني يا حبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وه وه وه .. ما شاء الله تبارك الله

الاكلة شكلها مممممم رائع رغم انها غريبة عليا .. انا أعرف الكشري بس كده بالاسم لكن معرفش انه فيه كل المكونات دي

لو أكلته ع الغدا مش رح اتعشى .. أفضل شبعانة طول اليوم :))))

حاسة اني لو أعمله رح أفضل بالمطبخ 12 ساعة و 12 ساعة الباقية أقعد اغسل المواعين اللي بهدلتهم :)

بس شغلك انت واضح ... دا شغل معلمين يا معلم :)))))))))

تسلم ايديك يسورة .. ربي يجازيك ع مجهودك يستاهل التقييم و التميز و التثبيت :) :)

يا هلا سمسمتي

وحشاني جداااااااا

إنت اللي روعه يا حبيبة

لااااااااا ده بتاكليه وبتجوعي تاني لأنه بيتهضم بسرعه لأن فيه أرز ومكرونة

ههههههههههه

لا والله مش 12 ساعة أنا عملت كل ده في ساعتين ونصف

لكن لما بعمل العدس قبلها بيوم بيكون الموضوع أسهل لأني مثل ما شفتي بطبخ العدس مش بسلقه

الله يعزك ويرفع من قدرك سمسمتي

والله عملته من مدة طويييلة لكن كنت مكسلة أنزل الصور علشان وصفه طويلة وصوره كتيرة

لكن والله سهل في عمله

الله يسلمك من كل شر ويحفظك يا غالية

وجزاكن الله خيرا على التميز والنجوم جعله الله في ميزان حسناتكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم إيدك يسورة الحبيبة

شكله رآآآآآئع جدا ما شاء الله تبارك الله

بإذن الله أجرب طريقتك الجميلة

 

وبالعافية عليكـــم ياااارب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لأ لأ لأ أروع وصفة كشري شفتها

إيه الجمال ده

ده أنا مبحبش اعملة لكن بعد ما شفتك ظبطاه كده هاعملة جري

تسلم إيدك حبيبي و بألف هنا و شفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×