اذهبي الى المحتوى
Omtaym_ALLAH

قالب الكفته بالخضر مع باستا الفريدو -

المشاركات التي تم ترشيحها

قالب الكفته بالخضروات beefcake -meat loaf

 

19_11.gif--------------------------------------------------------------------------------

6_22.gif و او عو تقولو وزنى زااااااااد :closedeyes:

 

بناتى بنانيتى فلذات اكبادى اللى بتعلم ريجيم ماليش دعوه بيها ماتحطش مايونيز تحط مسترده و ما تصدعنيش ! مش مسئوله !

!6_31.gif

 

نصف كيلو لحم مفروم

1 خبز برجر ( بنز)+ 5 ملاعق حليب دافى و ينقع الخبز فيه للحصول على عجين

1 حبه بيض

ملعقه مايونيز

زيتون اخضر و اسود

بقدونس مفرى

ملح - فلفل -بهار ابيض

كوب ( كرنب و جزر مبشور كسلطه الكولسلو )

بصل مبشور و ملعقه ثوم مدقوق

يمكن وضع بازليا و جزر

هيل (حبهان ) مطحون

جوزالطيب

يمكن وضع مسترده و تباسكو او شطه للحصول على قالب حار حسب الرغبه

 

الكميات للبهارحسب التذوق تزيدى الكميه عن نصف ملعقه صغيره تبع البهار !

 

يتبل اللحم و يوضع معه الخبز المبلل باللحليب و البصل المبشور و الثوم المدقوق و البيضه و البهار

و يوضع فى قالب لمده 20 دقيقه او اكثر حتى يتم الطهى ( 350 درجه )

 

 

 

يقدم مع باستا الفريدو 6_18.gif تحفه يمى بالجبنه بقى و تسسسسيييييييييح :wink:

 

 

دى للى مابيعملش ريجيم علشان ماتلومونيشششششش !انا عن نفسى حاكل يا امى !6_14.gif

 

يسلق المعكرون فى كوب ماء مغلى و كوب حليب مغلى

يوضع الجبن المبشور و الملح و البهار الابيض و الهيل المطحون و جوزالطيب و قطعه زبد

يقدم مع قالب اللحم

__________________

post-18707-1165535933_thumb.jpg

post-18707-1165535951_thumb.jpg

post-18707-1165535961_thumb.jpg

post-18707-1165535973_thumb.jpg

post-18707-1165535997_thumb.jpg

post-18707-1165536042_thumb.jpg

post-18707-1165536055_thumb.jpg

post-18707-1165536067_thumb.jpg

post-18707-1165536359_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة Omtaym_ALLAH

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

يا لههههههههههههههههههههههههوي يا لهوي يا لهوي يا لهوي 30.gif

 

ليه بس ،، ليه بس كده 113.gif

 

هو انا عملت فيكي ايه 103.gif

 

دنا زدت خمسه كيلو من قبل ماخلص قرايه 44.gif

 

ههههه 53.gif

 

تسلم دياتك ،،، الله يعطيك العافية حبيتي ام تيم الله

 

و تلومني لما أفكر إني أكلمك عشان تنقيذيني من ورطة ممكن تهصل لي :closedeyes: ليلة فرهي 52.gif ،،

 

دمتي لنا متميزة ،، و لا حرمنا الله من طناجرك 72.gif

 

 

darkheartani.gif أحبـــــ في الله ــــــك darkheartani.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههه اضحك الله سنك كلى كلى يا حبى و لا يهمك كلى و ربربى و قلوظى 19_58.gif

يا مجرمه ! بس انت خلصينا و انا حتصرف فى العريس حجريك 10 مرات التراك اسبوعين قبل الفرح 19_92.gif

المجنون اللىحيعزملنا اصحابه ليله البناء 19_73.gif

مغفللللل حد يسيب القمر يطبخ برضو و يجو يطفحو 19_9.gif

 

امال حيعمل فيكى ايه بعد سنتين ؟19_53.gif19_3.gif

تم تعديل بواسطة Omtaym_ALLAH

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أن عاوزة أعرف إنت ليه خايفين من السمنة

هي السمنة وحشة لهذه الدرجة ولا بس أن عمري مجربتها

وأنا لعاطياها أكل ليل ونهار وباكل التشيز بطريقة رهيبة

ولا بزيد :ohmy: أن وزني 62 كيلو لابزيد ولا بنقص :unsure:

رغم أني باكل كل إلي يعمل سمنة ومفيش فيدة :laugh:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماهو سيادتك بتجيبلنا اطباق قشر البطاطس عايزه تلهينا فيها و انت تاكلى بقى الكاتو و التورتات ههههههههههههه انت فرستينى بطبق قشر البطاكا يا ام زهوره ! يعنى مش بطاطس مسلوقه لا قشرها

حاكلك هههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله لاقوة الا بالله

 

يارب تسلم ايدك ياأم تيم

 

بصراحه طبخك بمنتهى الروعه وقالب الكفته لذيييييييييييييييييييذ

 

وراح أسويه على طول عشا

 

يارب بارك لينا فيك ولايحرمنا منك

 

بصراحه

 

 

بصراحه

 

 

أحلى مافي مواضيعك إنك تحطي الصور تخلينا نتحمس نطبخ

 

بس

 

 

حرام عليك ياأم تيم أنا حامل واكره المطبخ والطبخ وانت رجعتيني له

 

الله يسامحك

 

ياغاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ايه الجمال ده تسلم ايديكى

شكلك كدة طباخة بريمو طيب ممكن طريقه المايونيز يا لأستاذة الله يكرمك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حامل و لا مش حامل حتاكلى حتاكلى هههههههه و انا و الله لو ينفع اجى اطبخلك بنفسى سيادتك و البيه اللى فى بطونك توؤمروا !

حبعتلك المايونيز حالاااااااااااا يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا اعمل المايونيز بهذه الطريقه :

بيضه واحده

ملعقتان خل

ملعقه صغيره ملح

ملعقه صغيره سكر

قطعه صغيره من الثوم

كميه من الزيت

والطريقه هي

نضع البيضه والملح والسكر والثوم في الخلاط مره واحده ونقوم بخلطها

وبعد ذلك نقوم باضافه الزيت تتدريجيا الى ان يصبح المزيج قوامه يشبه اللبن الرائب

وبعد ذلك نفرغه من الخلاط ويصبح جاهز للاكل

 

الخل ملعقتان طعام والثوم فص اقل او اكثر حسب الرغبه

وعلشان ما يطلع مثل الماء نقوم با ضافة الزيت تدريجيا والخلاط يدور ويخلط المواد السابق ذكرهاوسوف يقوم الخليط بالتجانس تدريجيا

 

و اذا طلعت سائله اكثر مما يجب يمكنك اضافه 1 بطاطس صغيره مسلوقه او نصفها للحصول على قوام غليظ

يمكنك وضع ملعقه من المسترده او من الكاتشب للحصول على مايونيز يلائم اللحوم و الاسماك و الجمبرى

و يمكن وضع ملعقتين ليمون و بشر الليمون و ملعقه شبت مفروم و كابر للحصول على صلصه ملائمه للاسماك

 

 

سألت والدتى :

تعمل المايونيز بطريقه قليلا مختلفه :

صلصة المايونيز

*************

المقادير:

-------

صفار بيضة

ملح و فلفل

عصير نصف ليمونة

20 سنيلترا من زيت الزيتون أو زيت زهرة الشمس

 

الطريقة :

--------

افصلي صفار بيضة عن بياضها وضعي الصفار في وعاء عميق ثم أضيفي الملح والفلفل و أخفقيه جيدا حتى يمتزج

أضيفي عصير نصف ليمونه مع استمرار الخفق بالمضرب

أضيفي عشرين سنتيلترا من زيت الزيتون أو زيت زهرة الشمس تدريجيا مع استمرار الخفق وعندما يتماسك المايونيز اسكبي باقي الزيت حيث يشكل خيطا رفيعا عند صبه مع استمرار الخفق وعندما يغلظ قوامه اسكبي كل الكمية المتبقية

إذا أردت تخفيف قوام المايونيز أضيفي قليلأ من الماء أو الليمون.

يمكنك إضافة المستردة عند الخطوات الأولى لإعداد غطى المايونيز وضعيه في الثلاجة على أن يستعمل في خلال ثلاثة أيام فقط

إضافات لصوص المايونيز

يمكنك إضافة ملعقة كبيرة من الكاتشاب وبعض قطرات من التاباسكو الحريف للمايونيز مع تجميله بالليمون

يمكن إضافة الكرفس إلى المايونيز وملعقة كبيرة من القشطة الطازجة أو الجبن الأبيض.

الإضافات لصوص الخل

الطماطم

أضيفي ذرة من الملح والفلفل الأسود إلى ملعقتين كبيرتين من الخل ثم ضعي مقدار حبة من الطماطم منزوعة البذرة بعد أن تصفيها ثم أضيفي 15 سنتيلترا من الزيت تدريجيا.

التوابل

أضيفي مقدار 15 سنتيلترات من المستردة إلى مقدار بسيط من الأعشاب ملعقة بقدونس ملعقة كرفس، بصلة صغيرة مفرومة مع بشرها جيدا

تم تعديل بواسطة Omtaym_ALLAH

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام بقى انا عمالة ادور عليك و قلقانة و بدعي انك تكوني بخير و انت غرقانة هنا ولا حاسة باللي

 

سايباهم في احلى صحبة من غير فطار و لا حتى تطمنيهم و تقولي دورو على حاجة تاكلوها انا مش

 

فاضية لكم انا مخاصماك

 

لكن بردو حعمل طبق الكفتة ده و يارب يطلع لذيذ زي البيتزابان ده البنات خلصو عليها يسلم هالدماغ

 

المخترع هههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههه لا يا بسوم و الله انا ما كنتش بدخل بقالى يومين تعبانه شويه الحمد لله ! بس الطبق ده بقالى كام يوم

و برضه اعملى الكفته ههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

أشكرك لردك السريع الوافى و انا عندى اقتراح بتغيير اسم الصفحة الى طيبات ام تيم اللذيذة

اية رايكم؟

 

 

جزاك الله خيرا(احبك فى الله)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عيونى لك يا مجتهده بس ان شاء الله تعملى المايونيز و ما تجيبيهوش من السوبرماركت و تخلصى نفسك هههههههه هو المايونيز بس محتاج ضبط لاول مره بعديها يخرج من تحت ايدك رائع و بصراحه لابد ان يكون البيض طازج جدا لانجاح المايونيز حتى لا تخافى من السلمونيللا و الامراض انا عن نفسى اشتى الجاهز لانه عاده يستخدموا فيه البيض المجفف _ يفصل البيض الزلال عن الصفار و يجفف كل على حدى اوتوماتيكيا و يعقم - و هنا يمكنك شراء البيض مفصول زلال او صفار !لكن لا ادرى فى الدول الاخرى هل يمكنك ذلك ام لا !

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

أشكرك يا حبيبتى بس عندنا ما فيش بيض مفصول (صفار و بياض)

احنا عندنا أنفلونزا الطيور فى مصر و مش عارفة انتهت و لا لسه؟بس انا حجرب برضة و حقولك على النتيجة

و اسمحي لى أختى أنا أحبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا جيت ومتقوليش انو مو لازم اجربو بس اعوض اللحم بكفتة صدر الدجاج وجبنة خالية الدسم والمكرونة الكاملةاي السوداء والكثير من الخضر صح صح صح صحتين والف عافية ودمت يا ام التيم ويا اخت الكل و يا حبيبة العربيات والعجم بعد بس ما بيعرفو عربي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تمام يا ام صهيب هايل و ممكن تعملى القالب بدجاج مفروم و قللى الدسم من الكفته لة بلحم و بلا مايونيز و شحوم و اتبعى الوصفه لان الدهون باللحم و الدجاج تكون كافيه للتسويه فى الفرن

يعنى طعميها بالبهار و المسترد و الخضروات المفيده _ مثل الوصفه ) و ابدلى معها المعكرون بالمعكرون المسلوق مثلا بالملح القيل و الجبن الخالى الدسم ( حاولى الا تدمجى النشويات مع البروتينات او قسمى الوجبه الى قسمين ) و اكثرى من السلطه !

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مجتهده : احبك الذى احببتنى فيه ، و انا و الله

لا عليك استخدمى البيض العادى انفلونزا الطيور لا تصيب البيض اغسليه جيدا قبل الاستخدام لان القشر يعلق به فضلات الطيور و يمكنك وضعه فى الخل و الماء قبل استخدامه ، ان شاء الله لا انفلونزا :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×