موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 سبتمبر, 2009 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، كيف الحال يا احلى اخوات الموضوع دا فكرتو جاتلى لانى محتاجة اسئلة كتير يعنى كل واحده عندها استفسار عن اكلة معينة او مقادير او طريقة اى اخت تدخل وتكون ماهرة اى طباخة محترفة فى الاكلة دى تجيب عليها فورا بالنسبة لى عندى اسئلة كتيييييييييييييير جدا يعنى هستنفع منكو قوى 1- عايزة تتبيلة للفراخ تكون جامده قوى يعنى مية مية؟ طريقتين بحمر الفراخ جنب المحشى بحط عليها صلصة من المحشى بعد سلقها واحطها تتحمر تحت الشوايه وفى فراخ بالبصل وهى نايه ببشر بصل كتييييييير واحط التوابل كلها وطماطمايه وشوية ميهواسيبها تاخد غلوة عى النار واحطها تستوى فى الفرن2-ليه الملوخية ساعات بتسقط منى يعنى بتنزل تحت والشوربة فوق؟ اما الملوخية تغلى الشوربة تضعى الملوخيه فى حلة الطبخ وتسقى الملوخية شوربة حبه بحبة لغاية ما تكون تقيلة مش تديها شوربة كتير وتحمرى توم فى سمن وتطشيها بعد ملتشيليها من ع النار ماتخليهاش تغلى وتطوشيها بالتوم المحمر بالسمن وتغطيها وبالهنا سبب سقوطها احيانا هو انك تسيبيها تغلى اوعى تغلى منك 2- المحشى هل بيكون الخضرة بتاعتو شبت وبقدونس بس ولا كسبرة كمان؟ شبت وبقدونس وكزبرة ياله يا بنات عايزين نفيد بعض واى قمر عندها سؤال متترددش بارك الله فيكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
لواء العزة 5 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 سبتمبر, 2009 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، ماشاء الله الأخوات ما قصروا وبارك الله فيكِ أختي أم سلمى على الفكرة الطيبة وإن شــاء الله الاستفادة للجميع شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هناء جودة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 2 اكتوبر, 2009 انا عندى سؤال 000ليه الكيكه الاسفنجيه بتهبط بعد ما بتكون منفوشه؟؟؟انا زعلانه من كدة قوى حد يقولى اوام000 :smile: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
صاحبه القلب الطيب 12 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 6 اكتوبر, 2009 مممممممممم موضوع جميل زيك ياام سلمى بصى ياستى على حد ما اعرف ان انتى عشان الملوخيه ما تسقطش تعملى الاتى بجد اغلى شوربه مش كتير اوى وبعدين حطى الملوخيه وقلبيها وطبعا طشه السمن بالتوم اللى حمرتيه تضعيه فورا وتقلبى وهى غلوتان فقط وانزعى الراغاوى ثم تغطى الحله بالغطا بسرعه حتى لا تسقط الملوخيه ............ملوخيه حماتى ده سرها وبصراحه بتكون رووووووووعه اما الاخت هناء الكيكه عشان تكون معاك منفوشه وكويسه حبيبتى اولا اتأكدى انك خلطتى المكونات كلها فى اتجاه واحد يعنى يااما يمين يااما شمال وبعدين بعد ما تضعيها فى الصينيه اياكى ان تسويها بالمعلقه لا حركيها كده لحد ما تتساوى الاطراف واهم شئ ضعيها بالفرن على درجه 180 درجه لمده 45 دقيقه ولا تفتحى الفرن قبلها نهائيا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
لؤلؤه الايمان 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2009 شكرا حبيبتى اهو هى دى الاكلات ولا بلاش شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**زهرة المنتدى** 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 اكتوبر, 2009 يا اخوات انا بموت فى الهمبركر وعايزة اعملو في البيت بس مش عارفة مقادير و طريقة العجينة التي تعمل به ارجوا الافادة جزاكن الله كل´خير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 اكتوبر, 2009 يا اخوات انا بموت فى الهمبركر وعايزة اعملو في البيت بس مش عارفة مقادير و طريقة العجينة التي تعمل به ارجوا الافادة جزاكن الله كل´خير جزانا واياكي ياقمر انا اصلا بحبك يازهره المنتدي وفرحت انك طلبت اي مساعده عشان اقدمهالك انا دايما بعمله ف يالبيت ومبشترهوش من بره وبيطلع اجمل من اللي بره كمان بصي ياقمر المقادير 1/2 كيلو لحم مفروم 1/2 كوب بقسماط ناعم 1/2 كوب لبن بصله مفرومه ناعم ((اخدت بالك من نص نص كل شويه البصله ياعيني اللي مش نص بس يلا هههههههه)) الطريقه تخلطي المقادير الي ان يتشرب اللحم اللبن وطبعا هيتشربه علي طول دا نص كوب لبن تضيفي الملح والبهارات ترصيها في قالب زي بتاع التوست كدا ولو مش عندك هاتي صنيها طويله عاديه ورصيه عجينه اللحمه اللي عملتيها في جنب الصنيه كدا كانك بحطيها في القالب بالظبط متفرشهاش في الصيه كلها طبعا فهمتيني ياقمر تدخليها الفرن ساعه وبعدين تقطعيها اقراص وبالف هنا وشفا لاجمل زهره سلام ياقلبي اختك احساس جميل شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
نفسٌ توّاقة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 نوفمبر, 2009 السلام عليكم ورحمة الله ارجو أن حد يفيدنى من الأخوات عن بعض المكونات للسلطات هل هى موجودة فى مصر وإن كان نعم فمن أين علبة فاصوليا حمراء رأس ملفوف علبة حمص انا فهمت ان الملفوف \ا الكرنب صح كده ولا غلط؟ وكمان ايه الفلفل الأبيض؟ بهار مثلا؟؟؟ جزاكم الله خيراً شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
نفسٌ توّاقة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 نوفمبر, 2009 (معدل) سؤال آخر فى موضوع التوست هل هناك قالب يمكن شراؤه حتى اعمل التوست؟ تم تعديل 4 نوفمبر, 2009 بواسطة نفسٌ توّاقة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
نفسٌ توّاقة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 نوفمبر, 2009 محدش رد عليا ليه طيب؟ :- :sad: :sad: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 9 نوفمبر, 2009 السلام عليكم ورحمة الله ارجو أن حد يفيدنى من الأخوات عن بعض المكونات للسلطات هل هى موجودة فى مصر وإن كان نعم فمن أين علبة فاصوليا حمراء رأس ملفوف علبة حمص انا فهمت ان الملفوف \ا الكرنب صح كده ولا غلط؟ وكمان ايه الفلفل الأبيض؟ بهار مثلا؟؟؟ جزاكم الله خيراً حبيبتي الغاليه اعتذر لتاخري عن الرد بس والله كل ماافتح الصفحه وخلاص هرد تحصل حاجه تعطلني تقبلي اعتذراري علي حد معرفتي ان الحمص عند اي بائع حبوب والملفوف موجود في مصر وهو كرنب زي ماانتي قولتي بس بيبئي صغير كدا للسلطه واكيد الفاصوليا الحمراء دي موجوده برده بس انا مش عارفه فين؟ اما الفلفل الابيض الفلفل الابيض الفلفل الابيض ليس الا الفلفل الاسود لكنه مقشور وقرأت انه يوضع مع اللبن الذي تشربينه كل صباح في اايام الدوره ليستخدم لتضيق المهبل شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
احساس جميل 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 9 نوفمبر, 2009 سؤال آخر فى موضوع التوست هل هناك قالب يمكن شراؤه حتى اعمل التوست؟ ايوه ياحبيبتي هناك قالب مخصوص لعمل التوست حاولت اجبلك صورته لكن لم اسنطع ولكن اذا ذهبت اي مكان للادوات المنزليه للمطبخ واسألي عن قالب التوست فهو شئ معروف جدا بارك الله فيكي واي سؤال انا تحت امرك في حدود علمي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يوسف حبيبي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 نوفمبر, 2009 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، اخواتي الحبيبات ليه لما اعمل رز السمك المصري بالبصل يعني بيعجن مني ارجو الافاده ولكن الاجر بإذن الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ساجدة للرحمن 2050 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 نوفمبر, 2009 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، كيف حالك أختي الحبيبة ؟؟ إن شاء الله بخير معروف أن البصل يحتوي على الكثير من الماء ...فعندما تطبخينه في أرز السمك قللي من كمية الماء المعتادة لأن البصل بينزل الماء الموجود فيه ولهذا يعجن معك ....والله أعلم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يوسف حبيبي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 نوفمبر, 2009 جوزيت الجنة اختي ساجدة وأسأل الله ألا يحرمك الاجر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
منال المصرى 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 نوفمبر, 2009 حبيباتى الغاليات سبب سقوط الملوخية اهم سبب هو خرطها زيادة عن اللزوم يعنى لا تقومى بخرطها الى ان تصبح معجونة والاخر لا تغطيها عند التسوية فقط غطيها بعد الطشة ولا تكثرى عليها الغليان يادوب غلوة واحدة الكيك سبب هبوطها خروج الهواء منها اثناء العمل او درجة الحرارة عليها عالية جدااااا او تركها مدة طويلة زيادة عن اللازم فى الفرن شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حبيبه المصريه 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 نوفمبر, 2009 السلام عليكم اريد ان اعرف طريقة السويسرول شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 نوفمبر, 2009 اختي حاولي ان تقللي كمية الماء عن المعتاد و لما تسقطي الارز في المية شوفي المية مغطياه ولا لا بس تبقى اقل من ما بتعملي الارز الابيض العادي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 نوفمبر, 2009 في بقى طريقة ارز السمك بس يبقى احمر خطير تحسي ان فيه طعم الجمبري تقطعي البصل زي ما انت عاوزاه بي تبقى كمية كويسة و تحمريه في زيت السمك اللي قليتي بيه و تقطعي معاه فصوص توم و تقلبي و تكوني عاصرة الطماطم بعد ما يحمر البصل حطي عصير الطماطم بي ما يبقاش تقيل اوي و سيبيه لحد ما يغلي حطي البهارات المتعوده تحطيها و بعدين سقطي الرز و لما يتشرب وطي النار بالهنا و الشفا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يوسف حبيبي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 نوفمبر, 2009 جزاك الله خيرا اختي سجدة وهجرب طريقتك وارد عليكي وانا واثقه انها هتطلع جميلة مقلك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
نسمة الريحان 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 نوفمبر, 2009 (معدل) عليكم السلام ورحمة الله وبركاته حبيبتى أم جورى انا هاقولك علي الطريقه اللي بعمل بيها الرز مع السمك وبيطلع تحفه واتعلمتها من شيف سمعته علي قناة الرحمه او الحكمة مش فاكرة تجيبي البصل وتقطعيه زى مانتى عايزة وتحمريه اوى وتقطعي معاها طماطم قطع صغيره وتحطيها معاها وهو بيتحمر وبعد كده تحطر الميه وتسيبيها تغلي مع البصل دى اللي هاتسقي بيها الرز ع نار تانيه هاتى بصلة وقطعيه قطع صغيره اوى وشوحيها في شوية زيت (انا بصراحه مش بستخدك زيت السمك في الرز خالص)مش تحمريها يادوب لونها يصفر وضيفي عليها جزرة مبشورة ولو عايزة ضيفي كمان حباية فلفل حاميه بتدى طعم حلو اوى وتكونى غاسله الرز وتصفيه من المية كويس اوى وتحطيه وتقلبيه مع الخلطة دى شويه دا بيخليه يطلع مفلفل وتتسقيه بالميه المغليه بتاع البصل بعد ماتصفيها انا بحط ورق لورى مع الميه وهى بتغلي عشان تدى طعم وريحه حلوة اه نسيت اقولك تضيفي كمون وكارى علي البصله والجزر وانتى بتشوحيها الجزر بيمتص المرارة اللي بيسببها البصل المتحمر ودى بجد عن تجربة وطلع احمر وجميل وتحفه تم تعديل 22 نوفمبر, 2009 بواسطة نسمة الريحان شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
نسمة الريحان 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 21 نوفمبر, 2009 اه نسيت اقولك حاجه كمان مهمه لو عايزة تعرفي الميه اللي بتحطيها كتير ولا لأ وقفي معلقه خشب مقلوبه في نص الحله لو وقفت يبقي المية مظبوطه لو مالت يبقي الميه كتير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**زهرة المنتدى** 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 نوفمبر, 2009 https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...p;#entry2534263 انشاء الله تنفعك طريقة عمل سويسرول هذه لانني جربتها و طلعت روعة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يوسف حبيبي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 ديسمبر, 2009 جوزيت الجنة اسعدني مرورك حبيبتي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
** أم الصبر الجميل ** 98 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 ديسمبر, 2009 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، أختى أم جورى حياكِ الله أنا بعمل رز السمك جميل جدا والحمد لله أولا تقطعى بصل كتير شويه وتحمريه فى زيت وبعد ما يتحمر حطى معاه جزر مبشور وبشر برتقال وبشر ليمون وشوية قرفه مطحونه وكمون وملح دي بتتديكى ريحه جميلة للرز وطعم رائع وبعدين تحطى الرز وتقلبيه فى الخلطه وبعدين حطى عليه الميه سخنه وتكون بمقدار يعنى مغطيه الرز بمقدار إرتفاع عقلة إصبع واحده وقلبيه وتكونى مجهزه فصين توم ناعم مدقوق وضفيه للميه مع الرز ولما يبدأ الرز يشرب الميه هدئي النار عليه وسبيه لما يستوى ومتحوليش تقلبى كتير علشان ميتعجنش منك وبالهنا والشفا حبيبتى يا رب يكون عجبك . شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك