اذهبي الى المحتوى
ام رميساء و جنى

متميز** طبق كسكس مغربي متواضع من مطبخي بالصور

المشاركات التي تم ترشيحها

post-16501-1268831219.gif

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

مقادير المرق

9ower.com-ca433f1f7c.jpg..

9ower.com-ca433f1f7c.jpg..

9ower.com-cc93bbb577.jpg..

 

كيلو او حسب الموفر عندك من لحم خروف او عجل

نص كيلو جزر

نص كيلو قرع احمر

نص كيلو كوسا

نص كيلو كرمب انا استعملت الكرمب الصغير هو الي كان متوفر عندي

نص كيلو فول

كاس كبير حمص منقوع

2حبات طماطم مقطعة قطع صغيرة

بصلة كبيرة مقطعة شرائح

بقدونس وكزبرة مربوطين بخيط

ملح-فلفل-ملون-زنجبيل-كنور

كاس صغير زيت عادية وكاس صغير زيت زيتون

سمن بلدي

 

الطريقة

في انية الطهي نضع اللحم والبصل والتوابل وزيت عادية فوق النار نحركهم لمدة 10دقايق نضيف نصف مقدارالطماطم ونحركهم لمدة 10دقايق تانيين ثم نضيف 3لتر ماء وباقة البقدونس والكزبرة والحمص والكرمب ونتركهم فوق النار لمدة نص ساعة ثم نضيف الخضروالطماطم المتبقية زيت الزيتون ونتركهم تقريبا 20دقيقة او اكثر لغاية ما يتسوو وفيس اخر دقيقة للطهي نضع ملعقة سمن بلدي.

 

9ower.com-0ba8ea192c.jpg..

9ower.com-ac91f516c2.jpg..

vCl92181.jpg

5YC91823.jpg

 

مقادير الكسكس

 

كيلو كسكس

زيت وماء وملح وسمن بلدي

Dab91823.jpg

Cpy91823.jpg

hbF91948.jpg

GLk91948.jpg

gGC91948.jpg

XW392051.jpg

الطريقة

نضع الكسكس في قصعة او اناء نضع عليه كاس ماء متوسط نحركه بسرعة باليد لغاية ما ينشف ونضيف له كاس زيت الزيت ونضعه على البخار مثل الانية الي في الصورة لمدة 15دقيقة نضع الكسكس وهو ساخن نضيف له الملح تقريبا ملعقة كبير غير مملوءة ونضيف له كاس كبير ماء ونحركه جيدا لغاية ما ينشف ثم نرده للطبخ لمدة 30دقيقة نضعه في المرة الاخيرة ونضيف له كاس كبير ماء ونحركه لغاية ما ينشف ونرده على النار لمدة 15دقيقة عند التقديم نضعه ساخن جداا ونضيف له ملعقة زبدة وملعقة سمن بلدي نحركه ونحطه في اناء التقديم ثم نضع فوقه الخضر والمرق .

ويارب يعجبكم

TtP92051.jpg

Ivf92051.jpg

lyD92181.jpg

ملحوظة

الفول والحمص مو ضروري في الكسكس لكن لما بيكونو موجودين بيطلع الكسكس جميل

بالنسبة للفول انصح انكم تطبخوه في ماء في اناء تاني لغاية ما يستوي وتضيفوه في الاخير للمرق لانو مثل ما انتم لاحظتو عملي اسوداد في المرق لاني اضفتو مع الخضر لكن طبعا الطعم جميل جداا وبس تجربوه انا متاكدة انو حايعجبكم

تم تعديل بواسطة ام حلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم يدك شكل لذيذ

انا امس عملته في دجاج على طريقة الليبين

ممكن سؤال هو اصل الكسكس ماذا من القمح او من ماذا اذا تعرفين ممكن تفيديني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تبارك الاله عليك سهام شهيتيني فيه

جا غزال ما كحل ما والو

 

حبيبتي بغداد الJريحة الكسكس يصنع من طحين القمح أو الذرة في شكل حبيبيات صغيرة

ويتم تحضير سميد الكسكسي من طحن (الشعير - القمح أو الذرة) بواسطة رحىً حجرية خاصة خشنة.

وإذا صنع السميد من الشعير يسمى ملثوت، وهو نفسه يستعمل في تحضير وجبة(الدشيشة). وعندما تكون حبات الكسكسي خشنة وأكبر حجماً من حبات الكسكسي العادي يسمى بركوكش ويطبخ البركوكش في الكسكاس بواسطة البخار مثل الكسكسي العادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تبارك الله

 

شهتيني و الله

 

بغداد الكسكسي نقول عليه مفتول حبيبتي بس المفتول المغربي بيعملوه بسميد

و بيبقى ناشف و انت بتبليه بمويا

 

مو مثل المفتول التاني

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا سهام شكلو تحففففففففففففففففففففة تسلم ايدك

 

نفسى اتعلمو اوى منتظراكى تعلمينى يا سهومه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم يدك شكل لذيذ

انا امس عملته في دجاج على طريقة الليبين

ممكن سؤال هو اصل الكسكس ماذا من القمح او من ماذا اذا تعرفين ممكن تفيديني

الله يسلمك بغدودة

 

الاخوات ما شاء الله عليهم فادوك بالنسبو لنوعية الكسكس وهو فعلا انواع فيه الي من السميد او من القمح هو انواع

 

طب انت جربتي كسكس الليبيين ماتجربي كسكس المغربة وقوليلي رايك فيه :rolleyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تبارك الاله عليك سهام شهيتيني فيه

جا غزال ما كحل ما والو

 

حبيبتي بغداد الJريحة الكسكس يصنع من طحين القمح أو الذرة في شكل حبيبيات صغيرة

ويتم تحضير سميد الكسكسي من طحن (الشعير - القمح أو الذرة) بواسطة رحىً حجرية خاصة خشنة.

وإذا صنع السميد من الشعير يسمى ملثوت، وهو نفسه يستعمل في تحضير وجبة(الدشيشة). وعندما تكون حبات الكسكسي خشنة وأكبر حجماً من حبات الكسكسي العادي يسمى بركوكش ويطبخ البركوكش في الكسكاس بواسطة البخار مثل الكسكسي العادي

الله يبارك فيك ازين ايوا ديريه وقوليلي رايك

 

شكرا احبيبا على المعلومات الجميلة بارك الله فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ماشاء الله تبارك الله

 

شهتيني و الله

 

بغداد الكسكسي نقول عليه مفتول حبيبتي بس المفتول المغربي بيعملوه بسميد

و بيبقى ناشف و انت بتبليه بمويا

 

مو مثل المفتول التاني

الله يخليك حبيبتي بسومة اظن انك سبق واكلتي الكسكس الجزائري وهو قريب من الكسكس المغربي

 

شكرا حبيبتي على المعلومات الجميلة

 

نورتي يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الله يا سهام شكلو تحففففففففففففففففففففة تسلم ايدك

 

نفسى اتعلمو اوى منتظراكى تعلمينى يا سهومه

يا حبيبتي يا منى والله نفسي اعملك احلى كسكس

 

ان شاء الله بس تجهزي المقادير وانا معاك خطوة بخطوة لحد ما تعمليه

 

ربنا يبارك فيك حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميل اوى يا سهام تسلم ايديكى

 

بس انتى بتحطى فول فى المرقة مش غريبة شوية

 

بس هحاول اعمله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جميل اوى يا سهام تسلم ايديكى

 

بس انتى بتحطى فول فى المرقة مش غريبة شوية

 

بس هحاول اعمله

غريبة من شهادة واحدة مصرية ان الفول بيدى للاكل طعم جميل

 

مشكورة على مرورك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ماشاء الله شكله حلو اوى

عارفة لو كان الطبق ده امامى الان لكنت اكلته كله

بس اوعى تقولى لايمان لتشطبنى من الريجيم

وجزاكى الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ماشاء الله شكله حلو قوى

عارفه ده لو كان امامى لكنت اكلته كله

بس اوعى تقولى لايمان لحسن تشطبنى من الرجيم

وجزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههه

 

نخيلي انا لما عملتو اكلتو كلو وقلت لزوجي مافيش ريجيم موستحيييييييل حتى تقييم يوم الاحد ما كتبتو استحيت ههههههههههههه

 

تسلمي يا عسسسل اتفضليه كلو رغم انو كلناه ومافضلش فيه حاجة بس اعملو عشان عيونك الحلوة

 

نورتي حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جميل اوى بس انا بحبة بالسمن والسكر مش بالخضار واللحم

جزاكى الله كل خير اريد معرفة طريقة عمل الكسكسى بالسمن فقط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جميل يا سهومه تسلم ايديك

 

اموت فيه وشكله من يدك تحفه

 

احنا عندنا فى مصر له قدر ومصفى خاصين بصناعته

 

نفسى اوى اتعلمه اخت جوزى بتعمله تحفه وناكله مع اللحمه او الدجاج

 

او بالسكر واللبن

 

بس بجد طريقتك شهتنى فيه اكتر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يجنن طالما فيه فول اخضر يبقى عسسسسسسسسل

 

وطالما سهومه اللى تعمله يبقى اجمل بكتييييير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جميل اوى بس انا بحبة بالسمن والسكر مش بالخضار واللحم

جزاكى الله كل خير اريد معرفة طريقة عمل الكسكسى بالسمن فقط

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

سبحان الله رغم انو لا علاقة للكسكس بالسكر مع كسكس الخضار واللحم دا بيطلع جناااااااااان وانا شخصيا ما بحبوش بالسكر ابداااا

 

المهم انت لو حبيتيه بالسكر تطبخيه مثل ما وضحت وعند التقديم وهو ساخن تحطيلو زبدة وسكر حسب الرغبة وممكن تزينيه بقرفة

 

بارك الله فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جميل يا سهومه تسلم ايديك

 

اموت فيه وشكله من يدك تحفه

 

احنا عندنا فى مصر له قدر ومصفى خاصين بصناعته

 

نفسى اوى اتعلمه اخت جوزى بتعمله تحفه وناكله مع اللحمه او الدجاج

 

او بالسكر واللبن

 

بس بجد طريقتك شهتنى فيه اكتر

يا حبيبت قلبي يا شجونة ربنا يخليك يارب

 

اه طبعا بنعملو بردو بالدجاج وبالكرشة وبراس الغنم او البقر وبالقديد(اللحم المجفف) وكلهم ما شاء الله بيطلعو رووووعة

 

تسلمي حبيبتي انت بس جربيه وانا متاكدة انو عايعجبك ومش حاتقدري تقاوميه

 

مرسي يا جميل على مرورك العطر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يجنن طالما فيه فول اخضر يبقى عسسسسسسسسل

 

وطالما سهومه اللى تعمله يبقى اجمل بكتييييير

يا حبيبتي تسلمي على كلامك الجميل :unsure:

 

انت ايضا بتحبي الفول تعرفي دا اكثر حاجة بتزينو هيا الفول

 

جربيه حبيبتي وقوليلي رايك

 

شكرا على مرورك غاليتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×