اذهبي الى المحتوى
**حنين للجنة**

سؤال لمحبه لربها.ادعولى بالثبات وكل خبيرات المطبخ

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

عندى سؤال مهم جداااااااااااااااااااااااا

وان شاء الله الاقى الاجابة عندكوا

طبعا محبه لربها لانها تخصص الادوات والاكلات الخطر والمسرطنة فا طلبت استدعائها ومساعدتها

 

سؤالى يا غاليات

 

هل الصوانى الالومنيوم خطر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟طيب انا كان عندى تيفال وباظت وهاغيرها اجيب اية؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

انا بعتقد ان الالومنيوم بتاع دلوقتى غير بتاع زمان يعنى دلوقتى بيكون غالبا مطلى بحاجة تخلية موش خطر هل دة صحيح ولا اعتقادى غلط؟؟؟؟؟؟؟

 

انا من فترة ولا بعيدة ولا قريبة اقل من سنة تقريبا جبت قالب كيك الومنيوم وما شاء الله حلو وموش باظ هل هما بيبوظوا على المدى البعيد ولا بتكون انواع؟؟؟؟؟؟

 

ارجو المساعدة ضرورى الله يجازيكم خير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سبحان الله كنت لسه هفتح موضوع وهسأل محبة على حاجة

 

المهم يا أم محمد

الألمونيوم خطر جدا تحطي الأكل فيه في الثلاجة

أما لو طبختي بس مش مهم

أهم شئ باقي الأكل ماتسيبيهوش وحطية في حاجة بيركس أو استانليس

 

كنت هسألك بقى يامحبة على العجة

جدتي كانت بتعمل عجة صواني وتقطعها مكعبات صغيرة

نفسي اعملها صراحة ومش معقول اتصل بجدتي من السعودية وأقولها بتعمليها ازاي

أنا كل ما ادور على النت ألاقي عجة غير اللي أنا أقصدها خالص

على ما أعتقد كان بيبقى فيها لكم مفروم وأرز وخضرة وبيض طبعا وكانت بتدخلها الفرن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي بصي هو أحسن حاجة في رأي صواني البيركس

لكنها عايزة حرص شديد لأن اي وقعة بالسلامة

والألمونيوم هو كويس والطبخ فيه ممتاز لكن زي ما قالت اختنا سجودي لله

وعندك صواني الاستنلس برضة كويسة

وفية الصواني الفخار زي الطواجن الفخار دي جميلة وبتعطي نفس للأكل مختلف عن الطعم العادي وكمان رخيصة اوي بالنسبة للصواني التانية لكن لا يمكن الاعتماد عليها فقط

تم تعديل بواسطة أحزنتنى ذنوبى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معلش يا محبة اجبت بالنيابة عنك أصلي مخدتش بالي من العنوان الا بعد ماكتبت الرد (:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سبحان الله كنت لسه هفتح موضوع وهسأل محبة على حاجة

 

المهم يا أم محمد

الألمونيوم خطر جدا تحطي الأكل فيه في الثلاجة

أما لو طبختي بس مش مهم

أهم شئ باقي الأكل ماتسيبيهوش وحطية في حاجة بيركس أو استانليس

 

كنت هسألك بقى يامحبة على العجة

جدتي كانت بتعمل عجة صواني وتقطعها مكعبات صغيرة

نفسي اعملها صراحة ومش معقول اتصل بجدتي من السعودية وأقولها بتعمليها ازاي

أنا كل ما ادور على النت ألاقي عجة غير اللي أنا أقصدها خالص

على ما أعتقد كان بيبقى فيها لكم مفروم وأرز وخضرة وبيض طبعا وكانت بتدخلها الفرن

 

 

جزاكِ الله الجنة يا دكتورتنا الرائعة على ردك ومساعدتك ليا

 

ان شاء الله محبة لربها تدخل قريب وترد على أسئلتنا هيا بتدخل بس تقريبا لسة ماشفتش الموضوع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي بصي هو أحسن حاجة في رأي صواني البيركس

لكنها عايزة حرص شديد لأن اي وقعة بالسلامة

والألمونيوم هو كويس والطبخ فيه ممتاز لكن زي ما قالت اختنا سجودي لله

وعندك صواني الاستنلس برضة كويسة

وفية الصواني الفخار زي الطواجن الفخار دي جميلة وبتعطي نفس للأكل مختلف عن الطعم العادي وكمان رخيصة اوي بالنسبة للصواني التانية لكن لا يمكن الاعتماد عليها فقط

 

جزاكِ الله خير الجزاء يا حبيبتى

فعلا البيركس ما شاء الله لا يعلى عليه بس بحسةافضل شئ فى الفرن يعنى على البوتجاز ممكن يشيط الاكل او جايز العيب فيا

الالومنيوم لسة ماجرتهاش غير فى قالب الكيك وخايفة منه بس نفسى استعمله لان التيفال بيتبههدل بسرعة

انا موش لاقية صوانى استنلس بيقولى حلل بس

الفخار موش مريح جبت منة مرة وفى اول استخدام طق من النص

 

ربنا يباركلك فى ولادك ويكرمك على مساعدتك ليا وردك فعلا اسعدنى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
معلش يا محبة اجبت بالنيابة عنك أصلي مخدتش بالي من العنوان الا بعد ماكتبت الرد (:

 

 

نورتى يا حبيبتى السؤال لكل الاخوات واتمنى كل اخت عندها معلومة تقولى

 

انتظر باقى الاخوات للرد للاهمية

 

انتظرك يا محبة لربها انتى كمان يارب ماتتاخرى عليا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى يا جيجى حسستينى باهميتى

 

بصي يا ستى

 

الالومنيوم لو عاوزة من غير مخاطره تدعكيه بسلك الومنيوم وشوية صابون سايل المهم تشيلى الطبقة المتكونه بعد كل استعمال((ويصبح يلمع))انا قرأت ان دا علاج للالومنيوم حتى لا تضرك مخاطره

 

الاستنلس افضل بس طبعا البيركس احسن لكن مش عملى زى ما قالت احزنتنى ذنوبى ((عسل ههههه)) وقعة وبالسلامه

 

التيفال لو اتجرح ما تستعمليهوش الا للضروريات ومش كل يوم عشان على المدى بيضر لان الخربشه اللى فيه بتضر واحسن طريقه لغسله بالاسفنج الناعم بدون ليفة خشنة وطبعا ماء ساخن وقليل من الصابون وبلاش تغسليه وهو سخن((بعد نزوله من النار بالنسبة للقلايات))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والمهم يكون الالوميم ((لو هناك بد من استعماله كالمحشي مثلا او الارز))يبقى الاهرام او زهران

 

والاستانلس عليك بالتركى وبلاش المصري :grin: :smile: عن تجربة للاتنين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سبحان الله كنت لسه هفتح موضوع وهسأل محبة على حاجة

 

المهم يا أم محمد

الألمونيوم خطر جدا تحطي الأكل فيه في الثلاجة

أما لو طبختي بس مش مهم

أهم شئ باقي الأكل ماتسيبيهوش وحطية في حاجة بيركس أو استانليس

 

كنت هسألك بقى يامحبة على العجة

جدتي كانت بتعمل عجة صواني وتقطعها مكعبات صغيرة

نفسي اعملها صراحة ومش معقول اتصل بجدتي من السعودية وأقولها بتعمليها ازاي

أنا كل ما ادور على النت ألاقي عجة غير اللي أنا أقصدها خالص

على ما أعتقد كان بيبقى فيها لكم مفروم وأرز وخضرة وبيض طبعا وكانت بتدخلها الفرن

 

صدقت يا د خديجه والله

 

العجة بتاع جدتك دى اختراع هههههههههه وطبعا انا مش بعملها كده ربنا يحفظهالك

 

انا بقلى البصلتين واحمرهم وبعدين اكون مقطعه بطاطس(( 5)) مكعبات وغاسلاها ومصفياها((عشان المبيدات))

 

واحمرها تحمير جيد واقطع الخضرة صغنن واضرب ست بيضات مع نص كوب دقيق وكوب لبن وملح وفلفل واضعهم فى صينيه بالفرن او اغطى على نار هادئه لحين الاستواء

 

وممكن تزودى لحم مفروم عليها لكن هى بالطريقة المذكورة روعه يا ام عمر جربى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بتحطي بطاطس بدل الأرز

يعني بصلتين محمرين وخمس حبات بطاطس متحورة وست بيضات وخضرة وكوب دقيق وملح وفلفل

هجربها بإذن الله

بس انا نفسي قوي في بتاعت تيته :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وكوب لبن وما فيش بيكربونات خمس بطاطس كبار مكعبات متحمرين برة وبصلتين كبار محمرين وست بيضات وكوب دقيق صغير او نص كوب دقيق كبير وممكن ملعقة صغيرة بيكينج وملح وفلفل

 

ربنا يحفظها يا رب وتاكليها من ايديها ويثبت حملك ويثبتك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي بصي هو أحسن حاجة في رأي صواني البيركس

لكنها عايزة حرص شديد لأن اي وقعة بالسلامة

والألمونيوم هو كويس والطبخ فيه ممتاز لكن زي ما قالت اختنا سجودي لله

وعندك صواني الاستنلس برضة كويسة

وفية الصواني الفخار زي الطواجن الفخار دي جميلة وبتعطي نفس للأكل مختلف عن الطعم العادي وكمان رخيصة اوي بالنسبة للصواني التانية لكن لا يمكن الاعتماد عليها فقط

 

 

كلامك ممتاز يا احزنتنى بس الفخار عليه طبقىة رصاص يعنى سام ومضر مع كتر الاستعمال((لزم التنويه فقط مش بعدل عليكِ حبيبتى))

 

وعموما انت اصبت وكفيت ووفيتى وانا وانت واحد وجيجى طلبت النصح من كل خبيرات المطبح

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طبعا لو النقط السوداء حصلت فى الحلل ((الطنجرات)) الالومنيم قمعناه خطر الا للارز مثلا وفى اضيق الحدود وبشكل ليس يوميا

 

واستعمال الملاعق الخشبيه الكبيرة المستعملة فى التقليب فى الحلل لكل انواعها وخصوصًا التيفال

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

محبه لربها جزاكِ الله الجنة يا غاليه

بجد استفدت منك كتييييييييييييييييييييييييييييييير

ربنا مايحرمنى منك ويرضى عنك ويباركلك فى ولادك ويهديلك كل من حولك

بجد موش عارفة اشكرك ازاى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
محبه لربها جزاكِ الله الجنة يا غاليه

بجد استفدت منك كتييييييييييييييييييييييييييييييير

ربنا مايحرمنى منك ويرضى عنك ويباركلك فى ولادك ويهديلك كل من حولك

بجد موش عارفة اشكرك ازاى

 

 

جيجى انت بتتكلمى ازاى وبتشكرينى على ايه :mrgreen: انا اللى بشكرك يا حبيبتى

 

انك كبرتينى ووثقتى فى علمى التافه بالاشياء.. وكمان شهرتينى فى المنتدى :closedeyes:

 

شكرا حببيبتى لثقتك الزايده في..على فكرة انت طيبة اوى وبتحسنى الظن وبتنسي الاساءة وبتنخدعى فى الناس.....طيبة :blink:

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
كلامك ممتاز يا احزنتنى بس الفخار عليه طبقىة رصاص يعنى سام ومضر مع كتر الاستعمال((لزم التنويه فقط مش بعدل عليكِ حبيبتى))

 

وعموما انت اصبت وكفيت ووفيتى وانا وانت واحد وجيجى طلبت النصح من كل خبيرات المطبح

 

 

معقولة يا محبة الكلام دة صحيح انا طول عمري اعرف ان الطبخ في الفخار صحي

انت متاكدة من المعلومة دي وبعدين كل الانواع كدة والا فية انواع وانواع لأ

لأني مرة اشتريتة من الست اللي بيصنعوة في بيتهم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
كلامك ممتاز يا احزنتنى بس الفخار عليه طبقىة رصاص يعنى سام ومضر مع كتر الاستعمال((لزم التنويه فقط مش بعدل عليكِ حبيبتى))

 

وعموما انت اصبت وكفيت ووفيتى وانا وانت واحد وجيجى طلبت النصح من كل خبيرات المطبح

 

 

معقولة يا محبة الكلام دة صحيح انا طول عمري اعرف ان الطبخ في الفخار صحي

انت متاكدة من المعلومة دي وبعدين كل الانواع كدة والا فية انواع وانواع لأ

لأني مرة اشتريتة من الست اللي بيصنعوة في بيتهم

 

 

حبيبتى احزنتنى كل حاجة على الفطرة من دون تدخل الانسان اصح وافضل مليون مرة

 

اه صحيح الفخار صحى لانه من الطين اللى خلقنا ربنا سبحانه وتعالى منه

 

لكن دهانه بطبقة لامعة مليانه بالرصاص فده مش صحى بالمرة

 

ربما حد يقوللى مش بنطبخ فيهم باستمرار مش هيضروا لكن انا بقول كفايه الشرب والاكل والهوا اللى مليانين رصاص

 

 

يعنى كل يوم بناخد جرعة صغيرة من كل تلوث ممكن ههههه والحمد لله

 

وكل جسم واستحماله لتجرع التلوث ربنا يعافينا ويحفظنا ويحفظكن حبيباتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
محبه لربها جزاكِ الله الجنة يا غاليه

بجد استفدت منك كتييييييييييييييييييييييييييييييير

ربنا مايحرمنى منك ويرضى عنك ويباركلك فى ولادك ويهديلك كل من حولك

بجد موش عارفة اشكرك ازاى

 

 

جيجى انت بتتكلمى ازاى وبتشكرينى على ايه :blink: انا اللى بشكرك يا حبيبتى

 

انك كبرتينى ووثقتى فى علمى التافه بالاشياء.. وكمان شهرتينى فى المنتدى :biggrin:

 

شكرا حببيبتى لثقتك الزايده في..على فكرة انت طيبة اوى وبتحسنى الظن وبتنسي الاساءة وبتنخدعى فى الناس.....طيبة :icon15:

 

بجد والله اجابتك نافعتى جدااااااااااااااااااااا

ربنا يباركلك ويفك كربك ويرضى عنك

وبعدين انتى اللهم بارك موش مستنيانى انا علشان اشهرك واكبرك انتى ما شاء الله الله اشهر من النار على العلم

انا الحمد لله جبت تيفال وريحت نفسى بس يارب ماتبوظش بسرعة

 

 

موش فاهمة واعتقد قرأت الكلام دة قبل كدا منك بنسى أساءة مين؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ وناس مين اللى مخدوعة فيهم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

قوليلى اوعى يكون حد بيقول عليا حاجة كدا ولا كدا

انتى ماتعرفنيش دة انا شريرة اوى ومابسبش حقى

 

بحبك فى الله يا غاليه

ربنا يفك كربك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربنا يديم محبتنا فى الله يام قلب طيب اصلى لبخت معاك فى موضوع الملوخيه وانت عاملتينى كأن لم يكن وكنت بصراحة منتظرة انك تزعلى اقل حاجة يعنى اوعى ترجعى تقريه لو ما كنتيش قرأتيه وتزعلى ..عفا الله عما سلف

 

وعموما لا مشهورة ولا شيء قليل اوى اللى يعرفونى من ملتقى الاحبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسيت اشكرك حبيبتى جيجى على دعواتك الجميلة اوى ولبك بمثل يا رب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا حبيبتى انتى لسة فاكرة انا كنت قرأتها بس انا مازعلتش منك اصلى عارفاكى عفوية وطيوبة وعموما اصلا انتى ماقولتيش حاجة تزعل

 

أحبك فى الله يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اخجلتينى يا جيجى يا اطيب قلب مجامل قابلته فى حياتى

 

ماتنسيش التيفال عاوز محافظة عشان الضرر الناجم عن تجريحه

 

هو حلو اوى فى الصوانى والطاسات ((عملى)) لكن الحلل لا داعى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله الجنة يا حبيبتى

 

اية كل الكلام اللى قولتية دة اكيد موش ليا انا ماستهلش كل الكلام الحلو دة

 

تعبتك معايا ربنا يباركلك فى صحتك وولادك ويسعدك دايما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×