اذهبي الى المحتوى
* أم أروى *

بواقي الأكل

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

فكرة الموضوع قرأتها في منتدي تاني وعجبتني وقولت أنقلها لأخواتي

باختصار موضوعي بيتكلم عن بواقي الأكل (البايت )اللي بيرفض الكل أكله تاني يوم بحجة أنه بايت

قال يعني بايت عند حد غريب ماهو بايت في التلاجة

المهم

مش هنغصبهم ياكلوه تاني يوم

وكمان حرام نرميه لأن هنتحاسب عليه

والحل ؟؟؟

الكل يتجمع هنا عشان يقولنا علي أفكار نحول بيها الأكل البايت وبواقي الأكل لأكلات جديدة بدل ماتترمي

يلا كل اللي عندها فكرة تيجي بسرعة تكتبها

يارب تكون فكرة الموضوع عجبتكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا هبدأ بتجربتي مع الفراخ البايتة

مرة كان عندى عزومة وطبعا في العزومات مش بقدر أحدد كمية الأكل اللي أعمله ويومها عملت فراخ مسلوقة وفضل منها كتير

رحت تاني يوم خليتها من العضم والجلد وحطيتها في الكبة وفرمتها

وبعدين ضربت بيضة وحطيتها علي الفراخ المفرومة مع البهارات وصبعتها وتبلتها بالبيض والبقسمات وحمرتها

وكانت كفتة فراخ جميلة وعملت معاها مكرونة بالصلصة وسلطة طحينة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

موضوع جميل حبيبتى

وهنا فى المنتدى عملنا حملة مخصوصة لهذا الموضوع

بإذن الله أبحث وأحضرها لكِ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لي عودة ان شاء الله ساجدة الجميلة انا من النوع اللي باجدد الطعام البايت و ساعات اضحك زوجي و اقولح احنا ما بنرميش حاجة خالص يقولي امال فين اكل امبارح اكون انا غيرت فيه و بقى شيئ جديد

 

موضوع جميل و يا ريت يكون مثلا على شكل مسابقة و الاخوات يضعو المشاركات بالصور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تفضلى أختاه

https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...t=0&start=0

حملة لنجعل بيوتنا حمادة شاكرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لي عودة ان شاء الله ساجدة الجميلة انا من النوع اللي باجدد الطعام البايت و ساعات اضحك زوجي و اقولح احنا ما بنرميش حاجة خالص يقولي امال فين اكل امبارح اكون انا غيرت فيه و بقى شيئ جديد

 

موضوع جميل و يا ريت يكون مثلا على شكل مسابقة و الاخوات يضعو المشاركات بالصور

بارك الله فيك سجدة

في إنتظار إبداعاتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تفضلى أختاه

https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...t=0&start=0

حملة لنجعل بيوتنا حمادة شاكرة

سعيدة بمشاركتك أختى ام عائشة

حاولت كتير ادخل علي الرابط لكن للأسف لم يفتح معي مش عارفة المشكلة فين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

موضوع مفيد ننتظر مشاركاتكم لافادتنا لانه والله حرام رمي الاكل

انا غالبا بحول الاكله لطبخة ثانية بس مش دائما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لو عندك مثلا أرز كتييير بايت وعاوزة تسخنيه؟

 

تجيبى ملعقتين شعريه تحمريهم فى الزيت وتحطى عليهم مثلا كوب ماء صغير لكى تستوى الشعريه فيه وتحطيهاعلى نار هادئه

 

ولما تشرب المايه تقلبي الارز البايت فيها وتهدى عليه البوتاجاز لمدة مثلا تلت ساعه او نصف ساعه وبعدين تيجى تاكليه كانك لسه طبخاه

 

وبالهنا والعافيه

هذه الوصفه من امى

 

حفظها الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
موضوع مفيد ننتظر مشاركاتكم لافادتنا لانه والله حرام رمي الاكل

انا غالبا بحول الاكله لطبخة ثانية بس مش دائما

شكرا لمشاركتك اختي ام عمور

إن شاء الله نتعلم من بعض

وفي إنتظار مشاركات الاخوات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

موضوع جميل اختى ساجده

انا بقى يا ستى بجمع بواقى الاكل المختلفه وبضعها فى علب الثلاجه ثم اضعها فى الفريزر

علشان لو حصل فى يوم كنت تعبانه او صحيت من النوم متاخره او احد من الولاد تعبان او حعمل اكله ولادى مش بيحبوها او كنت مسافره ورجعت من السفر تعبانه

اقوم اخرجه من الفريزر يفك شوية واسخنه واعمل معاه ارز او مكرونه ويعدى اليوم وتخلص البواقى بس بعوضها فى وجبة العشاء واعمل لهم اكله من الاكل اللى بيحبوه

 

اسال الله ان يبارك لنا فيما رزقنا وان نكون من الحامدين الشاكرين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
لو عندك مثلا أرز كتييير بايت وعاوزة تسخنيه؟

 

تجيبى ملعقتين شعريه تحمريهم فى الزيت وتحطى عليهم مثلا كوب ماء صغير لكى تستوى الشعريه فيه وتحطيهاعلى نار هادئه

 

ولما تشرب المايه تقلبي الارز البايت فيها وتهدى عليه البوتاجاز لمدة مثلا تلت ساعه او نصف ساعه وبعدين تيجى تاكليه كانك لسه طبخاه

 

وبالهنا والعافيه

هذه الوصفه من امى

 

حفظها الله

فكرة حلوة يازهراء إن شاء الله نجربها

أعرف واحدة لما بيتبقي عندها رز بتعمل بيض مقلي بالسمنة وتضيفة للرز وتقلبه وبيبقي رز بالبيض

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جايبالكوا وصفة هايلة لو عند رز أبيض متبقي ومش عارفة تعملي بيه ايه وهي طريقة كفتة جديدة

المقادير

كوب رز أبيض مطبوخ

بيضة

نصف كوب خضار مسلوق (بسلة ،جزر ،بطاطس )

عصاج

نصف كوب جبنة شيدر اورومي

ملح

فلفل

زيت للتحمير

الطريقة

نعجن الرز بالبيضة والملح والفلفل

نخلط الخضار المسلوق بالجبنة

نجعل من الرز كور محشية بالخضار وأخري بالعصاج

ثم نضع الكور في البقسماط وتحمر في الزيت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
موضوع جميل اختى ساجده

انا بقى يا ستى بجمع بواقى الاكل المختلفه وبضعها فى علب الثلاجه ثم اضعها فى الفريزر

علشان لو حصل فى يوم كنت تعبانه او صحيت من النوم متاخره او احد من الولاد تعبان او حعمل اكله ولادى مش بيحبوها او كنت مسافره ورجعت من السفر تعبانه

اقوم اخرجه من الفريزر يفك شوية واسخنه واعمل معاه ارز او مكرونه ويعدى اليوم وتخلص البواقى بس بعوضها فى وجبة العشاء واعمل لهم اكله من الاكل اللى بيحبوه

فكرة حلوة أحسن أننا متعودة لما بتحط في موقف من المواقف دي علي طول أتصل بزوجي أقوله هاتلنا غدا معاك

 

اسال الله ان يبارك لنا فيما رزقنا وان نكون من الحامدين الشاكرين

اللهم أمين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

افكارك جميلة يا ساجده انت وزهراء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

للاستفادة من بقايا العيش الفينو، وعمل أكلة محببة للأطفال يمكنك تحويله لدونتس:

 

المقادير: رغيفا فينو أو توست «بايت» - بيضة - كوب لبن – فانيليا.

 

الطريقة: يقطع الفينو لشرائح بسمك ١.٥سم

يضرب البيض مع اللبن والفانيليا، يغمس الفينو فى الخليط لثوان ثم يرفع ويقلى بطاسة ساخنة فى معلقة زبدة ويقلب بحرص على الأجناب حتى يصبح لونه ذهبياً

يرفع من على النار ويرش بالسكر البودرة أو الشيكولاتة السائحة.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

فكرتينى بالفينو هههههه

 

بصى بقطعه دوائر

 

واحمصه بالفرن

 

واطحنه بالمطحنة مع شوية ملح وفلفل وتوابل وشوية دقيق

 

بيبقى احلى بقسماط مطحون ونكهته افضل من البقسماط الجاهز او اى بقسماط مطحون اكلتيه من قبل

 

بيخللى طعم البانيه حاجة تانيه حتى لو من دون توالبل او فلفل

 

جربنه وادعين لسلفتى التى غششته منها هههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

بارك الله فيكي يا غالية على موضوعك التحفة وهاي مشكلة اعاني منها بكب اكل كتير وبواقي الخبز واشعر بالخجل من نفسي وحابة اغير العادة ,,,,مثلا في بلدي كانت امي توزع للجيران المحتاجيين من الحي بواقي الاكل والخبز اما انا اخجل ان اعطي البايت لاحد لكي لا احرج نفسي ومعظم الناس لا تحب والخبز اليابس كانت امي ايضا شفاها الله تعطية لرعاة الغنم تجمعة لهم وكانوا يفرحوا بة اما انا احيانا اجمعة اطعمة للعصافير ولكن في الشتاء لا ارى بط ولا عصافير ولا ادري كيف اتصرف فية ياريت تساعدوني بالافكار والفراخ واللحم البايت انا شخصيا لا اطيقة تاني يوم لا ادري لما لا استطيع اكلة ابدا فكيف انظم طريقة طبخي واتصرف بالباقي ولكم الاجر

 

جزاكم الله الجنة

احبكم ف الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

فكرتينى بالفينو هههههه

 

بصى بقطعه دوائر

 

واحمصه بالفرن

 

واطحنه بالمطحنة مع شوية ملح وفلفل وتوابل وشوية دقيق

 

بيبقى احلى بقسماط مطحون ونكهته افضل من البقسماط الجاهز او اى بقسماط مطحون اكلتيه من قبل

 

بيخللى طعم البانيه حاجة تانيه حتى لو من دون توالبل او فلفل

 

جربنه وادعين لسلفتى التى غششته منها هههه

كنت هكتبها الطريقة دي سبقتيني :lol:

 

 

 

بارك الله فيكي يا غالية على موضوعك التحفة وهاي مشكلة اعاني منها بكب اكل كتير وبواقي الخبز واشعر بالخجل من نفسي وحابة اغير العادة ,,,,مثلا في بلدي كانت امي توزع للجيران المحتاجيين من الحي بواقي الاكل والخبز اما انا اخجل ان اعطي البايت لاحد لكي لا احرج نفسي ومعظم الناس لا تحب والخبز اليابس كانت امي ايضا شفاها الله تعطية لرعاة الغنم تجمعة لهم وكانوا يفرحوا بة اما انا احيانا اجمعة اطعمة للعصافير ولكن في الشتاء لا ارى بط ولا عصافير ولا ادري كيف اتصرف فية ياريت تساعدوني بالافكار والفراخ واللحم البايت انا شخصيا لا اطيقة تاني يوم لا ادري لما لا استطيع اكلة ابدا فكيف انظم طريقة طبخي واتصرف بالباقي ولكم الاجر

 

جزاكم الله الجنة

وجزاكي الله الجنة

حاولي تقللي الكمية

أنا اول ما اتجوزت كنت خايبة خالص في الكميات وكنت متعودة أعمل الاكل بكمية كبيرة في بيت اهلي لان العدد كان كبير

بس بعد كدة بدأت أقلل الاكل شوية شوية لحد ماعرفت أضبطها

يعني دلوقتي عرفت الكمية اللي بناكلها وبحاول ما أكترش

بس المشكلة اللي بتقابلني هي العزومات بخاف ان الاكل ما يكفيش وبزود الكمية وفي الاخر بيفضل

وادينا بنحاول نتعلم من بعض

منتظرة مشاركات الاخوات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شوية أفكار بقي أنما اية......منقولة

 

 

الكيك البايت: يمكن حفظه فى الثلاجه لايام او وضعه فى كيس بلاستيك او علبه محكمه الغلق وحفظه فى الفريزر لحفظه لمده اطول واستعماله فى عمل تورتة جيلى او شارلوت ( هانقبى نقولكم مقادرهم بعدين)

 

او يمكن تقطيعه او فركه وتحميصيه فى الفرن واستعماله فى تشيز كيك

وممكن نعمل كده برضه فى البسكوت او الكيك الى طلع مش ناجح اوي برضه يشتغل عادي

 

* اللبن البايت او الزبادي القديم

 

لو لبن راب عندك او اختبرتيه لقتيه هايروب سبيه يكمل روبان للاخر واعمليه جبنه قريش او حتى لو زبادي بايت كتير

 

و لوكانوا كميه بسيطه

ممكن تحفظيه فى كيس بلاستيك فى الفريزر واستعمليه فى صنع الكيك او البسبوسه او حتى سلطة الزبادي .( او اعملى اعصري فوقه لمونه وعملى به ماسك تفتيح وترطيب للبشره )

 

* قشر اللمون: بعد ما تعصري اللمون ما ترميش القشر ممكن تبشري منه بسيط اوي على اي تتبيله انتى عاملها بيدى ريحه حلوه. وكمان لما تخلصى شغل دلكي ايدك بقشر اللمون بيشير الروائح ( البصل بقى والتوم وكده ) وكمان بينعم ويفتح.

 

بواقي الفطير والجلاش والرقاق كمان والسمبوسك والميل في واي عجينة رقيقه تنفع نحمصها ونخزنها فى التلاجه لحد ما نعملها ام علي

 

* الموز المستوى جدا: اضيفى عليه كوب حليب ونص كوب ايس كريم يفضل بالحليب وقليل من السكر واعمليه فى الخلاط عصير

 

 

* البتنجان والفلفل والبطاطس المقلين البايتين برضه تاني يوم اعمليهم مسقعه

 

* السمك المقلي البايت تاني يوم اعمليه صياديه

 

* البحريات البايته عموما: ( جمبري كاليماري باكلويز كابوريا) اعمليه ارز صياديه

*أي لحوم بايتة تخليها عندك لو الفتره هاطول يعنى اكتر من يومين ياريت يبقوا فى الفريزر وتطلعيهم وتعملي منهم بيتزا مثلا

او كريب

او حتى تقطعي بصل وفلفل وطماطم وتشوحيهم على النار لما يقربوا يستوا وبعدين تقطعي اللحمه او الفراخ المستويه وتحطيها عليها وشوية توابل وتقليبيهم على النار

وتعمليه سندوتشات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله أخت ساجده موضوع رائع جزاك الله خيرا

عندي فكره للمكرونه عندما اسلقها لا أضع الكميه كلها بالصلصة لكن أضع ما يكفينا اليوم و أضع باقي المكرونه في علبة محكمة الغلق ثم بعد يومين أخرجها من الثلاجة و أقطع معها طماطم و زيتون أسود و كرفس أو شبت و أضيف لها علبة تونة كبيرة مصفاه من الزيت و أخلطهم ببعض جيدا و مع كل طبق أضع معلقة مايونيز

بالنسبة للأرز البايت باعمله فته أما بالنسبة للفراخ فأفرمها بالكبة مع بطاطس مسلوقه و بهارات و دقيق و أكورها و أقليها بالبيض و البقسماط بتكون لذيذة جدا

هذه بعض الأفكار و لي عودة بأفكار أخرى بإذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ما شاء الله أخت ساجده موضوع رائع جزاك الله خيرا

عندي فكره للمكرونه عندما اسلقها لا أضع الكميه كلها بالصلصة لكن أضع ما يكفينا اليوم و أضع باقي المكرونه في علبة محكمة الغلق ثم بعد يومين أخرجها من الثلاجة و أقطع معها طماطم و زيتون أسود و كرفس أو شبت و أضيف لها علبة تونة كبيرة مصفاه من الزيت و أخلطهم ببعض جيدا و مع كل طبق أضع معلقة مايونيز

بالنسبة للأرز البايت باعمله فته أما بالنسبة للفراخ فأفرمها بالكبة مع بطاطس مسلوقه و بهارات و دقيق و أكورها و أقليها بالبيض و البقسماط بتكون لذيذة جدا

هذه بعض الأفكار و لي عودة بأفكار أخرى بإذن الله

 

فكرة جميلة واكيد طعمها حلو قوي

منتظرين بقية افكارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

دخول فى السريع ههههه

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بالنسبة للعزومات

 

ملعقة كبيرة لسان عصفور ناشف لكل فرد

 

وكيس المكرونة 400 جرام ياخد كيلو لبن وكوب دقيق وربع كيلو لحم مفروم و3 طماطمايات وثلاث ملاعق زبد وثلاث ملاعق زيت وبيضتان لعمل البيشاميل وصينية

متوسطة

 

وهذه الصينية تكفى اربعة اشخاص يومين ورا بعض

 

وتكفى ستة افراد فى عزومة

 

 

عزومات الاسماك

 

كل شخص سمكة من كل نوع والاطفال ما ينحسبوا

 

الارز كل فرد كوب ارز

 

والسلطة كل فرد طماطماية وخيارة

 

ولو السلطة باتت بنتقى منها الطماطم واعصرها واسبكها

 

او لو مش فاضية بادخرها بكيس بالفريزر

تم تعديل بواسطة محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×