* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 2 يناير, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، فكرة الموضوع قرأتها في منتدي تاني وعجبتني وقولت أنقلها لأخواتي باختصار موضوعي بيتكلم عن بواقي الأكل (البايت )اللي بيرفض الكل أكله تاني يوم بحجة أنه بايت قال يعني بايت عند حد غريب ماهو بايت في التلاجة المهم مش هنغصبهم ياكلوه تاني يوم وكمان حرام نرميه لأن هنتحاسب عليه والحل ؟؟؟ الكل يتجمع هنا عشان يقولنا علي أفكار نحول بيها الأكل البايت وبواقي الأكل لأكلات جديدة بدل ماتترمي يلا كل اللي عندها فكرة تيجي بسرعة تكتبها يارب تكون فكرة الموضوع عجبتكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 2 يناير, 2011 انا هبدأ بتجربتي مع الفراخ البايتة مرة كان عندى عزومة وطبعا في العزومات مش بقدر أحدد كمية الأكل اللي أعمله ويومها عملت فراخ مسلوقة وفضل منها كتير رحت تاني يوم خليتها من العضم والجلد وحطيتها في الكبة وفرمتها وبعدين ضربت بيضة وحطيتها علي الفراخ المفرومة مع البهارات وصبعتها وتبلتها بالبيض والبقسمات وحمرتها وكانت كفتة فراخ جميلة وعملت معاها مكرونة بالصلصة وسلطة طحينة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2011 أية ياأخوات انتوا بترموا الاكل المتبقي ولا أيه مين هتقولنا علي وصفة نستغل بيها الاكل المتبقي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم عائشة المصرية 242 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2011 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،، موضوع جميل حبيبتى وهنا فى المنتدى عملنا حملة مخصوصة لهذا الموضوع بإذن الله أبحث وأحضرها لكِ.. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2011 لي عودة ان شاء الله ساجدة الجميلة انا من النوع اللي باجدد الطعام البايت و ساعات اضحك زوجي و اقولح احنا ما بنرميش حاجة خالص يقولي امال فين اكل امبارح اكون انا غيرت فيه و بقى شيئ جديد موضوع جميل و يا ريت يكون مثلا على شكل مسابقة و الاخوات يضعو المشاركات بالصور شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم عائشة المصرية 242 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2011 تفضلى أختاه https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...t=0&start=0 حملة لنجعل بيوتنا حمادة شاكرة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 لي عودة ان شاء الله ساجدة الجميلة انا من النوع اللي باجدد الطعام البايت و ساعات اضحك زوجي و اقولح احنا ما بنرميش حاجة خالص يقولي امال فين اكل امبارح اكون انا غيرت فيه و بقى شيئ جديد موضوع جميل و يا ريت يكون مثلا على شكل مسابقة و الاخوات يضعو المشاركات بالصور بارك الله فيك سجدة في إنتظار إبداعاتك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 تفضلى أختاهhttps://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...t=0&start=0 حملة لنجعل بيوتنا حمادة شاكرة سعيدة بمشاركتك أختى ام عائشة حاولت كتير ادخل علي الرابط لكن للأسف لم يفتح معي مش عارفة المشكلة فين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام عمورة القمر 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 موضوع مفيد ننتظر مشاركاتكم لافادتنا لانه والله حرام رمي الاكل انا غالبا بحول الاكله لطبخة ثانية بس مش دائما شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
زهراء25 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 لو عندك مثلا أرز كتييير بايت وعاوزة تسخنيه؟ تجيبى ملعقتين شعريه تحمريهم فى الزيت وتحطى عليهم مثلا كوب ماء صغير لكى تستوى الشعريه فيه وتحطيهاعلى نار هادئه ولما تشرب المايه تقلبي الارز البايت فيها وتهدى عليه البوتاجاز لمدة مثلا تلت ساعه او نصف ساعه وبعدين تيجى تاكليه كانك لسه طبخاه وبالهنا والعافيه هذه الوصفه من امى حفظها الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 موضوع مفيد ننتظر مشاركاتكم لافادتنا لانه والله حرام رمي الاكل انا غالبا بحول الاكله لطبخة ثانية بس مش دائما شكرا لمشاركتك اختي ام عمور إن شاء الله نتعلم من بعض وفي إنتظار مشاركات الاخوات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 موضوع جميل اختى ساجده انا بقى يا ستى بجمع بواقى الاكل المختلفه وبضعها فى علب الثلاجه ثم اضعها فى الفريزر علشان لو حصل فى يوم كنت تعبانه او صحيت من النوم متاخره او احد من الولاد تعبان او حعمل اكله ولادى مش بيحبوها او كنت مسافره ورجعت من السفر تعبانه اقوم اخرجه من الفريزر يفك شوية واسخنه واعمل معاه ارز او مكرونه ويعدى اليوم وتخلص البواقى بس بعوضها فى وجبة العشاء واعمل لهم اكله من الاكل اللى بيحبوه اسال الله ان يبارك لنا فيما رزقنا وان نكون من الحامدين الشاكرين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 لو عندك مثلا أرز كتييير بايت وعاوزة تسخنيه؟ تجيبى ملعقتين شعريه تحمريهم فى الزيت وتحطى عليهم مثلا كوب ماء صغير لكى تستوى الشعريه فيه وتحطيهاعلى نار هادئه ولما تشرب المايه تقلبي الارز البايت فيها وتهدى عليه البوتاجاز لمدة مثلا تلت ساعه او نصف ساعه وبعدين تيجى تاكليه كانك لسه طبخاه وبالهنا والعافيه هذه الوصفه من امى حفظها الله فكرة حلوة يازهراء إن شاء الله نجربها أعرف واحدة لما بيتبقي عندها رز بتعمل بيض مقلي بالسمنة وتضيفة للرز وتقلبه وبيبقي رز بالبيض شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 جايبالكوا وصفة هايلة لو عند رز أبيض متبقي ومش عارفة تعملي بيه ايه وهي طريقة كفتة جديدة المقادير كوب رز أبيض مطبوخ بيضة نصف كوب خضار مسلوق (بسلة ،جزر ،بطاطس ) عصاج نصف كوب جبنة شيدر اورومي ملح فلفل زيت للتحمير الطريقة نعجن الرز بالبيضة والملح والفلفل نخلط الخضار المسلوق بالجبنة نجعل من الرز كور محشية بالخضار وأخري بالعصاج ثم نضع الكور في البقسماط وتحمر في الزيت شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 يناير, 2011 موضوع جميل اختى ساجدهانا بقى يا ستى بجمع بواقى الاكل المختلفه وبضعها فى علب الثلاجه ثم اضعها فى الفريزر علشان لو حصل فى يوم كنت تعبانه او صحيت من النوم متاخره او احد من الولاد تعبان او حعمل اكله ولادى مش بيحبوها او كنت مسافره ورجعت من السفر تعبانه اقوم اخرجه من الفريزر يفك شوية واسخنه واعمل معاه ارز او مكرونه ويعدى اليوم وتخلص البواقى بس بعوضها فى وجبة العشاء واعمل لهم اكله من الاكل اللى بيحبوه فكرة حلوة أحسن أننا متعودة لما بتحط في موقف من المواقف دي علي طول أتصل بزوجي أقوله هاتلنا غدا معاك اسال الله ان يبارك لنا فيما رزقنا وان نكون من الحامدين الشاكرين اللهم أمين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 6 يناير, 2011 افكارك جميلة يا ساجده انت وزهراء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 6 يناير, 2011 افكارك جميلة يا ساجده انت وزهراء أنتي الاجمل ياسمسمة منتظرين افكارك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 يناير, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، للاستفادة من بقايا العيش الفينو، وعمل أكلة محببة للأطفال يمكنك تحويله لدونتس: المقادير: رغيفا فينو أو توست «بايت» - بيضة - كوب لبن – فانيليا. الطريقة: يقطع الفينو لشرائح بسمك ١.٥سم يضرب البيض مع اللبن والفانيليا، يغمس الفينو فى الخليط لثوان ثم يرفع ويقلى بطاسة ساخنة فى معلقة زبدة ويقلب بحرص على الأجناب حتى يصبح لونه ذهبياً يرفع من على النار ويرش بالسكر البودرة أو الشيكولاتة السائحة. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يناير, 2011 فكرتينى بالفينو هههههه بصى بقطعه دوائر واحمصه بالفرن واطحنه بالمطحنة مع شوية ملح وفلفل وتوابل وشوية دقيق بيبقى احلى بقسماط مطحون ونكهته افضل من البقسماط الجاهز او اى بقسماط مطحون اكلتيه من قبل بيخللى طعم البانيه حاجة تانيه حتى لو من دون توالبل او فلفل جربنه وادعين لسلفتى التى غششته منها هههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
@hasby alah@ 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 يناير, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، بارك الله فيكي يا غالية على موضوعك التحفة وهاي مشكلة اعاني منها بكب اكل كتير وبواقي الخبز واشعر بالخجل من نفسي وحابة اغير العادة ,,,,مثلا في بلدي كانت امي توزع للجيران المحتاجيين من الحي بواقي الاكل والخبز اما انا اخجل ان اعطي البايت لاحد لكي لا احرج نفسي ومعظم الناس لا تحب والخبز اليابس كانت امي ايضا شفاها الله تعطية لرعاة الغنم تجمعة لهم وكانوا يفرحوا بة اما انا احيانا اجمعة اطعمة للعصافير ولكن في الشتاء لا ارى بط ولا عصافير ولا ادري كيف اتصرف فية ياريت تساعدوني بالافكار والفراخ واللحم البايت انا شخصيا لا اطيقة تاني يوم لا ادري لما لا استطيع اكلة ابدا فكيف انظم طريقة طبخي واتصرف بالباقي ولكم الاجر جزاكم الله الجنة احبكم ف الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يناير, 2011 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته فكرتينى بالفينو هههههه بصى بقطعه دوائر واحمصه بالفرن واطحنه بالمطحنة مع شوية ملح وفلفل وتوابل وشوية دقيق بيبقى احلى بقسماط مطحون ونكهته افضل من البقسماط الجاهز او اى بقسماط مطحون اكلتيه من قبل بيخللى طعم البانيه حاجة تانيه حتى لو من دون توالبل او فلفل جربنه وادعين لسلفتى التى غششته منها هههه كنت هكتبها الطريقة دي سبقتيني :lol: بارك الله فيكي يا غالية على موضوعك التحفة وهاي مشكلة اعاني منها بكب اكل كتير وبواقي الخبز واشعر بالخجل من نفسي وحابة اغير العادة ,,,,مثلا في بلدي كانت امي توزع للجيران المحتاجيين من الحي بواقي الاكل والخبز اما انا اخجل ان اعطي البايت لاحد لكي لا احرج نفسي ومعظم الناس لا تحب والخبز اليابس كانت امي ايضا شفاها الله تعطية لرعاة الغنم تجمعة لهم وكانوا يفرحوا بة اما انا احيانا اجمعة اطعمة للعصافير ولكن في الشتاء لا ارى بط ولا عصافير ولا ادري كيف اتصرف فية ياريت تساعدوني بالافكار والفراخ واللحم البايت انا شخصيا لا اطيقة تاني يوم لا ادري لما لا استطيع اكلة ابدا فكيف انظم طريقة طبخي واتصرف بالباقي ولكم الاجر جزاكم الله الجنة وجزاكي الله الجنة حاولي تقللي الكمية أنا اول ما اتجوزت كنت خايبة خالص في الكميات وكنت متعودة أعمل الاكل بكمية كبيرة في بيت اهلي لان العدد كان كبير بس بعد كدة بدأت أقلل الاكل شوية شوية لحد ماعرفت أضبطها يعني دلوقتي عرفت الكمية اللي بناكلها وبحاول ما أكترش بس المشكلة اللي بتقابلني هي العزومات بخاف ان الاكل ما يكفيش وبزود الكمية وفي الاخر بيفضل وادينا بنحاول نتعلم من بعض منتظرة مشاركات الاخوات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يناير, 2011 شوية أفكار بقي أنما اية......منقولة الكيك البايت: يمكن حفظه فى الثلاجه لايام او وضعه فى كيس بلاستيك او علبه محكمه الغلق وحفظه فى الفريزر لحفظه لمده اطول واستعماله فى عمل تورتة جيلى او شارلوت ( هانقبى نقولكم مقادرهم بعدين) او يمكن تقطيعه او فركه وتحميصيه فى الفرن واستعماله فى تشيز كيك وممكن نعمل كده برضه فى البسكوت او الكيك الى طلع مش ناجح اوي برضه يشتغل عادي * اللبن البايت او الزبادي القديم لو لبن راب عندك او اختبرتيه لقتيه هايروب سبيه يكمل روبان للاخر واعمليه جبنه قريش او حتى لو زبادي بايت كتير و لوكانوا كميه بسيطه ممكن تحفظيه فى كيس بلاستيك فى الفريزر واستعمليه فى صنع الكيك او البسبوسه او حتى سلطة الزبادي .( او اعملى اعصري فوقه لمونه وعملى به ماسك تفتيح وترطيب للبشره ) * قشر اللمون: بعد ما تعصري اللمون ما ترميش القشر ممكن تبشري منه بسيط اوي على اي تتبيله انتى عاملها بيدى ريحه حلوه. وكمان لما تخلصى شغل دلكي ايدك بقشر اللمون بيشير الروائح ( البصل بقى والتوم وكده ) وكمان بينعم ويفتح. بواقي الفطير والجلاش والرقاق كمان والسمبوسك والميل في واي عجينة رقيقه تنفع نحمصها ونخزنها فى التلاجه لحد ما نعملها ام علي * الموز المستوى جدا: اضيفى عليه كوب حليب ونص كوب ايس كريم يفضل بالحليب وقليل من السكر واعمليه فى الخلاط عصير * البتنجان والفلفل والبطاطس المقلين البايتين برضه تاني يوم اعمليهم مسقعه * السمك المقلي البايت تاني يوم اعمليه صياديه * البحريات البايته عموما: ( جمبري كاليماري باكلويز كابوريا) اعمليه ارز صياديه *أي لحوم بايتة تخليها عندك لو الفتره هاطول يعنى اكتر من يومين ياريت يبقوا فى الفريزر وتطلعيهم وتعملي منهم بيتزا مثلا او كريب او حتى تقطعي بصل وفلفل وطماطم وتشوحيهم على النار لما يقربوا يستوا وبعدين تقطعي اللحمه او الفراخ المستويه وتحطيها عليها وشوية توابل وتقليبيهم على النار وتعمليه سندوتشات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام زينة و ميسان 13 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يناير, 2011 ما شاء الله أخت ساجده موضوع رائع جزاك الله خيرا عندي فكره للمكرونه عندما اسلقها لا أضع الكميه كلها بالصلصة لكن أضع ما يكفينا اليوم و أضع باقي المكرونه في علبة محكمة الغلق ثم بعد يومين أخرجها من الثلاجة و أقطع معها طماطم و زيتون أسود و كرفس أو شبت و أضيف لها علبة تونة كبيرة مصفاه من الزيت و أخلطهم ببعض جيدا و مع كل طبق أضع معلقة مايونيز بالنسبة للأرز البايت باعمله فته أما بالنسبة للفراخ فأفرمها بالكبة مع بطاطس مسلوقه و بهارات و دقيق و أكورها و أقليها بالبيض و البقسماط بتكون لذيذة جدا هذه بعض الأفكار و لي عودة بأفكار أخرى بإذن الله شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 17 يناير, 2011 ما شاء الله أخت ساجده موضوع رائع جزاك الله خيرا عندي فكره للمكرونه عندما اسلقها لا أضع الكميه كلها بالصلصة لكن أضع ما يكفينا اليوم و أضع باقي المكرونه في علبة محكمة الغلق ثم بعد يومين أخرجها من الثلاجة و أقطع معها طماطم و زيتون أسود و كرفس أو شبت و أضيف لها علبة تونة كبيرة مصفاه من الزيت و أخلطهم ببعض جيدا و مع كل طبق أضع معلقة مايونيز بالنسبة للأرز البايت باعمله فته أما بالنسبة للفراخ فأفرمها بالكبة مع بطاطس مسلوقه و بهارات و دقيق و أكورها و أقليها بالبيض و البقسماط بتكون لذيذة جدا هذه بعض الأفكار و لي عودة بأفكار أخرى بإذن الله فكرة جميلة واكيد طعمها حلو قوي منتظرين بقية افكارك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 يناير, 2011 (معدل) دخول فى السريع ههههه السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، بالنسبة للعزومات ملعقة كبيرة لسان عصفور ناشف لكل فرد وكيس المكرونة 400 جرام ياخد كيلو لبن وكوب دقيق وربع كيلو لحم مفروم و3 طماطمايات وثلاث ملاعق زبد وثلاث ملاعق زيت وبيضتان لعمل البيشاميل وصينية متوسطة وهذه الصينية تكفى اربعة اشخاص يومين ورا بعض وتكفى ستة افراد فى عزومة عزومات الاسماك كل شخص سمكة من كل نوع والاطفال ما ينحسبوا الارز كل فرد كوب ارز والسلطة كل فرد طماطماية وخيارة ولو السلطة باتت بنتقى منها الطماطم واعصرها واسبكها او لو مش فاضية بادخرها بكيس بالفريزر تم تعديل 18 يناير, 2011 بواسطة محبة لربها، ادعوا لي بالثبات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك