اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

لمحبي الاسمااااااك☀ ☀,الاسماك ومعظم طرقها فى دورة الطبخ العبقرية☀ ☀,

المشاركات التي تم ترشيحها

post-69031-1292350770.gif

 

 

post-33797-1293203716.gif

 

 

والان مع ملف هام وهو ملف الاسماك

 

seafood.gif

 

 

وللسمك فوائد كثيره جدااااا:blush:

-يخفف أعراض التهاب المفاصل

-يخفف آلام صداع الشقيقة(( الصداع النصفي )) .

-يمنع السرطان وقد جرب على الحيوانات المخبرية .

-ينظم عمل المادة المضادة للالتهابات .

-يخفف من آثار الربو الشعبي ويزيد من القوة الذهنية.ويسمى السمك غذاء العقل .

-وايضا دلت الابحاث ان السمك غذاء الدماغ لما يحتوي من نسب عاليه من البروتين

_CA6023.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

اما عن انواع السمك الاكثر شيوعا بمصر

1.البلطى : مشوى ومقلى وطاجن

2. البورى : مشوى ومقلى وصيادية وسنجارى

3. المكاريل : مشوى ومقلى وصيادية

4. السردين : مقلى ومخلل

5. الرنجة : مشوى ومخلل ومدخن

6. الجمبرى : مشوى ومسلوق ومقلى وصنية وخلطة.... الخ

7. السبيط " الكليمارى ": مقلى ومشوىومسلوق

8. الكابوريا : مشوى ومسلوق

9. الاستاكوزا : مشوى ومسلوق

post-69031-1292358520.gif

والكثير من البنات والعرايس الجدد يكرهن تنطيف السمك ولكن هو شر لابد منه هههه فاستعينى بالله وتعرفى على الطريقه بالصور وقيسى عليها معظم انواع الاسماك

fishcleaner1.gif

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

fishcleaner2.gif

 

وطبعا تخرجى ما فى بطن السمكه من مرعه ولو فى بطاريخ وانتى بتحبيها خليها على جنب للقلى

 

ثم

 

fishcleaner3.gif

 

ليقدم على السفره بهذا الشكل

662565478.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

حبيبتى بالطبع فى تتبليه فى بطن السمك لابد ان تعرفيها

 

 

فلفل أخضر مفروم مخلوط مع ثوم مفرووم كتييييييير

مع ملح وكمون

وبعد ذلك نقوم بوضع الدقة فى بطن السمك

ونعصر عل السمك المتبل ليمون ونرش عليه خل

ونتركه لمدة ساعتين حتى يتشرب التتبيلة

وبعد ذلك نغطى السمك بالدقيق "وياسلام لو مع الدقيق كيس سبايسى حار بتاع الفراخ زى فيجيتار يعطى نكهه تمام "ونقليه فى زيت غزير ونوطى النار عشان يستوى

 

و عشان يطلع مقرمش

 

جربى الاتى

 

تجيبى طبق غويط فيه مايه تغطسى السمكه بحالها

تطلعيها بسرعه وتوديها تتقلى على طول علشان تقرمش والزيت يبقى نضيف

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

ولمن تشكو ان السمك يكون طرى جربى تلك الطريقه

 

بعد ما تتبلى السمك وتتركيه فى التتبيله تعصرى ليمون على جلد السمك وعند القلى تضعى شرائح ليمون فى زيت القلى وتعلى النار عندما تضعى السمك وبعدها تهدى النار اهم شىء انك تعلى النار الاول حتى يتحمص جلد السمك

 

وطبعا هيقدم مع رز احمر او بنى وسلطه

12994800054.gif

 

 

post-69031-1292365937.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السمك الفيليه المقلى

 

المقادير :

سمك فيليه - ثوم - فلفل أخضر - بهارات السمك -ليمون _ملح _

 

 

بيض_ طحين - بقسماط (خبز محمص ومدقوق)

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه :

 

 

 

1- يغسل السمك جيدا

2 - ندق الثوم والفلفل الأخضر

يعصر الليمون

3 - نتبل السمك بالتتبيله (الثوم والفلفل والملح + عصير الليمون + بهارات السمك)

 

post-69031-1292358520.gif

 

4 - نجهز البيض ونخفقه مع اضافة شوية ملح

ونجهز البقسماط -و الدقيق كل واحد بطبق

 

144119.gif

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

ناخد قطعه فيليه ونغمسها بالدقيق اولا ثم البيض ثم البقسماط لتكن بهذا الشكل

144123.gif

 

نقلي السمك الفيليه اللي جهزناه بالزيت الحامي حتى يتحمر جيدا ويصبح مقرمش

 

IE0210_Southern_Fried_Catfish_lg.jpg

 

 

post-69031-1292365937.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

 

طرق متنوعه للاسماك

 

بلطى مشوى :

 

 

بعد تجهيز السمك

بقطع السمك من الاجناب بس نعملة تتبيله أخرى

التتبيلة:

بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون

يوضع فى بطن السمك ونغطى السمك بالردة

ويشوى على شواية فحم أو جريل أو صاج

وبعد الشوى نصب على كل سمكة جزء بسيط

 

من هذا الخليط خل وماء

وليمون وثوم مفروم وممكن اضافة قليل

من الشطة على حسب الرغبة

 

post-69031-1292358520.gif

 

بلطى طاجن

 

2077.imgcache.jpg

بعد تنظيف السمك يتبل بالدقة بعدين يقلى

 

جيدا بالزيت

وبعد ذلك يوضع فى صينية ومعة طماطم حلقات وبصل حلقات وفلفل

post-69031-1292358520.gif

السمك البورى

 

بورى مشوى

 

grilledtroutfish.jpg

بعد تنظيفه جيدا يوضع التتبيلة فى بطنه " بصل وطماطم قطع صغيرة متبلة بالملح والكمون "

ويغطى بالردة ويشوى على شواية أو جريل أو صاج

وبعد شويه نصب عليه خليط من " الخل والماء وثوم مفرى وفلفل أخضر مفروم وليمون "

يصب جزء بسيط منه على كل سمكة

 

post-69031-1292358520.gif

بورى صيادية او السنجارى :

 

112.jpg

الصيادية غير الطاجن فالطاجن بيكون حلقات

 

طماطم وبصل وفلفل فقط

أما الصيادية " من الممكن قلى السمك أو عدم قليه وطبخه طازج حسب الرغبة "

بعد قلى البورى جيدا

نحضر صينية الفرن ونضع فيها نصف معلقة زيت وبعد ذلك نضع حلقات رفيعة

 

من الطماطم والبصل والثوم المفرى

والفلفل والبطاطس ونرص فوقة السمك وبعد ذلك نصب نصف كوب عصير طماطم فوق السمك

ويدخل الفرن

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لعشاق الجمبرى

 

جالك جمبرى هتتعاملى معاه ازاى ؟ متقلقيش الصور هتعرفك

 

summer_chermbs1.gif

 

ثم

summer_chermbs2.gif

 

ثم

 

summer_chermbs3.gif

 

يعنى باختصار لعمل الجمبرى المقلى

 

يتم أختيار جمبرى ذو حجم متوسط أو كبير

 

ونقوم بتقشير الجمبرى ونزع هيكله

 

وتنظيف الظهر طوليا من الخط الاسود

 

ونشطفة جيدا وبعد ذلك يتبل بالدقة الى سبق

 

ذكرناها فى وصفات السمك المقلى

 

وبعد ذلك نغطى الجمبرى بالدقيق ونقليه جيدا

 

896556423_1478c7eddf.jpg

post-69031-1292358520.gif

 

الجمبرى المشوى

 

نقوم بشوى الجمبرى بهيكله وذلك للحفاظ

 

عليه ومن الممكن شوية بعد تقشيرة بس

 

يوضع على أستيك

ونقوم بغسل الجمبرى جيدا وتركة شوية حتى

 

يصفى الماء منه

وبعد ذلك نقوم بشويه على الجريل

ونغمسة فى خليط من " الماء والخل والليمون والملح والكمون "

ونتركه شوية وبعد ذلك نقدمه

 

grillshrimpaltahya.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

الجمبرى المسلوق

 

بعد غسل الجمبرى نضع وعاء على النار و

 

نضع بها ماء حسب العدد والرغبة

ونضع خليط من " الملح والكمون وبصل مقطع وفلفل اسمر حصا والريحان ومستكة "

ونتركها تغلى وبعد ذلك نضع الجمبرى بها

 

ونتركة يغلى معها

ونقفل الموقد ونتركة شوية

وبعد كدة نقدم شوربة الجمبرى المسلوق

post-69031-1292358520.gif

 

كفته الجمبرى

 

بعد تقشير الجمبرى وغسلة جيدا نقوم بفرمه

 

مع بقدونس وثوم وبصل مفرومين

ونضيف له أرز مطحون ونضيف له البهارات

 

ويشكل على هيئة كور ويقلى فى الزيت

ويترك حتى يصفى من الزيت

من الممكن نقدم الكفتة هكذا أو من الممكن

 

نقوم بعمل صلصة طماطم حمراء بالثوم

 

المفرى ونسقط فيها

090220220555bUl1.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

اهم طرق للجمبرى من منتدانا

 

الجمبري بالثوم ((الروبيان))

 

كفته الجمبرى (اكلة مصرية رائعة)

 

معكرونه بالقمرون ( الروبيان او الجمبرى )

 

الجمبرى الاسكندرانى

 

مميز ـ كفتة الجمبري من مطبخي وطبعًا الكل معزوم (*_*)

 

** متميز ** ♥♥♥أرز بالجمبري من مطبخي المتواضع♥♥♥

 

متميز**احلى واجمل طبق جمبرى من مطبخى بالصور يتاكل اكل

 

مميز ـ الكبيبة المصرية بالجمبري من مطبخي ^ _ ^

 

متميز**ارز بالجمبرى معاه بلطى من مطبخى روعه

 

متميز**جمبرى مع سلطة كول سلو رووووووووووووووووعه

 

متميز** جمبري في الفرن مع سفرتي بالصور

 

 

 

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ولمحبي الكالامارى

 

طاجن الكالاماري من الاطباق الشرقية الشهية التي تصلح ان تكون وجبة رئيسية مع ارز السمك

 

summer_calamar1y9JBGy.gif

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

summer_calamar2OcqMvn.gif

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

summer_calamar4.gif

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

summer_calamar5.gif

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

summer_kalamarsoup1.gif

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الشكر للحبيبه مقصرة دوما على مراجعة الملف ووضع الروابط

 

وبالطبع ننتظر ابداعاتكم بصفحة التطبيقات :blush: :smile:

وبهذا نكون انتهينا من ها الملف والحمد لله وانتظرونا مع ملف المخللات

 

 

post-69031-1292364130.gif

 

 

تم تعديل بواسطة مسلمة مجاهدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يميييييييييي

سأعود إلى هنا كثييرا :)

أسلت لعابي وأنا من محبي السمك بكل أنواعه و بكل طرق طهوه

موضوع رااائع ولذييييذ

جزاك الله خيرا

تم تعديل بواسطة مسلمة مجاهدة
تعديل على كلمة محبي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاكم الله خيرا جعله الله فى ميزان حسناتكم

إن شاء الله اكتبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله ايه الحاجات الجامده دي

امممممممممممممممممممممممموت انا في السمك بانواعه

توووووووووووووووووووووحفه

وتقريبا بعمل كدا السمك وتتبيلته

والجمبري برضو

المفروض نطبق ولا ايه يا انجي

انا عملتهم وصورتهم من قبل

مستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتعده

هههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هلا بالحبيبات سارة ومجدولين وماريا

 

الحمد لله انه اعجبكوا ياغاليات

 

وطبعا بانتظار التطبيقات

 

ماريا اولادك ما شاء الله ربنا يحفظهم ..نفسك فى بنوته ولا خلاص؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يكرمك يا رب

اي اكيد نفسي والله

بس حماتي معارضه

ههههههههههه

بتقول كفايه الاتنين دول

بس مين ان شاء الرحمن ناويه بس شويه كدا

 

طيب انا رايحه صافحه التطبيقات اطبقلك هناك

جاهزين عندي هههههههههههههههه

شوفتي انا سريعه ازاي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ان شاء الله ماريا ربنا يرزقك ما تتمنيه

وعارفه انك شطوورة

وطبعا اهل دمياط محبى الاسماااااااااك

انتى هتقوليلى ؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام حبيبه

انا عايزة اقولك حاجه بس مش عايزاك تزعلى منى ) :

انا لما كنت بحفظ القرءان كان فى بيستعجلونى انى ازود عشان اختم بسرعه

لكن انا كان اللى يهمنى انى احفظ كويس مش مشكله هغيب فى الختمه ولا لأ

عشان احفظ كويس وعلى مهلى

برضه انا كده فى حجات تانيه

انا فى التجويد برضه محبش الابله تدينا شرح كتير عشان نخلص

لانى بزهق من كتره ومركزش فى الشرح بقى ، بعوز شرح قليل

عشان اركز وافهم واستفيد مش مشكله هنخلص امتى

انا برضه عايزة كده هنا مش مهم هنخلص امتى بالنسبة ليا

انا بعوز درس صغير لانى باحبط ولما بشوف الدرس كتير فى كتابه كتير

لان مبحبش يكون عليا حاجه بعوز اخلص اللى عليا

انا بكتب فى السمك واشوف لسه امامى روابط كتير ) :

وبكره هتحطى درس إن شاء الله وانا لسه مخلصتش السمك ولا قراته

قرات بعض منه ، لانى بقيت بكتب كله من غير تركيز وبعدين اقرأه على بعضه

واكتبلك الاسئله فانا طبعا لسه مخلصتش كتابه

 

اهىءءءء

 

هو انتى عايزة تخلصى ليه ؟

انا مش عيزاك تزعلى منى ولاتدايقى اهىء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههه

 

ماشى ياسارة ....

 

 

ولا يهمك ياغاليه

 

نريد انهاء الدورة حتى لا تمل الاخوات ..

 

ماشى ياسارة ..على فكرة الروابط اضافيه ولمحترفى الطبخ .........

 

عشان خاطرك الدرس القادم يوم الثلاثاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مجهود رااااااااااااااااااااااااائع

بارك الله فيكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالا

كده بجد كل ده وانا بذاكر يا مسهل يارب

علي فكره انا ناسخه الروابط عندي

عشان اتعلم وازيد فيها

وربنا يخليه في ميزان حسناتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الـسلام عليكم ورحمـة اللـَّـه وبركاته,,

 

:((( ليه بس دخلت الموضوع

أنا أصلاً لم أتابع دورة الطبخ دي كلها

يا جمااعه أنا فاشلة في الطبخ فشل لا مثيل له !!

أصلاً أخاف من الزيت ومن سخونة البوتاجاز :((

 

والسمكـ : هو إللي مش بيحبّنش ومش ليّ ثقل كبير عليه :((

ان شاء الله ماريا ربنا يرزقك ما تتمنيه

فقط حبيبتي لا تقولي إن شآء اللـَّـه في الدعاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههه

 

ماشى ياسارة ....

 

 

ولا يهمك ياغاليه

 

نريد انهاء الدورة حتى لا تمل الاخوات ..

 

ماشى ياسارة ..على فكرة الروابط اضافيه ولمحترفى الطبخ .........

 

عشان خاطرك الدرس القادم يوم الثلاثاء

جزاك الله خيرا ... الحمد لله انك مزعلتيش

اه بس انا بكتب كله احتياطى مع ان فى مكوناته كتيره

الحمد لله ... جزاك الله خيرا ام حبيبه ( :

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بصراحه انا عاجزة عن الكلام والتعبير بانبهارى بهذا الدرس الاكثر من رائع

ومجهود كبير جزاكم الله خيرا واثابكم عليه

بوركت اختى ام حبيبه وكل من شارك لاخراج هذا العمل الرائع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله بالحبيبات

 

سارة محمد

 

امه الله حنان

 

موده واخاء

 

رحيل القمر

 

ذليله الى الله

 

 

 

اسعدتنا ارائكم

 

وبانتظار تطبيق الحبيبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

غدا درس المخللات ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ان شاء الله هاطبق اليوم السمك السنجاري

 

بارك الله فيكي صاحبة القلب الطيب مجهود رائع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام حبيبه

انا بحب السمك المقلى يكون مقرمش ( :

و عشان يطلع مقرمش

 

جربى الاتى

 

تجيبى طبق غويط فيه مايه تغطسى السمكه بحالها

تطلعيها بسرعه وتوديها تتقلى على طول علشان تقرمش والزيت يبقى نضيف

بصى هو يعنى احطه فى الميه وبعدين احطه فى الدقيق واقليه بسرعه ؟

ولا اعمله من غير دقيق

شرائح ليمون فى زيت القلى وتعلى النار عندما تضعى السمك وبعدها تهدى النار اهم شىء انك تعلى النار الاول حتى يتحمص جلد السمك

يعنى انا اعلى النار فى الاول وبعدين اوطى

بس لما السمك اللى فى الطاسه يخلص واطلعه واحط غيره اعلى برضه تانى وبعدين اوطى ولا خلاص اسيبه واطى دايما؟

 

قوليلى اللى فى بطن السمكه ده لؤلؤه ؟ ههههههه

بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون

ام حبيبه هو السمك المشوى احنا هناكل التتبيله اللى جوه بطنه ؟

بصى انا ممكن اعمل المقلى البطلى لاننا مش بنجيب فيليه ولاجمبرى

؟

ولما اخلص الدورة هاعمل الحجات التانيه إن شاء الله ماشى ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عباد الرحمن

ان شاء الله هاطبق اليوم السمك السنجاري

 

بارك الله فيكي صاحبة القلب الطيب مجهود رائع

 

تسلمين حبيبتى

 

بانتظار السنجارى بششششوق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام حبيبه

انا بحب السمك المقلى يكون مقرمش ( :

 

:ninja: :tongue:

 

و عشان يطلع مقرمش

 

جربى الاتى

 

تجيبى طبق غويط فيه مايه تغطسى السمكه بحالها

تطلعيها بسرعه وتوديها تتقلى على طول علشان تقرمش والزيت يبقى نضيف

بصى هو يعنى احطه فى الميه وبعدين احطه فى الدقيق واقليه بسرعه ؟

ولا اعمله من غير دقيق

 

بصى حبيبتى رأيتها فى برامج طبخ كثيرا (زى ما بتعملى عادى بتحطى السمك فى الدقيق وبعدين يكون جمبط طبق غويط فية مياة تحطى السمكة بسرعه فيها ماتسبيهاش من ايدك يدوب ثانيه وهى عليها الدقيق طبعا وتطلعيها وتضعيها للقلى بس )

 

شرائح ليمون فى زيت القلى وتعلى النار عندما تضعى السمك وبعدها تهدى النار اهم شىء انك تعلى النار الاول حتى يتحمص جلد السمك

يعنى انا اعلى النار فى الاول وبعدين اوطى

بس لما السمك اللى فى الطاسه يخلص واطلعه واحط غيره اعلى برضه تانى وبعدين اوطى ولا خلاص اسيبه واطى دايما؟

 

لا فى كل مرة تعلى النر الاول وبعدين توطى

 

قوليلى اللى فى بطن السمكه ده لؤلؤه ؟ ههههههه

 

:rolleyes: :tongue:

بصل مقطع قطع صغييرة مخلوط بطماطم قطع صغيرة ومتبل بالملح والكمون

ام حبيبه هو السمك المشوى احنا هناكل التتبيله اللى جوه بطنه ؟

 

اه طبعا حبيبتى فى ناس تلكلها وناس لاء ..حسب النفس والرغبة

بصى انا ممكن اعمل المقلى البطلى لاننا مش بنجيب فيليه ولاجمبرى

؟

ولما اخلص الدورة هاعمل الحجات التانيه إن شاء الله ماشى ؟

 

براحتك حبيبتى اللى يناسبك اعملية

 

بس ورينا الهمة يلا

وطبعا بعد الدورة طبقى براحتك :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×