اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

كريييييب بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اتيت لكن اليوم بطريقة عمل الكريب وهذه المقادير تكفى لعمل 5 وحدات كبيرة من الكريب

طريقته سهله جدا وطعمه رااااائع

اسال الله ان ينال اعجابكن وتجربوه

 

نبدا باسم الله

 

المقادير

كوب كبير دقيق

نصف كيلو لبن

4 بيضات

ملح حوالى نصف ملعقه صغيره

2ملعقه كبيرة زبده مذابه وليست ساخنه

 

post-133586-1308761419.jpg

 

الطريقه

اولا ننخل الدقيق ونتركه جانبا

ثانيا نضرب البيض مع الملح بالمضرب الكهربائى جيدا

 

post-133586-1308761510.jpg

 

ثالثا نضع الدقيق المنخول شوى شوى ونضرب بالمضرب الكهربائى جيد جدا حتى لا يكون هناك تكتلات

 

post-133586-1308761617.jpg

 

رابعا نضع اللبن قليلا قليلا ونضرب بالمضرب حتى تصبح العجينه فى سمك الكريمه او اخف قليلا واذا حصلنا على السمك الذى نريده فلا داعى لوضع باقى اللبن

 

post-133586-1308761719.jpg

 

خامسا نضع الزبده السايحه على الخليط ونضربها مده لا تزيد عن 3 دقائق

 

post-133586-1308761801.jpg

 

والان قد اصبح الخليط جاهزا فلنقوم بتغطيته ونضعه بالثلاجه قليلا حتى نكون احضرنا الحشوة

 

post-133586-1308761876.jpg

 

سادسا نسيح قطعة زبده فى مقلاة كبيرة ونجعل المقلاة تسخن قليلا ثم نضع من الخليط مقدار مغرفتين فى المقلاة

 

post-133586-1308762004.jpg

post-133586-1308762082.jpg

post-133586-1308762288.jpg

 

ثم ننتظر دقيقتين وبعد ذلك نقلب الكريب على الوجهين بواسطه طبق كبير وبعد الاستواء نضعها فى طبق ونتركها جانبا وهكذا نصنع وحدات الكريب واحدة تلو الاخرى حتى ننتهى من الخليط السائل

 

post-133586-1308762401.jpg

post-133586-1308762496.jpg

 

يتبع باذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بعد الانتهاء اخواتى من اعداد الكريب ياتى دور الحشوة

والحشوة بتختلف حسب رغبتك شاورمة لحم او دجاج او خلطه البيتزا او تونه

والان اليكن طريقة وضع الحشوة ولف وحدات الكريب عليها بالتفصيل

post-133586-1308764848.jpg

post-133586-1308765026.jpg

 

post-133586-1308764934.jpg

post-133586-1308765120.jpg

 

ثم نضع وحدات الكريب بعد لفها بالحشوه فى المقلاة مرة اخرى وتقلب بالضغط عليها على الوجهين ثم تلف فى ورق الومنيوم وتاكل ساااخنه يممممم

 

post-133586-1308765221.jpg

post-133586-1308765306.jpg

post-133586-1308765386.jpg

 

 

والف هنا وشفا

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكـِ السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

اللـَّـه يسامحكـ يا بنتي

بتشهيني للأكل و بدخل الساحة كثير لمواضيعكـ ولمواضيع الأخوات طبعاً

إنتِ وماريا وأم حفص وإسلامية >>> الـلـَّـهمّ بااااركـ

 

بس يا يسورة , آخر معلوماتي قبل قراءة الموضوع إن الكريب ده قماش

ههههههههه إيه إللي عمله أكل !!!

سبحان اللـَّـه : )

 

جزاكـِ الـلـَّـه خير يا غالية يا ماهرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم إيدك فعلا شيف أ

ذليلة الى الله حبيبتى ده أكلة أنا أكلتها فى مصر كتيرررررر وجميلة اوىىىىىىىىى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

 

روعة .. روعة .. روعة

 

ما شاء الله تبارك الله

 

تسلم الأيادي .. يسورة القمورة .. أتحفتينا بالجمال و الابداع :)

 

الله يخليكي لينا يا منسيانا الجوع هنا :roll:

 

بارك الله فيك

 

اي صح ملوذ فيه قماش بها الاسم :)))))))

 

:roll:

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وممكن نحشيه شكلاطه ويبقي اسمه بان كيك

يمممممممممممم

يسلمن ايديك يسوره

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تسلم ايدك يسر الحبيبة

 

جزاك الله خيرا وبارك فيك

post-102912-1308768541.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكـِ السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

اللـَّـه يسامحكـ يا بنتي

بتشهيني للأكل و بدخل الساحة كثير لمواضيعكـ ولمواضيع الأخوات طبعاً

إنتِ وماريا وأم حفص وإسلامية >>> الـلـَّـهمّ بااااركـ

 

بس يا يسورة , آخر معلوماتي قبل قراءة الموضوع إن الكريب ده قماش

ههههههههه إيه إللي عمله أكل !!!

سبحان اللـَّـه : )

 

جزاكـِ الـلـَّـه خير يا غالية يا ماهرة

يا هلا بذلوله

هههههههههههههههههه جزاك الله خيرا شرف لى والله حبيبتى

هههههههههههههههههههههههههههه

اضحك الله سنك

فعلا فى قماش عندنا فى مصر اسمه كريب وكريب فرنساوى كمان مثل الاكله دى بتكلم بجد والله

ما هو الكريب اللى انا عملته ده اسمه كريب فرنساوى

وانت من اهل الجزاء غاليتى

انرتى الصفحه يا قمرايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ياعينى يعينى على الاكلات اللى تفتح النفس

تسلم ايدك يسورة جميل ما شاء الله

بس ليه سؤال مش هو زى طريقة الكانيلونى برضوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك فعلا شيف أ

ذليلة الى الله حبيبتى ده أكلة أنا أكلتها فى مصر كتيرررررر وجميلة اوىىىىىىىىى

اهلين توتى

الله يسلمك حبيبتى من كل سوء جزاك الله خيرا

فعلا هى جميله جدااااااا وسندوتش الكريب الواحد بالبسطرمه ب 10 جنيه

اسعدنى مرورك اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله لا قوة الا بالله ، مش على الكريب

 

عليكى يا يسرا اللهم بارك انا بتابع كل جديد بتعمليه ومعجبة بشطاترتك فى المطبخ جدااا

 

ربى يباركلك ويبارك فى أولادك ويجازيكِ عنا الفردوس الاعلى من الجنة

 

وتسلم ايدك الف مرة

 

وبتمنى اكون مثلك فى يوم من الايام لانى تقليدية اوووى فى الاكل ،ونفسى اتطور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

 

روعة .. روعة .. روعة

 

ما شاء الله تبارك الله

 

تسلم الأيادي .. يسورة القمورة .. أتحفتينا بالجمال و الابداع :)

 

الله يخليكي لينا يا منسيانا الجوع هنا :smile:

 

بارك الله فيك

 

اي صح ملوذ فيه قماش بها الاسم :)))))))

 

:cry:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين سمسمتى

الاروع مشاركتك حبيبتى جزاك الله خيرااا

الله يسلمك حبيبتى ما يجى شىء بعد ابداعاتك يا سمسمه صدقا

هههههههههه متاكده انى منسياكن الجوع ولا مجوعاكن

فعلا على اسم قماش عندنا بمصر هههههههه

اسعدنى ردك غاليتى جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيكي
اهلين اختى ام اسامه

وبارك فيكى حبيبتى جزاك الله خيرا

انرتى الوضوع والمنتدى كله يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وممكن نحشيه شكلاطه ويبقي اسمه بان كيك

يمممممممممممم

يسلمن ايديك يسوره

يا هلا بجورى الحبيبه

الله يسلمك يا غاليه ويتم حملك على خير

فعلا ممكن نحشيه شكلاطه وكريمه ومربى وفواكه مقطعه بعد تقليبها على النار فى الزبده امممممممم شهتينى للكريب الحلو

اسعدنى مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تسلم ايدك يسر الحبيبة

 

جزاك الله خيرا وبارك فيك

يا هلا بام محمد الحبيبه

الله يسلمك يا غاليه من كل شر

وانت من اهل الجزاء حبيبتى

انرتى الصفحه غاليتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ياعينى يعينى على الاكلات اللى تفتح النفس

تسلم ايدك يسورة جميل ما شاء الله

بس ليه سؤال مش هو زى طريقة الكانيلونى برضوا

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين احلى بنوته

الله يسلمك حبيبتى جزاك الله خيراااا

بصى هو يشبه الكانيلونى لكن الكانيلونى بيكون مثل الجلاش رفيع جداااااا فى السمك وبعد لفه بالحشوة بيدخل الفرن

اما الكريب فبيكون سمكه اطخن من الكانيلونى ويشبه الرقاق عندنا بمصر لكن طرى ولا يدخل الفرن بيلف مثل السندوتشات ويكفى تسخينه فى المقلاة بعد الحشوة

حلو الكلام

انرتى الصفحه يا قمرايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

زليله

اضحك الله سنك

ههههههههههههههه

يسوره

ما شاء الله روعه حبيبتي

انا بعمله

وبحشيه جبن وفلفل اخضر وطماطم وتزن

هو جميل فعلا

شطووووووووووووووره

:unsure: :tongue: :tongue: :icon15: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله لا قوة الا بالله ، مش على الكريب

 

عليكى يا يسرا اللهم بارك انا بتابع كل جديد بتعمليه ومعجبة بشطاترتك فى المطبخ جدااا

 

ربى يباركلك ويبارك فى أولادك ويجازيكِ عنا الفردوس الاعلى من الجنة

 

وتسلم ايدك الف مرة

 

وبتمنى اكون مثلك فى يوم من الايام لانى تقليدية اوووى فى الاكل ،ونفسى اتطور

اهلين اختى ام البراء

جزاك الله خيرا حبيبتى شهادة اعتز بها

ولك بمثل ما دعوت غاليتى

الله يسلمك ويحفظك والله ما عارفه اقول ايه امام ما قلتيه ربنا يسعدك فى الدارين كما ادخلتى السرور على قلبى

يا حبيبتى انا كنت مثلك والله وتزوجت وانا اقسم بالله ما بعرف اعمل بيض بالبسطرمه

وما جعلنى ابحث عن الجديد فى الاكل هو طريقة الاكل التقليديه التى امل منها وكذلك زوجى وواحده واحده تعلمت هذا وهذا لكن اهم شىء يكون عندك استعداد نفسى وهمه فى المطبخ علشان خاطر يطلع من تحت ايدك بامر الله احلى اكل تسعدى بيه زوجك

وابداى بتطبيقات الاخوات هنا ما شاء الله منتدانا ملىء بالاكلات الجيده الجميله

اعانك الله حبيبتى واسعدنى ردك جداااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
زليله

اضحك الله سنك

ههههههههههههههه

يسوره

ما شاء الله روعه حبيبتي

انا بعمله

وبحشيه جبن وفلفل اخضر وطماطم وتزن

هو جميل فعلا

شطووووووووووووووره

:icon15: :icon15: :icon15: :icon15: :icon15:

اهلين زيزى الحبيبه

الاروع مرورك يا غاليه دايما منورانى

قوليلى طريقتك فى الكريب ايه اهو تغيير

زوجى بيحبه اوى

جزاك الله خيرا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ما شاء الله يا يسورة روعة تسلم

إيدك حبيبتى

 

وحشتينى أوى ربى يبارك فيكى حبيبتى

 

وكل مرة أدخل على

موضوع لكى بس الأستاذ عبد الرحمن يعيط فأقوم جرى

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكم الله خيرا

 

امى الله يشفيها ويبارك فيها كانت تعمله لنا استعجالى واحنا صغيرين

 

ولكن من غير بيض وكان روعة

 

هحاول ان شاء الله اجربه

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سلمت يداك فعلا جميل بجد

 

انا احب الكريب بحشوة مالحة ولا احب الحشوة الحلوة

 

ان شاء الله اجربو

يا هلا بام رميساء

الله يسلمك حبيبتى الاجمل مرورك

انا مثلك احب الكريب بالحشوة المالحه

باذن الله تجربيه ويعجبك

انرتى الصفحه اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×