اذهبي الى المحتوى
حياة إسلامية

۩ §¤ ملتقــــ الطيِّــبــآت ـــى~ ¤§ ۩

المشاركات التي تم ترشيحها

انا كنت بسألكم عن مقدار الماء لانى كنت عايزة اعمل ولاول مرة فى تاريخى الكبسة

 

بقت من الاكلات المشهورة فى مصر دلوقتى

 

عملت اليوم : كبسة + شوربة عدس+ بطاطس + سلطة

 

والمشروبات : عرقسوس وسوبيا

 

شوفوا :

 

وما صورت البطاطس ، وعذرا الصور مش واضحة لانى بصور بالموبايل

post-73801-1312831262_thumb.jpg

post-73801-1312831286_thumb.jpg

post-73801-1312831302_thumb.jpg

post-73801-1312831330_thumb.jpg

post-73801-1312831472_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

اممممممم ما شاء الله يا أم البراء أكلك يشهي

 

و أكثر شيء مشهيني العصاير أنا عطشااااااااااااانة

 

ممكن طريقة العصاير؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

اممممممممممم ماشاء الله تبارك الله أكلك يشهي يا غالية ^_____^ تسلم ايديك

 

خصوصا الكبسة ^^ شكلها لذييييذة ممكن الوصفة ؟؟؟؟

 

وبارك الله فيك : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيف الحال أخواتي الغاليات .. أنا ها الايام غلبني رمضان ...

 

ام ياسر .. انا هنا .. لكن تعبانة شوية ... الحمد لله

 

يااااا ما شاء الله ... اكلك يشهههههههههي ام البراء الحبيبة ... انتي شجعتينا احنا و لازم تفيدينا

 

حابة طريقة الكبسة انا ايضا :)

 

ربي يجازيك خير ام البراء و يسعدك

 

كنت رح انزل شوية صور لكن ما تيسر اليوم .. غدا بحول الله

 

صح فطووووركم :angry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

شكرا اسلامية صح فطورك أنت أيضا

 

رانا كامل غلبنا رمضان...العطش هلكنا...و الحمد لله

 

مستنيين الصور :angry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ام ياسر .. انا هنا .. لكن تعبانة شوية ... الحمد لله

 

لابأس عليك حبيبتي ان شاء الله خير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بجد حلو ؟؟!!

 

ربنا يبارك فيكو يارب ، ادخلتم السرور على قلبى بردودكم الطيبة

 

بالنسبة للعصائر ،، لعيون الحبيبة قدوتى عائشة

 

اولا العرقسوس ده كان جاهز ، ولكن طريقته بسيطة

 

هو اولا العرقسوس ده من المشروبات المحببة جداااااااااا للمصريين من زماااااااااان

 

وهو نبات برى معمر من الفصيلة البقولية ويطلق على جذوره (عرقسوس) أو ( أصل السوس) وهو مشهور فى البلاد العربية منذ أقدم العصور .

 

ينبت فى الأرض البرية حول حوض البحر الأبيض المتوسط .وهو اكثر حلاوة من السكر .

 

شكله كده soos.jpg ولكن عادةً بنشتريه مطحون هكذا ط§ظ„ط¹ط±ظ‚ط³ظˆط³%201.jpg

 

بنخمره لليلة مثلا باننا نبلله بالماء هكذا 299081_1276799404.jpg

 

وتانى يوم يوضع على قطعة قماش فوق مصفاة ونصب عليه الماء البارد 299081_1276799465.jpg

 

ويوضع فى الثلاجة لحين تقديمه ط§ظ„ظ‚ط±ظ‚ط³ظˆط³..jpg

 

وعلى فكرة اثبت ان للعرقسوس فوائد طبية كبيرة

 

اما المشروب البمبى فكان سوبيا :

 

هو بردو مشروب مشهور فى مصرواشتهر فى السعودية دلوقتى

 

، وبالنسبالى بنشتريه على شكل بودرة جاهزة لونها ابيض او بمبى

 

وبنضيف لها الماء + اللبن + السكر ونضربها فى الخلاط مع الثلج

 

وبتكون الوان كتير حسب الاضافات عليها

 

صورت الكوب وبجواره البودرة اللى بنشتريها جاهزة

 

ملحوظة : الصور من الانترنت ..الا الاخيرة من عندى

 

لى عودة لاحدثكم عن الكبسة :angry:

post-73801-1312915624.jpg

تم تعديل بواسطة ♥ أمـ البــراء ♥

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

اممممممممم جميل جدا يا أم البراء

 

بارك الله فيك على المعلومات القيمة

 

ان شاء الله سأجرب مشروب العرقسوس أنا عندي منه لكن ليس مطحون

 

و شكله صعب ينطحن سابحث عنه مطحون و أجرب

 

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكن

ما شاء الله ام البراء

ممكن سؤال؟

شوربة العدس لي تعملوها ممكن وصفتها

و اي نوع من العدس

و اذا امكن صورة لنوعية العدس

يعني كيف لونه

احب انوع في الشوربات

و ان شاء الله احرب مشروب عرق السوس و احطلك صور تطبيقي

اليوم عملت شوربة خضار و

فاصولياء خضرا

و عملت تحلية بالمشروبات الغازية

رح احاول انزل الصور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ما شاء الله أكلات جميله

أم البراء العرقسوس لا يوضع له سكر؟ونضع عليه مياه بأى مقدار؟

نسرين شوربة العدس بتكون بالعدس الأصفر بيسلق مع جزر وطماطم وبصله والثوم وممكن بطاطسايه ثم يضرب في الخلاط

ونحمر شعريه ونضعها عليه

عذرا ان البراء رديت عنك ولو غير كده صححي لي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله

 

بانتظار الكبسة ام البراء :)

 

أم زهرة ... الظاهر انه مرفقات الموقع مش مضبوطة لانه الصور المرفقة تختفي

 

ام جمانة نورتي الملتقى ...

 

هذه شوية صور ... معظمها مش من طبخي :))) قلتلكم غلبني رمضان °_°

 

p1011710.jpg

 

الضولمة و السلطات

 

p1011711.jpg

 

p1011712.jpg

 

p1011713.jpg

 

شوربة الخضار ..

 

p1011714.jpg

 

بطاطا باللوبيا الخضراء بالفرن

 

p1011715.jpg

 

p1011716.jpg

 

p1011717.jpg

 

p1011720.jpg

 

p1011721.jpg

 

بسبوسة

 

p1011718.jpg

 

p1011719.jpg

 

موس الشوكولا

 

p1011722.jpg

 

و الى لقاااااء اخر بحول الله

تم تعديل بواسطة إسـلامية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسرين .. ما شاء الله أكلاتك روووووووووعة اللهم بارك

 

عجبتني جدا

 

اعرضيني شي يوم :))))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

كيف حالكن يا غاليات

 

ماشاء الله اختى ام البراء تسلم الايادى

 

زهرة الصور لم تظهر

 

اسلامية ماشاء الله اطباق هايلة يعطيك الصحة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

بالنسبة لشوربة العدس يا نسرين هو تمام كما ذكرت ام جومانا وجنى ، انا بضع مكعب مرقة دجاج كمان

 

والعدس المستخدم هو العدس الاصفر ، انا ارفقت صورة للعدس الاصفر تحت شوفيها

 

بالنسبة للكبسة بقا :

 

هى سهلة خالص وبتعتمد على التوابل ، وهى عبارة عن توابل والارز واللحم

 

وانا هقول على الطريقة اللى انا عملت بيها لان طبعا كل شخص ممكن تكون له لمساته المختلفة عن شخص اخر

 

وطبعا المقدار لا استطيع ذكره انا شخصيا بعمل كده بالبركة اوحسب ما يترأى لى

 

المقادير :

 

الارز: هى فى الاساس بتتعمل بالارز البسمتى ، ولكن امى بتعملها اوقات بالارز العادى وبتكون حلوة بردو

 

اللحم : اى نوع لحم -انا استخدمت الضأن - ،،وتتكون القطع كبيرة وممكن اللحم بعظامه

 

التوابل :

 

توابل مطحونة : كركم او زعفران إن وجد، هيل مطحون بنسميه فى مصر حبهان ، كمون ، قرفة او دارسين ، فلفل اسمر

 

ممكن اضافة ما تريه مناسب بالنسبالى اشتريت بهارات كبسة مطحونة جاهزة بالاضافة للتوابل السابقة بالاضافة للملح طبعا

 

توابل صحيحة :حبهان (هيل) - ورق لورى ( غار) -قرنفل (مسمار ) - اعواد قرفة (دارسين) -ليمون اسمر ( لومى او ليمون عمانى)

 

بصل جزء مفروم وجزء مقطه جوانح ـ فصوص ثوم مفرومة - حبة طماطم مقطع صغير - معلقة صلصة طماطم - جزرة مقطعة

 

الطريقة :

 

فى قليل من زيت الزيتون يشوح البصل الجوانح مجرد يتبل ثم اضفت نصف معلقة من التوابل المطحونة مع التقليب لثوانى

 

ثم وضعت اللحم وشوحته (يعنى إلى ان تغير لونه ونزل مائه) - وبعدين اضفت التوابل الصحيحة والماء وتركته على النار الى ان ينضج ثم الملح.

 

الارز يكون مغسول ومنقوع مسبقا .

 

فى أناء اخر يشوح البصل المفروم مع الثوم المفروم ثم اضفت الطماطم المقطعة ومعلقة صلصة الطماطم والتوابل المطحونة

 

وقلبت حتى تتجانس المكونات .

 

خرجت اللحم ووضعته عليه وقلبته معاهم ، ثم وضعت الارز وقلبته بردو ثم اضفت المرق السابق تسوية اللحم فيه .

 

ونخفض النار ونغطى عليه الى ان يستوى ، عند الغرف وضعت اللحم فوق الارز وعلى الوجه وضعت المكسرات محمرة فى الزبدة .

 

وبس ..

 

اعذرونى على الاطالة حبيت اقولكم بالظبط انا عملت ايه ، وعلى فكرة انا وجدت ان فى اختلافات فى طرق الكبسة ولكن كلها تؤدى لنفس النتيجة

 

وطريقتى هى مختلطة من كذا طريقة شفتها على الانترنت مع اختراعات من عندى ..

 

وافكركم بشكلها post-73801-1312831262_thumb.jpg

post-73801-1313092882.jpg

post-73801-1313092928_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكن

كنت قد رايت هذا النوع من العدس و تلاالت عن طريقة تحضيره

نحن هنا لا نستعمله ابدا و لكتي رايته مؤخرا في السوبرماركت

ساحاول تجربته و ارد عليك

هل هو لذيذ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جبتلكم صور لاهم اطباقي اليوم

شوربة ذرة و باذنجان بالكفتة وجدتها هنا في المنتدى و طلعت روعة لذيذة و خفيفة كثير

 

 

 

 

post-91101-1313094461_thumb.jpg

 

 

 

post-91101-1313094490_thumb.jpg

 

ان شاء الله تعجبكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايوة يا نسرين لذيذ جدااا ومغذى ، انا شخصيا لعله ده نوع الشوربة الوحيد اللى بحبه ..

 

وايه الاطباق الرائعة ديه ، تسلم ايديك يارب ..

 

ام جومانا وجنى :

 

لا يا حبيبتى لا يوضع عليه سكر ، ومقدار الماء بصراحة بردو انا بستخدم كمية تقديرية

 

وعلى فكرة نسيت اقول انه كمان بيضاف له كربونات صوديوم مع مسحوق العرقسوس عند تخميره ، ولكن احيانا بستغنى عنه انا

 

وفى ناس بتعمله على النار ، ونسيت اقول كمان ان جدتى كانت بتضع العجينة (العرقسوس المختمر) فى قطعة قماش صغيرة على شكل صرة

 

وتتركها فى الماء بعد صبه ..

 

لقيت على الانترنت المقادير هكذا :

 

1 كوب مسحوق العرقسوس; ملعقة و نصف من مسحوق الكربونات; 3 لتر ماء ..

 

وبعدين انتى بتقولى : عذرا ان البراء رديت عنك ولو غير كده صححي لي

 

عذرا على ايه بس ، دانتى اللى تعلمينى وتصححيلى دانا خايبة خااااالص لسا بتعلم اهوه الله المستعان .

 

اسلامية

 

ماهذه الروااااااائع ، ما شاء الله شهتينى وجوعتينى مع انى لسا ما هضمتش الفطار

 

هى الضولمة دى اظن هى المحشى عندنا فى مصر مش كده ؟؟؟

 

وهى كل الاصناف دى فى وجبة واحدة ؟؟انا لو عملت اكتر من 3 اصناف تبقى اعجوبة ههههههه

 

ندى الورد

 

تسلمى انتى يا غالية من كل سوء يارب ..

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

جزاك الله خير إسلاميه الملتقى منور بكم وأيه الاصناف الجميله ى

حبيبتى ام البراء جزاك الله خير كلنا بنتعلم وشكرا على طريقة العرقسوس ان شاء الله اجربه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اسلامية

 

 

هى الضولمة دى اظن هى المحشى عندنا فى مصر مش كده ؟؟؟

 

وهى كل الاصناف دى فى وجبة واحدة ؟؟انا لو عملت اكتر من 3 اصناف تبقى اعجوبة ههههههه

 

هي محشي الخضار نفسه :smile:

 

لا طبعا ام البراء مش سفرة واحدة ... كل صنف بيوم مستقل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله

 

عيد مبارك يا رائدات ملتقانا الجميل

 

أعاده الله علينا بالخير و المسرات

 

كيف حالكن صديقاتي الجميلات

 

من حضرتنا شي فطور او حلوى للعيد ؟؟

 

انا جائعة :rolleyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ الحب الحقيقي للنبي ﷺ ليس في إقامة مولدٍ لم يشرعه، وإنما في اتباع سنته، وإحياء ما أحياه، واجتناب ما نهى عنه، قال ﷺ: «من أحدث في أمرنا هذا ما ليس منه فهو رد» [رواه مسلم]

×