اذهبي الى المحتوى
هـــدى

طبق المتوم الجزائري اللذيييذ ^_^

المشاركات التي تم ترشيحها

 

 

طبق المتوم الجزائري ^_^

المقادير :

 

قطع لحم حسب عدد الأشخاص

200 غ لحم مفروم

كاس من الحمص -أو أقل- المنقوع في الماء ليلة من قبل

4 إلى 5 ملاعق كبيرة زيت

راس ثوم

بصلة متوسطة مبشورة

فلفل اسود

ملح

بقدونس

بيضة

 

الطريقة :

 

في قدر ضعي اللحم و الزيت و اتركي اللحم يتحمص على نار هادئة وبعدها قومي بإضافة البصل المبشور + الثوم -ليس كلها بل اتركي مقدارا للحم المفروم-+ الملح + الفلفل الأسود + الحمص واتركيه يطهى قليلا ،، بعدها أضيفي البقدونس المقطع قطعا صغيرة وأضيفي الماء الساخن -كمية كبيرة- واجعلي النار قوية نوعا واغلقي القدر واتركيه يطهى

 

في حين حضري اللحم المفروم في إناء و اضيفي عليه الثوم + البقدونس + الملح + الفلفل الأسود والبيضة لتساعد على تماسك اللحم المفروم !

اخلطي الكل مع بعض جيدا ثم شكلي كريات صغيرة من اللحم المفروم واقليها في الزيت الساخن

 

ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق

 

هاهو طبق المثوم من مطبخي ^_^

 

post-20037-1313282957.jpeg

 

وبالهنا والشفا على قلوبكم :))

 

post-30765-1280118271.gif

post-30765-1280118248.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ما شاء الله يبان بنين تسلم الايادى

 

الله يسلمك يالغالية ^^

بورك فيك على المرور الجميل ولا تنسي تجربيها راح تعجبك :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مممممممممممممممممممممممم شكلو جونااااااااااااااااااااااااااااااان

 

تسلم ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مممممممممممممممممممممممم شكلو جونااااااااااااااااااااااااااااااان

 

تسلم ايدك

 

الله يسلمك حبيبتي وجربيه ماراح تندمي :mrgreen:

مرورك عطر صفحتي :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممم

جميل يا جميله شكلها تحفه

لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟

ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin:

ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق

وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
امممممممممممممممممم

جميل يا جميله شكلها تحفه

لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟

ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin:

ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق

وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى

حياك الله يا شيف يسرا نورتينا :rolleyes:

لالا تأكل هكذا فقط لوحدها مع الخبز >>> ماتخافيش راح تشبعي :tongue:

 

احنا قلنا اننا وضعنا قطع اللحم في القدر ،،، وبعدها شكلنا كريات من اللحم المفروم تمام ؟

انت روحي تفقدي قطع اللحم لي في القدر وشوفي اذا استوت تمام ضيفي كريات اللحم المفروم وخلي القدر كمان عالنار شوية حتى يتخثر المرق ثم انزعيه

 

تمام ؟ ولا اشرحلك كمان ؟ <<< لا تستحي اذا ما فهمت قولي بس بدي التطبيييييييييييق :closedeyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
امممممممممممممممممم

جميل يا جميله شكلها تحفه

لكن لى سؤال هل تاكل بجانب ارز او مكرونه ام تاكل هكذا بالخبز فقط بدون اى شىء اخر ؟؟؟

ومش فاهمه الجزئيه دى لو سمحتى يا هدهود وضحيهالى لكى اطبق انا :biggrin:

ثم تفقدى اللحم الموجود في القدر،فإن نضج ضعي الكريات في المرق و اتركيها بضع دقائق حتى يتخثر المرق

وتسلم الايادى ووصفاتك الجميله حبيبتى

حياك الله يا شيف يسرا نورتينا :rolleyes:

منور بيكى يا غاليه

شيف مرة واحده ربنا يعزك و يرفع من قدرك حبيبتى

لالا تأكل هكذا فقط لوحدها مع الخبز >>> ماتخافيش راح تشبعي :tongue:

ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله :rolleyes:

 

احنا قلنا اننا وضعنا قطع اللحم في القدر ،،، وبعدها شكلنا كريات من اللحم المفروم تمام ؟

انت روحي تفقدي قطع اللحم لي في القدر وشوفي اذا استوت تمام ضيفي كريات اللحم المفروم وخلي القدر كمان عالنار شوية حتى يتخثر المرق ثم انزعيه

يعنى ايه يتخثر :rolleyes:

 

تمام ؟ ولا اشرحلك كمان ؟ <<< لا تستحي اذا ما فهمت قولي بس بدي التطبيييييييييييق :closedeyes:

لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله :tongue:

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله

ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟

 

يعنى ايه يتخثر

معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟

لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله

 

ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :biggrin:

 

سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :closedeyes:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله

ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟

 

يعنى ايه يتخثر

معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟

لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله

 

ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :biggrin:

 

سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :closedeyes:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

لو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان

ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها

ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا

 

لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :tongue:

اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد

طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه

ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر

لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى

لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها

وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس

على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله

ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟

 

يعنى ايه يتخثر

معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟

لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله

 

ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :unsure:

 

سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :unsure:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

لو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان

ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها

ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا

 

لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :ninja:

اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد

طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه

ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر

لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى

لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها

وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس

على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه

امممممممممم ندي نوع من الشوربة امممممممممم لذيذ كتييييييير ونحن في الجزائر ناكلها يوميا يعني مستحيل تلاقي مائدتنا من غيرها ... واحيانا نعمل طبق 2 واحيانا مابنعمل نكتفي بها

هي شوربة حمراء اما بالفريك وهو نوع من القمح او ممكن تضيفيلها الشعيرية ،، روحي لموضوعي بتاع العزومة في قسم الطيبات الرئيسي وشوفيها واذا عجبتك راح حطها ان شاء الله ^_* والله راح تعجبك جداااااااااااااااا وراح تدعيلي ^^

اممممممممم كما احنا بنعمل بوراك-سمبوسك لي بيتعمل بالجلاش- اممممم رووووعة وفي سلطة عادية يعني بالخس او سلطة الفلفل والطماطم

شوفي موضوعي وقوليلي رايك اوكي :tongue:

اها من مصر :) انا جزائرية يعني بتموتي فيا :unsure: ؟

 

شرفت يا شيفة ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،
ههههههههه اضحك الله سنك اصلى حعملها فى رمضان وانت عارفه الجوع وعمايله

ههههههههههه طب هذا الطبق الوحيد يعني ؟ مافي شوربة ولا شي تاني ؟

 

يعنى ايه يتخثر

معناها المرق يعقد او يثقل تمام ؟

لا لا لاحبيبتى ما راح استحى ما راح ينفعنى استحيائى لو خربت منى الاكله

 

ههههههههههههههه لا تخافي ان شاء الله ما بتخرب واطمني راح تعجبهم باذن الله :unsure:

 

سؤال : انت من مصر ؟ قرأت في أحد ردودك انك جزائرية :unsure:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

لو تقصدى شوربة العدس ما بنعملها علشان العطش فى رمضان

ولو تقصدى شوربة المكرونه انا مو بحبها

ولو عندك انواع اخرى للشوربه عرفينى عليها وعلى طريقتها ويبقى جزاك الله خيرااا

 

لكن فى سلطات طبعا ايه مش كفايه :ninja:

اه انا توقعت معناها كده لكن قلت اتاكد

طبعا ما دام فيها لحم راح تعجبهم باذن الله ههههه

ههههههههههههههه ايوه حبيبتى من مصر

لكن احيانا اتكلم مع اخواتى الجزائريات بلهجتهم والبركه فى حبيباتى اسلاميه والفقيرة الى الله كانوا يتحدثن بها فى الملتقى

لكن طبعا انا غير ملمه باللهجه الجزائريه كلها

وانا اصلا بموووووووووووت فى الاخوات الجزائريات بدرجه لن تتخيليها وبحترمهم جدا جدا ربنا يجمعنى بهم فى جنات الفردوس

على فكرة هذا ثانى سؤال يسئل لى عن بلدى هههههههه

امممممممممم ندي نوع من الشوربة امممممممممم لذيذ كتييييييير ونحن في الجزائر ناكلها يوميا يعني مستحيل تلاقي مائدتنا من غيرها ... واحيانا نعمل طبق 2 واحيانا مابنعمل نكتفي بها

هي شوربة حمراء اما بالفريك وهو نوع من القمح او ممكن تضيفيلها الشعيرية ،، روحي لموضوعي بتاع العزومة في قسم الطيبات الرئيسي وشوفيها واذا عجبتك راح حطها ان شاء الله ^_* والله راح تعجبك جداااااااااااااااا وراح تدعيلي ^^

اممممممممم كما احنا بنعمل بوراك-سمبوسك لي بيتعمل بالجلاش- اممممم رووووعة وفي سلطة عادية يعني بالخس او سلطة الفلفل والطماطم

شوفي موضوعي وقوليلي رايك اوكي :tongue:

اها من مصر :) انا جزائرية يعني بتموتي فيا :unsure: ؟

 

شرفت يا شيفة ^^

 

اوكى راح اشوفها

انا مو بحب الفريييييييييك لكن ممكن نديرها بالشعريه

خلاص خلاص شوقتينى راح اشوفهم

طبعااااا بموت فيكى

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك يا قمر روعه

ان شاء الله اجربها وكاننا روحنا الجزائر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ما شاء الله يبان بنين تسلم الايادى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏المراحل الأربعة للذنب: وهذا لأن الشيطان يستدرج العبد رويدًا رويدًا ، فيبدأ الذنب ،بالارتكاب، ثم بعده يكون الانهماك، ثم يزداد تعلق القلب بالخطيئة فيكون الاستحسان .ثم يأتي في المرحلة الرابعة الاستحلال والعياذ بالله .. خالد أبو شادي

×