اعتز بالاسلام 126 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 اكتوبر, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ازيكم حبيباتى النهارده جايبة لكم طريقة عما اللانشون بالبيت اولا المقادير 6بيضات+. 6قطع جبنة مثلثات+ 6ملاعق دقيق +.6ملاعق زيت+3مكعبات مرقة دجاج+3فصوص ثوم+3فصوص حبهان+ملعقة بهارات+ملعقة فلفل اسود+شعرة من لون احمر ثانيا الطريقة تخلط جميع المقادير مع بعضها جيدا بالخلاط ثم توضع فى كيس داخل كيس ثم توضع فى ماء مغلى وتترك على النار لمدة ساعة ثم تترك لتبرد وبالهنا والشفا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
جويرية 3 57 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 اكتوبر, 2011 جزاكى الله خيرا بس مافيها لحمة ليه؟؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام زينة و ميسان 13 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 اكتوبر, 2011 سمعت عن هذه الطريقة و قد جربها بعض أصدقاء خالتي و يشكرون فيها جدا جدا جزاك الله خيرا أختاه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 22 اكتوبر, 2011 جزاك الله خيرا حبيبتى انا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ بس طعمها بيبقى حلو ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 اكتوبر, 2011 يا ريت الصور علشان مش متخيلاها والاولاد هنا مدمنين لانشون ومش بحب اجيبه وبعدين لازم اللون دا ولا ايه؟؟؟ ولو حطيتي الكيس في المايه وهي بتغلي مش يسيح؟؟ وضحو اكتر يا بنات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
اعتز بالاسلام 126 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 جزاكى الله خيرابس مافيها لحمة ليه؟؟؟ وجزاكى حبيبتى ايوه مافيهاش لحمة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
اعتز بالاسلام 126 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 سمعت عن هذه الطريقة و قد جربها بعض أصدقاء خالتي و يشكرون فيها جدا جدا جزاك الله خيرا أختاه وجزاكى الله خيرا هى فعلا جميلة جدا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
اعتز بالاسلام 126 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 جزاك الله خيرا حبيبتىانا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ بس طعمها بيبقى حلو ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور وجزيتى حبيبتى على الشرح ياريت تجيبى الصور علشان ماعنديش صور شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 يا ريت الصور علشان مش متخيلاها والاولاد هنا مدمنين لانشون ومش بحب اجيبه وبعدين لازم اللون دا ولا ايه؟؟؟ ولو حطيتي الكيس في المايه وهي بتغلي مش يسيح؟؟ وضحو اكتر يا بنات بصي يا ماريا اللون هو دم الغزال بتحطى حاجه بسيطه وتضربى المكونات كلها في الخلاط لقيتى اللون بقى احمر عادى خلاص فضى الخليط في كيس واربطيه من الناحيتين علشان يعملك شكل رول لا مش بيسيح ولا حاجه وعلشان طعمها يبقى حلو حطى فيها زيتون شرائح بعد ما تحطيها في الكيس وقلبيها بالمعلقه وعلشان التجربه جربي حاجه بسيطه يعنى 3بيض + 3 حبات حبهان متقشر طبعا +3 ملاعق دقيق +3 جبن مثلثات +مكعب ونصف مرقة دجاج +1/2 معلقه صغيرة فلفل أسود +11/2 فص ثوم +1/2 كوب زيت وشعرة دم غزال لو أى استفسار أنا فى الخدمه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 جزاك الله خيرا حبيبتىانا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ بس طعمها بيبقى حلو ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور وجزيتى حبيبتى على الشرح ياريت تجيبى الصور علشان ماعنديش صور إن شاء الله حبيبتى أعملها قريب وأجيبلكم الصور شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 مشكوره يا بنوته بس اللون دا ضروري ولا ممكن نلغيه علشان معنديش؟؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم زيــــاد 881 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 يسلمو اختي على الاقل الواحد يعرف بياكل ايه ان شاء الله اجربها بس معلش اعذبك معي شوي فيه حجات مش فهماها فصوص حبهان ؟؟؟؟؟؟ شعرة من لون احمر؟؟؟؟؟؟ يعني ايه دول شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 مشكوره يا بنوتهبس اللون دا ضروري ولا ممكن نلغيه علشان معنديش؟؟؟ على إيه يا ماريا لا شكر على واجب حبيبتى بصى أنا مره عملتها من غير اللون كان الطعم حلو وكل حاجه بس كان شكلها أصفر كده ومكنش مشجع هتلاقى دم الغزال عند اى عطار بصى هقلك على حاجه ممكن تحطى سنة صلصه اللى قلتلنا على الوصفه كانت قالت لماما كده جربى كميه صغيره كده وحطى الصلصه وشوفيها كده بس نصيحة حطى الزيتون لانى برضوا جربتها من غير زيتون بس معجبتنيش مع انها عجبت اللى في البيت وجربتها بزيتون فأكلت منها جربيها وان شاء الله تعجبك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 ماريا انا بحثت عنه ودا شكله فعلا لما عملته من غير اللون وده شكله في الكيس أهو وده شكله باللون بس هنا فاتح شويه ممكن تغمقيه شويه عن كده شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 28 اكتوبر, 2011 يا سبحان الله تعرفي ان صاحبه الصوره الاولي دي الي اسمها هدهد تبقي صحبتي ههههههههههههههههههههههههههههه بس للا سف من شهر رمضان انقطعت اخبارها عني ربنا يطمني عليها اوك جزاكي الله كل خير يا بنوته يا قمر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 3 ديسمبر, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ما شاء الله جزاك خيرا يا اختى اعتز بالاسلام وجزاها خيرا بنوتة مسلمة مصرية وجزاها خيرا اختى هبة نور التى رأتها وأوصتنى بها وبصراحة جربتها كانت تحفة فى لونها وطعمها اللهم بارك بس نفسى اوضح لكم حاجة يا بنات المكعبات المرق والعياذ بالله مسرطنة وكذلك طريقة الكيس تلك التى تسخن ايضا ((سامحونى مسرطنة))معذرة حبيباتى الله يكرمها هبة التى لم تستطع الدخول ثانيةً حاليا وتعدكن بالدخول فى أقرب وقت بحثت لى عن طريقة آمنة صحيا وهى ان اضع الخلطة الجميلة هذه فى حله بداخل حلة((طنجرتان يعنى))!! على ان تكون بغطائين واستبدال اللون الصناعى كما قالت بنوتة بكاتشب مثلا يكون افضل اما المرقة فهبة قالت لى انها اثناء بحثها عن طريقة عمل المرقة فى البيت كمكعبات وجدت طريقة مناسبة لها وهى ان تحمر الدقيق فى طنجرة فى مادة دهنية وتضيف مرقة الدجاج المنزلية بالتدريجالى ان يصبح الخليط شبيها بعجينة الكيك ثم يوضع فى قالب مكعبات الثلج ثم فى الفريزر الى تمام التجمد ثم حفظها بداخله بعد استخراجه من القوالب بأى طريقة مناسبة!! انا باقول بقى نجيب المرقة المنزلية ثم نجعلها تغلى غليانا لمده مناسبة الى ان يقل السائل بفعل التبخير ونضيف السائل المتبخر فى قوالب ونستعمله وتانى اكرر شكرى لصاحبة الموضوع لانه عجبنى جدا الطعم وكل شيء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هبة نور 2043 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 3 ديسمبر, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته تحفة تحفة تحفة بجد وطعمه يجنن كنت مستغربة جدا ازاى لانشون من غير لحمة انا جربته باللحمة كتير بس بجد ده طعمه احلى وعمل انقلاب فى البيت وكل اللى داق طعمه يجرى يجيب المكونات ويعمله تسلمى حبيبتى على الوصفة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هبة نور 2043 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 3 ديسمبر, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ما شاء الله جزاك خيرا يا اختى اعتز بالاسلام وجزاها خيرا بنوتة مسلمة مصرية وجزاها خيرا اختى هبة نور التى رأتها وأوصتنى بها وبصراحة جربتها كانت تحفة فى لونها وطعمها اللهم بارك بس نفسى اوضح لكم حاجة يا بنات المكعبات المرق والعياذ بالله مسرطنة وكذلك طريقة الكيس تلك التى تسخن ايضا ((سامحونى مسرطنة))معذرة حبيباتى الله يكرمها هبة التى لم تستطع الدخول ثانيةً حاليا وتعدكن بالدخول فى أقرب وقت بحثت لى عن طريقة آمنة صحيا وهى ان اضع الخلطة الجميلة هذه فى حله بداخل حلة((طنجرتان يعنى))!! على ان تكون بغطائين واستبدال اللون الصناعى كما قالت بنوتة بكاتشب مثلا يكون افضل اما المرقة فهبة قالت لى انها اثناء بحثها عن طريقة عمل المرقة فى البيت كمكعبات وجدت طريقة مناسبة لها وهى ان تحمر الدقيق فى طنجرة فى مادة دهنية وتضيف مرقة الدجاج المنزلية بالتدريجالى ان يصبح الخليط شبيها بعجينة الكيك ثم يوضع فى قالب مكعبات الثلج ثم فى الفريزر الى تمام التجمد ثم حفظها بداخله بعد استخراجه من القوالب بأى طريقة مناسبة!! انا باقول بقى نجيب المرقة المنزلية ثم نجعلها تغلى غليانا لمده مناسبة الى ان يقل السائل بفعل التبخير ونضيف السائل المتبخر فى قوالب ونستعمله وتانى اكرر شكرى لصاحبة الموضوع لانه عجبنى جدا الطعم وكل شيء شكرا على النصايح الغالية يا سمسمة دايما حريصة على نصح الأخوات جزاك الله خيرا يا سمسمة بس ايه حكاية هبة بتوعدكو تدخل وترد على الموضوع دى شايفانى الملكة نازلى ولا الأميرة فوزية يا حبيبتى هههههههههههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 ديسمبر, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، :biggrin: الله وحشتينى بضحكتك مين فوزية ولا نازلى دول ...هما يتوصلوا لك؟ دانت قاااااااااامر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم عمر السلفية المصرية 49 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 ديسمبر, 2011 أختي أعتز بالإسلام جزاكِ الله خيرًا على الوصفة وإن شاء الله سأجربها أختي بنوتة مسلمة مصرية هتلاقى دم الغزال عند اى عطار عبارو عن إيه .. لون صناعي يعني ؟؟ وهو بودر ولا سائل :icon15: ممكن توضيح ؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بنوته مسلمه مصريه 458 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 5 ديسمبر, 2011 أختي أعتز بالإسلام جزاكِ الله خيرًا على الوصفة وإن شاء الله سأجربها أختي بنوتة مسلمة مصرية هتلاقى دم الغزال عند اى عطار عبارو عن إيه .. لون صناعي يعني ؟؟ وهو بودر ولا سائل :icon15: ممكن توضيح ؟ حبيبتى هو بودر وهو ملون بيعطى لون أحمر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سدرة المُنتهى 87 1317 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 1 اكتوبر, 2012 من غير فراخ ولا لحمة والكل أجمع إنه طعمة تحفة خلاص بنجربه بإذن الله جزاكِ الله خيرًا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سدرة المُنتهى 87 1317 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 أبريل, 2013 جربت الطريقة وطلعت جميييييلة جدًا جدًا جزاك الله خيرًا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
اعتز بالاسلام 126 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 أبريل, 2013 جربت الطريقة وطلعت جميييييلة جدًا جدًا جزاك الله خيرًا جربت الطريقة وطلعت جميييييلة جدًا جدًا جزاك الله خيرًا وجزاكِ يا حبيبة بالهنا والشفا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك