اذهبي الى المحتوى
اعتز بالاسلام

طريقة عمل اللانشون

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ازيكم حبيباتى النهارده جايبة لكم طريقة عما اللانشون بالبيت

اولا المقادير 6بيضات+. 6قطع جبنة مثلثات+ 6ملاعق دقيق +.6ملاعق زيت+3مكعبات مرقة دجاج+3فصوص ثوم+3فصوص حبهان+ملعقة بهارات+ملعقة فلفل اسود+شعرة من لون احمر

ثانيا الطريقة تخلط جميع المقادير مع بعضها جيدا بالخلاط ثم توضع فى كيس داخل كيس ثم توضع فى ماء مغلى وتترك على النار لمدة ساعة ثم تترك لتبرد وبالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سمعت عن هذه الطريقة و قد جربها بعض أصدقاء خالتي و يشكرون فيها جدا جدا

جزاك الله خيرا أختاه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاك الله خيرا حبيبتى

انا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله

وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا

واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون

جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ

بس طعمها بيبقى حلو

ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا ريت الصور علشان مش متخيلاها

والاولاد هنا مدمنين لانشون

ومش بحب اجيبه

 

وبعدين لازم اللون دا ولا ايه؟؟؟

ولو حطيتي الكيس في المايه وهي بتغلي مش يسيح؟؟

وضحو اكتر يا بنات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاكى الله خيرا

بس مافيها لحمة ليه؟؟؟

وجزاكى حبيبتى ايوه مافيهاش لحمة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سمعت عن هذه الطريقة و قد جربها بعض أصدقاء خالتي و يشكرون فيها جدا جدا

جزاك الله خيرا أختاه

وجزاكى الله خيرا هى فعلا جميلة جدا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله خيرا حبيبتى

انا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله

وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا

واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون

جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ

بس طعمها بيبقى حلو

ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور

وجزيتى حبيبتى على الشرح ياريت تجيبى الصور علشان ماعنديش صور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا ريت الصور علشان مش متخيلاها

والاولاد هنا مدمنين لانشون

ومش بحب اجيبه

 

وبعدين لازم اللون دا ولا ايه؟؟؟

ولو حطيتي الكيس في المايه وهي بتغلي مش يسيح؟؟

وضحو اكتر يا بنات

بصي يا ماريا اللون هو دم الغزال بتحطى حاجه بسيطه وتضربى المكونات كلها في الخلاط

لقيتى اللون بقى احمر عادى خلاص فضى الخليط في كيس واربطيه من الناحيتين علشان يعملك شكل رول

لا مش بيسيح ولا حاجه

وعلشان طعمها يبقى حلو حطى فيها زيتون شرائح بعد ما تحطيها في الكيس وقلبيها بالمعلقه

وعلشان التجربه جربي حاجه بسيطه

يعنى 3بيض + 3 حبات حبهان متقشر طبعا +3 ملاعق دقيق +3 جبن مثلثات +مكعب ونصف مرقة دجاج +1/2 معلقه صغيرة فلفل أسود +11/2 فص ثوم +1/2 كوب زيت وشعرة دم غزال

لو أى استفسار أنا فى الخدمه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاك الله خيرا حبيبتى

انا جربت هذه الطريقة مرتين قبل ذلك وكانت جميله

وعلشان يبقى طعمها احلى ممكن تضعوا زيتون اخضر مقطع طبعا

واللون الاحمر هو دم الغزال ولما تيجوا تحطوه حطو شعره بسيطه واضربى المقادير في الخلاط ولو اللون احتاج شويه كمان ضعى بحذر دم الغزال لحد ما تحصلى على اللون الاحمر للنشون

جويريه هذه الطريقة اسمها لانشون بدون لحم او فراخ

بس طعمها بيبقى حلو

ان شاء الله لما اعملها تانى اجيبلكم صور

وجزيتى حبيبتى على الشرح ياريت تجيبى الصور علشان ماعنديش صور

إن شاء الله حبيبتى أعملها قريب وأجيبلكم الصور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يسلمو اختي

على الاقل الواحد يعرف بياكل ايه

ان شاء الله اجربها

 

بس معلش اعذبك معي شوي

 

فيه حجات مش فهماها

 

فصوص حبهان ؟؟؟؟؟؟

شعرة من لون احمر؟؟؟؟؟؟

 

يعني ايه دول

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مشكوره يا بنوته

بس اللون دا ضروري ولا ممكن نلغيه

علشان معنديش؟؟؟

على إيه يا ماريا لا شكر على واجب حبيبتى

بصى أنا مره عملتها من غير اللون كان الطعم حلو وكل حاجه بس كان شكلها أصفر كده ومكنش مشجع

هتلاقى دم الغزال عند اى عطار

بصى هقلك على حاجه ممكن تحطى سنة صلصه

اللى قلتلنا على الوصفه كانت قالت لماما كده

جربى كميه صغيره كده وحطى الصلصه وشوفيها كده

بس نصيحة حطى الزيتون لانى برضوا جربتها من غير زيتون بس معجبتنيش مع انها عجبت اللى في البيت

وجربتها بزيتون فأكلت منها

جربيها وان شاء الله تعجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماريا انا بحثت عنه ودا شكله فعلا لما عملته من غير اللون

images-0458aa239a.jpg

وده شكله في الكيس أهو

19355373.jpg

وده شكله باللون بس هنا فاتح شويه ممكن تغمقيه شويه عن كده

61061319.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سبحان الله

تعرفي ان صاحبه الصوره الاولي دي

الي اسمها

هدهد

تبقي صحبتي

ههههههههههههههههههههههههههههه

بس للا سف من شهر رمضان انقطعت اخبارها عني

ربنا يطمني عليها

 

اوك

جزاكي الله كل خير يا بنوته يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

 

 

ما شاء الله جزاك خيرا يا اختى اعتز بالاسلام

 

 

 

وجزاها خيرا بنوتة مسلمة مصرية

 

وجزاها خيرا اختى هبة نور التى رأتها وأوصتنى بها

 

وبصراحة جربتها كانت تحفة فى لونها وطعمها اللهم بارك

 

 

 

بس نفسى اوضح لكم حاجة يا بنات

 

 

 

المكعبات المرق والعياذ بالله مسرطنة

 

 

 

وكذلك طريقة الكيس تلك التى تسخن ايضا ((سامحونى مسرطنة))معذرة حبيباتى

 

الله يكرمها هبة التى لم تستطع الدخول ثانيةً حاليا وتعدكن بالدخول فى أقرب وقت

 

بحثت لى عن طريقة آمنة صحيا

 

 

 

وهى ان اضع الخلطة الجميلة هذه فى حله بداخل حلة((طنجرتان يعنى))!!

 

على ان تكون بغطائين

 

واستبدال اللون الصناعى كما قالت بنوتة بكاتشب مثلا يكون افضل

 

 

 

اما المرقة فهبة قالت لى انها اثناء بحثها عن طريقة عمل المرقة فى البيت كمكعبات

 

وجدت طريقة مناسبة لها وهى ان تحمر الدقيق فى طنجرة فى مادة دهنية

 

 

 

وتضيف مرقة الدجاج المنزلية بالتدريجالى ان يصبح الخليط شبيها بعجينة الكيك

 

 

 

ثم يوضع فى قالب مكعبات الثلج ثم فى الفريزر الى تمام التجمد

 

ثم حفظها بداخله بعد استخراجه من القوالب بأى طريقة مناسبة!!

 

 

 

انا باقول بقى نجيب المرقة المنزلية ثم نجعلها تغلى غليانا لمده مناسبة

 

 

الى ان يقل السائل بفعل التبخير ونضيف السائل المتبخر فى قوالب ونستعمله

 

وتانى اكرر شكرى لصاحبة الموضوع لانه عجبنى جدا الطعم وكل شيء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

تحفة تحفة تحفة بجد وطعمه يجنن

 

كنت مستغربة جدا ازاى لانشون من غير لحمة

 

انا جربته باللحمة كتير بس بجد ده طعمه احلى وعمل انقلاب فى البيت

 

وكل اللى داق طعمه يجرى يجيب المكونات ويعمله

 

تسلمى حبيبتى على الوصفة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

 

 

ما شاء الله جزاك خيرا يا اختى اعتز بالاسلام

 

 

 

وجزاها خيرا بنوتة مسلمة مصرية

 

وجزاها خيرا اختى هبة نور التى رأتها وأوصتنى بها

 

وبصراحة جربتها كانت تحفة فى لونها وطعمها اللهم بارك

 

 

 

بس نفسى اوضح لكم حاجة يا بنات

 

 

 

المكعبات المرق والعياذ بالله مسرطنة

 

 

 

وكذلك طريقة الكيس تلك التى تسخن ايضا ((سامحونى مسرطنة))معذرة حبيباتى

 

الله يكرمها هبة التى لم تستطع الدخول ثانيةً حاليا وتعدكن بالدخول فى أقرب وقت

 

بحثت لى عن طريقة آمنة صحيا

 

 

 

وهى ان اضع الخلطة الجميلة هذه فى حله بداخل حلة((طنجرتان يعنى))!!

 

على ان تكون بغطائين

 

واستبدال اللون الصناعى كما قالت بنوتة بكاتشب مثلا يكون افضل

 

 

 

اما المرقة فهبة قالت لى انها اثناء بحثها عن طريقة عمل المرقة فى البيت كمكعبات

 

وجدت طريقة مناسبة لها وهى ان تحمر الدقيق فى طنجرة فى مادة دهنية

 

 

 

وتضيف مرقة الدجاج المنزلية بالتدريجالى ان يصبح الخليط شبيها بعجينة الكيك

 

 

 

ثم يوضع فى قالب مكعبات الثلج ثم فى الفريزر الى تمام التجمد

 

ثم حفظها بداخله بعد استخراجه من القوالب بأى طريقة مناسبة!!

 

 

 

انا باقول بقى نجيب المرقة المنزلية ثم نجعلها تغلى غليانا لمده مناسبة

 

 

الى ان يقل السائل بفعل التبخير ونضيف السائل المتبخر فى قوالب ونستعمله

 

وتانى اكرر شكرى لصاحبة الموضوع لانه عجبنى جدا الطعم وكل شيء

 

شكرا على النصايح الغالية يا سمسمة

 

دايما حريصة على نصح الأخوات

 

جزاك الله خيرا يا سمسمة

 

بس ايه حكاية هبة بتوعدكو تدخل وترد على الموضوع دى

 

شايفانى الملكة نازلى ولا الأميرة فوزية يا حبيبتى

 

هههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

:biggrin:

الله وحشتينى بضحكتك

 

مين فوزية ولا نازلى دول ...هما يتوصلوا لك؟

 

دانت قاااااااااامر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أختي أعتز بالإسلام

 

جزاكِ الله خيرًا على الوصفة

 

وإن شاء الله سأجربها

 

أختي بنوتة مسلمة مصرية

 

هتلاقى دم الغزال عند اى عطار

عبارو عن إيه .. لون صناعي يعني ؟؟

 

وهو بودر ولا سائل :icon15:

 

ممكن توضيح ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
أختي أعتز بالإسلام

 

جزاكِ الله خيرًا على الوصفة

 

وإن شاء الله سأجربها

 

أختي بنوتة مسلمة مصرية

 

هتلاقى دم الغزال عند اى عطار

عبارو عن إيه .. لون صناعي يعني ؟؟

 

وهو بودر ولا سائل :icon15:

 

ممكن توضيح ؟

حبيبتى هو بودر وهو ملون بيعطى لون أحمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

من غير فراخ ولا لحمة والكل أجمع إنه طعمة تحفة

خلاص بنجربه بإذن الله

 

جزاكِ الله خيرًا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جربت الطريقة وطلعت جميييييلة جدًا جدًا

 

جزاك الله خيرًا

جربت الطريقة وطلعت جميييييلة جدًا جدًا

 

جزاك الله خيرًا

وجزاكِ يا حبيبة

بالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×