أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اولا المقادير 8بيضات 2ملعقة فانيليا كوب ونص سكر كوب ونص دقيق ملعقة اكل بيكنج بودر وتخلط مع الدقيق الخطوة الاولى نشغل الفرن على حرارة 180بعد كده نضرب البيض مع الفانيليا مع السكر الى ان يذوب السكر ويتضاعف حجم البيض ويكون الضرب في اتجاه واحد بعد كده نكون خلطنا الدقيق مع البيكنج بودر ونقلبهم كويس مع بعض ونضيف بالتدريج ونقلب بملعقة مسطحة او بالمضرب اليديوي ببطء شديد وفي اتجاه واحد وبعدين نرصهم في صينيه مدهونة بالزيت ومبطنة بالدقيق وندخلهم الفرن لمدة نص ساعة لما تستوي نطفي النار ونخليها جوه خمس دقائق وبعدين نطلعها لما تبرد خالص نقلبها وبعدين نعدلها على طووول الخطوة التانية بعد ما قلبناها نغسل الصينية ونركنها في جنب تنشف بعد كده هنجيب ست بواكى او ست اظرف جيلي ونحط في حلة ست كوبايات مية ونغليهم ولما تغلى نطفي النار ونضيف بواكى الجيلي ونقلب بسرعة حتى ما تكلكع بعد كده نضيف اربع كوبايات مية بااارده وبعدين ناخد نص الكمية نحطها في نفس الصينية اللى عملنا فيها الكيكة وندخلها الفريزر تجمد الخطوة الثالثة بعد ما يجمد الجيلي ونتاكد انه جمد كويس نجيب بقية الجيلي السائل ونسقي الكيكة وهى في مكانها اللى قلبناه فيها نسقي بنص الكمية وبعدين ناخدها براحة على الصينية ونحطها بالمقلوب ونسقيها وهى فوق الجيلي المجمد ببقية الجيلي السائل وندخلها تانى الفريزر لمدة نص ساعة او ساعة الخطوة الرابعة لما نتاكد ان الكيكة شربت كويس ونتاخرها شوية نتاكد ان الجيلي اللى كنا سقيناها بيه مسك في الجيلي اللى تحت نيجي بقه عند الخطوة المهمة شغلى البوتوجاز من فوق وحركى اطراف الصينية على النار بسرعة وتاخرى الكيكة بصي شوفي الجيلي خرج من الحواف ولا لا يعني بمعنى ادق شوفي الجيلي مش ماسك في اطراف الصينية ولا لا لازم تتاكدى ان كل الاطراف مش لازق فيها الجيلي لو كده تمام اقلبيها على صينية التقديم برااااحة وزكده نجحت الكيكة ولو عندك بقه كريم شانتيه اعملى وردات بسيطة كده او لو عندك موز حطى على الجيلي بشكل جميل اللى يعجبك في التزويق والف هنا وشفا اترككم مع الصور5ءيبرلىؤءؤرنؤرتءلبؤؤلاا 5 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 (معدل) يا سلام يا سلام علي الناس الي تغيب بس بصراحة كلك زوووق مبتجيش وايدك فاضيه دايما ايدك فيها حاجة روعه زيك جمييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييله يا اسية تسلم ايدك والله الاستاذ عمر بيقولي قدامك يومين وتعملهالي هههههههههههههههههههههههه ( عجبك كدا وهما ممنوعين من البيض يلا هنروح اليوم ونسال الدكتور لو ياكلو عادي ولا لا بقولك علي طريقه لفك الجيلي بدل ما تحطيها علي النار سخني مايهه في صينيه اكبر من اللي انت عاملة فيها وحطيها فيها وهي هتفك وبعدين انا بكلمك في ملفك مش بتردي ليه؟؟؟ وحشاني يا بنت والله تم تعديل 19 أبريل, 2012 بواسطة مـــاريـــا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 الله يكرمك يا زيزي يارب انتى اللى كلك ذوق والله بس غصب عنى والله اصل أنااااااا حااااامل وتعبانة خالص والله هى الكيكة دى خفيفة جدا جدا فوق ما تتصورى وفي الصيف متزهقيش منها وتحتاجيها على طول الف سلامة عليه ماله يا بنت عنده ايه ربنا يعافيه يارب بالنسبة لفك الجيلى اعتقد طريقتك روعة واسهل بس لازم بسرعة عشان ميفكش صح؟؟ بالنسبة لكلامك في ملفي معلش اختك غبية بالنيو لوك الجديد قوليلي اروح فين اشوف كلامك وارد عليكى ازاى؟؟ في الاخير جزاكِ الله خيرا على مرورك العسول زيك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 والله ربنا يتمملك بخير يا رب شجعوني ههههههههههههههههههههههههههههه الحمد لله عندهم حساسيه وكانت مبهدلاهم بس الان احسن ايوا متسبهاش كتير دقيقه بس انا بعمل كدا لما بكون عامللهم جيلي وعايزنها تتهتز بقلبها في طبق يعني ههههههههههههههههههههه بصي انتي روحي لصفحتك انت يعني اضغطي علي اسمك هيفتحلك صفحتك الخاصه هتلاقي في الجمب حاجة اسمها اخر التحديثات اضغطي عليها هتلاقي الكلام وممكن تكلمي اي اخت في صفحتها برضو شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
إيماني عنواني 259 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 ما شاء الله شكلها لذييييذ لا يُقاوم سلمت يمناكِ وبالعافية عليكم يااااارب شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
وأشرقت السماء 1565 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 واااااااااااااااااااااو الله الله يا أم ربعي وحشاااااااااااني جدا والله أتم الله لكِ على خير حبيبتي ويسر لك كل أمورك . أصلي قرأت الأصفر ههههههههه مش هافسر أكتر من كدة لكن بصراحة روعة روعة تسلم إيدك حبيبتى بإذن الله أعملها قريبا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حواء أم هالة 1895 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 تبدو الكيكة روعة ولذيذة لكن ماهو الجيلي؟ فأنا أريد تجربتها وتسلم يداك يا حبيبة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حواء أم هالة 1895 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 (معدل) ذهبت للبحث عن الجيلي فوجدت هذه في منتدى ولا أعرف هل هو صحيح أم لا؟ انا بالامس كنت فاتحة على قناة الناس اسمع اجوبة فتاوى لشيخ والله ما عرفت اسمة لكن تفاجئت انه احد المتصلات سألت عن حكم أكل حلو الجلي وانها سمعت من بعض الداعيات انه حرام فهل هذا صحيح ؟ فأجابها فضيلته ان هذا موضوع يستحق النقاش وان أكل الجلي ان كان مستورد من الدول الغربية والاجنبية فهذا حرام اما ان كان من صناعة عربية اسلامية فهو حلال والسبب ان الجلي يدخل في صناعتة مادة الجلاتين الحيوانية والتي تؤخذ من مفاصل عظام الحيوانات فإذا كان الجلي مستورد من دولة اجنبية لا تذكر اسم الله او تم أخ هذة المادة من حيوانات ميتة او منخنقنة فحكم الجلي سيكون حكم الميتة والتي لم يذكر اسم الله عليها اما كان مصنوعا في دولة اسلامية تذكر اسم الله على الحيوانات فحكمه حلال وايضا قرات في احدى المنتديات عن وجود علامة حمراء على علب بعض الشوكلاتة مثل المارس والسنكرس وعرفت ان هذة العلامة تدل على ان المنتج يدل على دهن الخنزير وقد وضعو هذة العلامة ليس للمسلمين انما للمسيحين النباتين الذين لا ياكلون لحم الخنزير تم تعديل 19 أبريل, 2012 بواسطة حواء 2010 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 العلامة انهي يا حواء؟؟ الحمراء؟؟ جزاك الله خيرا يا غاليه هقوم اشوف الي عندي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 19 أبريل, 2012 انا ملقتش العلامة دي الي عندي صناعه مصريه الحمد لله نوع حلو دا شكلها يا حواء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 أبريل, 2012 والله ربنا يتمملك بخير يا رب شجعوني ههههههههههههههههههههههههههههه الحمد لله عندهم حساسيه وكانت مبهدلاهم بس الان احسن ايوا متسبهاش كتير دقيقه بس انا بعمل كدا لما بكون عامللهم جيلي وعايزنها تتهتز بقلبها في طبق يعني ههههههههههههههههههههه بصي انتي روحي لصفحتك انت يعني اضغطي علي اسمك هيفتحلك صفحتك الخاصه هتلاقي في الجمب حاجة اسمها اخر التحديثات اضغطي عليها هتلاقي الكلام وممكن تكلمي اي اخت في صفحتها برضو الف سلامة عليهم يارب يشفيهم ان شاء الله خلاص ماشي هبقى اجربها المرة الجاية باذن الله رحت يا قمر ورديت عليكي واكيد رحتى هناك انتى كمان جزاكِ الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 أبريل, 2012 ما شاء الله شكلها لذييييذ لا يُقاوم سلمت يمناكِ وبالعافية عليكم يااااارب جزاكِ الله خيرا على زوقك يا قمر هى فعلا بصراحة خفيفة ولا تقاوم ومهما تاكلى منها ما تشبعي تسلمى ياحبيبتي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 أبريل, 2012 واااااااااااااااااااااو الله الله يا أم ربعي وحشاااااااااااني جدا والله أتم الله لكِ على خير حبيبتي ويسر لك كل أمورك . أصلي قرأت الأصفر ههههههههه مش هافسر أكتر من كدة لكن بصراحة روعة روعة تسلم إيدك حبيبتى بإذن الله أعملها قريبا الله يكرمك يا اشروقة دايما ذوقك عالى انتى اللى وحشانى جدا والله وربي يعلم كل الاخوات هنا هتجنن واتجمع معاكو تانى لماحة طول عمرك ونظرك ماشاء الله دعواتك بقه ربنا ييسر انتى اللى روعة منتظرة تطبيقك بفااارغ الصبر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 أبريل, 2012 تبدو الكيكة روعة ولذيذة لكن ماهو الجيلي؟ فأنا أريد تجربتها وتسلم يداك يا حبيبة الله يكرمك يا حبيبتي بصي الجيي اللى موجود في بلاد الغرب دا على طول حرام كانت الاخت اميمة المتفائلة اعتقد مقيمة في فرنسا ولا تستخدمه وتستخدم اى بديل عنه لانها قالت انها فعلا حرام لكن انا بستخدمه مصنوع في السعودية ومكتوب عليه حلال للتنويه انه مش نوع اللى حرام وانا قرات رسالتك التانية جزاكِ الله خيرا على التنبيه لكن زى ما بقولك مش كله حرام في وفيه والغالب في مصر حلال والدول الغربية حرام شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 أبريل, 2012 رغم انى اكره هذه الكيكة كثيراً ولكن احببتها من يديك ام ربعي تسلم ايدك يا حبيبة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 أبريل, 2012 و عـــــــــــــــــــليكم السلام و رحمة الله مممممممممممم شكـــــــــــــــــللها رهيـــــــــــــــب ما شاء الله و اللون الاحمر يستهويني بصراحة كنت ناوية احط وصفة بالجلاتين اللي هي بنت عمة الجيلي .. لكن بطلت هنا ... بلاش احراجـــــــــــــــــــــــــ :) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
يسرا عبد الرحمن 718 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 أبريل, 2012 يم يم يم خطيييييييييييييييييرة تسلم الأيادي يا شيف أسيه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 أبريل, 2012 رغم انى اكره هذه الكيكة كثيراً ولكن احببتها من يديك ام ربعي تسلم ايدك يا حبيبة تسلمى يا منمن اخبارك ايه وحشانى جدا الاااااااااااااان فقط تذكرت انك كنتى قلتلى روحى ساهة اهداءات التطاميم صح ولا لا لكن مش عارفه ادخل بقه اى صفحة لان الموضوع ده من زمان الله يكرمك وصليني شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 أبريل, 2012 و عـــــــــــــــــــليكم السلام و رحمة الله مممممممممممم شكـــــــــــــــــللها رهيـــــــــــــــب ما شاء الله و اللون الاحمر يستهويني بصراحة كنت ناوية احط وصفة بالجلاتين اللي هي بنت عمة الجيلي .. لكن بطلت هنا ... بلاش احراجـــــــــــــــــــــــــ :) اخجلتم تواضعنا بصراحة يا سماسم فقط ده بعض ما عندكم يا قمر جزاكِ الله خيرا هو المغري فيها اللون الاحمر بيني وبينك لكن لن اتنازل عن موضوعك منتظراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااه الشعب يريد وصفة سمسمه الشعب يريد وصفة سمسمة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 أبريل, 2012 يم يم يم خطيييييييييييييييييرة تسلم الأيادي يا شيف أسيه اخيرا جيتي يا حلوة تسلمى يا قمر دا من ذوقك والله يا يسرا ربنا يخليكي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك