اذهبي الى المحتوى
~ماريا~

بيتزااااااااااااااا واخيرا بيتزاا من مطبخي ــ^

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

كيف الحال يا بنات

واخيييييييييييييرا عملت البيتزا

بس مش انا الي عملتها بالظبط

انا ساعدت في عمايلها

يعني قطعت الطماطم والفلفل خبزتها في الفرن

انما الي عملتها سلفتي

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

بس خطييييييييييييييييرة والله

 

 

المقادير

 

 

5 اكواب دقيق

لبن رايب كوب او اقل

6 معالق كبيرة زيت

قليل من الملح

قليل من السكر

خميرة خبز

نص جبنه رومي

جيينة شيدر

طماطم

فلفل اخضر

زتون اسود واخضر

صلصه

موتزريلا

 

 

Nnb59008.jpg

 

wjW59009.jpg

 

rdJ59009.jpg

 

 

الطريقة

 

نقوم بوضع الدقيق في وعاء ونضيف عليه اللبن الرايب

والملح والسكر والخميرة ونقوم بالعجن ثم نضيف الزيت

ونعجنها حتي تصبح ملساء لا تلتصق باليد ونتركها لتخمر

 

KPo59008.jpg

 

 

بعد ذلك

 

نقوم بتقطيعها الي 4 كور

ونقوم بفرد كل قطعه في صينيه

 

QFK59009.jpg

 

 

نقوم بوضع الصله والصلصه انا عملتها

سخنت قليل من الزيت ووضعت الطماطم المفرومة وعليها قليل من الملح والكمون والفلفل الاسود وتركتها تتسبك

 

T8459009.jpg

 

بعدين نضع الفلفل الاخضر والزيتون والطماطم والجنة الرومي والشيدر

وعلي الوجه الجبنة الموتزريلا

 

5Bj59009.jpg

 

 

iMu59009.jpg

 

 

 

 

بعدين نضعها في الفرن علي نار متوسطة

 

 

 

o9b59009.jpg

 

3Y559009.jpg

 

Qlq58968.jpg

 

Uwb58968.jpg

 

owO58968.jpg

 

 

 

 

خطييييييييييييييييييييييييييييييرة

تم تعديل بواسطة مـــاريـــا
  • معجبة 5

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمي يمييي ^_^

اللهم بارك شكلها لذييييييييذة

طبعا هاخد القطع كلها لأني أول وحدة ترد، صح؟ ^_^

وعشان لو استنينا الأخوات حتبرد وتفقد لذتها

 

ما شاء الله تبدو شهية (:

بس من غير خميرة؟

وماهو اللبن الرائب؟

اللي تكون فيه بعض الحموضة ويتشرب؟ ولا هو اليوغرت الزبادي يعني؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يمي يمييي ^_^

اللهم بارك شكلها لذييييييييذة

طبعا هاخد القطع كلها لأني أول وحدة ترد، صح؟ ^_^

وعشان لو استنينا الأخوات حتبرد وتفقد لذتها

 

ما شاء الله تبدو شهية (:

بس من غير خميرة؟

وماهو اللبن الرائب؟

اللي تكون فيه بعض الحموضة ويتشرب؟ ولا هو اليوغرت الزبادي يعني؟

 

هههههههههههههههههههههههههههههههه

تسلميلي يا درصوفه

ايوة بالهم طويل وهيسبوها تبرد جداااا

 

تم التعديل يا غالي

كنت ناسية الخميرة

كتبتها في المكونات الان

 

اللبن الرايب دا

هو شبيه بالياغورت

ولكن بيبقي فيه حموضه شوي وبيتشرب

وان ملقتيش ممكن تستعملي الياغورت الي هو الزبادي عادي

بس اللبن الرايب احسن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اللهم بارك جوعتينى ^__^

شكلها جميييل يا مرمر تسلم يداكِ ويد سلفتك :))

مشكلتى مع البيتزا هى العجينة,,بخاف أعجن :))

بس فعلا جميلة جزاكِ الله خيراً

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والله وظهرت المواهب هو انت مستهونة بالتقطيع يا بنتى التقطيع برده خبره بس جد شكلها تحفة واكيد طمعها كمان سلمت ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ماشاء اية الجمال دة يا مرمر شكلها خطير فعلا نفس سؤال دودو اللبن الرايب

 

تسلمي ام رقيه

دا من زووقك يا غاليه

اللبن الرايب الي هو بيتشرب يا غاليه وهو قريب من الزبادي

هتلاقيه في السوبر ماركت لو ملقتيش ممكن تستعملي الزبادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممم شكلها رائع ومشهى

تسلم ايديك ماريا الغالية

 

تسلمي ندي

كله من زووقك حبيبتي

سعدت بردك جدااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك يا مرمر وتسلم إيد سلفتك لكن هل صح تطلع حلوة باللبن الرايب ؟ فأنا لم أجربها به أستعمل الحليب

 

تسلميلي صديقتي

خطييييييييييييييييرة باللبن الرايب

العجينة خفيفه جداا وجميله

جربيها

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته اللهم بارك جوعتينى ^__^ شكلها جميييل يا مرمر تسلم يداكِ ويد سلفتك :)) مشكلتى مع البيتزا هى العجينة,,بخاف أعجن :)) بس فعلا جميلة جزاكِ الله خيراً

انت الاجمل يا بسومة

انا برضو ما بحب اعملها بسبب العجينة

لهيك دبست فيها سلفتي وعملتها جميله جدااا

انا بعجن عادي ما بخاف منها بس البيتزا الشيء الوحيد الي ما احب اعمله

ههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
والله وظهرت المواهب هو انت مستهونة بالتقطيع يا بنتى التقطيع برده خبره بس جد شكلها تحفة واكيد طمعها كمان سلمت ايدك

ههههههههههههههههههههههههههه

قللهم يا بنتي

لالا

قطعت وفردت ووضعت الجبن عليها وخبزتها

ههههههههههههههههههههه

تعبت برضو

تسلميلي يا غالي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا برضو بحبه

بس البيتزا دي ما احب اقربلهخا اصلا

مش عارفه ليه

يعني جوزي هو الي يعملها انا لا

ههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاااااااااااااااااء الله

يا شييييييف انتي وسلفتك .. سلمي لي عليها وعلى ثلاجتها

 

 

__

انتوا بتسيبوها تخمر قد ايه كده ؟

وبعرف منين

هل الكمية دي بتعمل 4 صواني؟

ينفع اعمل نصفها بالظبط و اعمل صينيتين فقط؟

لو حبيت اضيف لحمة مثلا احط شاورمة وكده صح؟ مش قطع لحمة ؟؟؟

و تبقى حلوة عاادي ؟

وايه افضل حاجة ممكن احطها عليها كــلحمة و تكون حلوة وصغننة و قميلة و طعمهالذيذ

 

هسيبها في الفرن قد اييييه ؟؟

تم تعديل بواسطة ذليلة إلى اللـَّـه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههههه

الله يسلمك يا اختي

 

انتي بتسبيها تخمر ساعه هتعرفي ازاي هتلاقي ريحتها ظهرت عموما بعد ساعه ابداي افرديها

الكميه دي عملتلي 5 صواني والله

ممكن تقللي الكميه بالنص لو عايزة صنيتين

 

اه طبعا ضيفي الي تحبيه

انا بعملها باللحمة المفرومة بس ا ان عندي

لو هتعمليها بالشاورما جهزيها الاول او اللحمة المفرومة طبخيها الاول علي النار وبعدين حطيها وحطي برضو المكونات بتاعتنا

زي ما تحبي يعني

 

هتسبيها في الفرن لحد ما تحمر ومتعليش عليها خلي الفرن هادي معتدل يعني وافضلي قاعده قدامها اول ما تلاقي الجوانب احمرت هدي من تحت وسبيها لما تحمر من فوق

وبس يا غالي

وابقي عرفيني عملتيها ولا طنشتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلمي ياشيف

 

هعملها ان شاء الله

 

بس مش دلوقتي ^_^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة جميلة جميلة يا زيزي

تسلم إيديكوا والله

كان نفسي أسجل إعجابي لكن نفذ الرصيد ههههه

إن شاء الله أجربها

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلام عليكم

 

هي طبعا واكيد خطيرة تسلم ايدك وايد سلفتك سلملي عليها (شفتي احشر نفسي ازاي هههه)

 

العجينة جديدة عليا والدتي تعمل بدل اللبن الرايب الحليب وتجي تحفااااااااااااا

سلامي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميلة جميلة جميلة يا زيزي

تسلم إيديكوا والله

كان نفسي أسجل إعجابي لكن نفذ الرصيد ههههه

إن شاء الله أجربها

جزاك الله خيرا

 

 

ههههههههههههههههههههههههههه

حلوة نفذ الرصيد

مو مهم المهم شرفتيني بطلتك يا حلو

جربيها يا بنت حلوة كتير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلام عليكم

 

هي طبعا واكيد خطيرة تسلم ايدك وايد سلفتك سلملي عليها (شفتي احشر نفسي ازاي هههه)

 

العجينة جديدة عليا والدتي تعمل بدل اللبن الرايب الحليب وتجي تحفااااااااااااا

سلامي

 

يا هلا باللوتس الغالي

هههههههههههههههههه

انا والله اول مرة اعملها اصلا

بس اللبن الرايب بيخليها خفيفه

انا برضو جوزي بيعملهلنا بالحليب وبتبقى خطيييرة

ربنا يباركلك في الوالده يا حلو

وسلميلي عليها

هههههههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×