اذهبي الى المحتوى
' أم آية'

تطبيقي لتقديم الدجاج بشكل مختلف.بالصور طبعا:))))))

المشاركات التي تم ترشيحها

post-110000-1316548047.gif

 

 

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كيف حالكن اخواتي

ان شاء الله تكن بخير

اليوم اتيت بطبيقي للوصفة التي نزلتها الحبيبة

هذا هو رابط الوصفة

اشكرك حبيبتي حواء

وجزاك الله خيرا

انا طبقتها البارحة

ان استعملت الخبز المطحون وقليتها بالزيت بدل وضعها بالفرن

اعجبتي طعم اللحم بتلك الصلصة :)

 

قدمته مع الارز والكروكيت والزيتون وصلصة الاندلس

الان اترككن مع الصور

 

post-17499-0-23915900-1382516026.jpg

 

post-17499-0-90258700-1382516031.jpg

 

post-17499-0-48532600-1382516038.jpg

 

post-17499-0-09347200-1382516046.jpg

 

post-17499-0-77994500-1382516052.jpg

 

 

 

ان شاء الله تتشجعن بتطبيقها O_o

في امان الله حبيباتي

تم تعديل بواسطة ~ماريا~
تطبيق مميز
  • معجبة 6

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله مائدة روعة وتفتح النفس:))

 

الله يسلم ايدك حبيبتي وانت من اهل الجزاء

 

ان شاء الله اجربها =)

 

للاسف خلصواعجابي لكن انت كتسالني واحد :))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله مائدة روعة وتفتح النفس :))

 

الله يسلم ايدك حبيبتي وانت من اهل الجزاء

 

ان شاء الله اجربها =)

 

انا بحب اعملها بس بصلصة الطماطم البوريه

 

 

ودى المكونات

 

زيت _ خل_ ليمون_

 

صلصه جاهزه_قرن فلفل حار _بصله مفرومه

ملح _فلفل اسمر_بهارات

بخلط المكونات مع بعض وبحطها على الفراخ وبسبها فى الثلاجه ساعتين

يعد كده بدخلها الفرن لحد ما تتحمر

 

وبتطلع معايا بالشكل ده

 

1365516695z3794p.jpg

  • معجبة 3

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله مائدة روعة وتفتح النفس :))

 

الله يسلم ايدك حبيبتي وانت من اهل الجزاء

 

ان شاء الله اجربها =)

 

للاسف خلصواعجابي لكن انت كتسالني واحد :))

ويديك حبيبتي

ان شاء الله تجربينها

وانا ايضا لازملي اجربها بصدر الدجاج :)

تم تعديل بواسطة ' أم آية'

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممممممم

الواحد مش عارف يقول ايه

بصي يا اما تعزميني عندك يا تعزميني برضو عندك

:))

اللهم بارك استازة يا ام آيه في التقديم وشكل الاكل اللهم بارك

اللهم احفظ ها النعمه من الزوال

 

تسلم دياتك يا خيتي

الا قوليلي هو ايه الي جمب الفراخ؟؟

وكمان الرز عملاه بايه وايه الحاجات الي مستخبيه جواه دي

هههههههههههههههههههههه

 

تستاهلي والله النجوم والوسام

 

شكل المغاربه هيتفوقو علينا

هههههههههههههههههههه

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله

جميييل اللهم بارك

ام ايه هى اللى جنب الفراخ دى ايه ؟

اصل فى كراتيه عامل شبهها كده

وياريت تقوليلى طريقتها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله مائدة روعة وتفتح النفس :))

 

الله يسلم ايدك حبيبتي وانت من اهل الجزاء

 

ان شاء الله اجربها =)

 

ان شاء الله :)

انا بحب اعملها بس بصلصة الطماطم البوريه

 

 

ودى المكونات

 

زيت _ خل_ ليمون_

 

صلصه جاهزه_قرن فلفل حار _بصله مفرومه

ملح _فلفل اسمر_بهارات

بخلط المكونات مع بعض وبحطها على الفراخ وبسبها فى الثلاجه ساعتين

يعد كده بدخلها الفرن لحد ما تتحمر

 

وبتطلع معايا بالشكل ده

 

1365516695z3794p.jpg

شكل الطبق جميل :))

 

انت تعملي اي نوع من الصلصة يعني صلصة مركزة ولا شي تاني؟

 

جزاك الله خيرا علي ردك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممممممم

الواحد مش عارف يقول ايه

بصي يا اما تعزميني عندك يا تعزميني برضو عندك

:))

 

طبع حبيبتي انت مرحب بيكي في اي وقت :))

اللهم بارك استازة يا ام آيه في التقديم وشكل الاكل اللهم بارك

الله يبارك فيك حبيبتي

الصحون البيضاء بقيت احبها جدا لانها تعطي شكل جميل للاكل هههههه

اللهم احفظ ها النعمه من الزوال

اللهم امين

 

تسلم دياتك يا خيتي

ويدياتك يا خيتي :D

الا قوليلي هو ايه الي جمب الفراخ؟؟

د بطاطا مهروسة ومتغطية بالخبز المطحون

بس احن بنشتريها جاهزة يعني بنقليها بالزيت فقط

وكمان الرز عملاه بايه وايه الحاجات الي مستخبيه جواه دي

هههههههههههههههههههههه

 

هههههههههه

الحاجات الي مستخبية هي قطع الدجاج :P

طريقتي هي انني اول احط شوي زيت في الطنجرة وبعدها اظيف قطع دجاج صغيرة وفوقها شوي ملح اتركها تتقلي واقلبها من حين لاخر

بعدها اضيف البصل (مقطع قطع صغيرة ) واقلب لكي يتحمص هو ايضا ( اذا حبيتي اضيفي شوي ثوم )

بعدها احط القسبور والتوابل والزعفران الملون واحرك لكي تتجانس المقادير وهنا يجب ان تكون النار هادئة

ثم احط الارز ةاقلبه قليلا مع كل المكونات لكي ياخذ المذاق ويتقلي شوي

بعدها اظيف الماء (مقداره ضعف كمية الارز)

ازيد من النار واقلب لكي تتجانس المقادير واتركها حتي تغلي شي 1 دقيقة وبعدها اخفظ النارواتركها تطهي علي مهل

تستاهلي والله النجوم والوسام

جزاك الله خيرا

شكل المغاربه هيتفوقو علينا

 

هههههههههههههههههههه

 

هههههه احنا عندنا اكلات كثيرة ولذيذة بس حنبقي متعادلين :D

 

الله يسعدك في الدارين حبيبتي

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله

جميييل اللهم بارك

بارك الله فيك اخيه

ام ايه هى اللى جنب الفراخ دى ايه ؟

اصل فى كراتيه عامل شبهها كده

وياريت تقوليلى طريقتها

 

حبيبتي انا لا اعرف ما هو الكراتيه

بس ال جنب الفراخ هي بطاطا مهروسة وفوقها خبز مطحون ومقلية بالزبت

احنا بنشتريها جاهزة يعني بنقليها بس

 

انا لقيتلك هاي الطريقة في البحث :)

 

 

 

 

طريقة عمل بطاطس الكروكيت المحببة للاطفال

%D9%83%D8%B1%D9%88%D9%83%D9%8A%D8%AA.jpg

المقادير:

 

بطاطس كروكيت

 

 

عدد 3 وحدات بطاطس متوسطه

2 بيضة

فلفل أسمر - ملح

بقسماط للتحمير

 

 

 

 

 

 

طريقة عمل الكروكيت:

 

 

- يتم غسل البطاطس جيدا ثم تسلق حتى النضج

- تقشر البطاطس ثم تهرس بشوكة ثم توضع بيضه و الملح و الفلفل و تهرس جيدا

- تشكل علي هيئة كرات أو أصابع

تخفق بيضه ويضاف ملح وفلفل اسود

تغمس الكروكيت في البيض ثم توضع فى البقسماط ثم تحمر في الزيت

تنشل من الزيت عندما يصبح لونها ذهبى

تقدم مع بقدونس مفري وبالهنا والشفا

 

تم تعديل بواسطة ' أم آية'

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انت تعملي اي نوع من الصلصة يعني صلصة مركزة ولا شي تاني؟

هى بتتعمل بالصلصة المركزه وممكن بالطماطم المبشوره بس المركزه بتكون احسن عشان لونها بيكون احمر داكن

وبتخلى شكل الفراخ جمييييييييييييييييل وكمان بتدى طعم لذيذ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

 

تسلمي ام آيه

:)

اها بطاطس مهروسه انا بعملها بس استغربت انها ماسكه نفسها كدا والشكل جميل

لو تقصدي دا انا بستعمله اوقات بس بحس انه بيغير طعم الاكل؟

انا بعملها بس بتطلع عيني في التحمير مش بتبقى متماسكه

 

جزاك الله خيرا يا غاليه

 

 

ام سلمي انت تقصدي الصلصه المركزة الي هو كيس الصلصه ابو جنيه

ههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@~ماريا~.

 

هههههههههه

لا مش بجنيه انا بجيب نوع صلصه اسمه روسو جميله قوى

مش دى اسمها صلصة مركزه ولا حاجه تانيه :ph34r:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصى ياستى اوعدك اول ما اشترى الكاميرا اول الشهر لما اخد مصروقى :P

اعمل الفراخ دى وهصورها وهنزلهالك :)

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

 

تسلمي ام آيه

:)

اها بطاطس مهروسه انا بعملها بس استغربت انها ماسكه نفسها كدا والشكل جميل

لو تقصدي دا انا بستعمله اوقات بس بحس انه بيغير طعم الاكل؟

انا بعملها بس بتطلع عيني في التحمير مش بتبقى متماسكه

 

جزاك الله خيرا يا غاليه

 

 

ام سلمي انت تقصدي الصلصه المركزة الي هو كيس الصلصه ابو جنيه

ههههههههههههههههه

 

ماريا انا جربتها مرة واحدة في حياتي ةحصل معي زي ما قلت يعني لا تكون متماسكة زي الجاهزة

لكنني انا جربت من راسي وبس وما اخذت الطريقة من حد

بس اليوم لها رديت عليكن بحثت عن الطريقة فوجدت انه بيتعمل فيها بيض

وانا المرة التي عملتها فيها عملت بطاطا بس هههههه

جربي الطريقة التي نزلتها

انا ان شاء الله اجربها ايضا ولو نجحت معي راح اقولك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههه

مش عارفه النوع دا الي اعرفه ابو جنيه يا اختي

هههههههههه

لما اخرج هسال على النوع دا واشوفه

:))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايوة يا ام ايه انا استغربت لان لاقيتها شكلها متماسكه زى ماماريا قالت

بس انا كنت عملتها قريبه من الطريقه بغمسها فى البيض وبعدين البقسماط المطحون واحمر

بس الفرق بس ان هو هرس بيضه مع البطاطس الاول وبعد كده بيغرس الاصبع فى بيضه تانيه وفى البقسماط ^^

 

الكارتيه اللى بنشتريه من ضمن الحاجه حلوة بتاعت الاطفال ههههه ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بس حبيباتي افتكرت معلومة قالتلي عليها حماتي ان زيت القبي لازم تكون سخنة جدا ومطوطيش لها

اذا وطيتي عليها ما راح تكون متماسكة

وهذا حصل معي مع الجاهرة

يعني انا قبل ما تعملمني حماتي كنت اقول لها اني لما اقليها ما بتكون متماسكة وكنت اظن ان السبب في النوع الذي نشتريه

بس حماتي عرفتني وين الخطأ

 

 

سارة ايه هي الحاجة الحلوة الي اسمها الكارتيه يعني حلوي؟

تم تعديل بواسطة ' أم آية'

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

 

الطريقه الي انت كتباها فوق

انا بعملها كدا فعلا

بضيف البيض

ولما احمرها بحطها في بيض وبعدين البقصمات

بس برضو بتتفتت وانا بحمرها ما بعرف السبب

بس بصراحه طعمها خطير

 

 

هههههههههههههههه

طيب هسبقك بقى وهعملها انا بكرا ان شاء الله :P

ههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مش عارفه ملقتش صوره له فى جوجل

لما يبقى عندى هاصورهولك إن شاء الله

 

انا قصدى بنشتريه من عند السوبر ماركت بيبقى عنده شيبسى بسكوت مصاصه كراتيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

 

جبتلك صورة الكراتيه طلع ان اسمه السناكس فى بلاد تانيه

 

ده

2010-634250806541344608-134.jpg

 

اه هي ده الكراتيه :D

احنا بناديها بطاطا ههههههههههه

انا هيك بسميها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اه بس البطاطس عندنا مختلفه

لكن ده كراتيه بيتباع جاهز من ضمن الحاجه حلوه ^^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله عليك اختي الحبيبة

مائدة تشهي بجد

تسلم ايدك شهيتينا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله عليك اختي الحبيبة

مائدة تشهي بجد

تسلم ايدك شهيتينا

ويديك حبيبتي :)

الله يبارك فيك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

قال ابن القيم رحمه الله : ولو لم يكن في العلم إلا القرب من رب العالمين والالتحاق بعالم الملائكة لكفى به شرفاً وفضلاً ، فكيف وعزّ الدنيا والآخرة منوط به مشروط بحصوله

×