موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، اختى الحبيبة تريدى من اول تنظيفه ام طبخه انا دايما باكله؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
داليا المصرية 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 شكرا حبيبتى مودة لأهتمامك الحمد لله جوزى عارف انى مش بعرف انظفه فنضفهولى فى السوق أنا بس عاوزة أعرف طريقته شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 (معدل) السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، نقطع الجسم دوائر او حلقات او مكعبات بس انا بقطعه شرايح رفيعه جدا وبعدين تنقعيه فى خل حوالى نص كوب ليفقد ظفارته ومزلقته وتجهزى ثوم 4 فصوص او 5 كبار وتدقبهم وعليهم فلفل وكمون وليمونه وتتبليه يتنقع مع الخل كمان المكونات دى وملح وتجهزى الدقيق وتضعيه فى الدقيق وتحمريه ولكن انتبهى لا تتركيه لدرجة الاحمرار لانه بيقرمش بسرعه اصبرى وقلبى زى البطاطس كده بيكون بالشكل ده وفى طريقة اخرى بالصلصة تحبى اكتبهالكِ؟ تم تعديل 7 اكتوبر, 2010 بواسطة موده واخاء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 بالصلصة المكونات/ 1- نصف كليو سبيط (حبار)منظف من الجلد ومقطع مكعبات 2-طماطم 3 حبات وتقطع صغيره جدا 3-بصل كبير 2حبه+فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغيه 4- نصف كوب زيت نوعيه جيده+ملح +شطه بودره+كمون 5- حزمه كرفس+حزمه بقدونس+3 فص ثوم مطحون+ليمون طريقه التحضير/ 1يوضع السبيط (الحبار) في قدر مع ماء مغلي وبصله مقطعه وليمون مقطع بقشره ليدخل مرحله نصف السواء 2-قطعي بصله قطع متوسطه مع مسحوق الثوم واضيفها لكميه زيت قليله علي نار عاليه لتكتسب الون الذهبي واضيفي ليها الطماطم المقطعه قطع صغيره وتبليها ملح+فلفل+كمون واضيفي باقي الخضروات البقدونس الكرفس او الفلفل حسب الرغبهواتركيهم يدخلو مرحله السواء لمد 25 دقيقه 3يتم تصقيه السبيط (الحبار)وعدم استخدام المياه المصفاه ويتم اضافة السبيط الي الخلطه التي سبق تحضيره ويترك لمده 2دقيقه علي النار 4 يتم اضافته الخليط الي طاجن ودخوله الفرن درجه حراره 360 درجه او20دقيقه يقدم ساخن مع ارز ابيض الطريقة منقولة بس اختى بتعملها انا بفضل المقلى ده شكلو شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، السبيط المحشى الحشوة: بصلة مفرومة – 1طماطم مفروم- 2فص ثوم مدقوق -1ك رز - ملح وفلفل اسود – 3م ك صنوبر- بقدونس للتزيين الطريقة.. نحمر البصل والثوم ويضاف له الصنوبر حتى يحمر ثم يضاف له الطماطم والرز والملح والفلفل ويقلب نضيف البقدونس ثم يرفع عن النار نحضر حبات لسبيط المنظفة مع مراعاة تجفيفها من الماء جيداً وتحشى بالخليط مع مراعاة ان لاتكثري من الحشوة لان الرز سيتمدد ثم تغلق الفتحة بخلة الاسنان او بإبرة وخيط .. نحمرها في قليل من الزيت ثم ترفع وتوضع بصينيه.. ويصب عليها عصير طماطم ساخن وتغطى بقصدير وتوضع بالفرن لمدة ساعة و10 دقائق حتى تطرى حبات السبيط عند التقديم تقطع لشرائح سميكة ويصب عليها الصوص وتقدم وبالهنا والشفا منقولة ولكن لذيذة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 انتى فين يا داليا هتعملى ايه؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
داليا المصرية 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 اكتوبر, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته جزاكى الله خيرا يا حبيبتى انا كنت عايزة الطريقة اللى بالصلصة لأن جوزى بيحبها وامه دايما بتعملها له وكنت محرجة أقوله أنى مش بعرف أعملها بس أن شاء الله أجرب الطريقتين التانين لان شكلهم حلو أوى تسلميلى ياحبيبتى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته، حياكن الله يا حبيبات من تستطيع تعليمي طريقة القرص الطرية الفلاحي ويا ريت بالتفصيل الممل اليوم جربت مقدار صغير بس طلع حكاية 2 كوب دقيق 1 كوب سمن 1 كوب لبن رايب (سائل) ذرة ملح كيس خميرة فورية وضع الدقيق مع الخميرة الفورية والملح ثم وضعت السمن ودعكته ولكني شعرت أن العجينة سائلة جدا فأضفت بعض الدقيق (اقل من نصف كوب) - ظننت ان الوصفة التي عندي خطأ - فتماسكت العجينة ثم وضعت اللبن الرايب قليلا قليلا مع الاستمرار في العجن وهنا اكتشفت ان العجينة تتماسك عند اضافة اللبن (لو اخبرني احد من قبل لما ضفت نصف كوب الدقيق) المهم قطعتها كور ووضعتها بالصينية أكثر من 4 ساعات ولكنها لم تخمر ثم وضعتها في الفرن بعدما فقدت الامل وبالرغم من النار لم تكن حامية الا انها اتحمرت جدا من تحت والوش كان مازال ابيض فطبعا أخرجتها حتى لا تحترق فما هو الخطأ الذي وقعت فيه؟ وكيف يمكنني أن أصنع قرص طرية جميلة بحثت على النت ووجدت وصفات كثيرة غريبة بمقادير مختلفة ولذلك أريد مساعدة الخبراء بارك الله فيكن شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2010 دا انا باموت فيها ومستنية معاك الطريقة بس انا لا خبيرة ولا شيء ممكن تغطى وجه الصينيه بفوطه او بطانيه مبلوله ومعصورة كويس حتى تختمر القرص واحفظى اكياس الخميرة فى دولاب الملابس لا المطبخ ولا الثلاجه وكل كيلو دقيق حطى كيسين خميرة او 2 ونص دى خطوات بدائية ععلى قدى اتمنى اخت انصح منى واشطر تدخل تدلى بدلوها الآن شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2010 انا فعلا غطيتها وسيبتها في الفرن علشان الجو يكون حر بس ما فيش فايدة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2010 دى نصيحة من الشيفين يسرى وحسن كل على حده واحفظى اكياس الخميرة فى دولاب الملابس لا المطبخ ولا الثلاجه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
شيماء حسانين 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 8 اكتوبر, 2010 بصي يا غالية أهم شيء عندي في العجين أن تكون خميرة طبيعية من أي فرن تجبيها وتعملي بيها أصل أنا على طول بعجن العيش بالسدق أو العيش باللحمة عشان زوجي بيحبه أو العيش بالبسطرمة وإظبطي النار من فوق وتحت شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 9 اكتوبر, 2010 بصراحة انا طينة فى العجين لكن ماما بتعملها دايبة خالص بس بلاش عجينة فورية الافضل بتاعت الطابونة والسكر بيطريها ضعى قليل من السكر ماما بتعمل كده شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 9 اكتوبر, 2010 يا كسوفي قدام الأجانب معقولة ولا واحدة بتعرف تعملها؟؟ ده أنا قلت إني الوحيدة اللي مش عارفة وأكيد الكل عارف الطريقة طيب، يا ريت اللي يعرف الطريقة يقولي مقاديرها صح ولا خطأ لأني لما أكلتها شعرت أنها ناعمة جدا وطعمها يشبه الكحك الى حد ما وطعم السمنة باين فيه، أظن ده معناه إن المقادير خطأ، صح االكلام؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 10 اكتوبر, 2010 أكيد مش هتلاقى واحده بتعرف الا إذا كانت من القرون الوسطى او من الزمن الجميل طبعا ده فى ظل انتشار الافران والمخابز التى تزعم انها تتقن فن العجين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 اكتوبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، انا كنت مستنية معاكى الرد علشان انا بحب القرص قوى ونفسى اعملها ولما محدش عرف قولت أدور أنا عليها ولقيت الطريقة دى بس لسة معملتهاش المقادير: كيلو دقيق +كوب سمن +نصف كوب (زبدة اوقشطة)+ذرةملح +سمسم +فانيليا +قطعة خميرة بيرة+لبن رائب للعجن اوحليب ) الطريقة: ينخل الدقيق ويضع في اناء واسع ويضاف اليه الفانيليا والسمسم يقدح السمن ويضاف علي الخليط ويقلب جيدا بالملعقة الخشبية ونتظر قليل حتى تهداالعجينة ويضاف اللبن ويعجن باليد جيداوتضاف الخميرة بعد تحضيرها بربع كوب ماء وملعقة صغيرة سكر نترك العجينة ربع ساعةحتى تهدا تقطع القرص الي وحدات صغيرة ثم تبطط دوائر في احجام التى تحبيها وتترك ساعتين قبل الخبيز ثم توضع في الفرن متوسط الحرارة وبالهنا والشفا تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. منقول أن شاء الله هجربها واقولك على النتيجة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 اكتوبر, 2010 بارك الله فيكن يا حبيبات بس حتى لو الاخوات بستعتمل العجانة المفروض يكونوا عارفين امتى العجينة حلوة وامتى وحشة مشكلة اني تقريبا عدد المرات اللي عجنت فيها في حياتي تقريبا اقل من خمسة يعني خبرتي منعدمة خير ان شاء الله انا شفت الطريقة اللي ذكرتيها على النت بس خفت اجربها خصوصا اني مش هقدر اجربها غير مرة واحدة كمان ولو طلعت خطأ هي كمان يبقى مش هقدر اعملها تاني الا لما يكون حد معايا على العموم نستنى ام اروى ورضوة ونشوف النتيجة ايه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات 72 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 اكتوبر, 2010 شكلها تحفة تتاكل اكل شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
*أم رقية* 473 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 اكتوبر, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،، حماتى بتعملها وماشاء الله بتتطلع جميلة هى لا تضع لبن رايب تضع لبن عادى وسمن ودقيق ومش عارفة اية تانى ان شاء الله اسألهالك على الطريقة بالضبط شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
*أم رقية* 473 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 اكتوبر, 2010 سألتها قالتلى 2 ك دقيق 1 1/2 ك لبن 3/4 سمنة ولو عندك قشطة حطى وقللى السمنة 1/2 صباع خميرة 1/2 كوب سكر الطريقة يخلط الدقيق مع السمن البارد وادعكى بقى لما ايديك توجعك فى طبق اخر ضعى الخميرة مع السكر وزودى بشوية لبن وقلبى وبعدين ضعيهم على العجينة ثم اللبن وسيبهم ساعة تقريبا وقسمى العجينة واعمليها وسخنى الفرن قبلها بربع ساعة ورصيها فى ساج وحطى فى الفرن من الوسط لما وممكن تقلبيها عشان الوش يحمر بسيط وبالهنا والشفا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
*أم رقية* 473 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 اكتوبر, 2010 على فكرة ك يعنى كيلو شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
صاحبه القلب الطيب 12 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 اكتوبر, 2010 يممممممممممممممم جميله انا اكلتها عند حماتى كانت خراااااااااااااااااااافه وبعتت شويه اكلتهم لوحدى ههههههه طفاسه من جمالها ان شاء الله هعملها عندها واعرف طريقتها بالظبط واجى اقول ليكوا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
* أم أروى * 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 اكتوبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،انا كنت مستنية معاكى الرد علشان انا بحب القرص قوى ونفسى اعملها ولما محدش عرف قولت أدور أنا عليها ولقيت الطريقة دى بس لسة معملتهاش المقادير: كيلو دقيق +كوب سمن +نصف كوب (زبدة اوقشطة)+ذرةملح +سمسم +فانيليا +قطعة خميرة بيرة+لبن رائب للعجن اوحليب ) الطريقة: ينخل الدقيق ويضع في اناء واسع ويضاف اليه الفانيليا والسمسم يقدح السمن ويضاف علي الخليط ويقلب جيدا بالملعقة الخشبية ونتظر قليل حتى تهداالعجينة ويضاف اللبن ويعجن باليد جيداوتضاف الخميرة بعد تحضيرها بربع كوب ماء وملعقة صغيرة سكر نترك العجينة ربع ساعةحتى تهدا تقطع القرص الي وحدات صغيرة ثم تبطط دوائر في احجام التى تحبيها وتترك ساعتين قبل الخبيز ثم توضع في الفرن متوسط الحرارة وبالهنا والشفا تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية. منقول أن شاء الله هجربها واقولك على النتيجة السلام عليكم ورحمة الله وبركاته انا جربت الطريقة اللى نقلتها امبارح وطلعت ماشاء الله جميلة جدا بس انا زودت القشطة شوية يعنى بدل ماهى نصف كوب حطيت كوب قشطة وعجبت جوزى وبنتى قوى انا على فكرة عجنتها بأيدى لأنى معنديش عجانة مع انى مش محترفة قوى فى العجن يعنى زى حالاتك بس هى الحمدلله كانت سهلة وطلعت حلوة أقوى وعلى فكرة حشيت جزء منها بالعجوة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
@hasby alah@ 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 اكتوبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، بارك الله فيكي موضوعك تحفة ام حلا والله المنتدى احلى شئ في عالم النت ياريتني تعرفت علية من زمان سبحان الله نحن في نعمة كبيرة الحمدلله والله احلى اخوات هنا عندي طلب صغير وسامحيني ا>ا كانت الوصفة هنا ولم انتبه لها اريد طريقة عمل الكيك العادي البسيط تعودت ما شاء الله على الكيك الجاهز ومن فترة طويلة جدا من يوم زواجي لم اصنع الكيك مع اني كنت اتقنة جدا قبل زواجي وحتى لو اعملة بوصفة من الكتب بطلع معي بلاش اقولك كيف بلاش احراج ياريت تفيديني بوصفة بسيطة جزاكي الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
المتفائلة (ريفيّة) 979 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 اكتوبر, 2010 حياك الله أختي الحبيبة حسبي الله لو كنت تقصدين هذا النوع من الكيك فهنا على الروابط التالي تجدين عدة طرق لصنعه https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=257418 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=257298 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=240948 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=244402 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=244882 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=242628 https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=243031 وطلعا هذه طرق تحضير الكيك بعدة طرق لأخواتنا في المنتدى وأي استفسار لا تترددي في طرحه بالتوفيق شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك