اذهبي الى المحتوى
ام حلا

عندك استفسار عن اي شئ تحبي تعمليه او تطبخيه

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

اختى الحبيبة تريدى من اول تنظيفه ام طبخه

 

انا دايما باكله؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا حبيبتى مودة لأهتمامك

الحمد لله جوزى عارف انى مش بعرف انظفه

فنضفهولى فى السوق أنا بس عاوزة أعرف طريقته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

نقطع الجسم دوائر او حلقات او مكعبات بس انا بقطعه شرايح رفيعه جدا

 

وبعدين تنقعيه فى خل حوالى نص كوب ليفقد ظفارته ومزلقته

 

وتجهزى ثوم 4 فصوص او 5 كبار وتدقبهم وعليهم فلفل وكمون وليمونه

 

وتتبليه يتنقع مع الخل كمان المكونات دى وملح

 

وتجهزى الدقيق وتضعيه فى الدقيق وتحمريه

 

ولكن انتبهى لا تتركيه لدرجة الاحمرار لانه بيقرمش بسرعه

 

اصبرى وقلبى زى البطاطس كده

 

بيكون بالشكل ده

 

 

 

وفى طريقة اخرى بالصلصة تحبى اكتبهالكِ؟

post-55071-1286485093.gif

تم تعديل بواسطة موده واخاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بالصلصة

 

المكونات/

 

1- نصف كليو سبيط (حبار)منظف من الجلد ومقطع مكعبات

 

 

2-طماطم 3 حبات وتقطع صغيره جدا

 

3-بصل كبير 2حبه+فلفل اخضر حار او بارد حسب الرغيه

 

4- نصف كوب زيت نوعيه جيده+ملح +شطه بودره+كمون

 

5- حزمه كرفس+حزمه بقدونس+3 فص ثوم مطحون+ليمون

 

 

 

طريقه التحضير/

 

1يوضع السبيط (الحبار) في قدر مع ماء مغلي وبصله مقطعه وليمون مقطع بقشره ليدخل مرحله نصف السواء

 

2-قطعي بصله قطع متوسطه مع مسحوق الثوم واضيفها لكميه زيت قليله علي نار عاليه لتكتسب الون الذهبي واضيفي ليها الطماطم المقطعه قطع صغيره وتبليها ملح+فلفل+كمون واضيفي باقي الخضروات البقدونس الكرفس او الفلفل حسب الرغبهواتركيهم يدخلو مرحله السواء لمد 25 دقيقه

 

3يتم تصقيه السبيط (الحبار)وعدم استخدام المياه المصفاه ويتم اضافة السبيط الي الخلطه التي سبق تحضيره ويترك لمده 2دقيقه علي النار

 

 

4 يتم اضافته الخليط الي طاجن ودخوله الفرن درجه حراره 360 درجه او20دقيقه

 

يقدم ساخن مع ارز ابيض

 

 

الطريقة منقولة بس اختى بتعملها انا بفضل المقلى

 

ده شكلو

 

60755.png

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

السبيط المحشى

89534649af6.png

81777431ra6.png

 

الحشوة:

بصلة مفرومة – 1طماطم مفروم- 2فص ثوم مدقوق -1ك رز - ملح وفلفل اسود – 3م ك صنوبر- بقدونس للتزيين

 

الطريقة..

نحمر البصل والثوم ويضاف له الصنوبر حتى يحمر ثم يضاف له الطماطم والرز والملح والفلفل ويقلب نضيف البقدونس ثم يرفع عن النار

نحضر حبات لسبيط المنظفة مع مراعاة تجفيفها من الماء

 

جيداً وتحشى بالخليط مع مراعاة ان لاتكثري من الحشوة لان الرز سيتمدد ثم تغلق الفتحة بخلة الاسنان او بإبرة وخيط ..

 

نحمرها في قليل من الزيت ثم ترفع وتوضع بصينيه..

 

 

ويصب عليها عصير طماطم ساخن وتغطى بقصدير وتوضع بالفرن لمدة ساعة و10 دقائق حتى تطرى حبات السبيط

عند التقديم تقطع لشرائح سميكة ويصب عليها الصوص وتقدم

وبالهنا والشفا

 

 

منقولة ولكن لذيذة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاكى الله خيرا يا حبيبتى

انا كنت عايزة الطريقة اللى بالصلصة

لأن جوزى بيحبها وامه دايما بتعملها له وكنت محرجة أقوله

أنى مش بعرف أعملها

بس أن شاء الله أجرب الطريقتين التانين لان شكلهم حلو أوى

تسلميلى ياحبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

 

حياكن الله يا حبيبات

 

من تستطيع تعليمي طريقة القرص الطرية الفلاحي ويا ريت بالتفصيل الممل

 

اليوم جربت مقدار صغير بس طلع حكاية

 

2 كوب دقيق

1 كوب سمن

1 كوب لبن رايب (سائل)

ذرة ملح

كيس خميرة فورية

 

وضع الدقيق مع الخميرة الفورية والملح ثم وضعت السمن ودعكته ولكني شعرت أن العجينة سائلة جدا فأضفت بعض الدقيق (اقل من نصف كوب) - ظننت ان الوصفة التي عندي خطأ - فتماسكت العجينة

ثم وضعت اللبن الرايب قليلا قليلا مع الاستمرار في العجن وهنا اكتشفت ان العجينة تتماسك عند اضافة اللبن (لو اخبرني احد من قبل لما ضفت نصف كوب الدقيق)

 

المهم قطعتها كور ووضعتها بالصينية أكثر من 4 ساعات ولكنها لم تخمر

ثم وضعتها في الفرن بعدما فقدت الامل وبالرغم من النار لم تكن حامية الا انها اتحمرت جدا من تحت والوش كان مازال ابيض

فطبعا أخرجتها حتى لا تحترق

 

فما هو الخطأ الذي وقعت فيه؟ وكيف يمكنني أن أصنع قرص طرية جميلة

 

بحثت على النت ووجدت وصفات كثيرة غريبة بمقادير مختلفة

ولذلك أريد مساعدة الخبراء

 

بارك الله فيكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

دا انا باموت فيها ومستنية معاك الطريقة

بس انا لا خبيرة ولا شيء

 

ممكن تغطى وجه الصينيه بفوطه او بطانيه مبلوله ومعصورة كويس

 

حتى تختمر القرص

 

واحفظى اكياس الخميرة فى دولاب الملابس لا المطبخ ولا الثلاجه

 

وكل كيلو دقيق حطى كيسين خميرة او 2 ونص

 

دى خطوات بدائية ععلى قدى

 

اتمنى اخت انصح منى واشطر تدخل تدلى بدلوها الآن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

دى نصيحة من الشيفين يسرى وحسن

 

كل على حده

 

واحفظى اكياس الخميرة فى دولاب الملابس لا المطبخ ولا الثلاجه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصي يا غالية أهم شيء عندي في العجين أن تكون خميرة طبيعية من أي فرن تجبيها

وتعملي بيها أصل أنا على طول بعجن العيش بالسدق أو العيش باللحمة عشان زوجي بيحبه

أو العيش بالبسطرمة

وإظبطي النار من فوق وتحت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصراحة انا طينة فى العجين

 

لكن ماما بتعملها دايبة خالص بس بلاش عجينة فورية الافضل بتاعت الطابونة

والسكر بيطريها ضعى قليل من السكر ماما بتعمل كده

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا كسوفي قدام الأجانب

 

معقولة ولا واحدة بتعرف تعملها؟؟

 

ده أنا قلت إني الوحيدة اللي مش عارفة وأكيد الكل عارف الطريقة

 

طيب، يا ريت اللي يعرف الطريقة يقولي مقاديرها صح ولا خطأ

 

لأني لما أكلتها شعرت أنها ناعمة جدا وطعمها يشبه الكحك الى حد ما وطعم السمنة باين فيه، أظن ده معناه إن المقادير خطأ، صح االكلام؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أكيد مش هتلاقى واحده بتعرف

 

الا إذا كانت من القرون الوسطى

 

او من الزمن الجميل

 

طبعا ده فى ظل انتشار الافران والمخابز التى تزعم انها تتقن فن العجين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

انا كنت مستنية معاكى الرد علشان انا بحب القرص قوى ونفسى اعملها

ولما محدش عرف قولت أدور أنا عليها

ولقيت الطريقة دى بس لسة معملتهاش

المقادير:

كيلو دقيق +كوب سمن +نصف كوب (زبدة اوقشطة)+ذرةملح +سمسم +فانيليا +قطعة خميرة بيرة+لبن رائب للعجن اوحليب )

الطريقة:

ينخل الدقيق ويضع في اناء واسع ويضاف اليه الفانيليا والسمسم

يقدح السمن ويضاف علي الخليط ويقلب جيدا بالملعقة الخشبية ونتظر قليل حتى تهداالعجينة ويضاف اللبن ويعجن باليد جيداوتضاف الخميرة بعد تحضيرها بربع كوب ماء وملعقة صغيرة سكر

نترك العجينة ربع ساعةحتى تهدا

تقطع القرص الي وحدات صغيرة ثم تبطط دوائر في احجام التى تحبيها وتترك ساعتين قبل الخبيز

ثم توضع في الفرن متوسط الحرارة

وبالهنا والشفا

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009010.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009012.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009011.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009013.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009015.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009016.jpg

منقول

أن شاء الله هجربها واقولك على النتيجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيكن يا حبيبات

 

بس حتى لو الاخوات بستعتمل العجانة المفروض يكونوا عارفين امتى العجينة حلوة وامتى وحشة

مشكلة اني تقريبا عدد المرات اللي عجنت فيها في حياتي تقريبا اقل من خمسة يعني خبرتي منعدمة

 

خير ان شاء الله

 

انا شفت الطريقة اللي ذكرتيها على النت بس خفت اجربها خصوصا اني مش هقدر اجربها غير مرة واحدة كمان ولو طلعت خطأ هي كمان يبقى مش هقدر اعملها تاني الا لما يكون حد معايا

 

على العموم نستنى ام اروى ورضوة ونشوف النتيجة ايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكلها تحفة

 

تتاكل اكل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

 

حماتى بتعملها وماشاء الله بتتطلع جميلة

 

هى لا تضع لبن رايب تضع لبن عادى وسمن ودقيق ومش عارفة اية تانى

 

ان شاء الله اسألهالك على الطريقة بالضبط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سألتها

 

قالتلى 2 ك دقيق

 

1 1/2 ك لبن

 

3/4 سمنة ولو عندك قشطة حطى وقللى السمنة

 

1/2 صباع خميرة

 

1/2 كوب سكر

 

 

الطريقة يخلط الدقيق مع السمن البارد وادعكى بقى لما ايديك توجعك

 

فى طبق اخر ضعى الخميرة مع السكر وزودى بشوية لبن وقلبى وبعدين ضعيهم على العجينة ثم اللبن

 

وسيبهم ساعة تقريبا

 

وقسمى العجينة واعمليها

 

وسخنى الفرن قبلها بربع ساعة ورصيها فى ساج وحطى فى الفرن من الوسط لما وممكن تقلبيها عشان الوش يحمر بسيط وبالهنا والشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يممممممممممممممم جميله انا اكلتها عند حماتى كانت خراااااااااااااااااااافه

 

وبعتت شويه اكلتهم لوحدى ههههههه طفاسه من جمالها

 

ان شاء الله هعملها عندها واعرف طريقتها بالظبط

 

واجى اقول ليكوا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

انا كنت مستنية معاكى الرد علشان انا بحب القرص قوى ونفسى اعملها

ولما محدش عرف قولت أدور أنا عليها

ولقيت الطريقة دى بس لسة معملتهاش

المقادير:

كيلو دقيق +كوب سمن +نصف كوب (زبدة اوقشطة)+ذرةملح +سمسم +فانيليا +قطعة خميرة بيرة+لبن رائب للعجن اوحليب )

الطريقة:

ينخل الدقيق ويضع في اناء واسع ويضاف اليه الفانيليا والسمسم

يقدح السمن ويضاف علي الخليط ويقلب جيدا بالملعقة الخشبية ونتظر قليل حتى تهداالعجينة ويضاف اللبن ويعجن باليد جيداوتضاف الخميرة بعد تحضيرها بربع كوب ماء وملعقة صغيرة سكر

نترك العجينة ربع ساعةحتى تهدا

تقطع القرص الي وحدات صغيرة ثم تبطط دوائر في احجام التى تحبيها وتترك ساعتين قبل الخبيز

ثم توضع في الفرن متوسط الحرارة

وبالهنا والشفا

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009010.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009012.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009011.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009013.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009015.jpg

 

 

تكبير الصورةتصغير الصورة تم تعديل ابعاد هذه الصورة. انقر هنا لمعاينتها بأبعادها الأصلية.

23022009016.jpg

منقول

أن شاء الله هجربها واقولك على النتيجة

 

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

انا جربت الطريقة اللى نقلتها امبارح وطلعت ماشاء الله جميلة جدا

بس انا زودت القشطة شوية

يعنى بدل ماهى نصف كوب حطيت كوب قشطة

وعجبت جوزى وبنتى قوى

انا على فكرة عجنتها بأيدى لأنى معنديش عجانة

مع انى مش محترفة قوى فى العجن يعنى زى حالاتك

بس هى الحمدلله كانت سهلة وطلعت حلوة أقوى

وعلى فكرة حشيت جزء منها بالعجوة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

بارك الله فيكي موضوعك تحفة ام حلا والله المنتدى احلى شئ في عالم النت ياريتني تعرفت علية من زمان سبحان الله نحن في نعمة كبيرة الحمدلله والله احلى اخوات هنا

عندي طلب صغير وسامحيني ا>ا كانت الوصفة هنا ولم انتبه لها اريد طريقة عمل الكيك العادي البسيط تعودت ما شاء الله على الكيك الجاهز ومن فترة طويلة جدا من يوم زواجي لم اصنع الكيك مع اني كنت اتقنة جدا قبل زواجي وحتى لو اعملة بوصفة من الكتب بطلع معي بلاش اقولك كيف بلاش احراج ياريت تفيديني بوصفة بسيطة

جزاكي الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

حياك الله أختي الحبيبة حسبي الله

لو كنت تقصدين هذا النوع من الكيك فهنا على الروابط التالي تجدين عدة طرق لصنعه

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=257418

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=257298

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=240948

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=244402

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=244882

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=242628

 

https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=243031

 

وطلعا هذه طرق تحضير الكيك بعدة طرق لأخواتنا في المنتدى

وأي استفسار لا تترددي في طرحه

بالتوفيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×