اذهبي الى المحتوى
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

متميزطريقة عمل البيض الا سكتلندى.......أو كباب البيض . هيعجبك ان شاء الله

المشاركات التي تم ترشيحها

post-16501-1269499275.gif

المقادير

 

كيلو لحم مفروم

 

سبع بيضات او 8 مسلوقات نصف سلق

 

بصله صغننه

 

ملعقه ك خل

 

ملعقه كبيرة ليمون

 

ملح وفلفل

 

دقيق

 

بقسماط مطحون

 

بيضه مربوبه بقليل من اللبن

 

زيت للتحمير

 

الطريقه

 

نخلط اللحم المفروم بابصله المفرومه المضاف اليها ملح وفلفل وخل وليمون

 

ثم نقسم الخليط الى كور صغيره نسبيا

 

ونضعها فى قالب وليكن غطاء برطمان مثلا سعة كيلو جرام

 

ونضغط عليها فى الغطاء الى ان تأخذ شكل القالب

 

ونرصها فى صينية لحين الاستعمال الى ان ينتهى المقدار

 

ثم نحضر البيض المسلوق ونبدَرُهْ بالدقيق ثم نتركه جانبا

 

ثم نضع كل بيضه مسلوقه نصف سلق على قرص من اللحم بعد ان نفرده قليل بالضغط عليه حتى يناسب حجم البيضه

 

ثم نلصق القرصين ببعضيهما وبداخلهما البيضه المسلوقه(لصقا جيدا) ثم نقفل الفتحات ونضغط عليها بأصابعنا حول البيضه ونعيد لصقها وتسويتها جيدا جدا حتى لا تفتح اثناء السواء الى ان تصبح مثل الكرة ثم نبدرها بالدقيق ثم البيض ثم البيض المربوب بقليل من اللبن ثم البقسماط المخلوط بالدقيق وننزلها فى زيت مقدوح بشده الى ان تأخذلونا خفيفا فنقلبها على الوجه الاخر حتى يتم سد جميع الفتحات وحتى لا تفتح فى السواء

 

ثم نقلبها كلما تغير لونها وبالهنا والشفا جربوا وادعولى بصلاح الحال والجنه

 

اللهم اجعلنى مقيم الصلاة ومن ذريتى وتقبل دعاء

 

بن

post-113449-1269369744_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة ام حلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميل ياسوما ربنا يصلح حالك يارب ياغاليه ويدخلك جناته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

دى الصور

post-113449-1269370600_thumb.jpg

post-113449-1269370648_thumb.jpg

post-113449-1269370676_thumb.jpg

post-113449-1269370713_thumb.jpg

post-113449-1269370786_thumb.jpg

post-113449-1269370841_thumb.jpg

post-113449-1269370907_thumb.jpg

post-113449-1269370949_thumb.jpg

post-113449-1269370996_thumb.jpg

post-113449-1269371027_thumb.jpg

post-113449-1269371087_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممكن تعديل الصور

post-113449-1269371258_thumb.jpg

post-113449-1269371334_thumb.jpg

post-113449-1269371392_thumb.jpg

post-113449-1269371433_thumb.jpg

post-113449-1269371487_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسيت اقولكم انى عملت مكرونه جنبُه

post-113449-1269371704_thumb.jpg

post-113449-1269371740_thumb.jpg

post-113449-1269371798_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلوة أوى الفكرة دى

 

إن شاء الله أجربها

 

ماما كانت بتعملهلنا بس بعجينة الطعمية بدل اللحمة المفرومة

 

تسلم إيدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسي اقولكم كمان ان لازم تبرد خالص ثلاث ساعات قبل التقطيع

 

او تبات يكون احسن

وكل لما تبرد يكون افضل طبعا ممكن فى الفريزر ساعتين لومستعجله وولالدك بيعطوا عاوزين المم :lol:

post-113449-1269371938_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام بيدو حبيبتى نورتى وتسلمى يا قمر

 

والباشمهندسه عندنا اهلا وسهلا هىممكن تنعمل بالطعميه وممكن برضه تنحط فى ورق المونيوم وتنحط فى الفرن ولا تعب ولا وجع دماغ تحطى فى الفرن وتخلصي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا بعبير الورد والورد كله عطرتى الصفحه بالورد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اهلا بعبير الورد والورد كله عطرتى الصفحه بالورد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بجد جميلة يا سومة

 

انا لازم اعملها واجربها والله رائعة

 

تسلم ايديكى والله جريتى ريقى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام على الاكلات الجديده الحلوه

 

تسلم ايدك مؤه انا شاء الله اجربها فى القريب العاجل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلمى يا سها انت وشاجو نورتونى ان شا الله ما نحرم منكم يا رب ويخليلك ولادك يا سها ويشفيهم

 

ويرجعلك زوجك بالسلامه يا شاجو ويحفظهملك يا رب

 

على فكرة انا اخدت وقت وقدرُه ومجهود نوعا ما مش بسيط

 

فاتفقت معاهم نعمل كفته وجنبها بيض مسلوق ونعمل ساندوتشات خليط من الاتنين صدقونى نفس الطعم ولا اهدار وقت

 

وممكن تعجنى اللحمه وتكوريها فى يوم وتحمريها ف يوم تانى تبقى كده اتغلبتى على مشكله اهدار الوقت وما سيبتيش ولادك يعيطةوا او يعجنوا ف بعض كتيركتير...........

كان الله فى العون

تم تعديل بواسطة محبة لربها.ادعولى بالثبات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممكن حد من المشرفات العسولات يعدللى الصور عشان ما بعرفش

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام عليك وعلى شغلك الحلو

بجد جمييييييل جدااااا

ممكن نقول كمان كبة بيض ههههههههه

إن شاء الله بجربها وأنزلك التطبيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بغدودتى ان شاء الله مال تنجرحى ابدا ابدا

 

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا جماعه ممكن ازاى اعدل الصور

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلمى يا ام حلا يا دايما مجاملانى ورافعة معنوياتى واشكرك من كل قلبى على الوسام شكراااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

للافاده وشكرا

ام حلا على التمييز :oops:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طريقة جميلة جدا يا سموءة

أول مرة أعرفها وإن شاء الله أعملها

ربنا يبارك فيكى ويعزك ويرفع قدرك دائما

 

همسة

إنتى فينك يا بنتى وحشتينى أوى أوى

يارب تكونى بخير وصحة وسلامة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شكرا على تنويرك موضوعى يا د خديجه وفى انتظار اكلاتك الجميلة زيك واشكرك انك عجبك موضوعى وانت اللى جميله

 

واشكرك يا شروقتى لشيئين

 

انك لاحظتى غيابى اللذى لم يتعدى يوما واحدا

 

وانك نورتى موضوعى وعجبك وفى انتظار اكلاتك المصورة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×