اذهبي الى المحتوى
محبة لربها، ادعوا لي بالثبات

اكلات متواضعة بدون لحم ,, خاص لامة الرحمن ,, عفوًا بدون صور

المشاركات التي تم ترشيحها

4 بطاطسيات مسلوقه ومهروسه ناعم

 

نصف كوب لبن

 

ربع كوب دقيق

 

بيضتان

 

كوب جمبري مفروم

 

ملعقتان بقسماط مطحون

 

ملعقتان كسبرة خضراء مطحونه

 

بصله مفرومه ناعم

 

فصان ثوم

 

افرمى البصل فى المفرمه ثم الكسبرة الخضراء ثم الثوم ثم اضيفى اللبن والدقيق والبيض المربوب

 

والبقسماط المطحونثم افرمى الجمبري وحيدًا ((ليس معهم)) فرما خشنا

 

ثم ملح وفلفل وكمون وزنجبيل ملعقة صغيرة

 

ثم اعجنى الجميع فى المفرمه او الخلاط المعد للكتل الصلبه وليس للسوائل((محضر الاطعمه))

 

وكوريها او اجعليها اقراص

 

 

ثم بدَرِيها فى الدقيق

 

دقيق ثم بيض ولبن مربوب بالتوابل ثم بقسماط بالدقيق ((مقداران متساويسان من البقسماط الناعم والدقيق))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

جزاكِ الله خيراً محبه لربها أحبك الله ياغاليه وثبتك وأكرمك "

 

وصفات جميله وبتكون أطعم من اللحوم والفراخ وبتفتح الشهيه ألف هنا والله الحاجات دي الواحد بينساها خالص

 

بارك الله فيكِ "

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتى امة الرحمن طبعا ممكن تستغنى عن الجمبرى براحتك

 

الى اللقاء فى القرنبيط ان شاء الله

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

صينية البطاطس المهروسه فى الفرن

 

كيلو بطاطس مهروسه ناعم

 

ربع كيلو لحم مفروم او نصف حسب الرغبه

 

كوب لبن

 

ثلاث ملاعق زبد مقدوحات

 

اربع بيضات

 

نصف كوب دقيق

 

حزمة كسبرة خضراء ناعمه

 

 

عصجى اللحم بالبصل

 

ثم اعجنى المقادير ما عدا اللحم المعصج وافردى نصف الخليط اسفل الصينيه وصضعى العصاج فوقه ثم باقى مقدار البطاطس

 

ثم غطى الوجه كله بالجبن المبشور

 

يتبع ان شاء الله

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله يا محبة ...وصفات حلوة

على فكرة ...لا افضل ابدا كثرة اللحوم لانها مضرة

بتلاقيني بزهق منها و بعمل وجبات خفيفة ....مثلا: صحن حمص بزيت الزيتون ...صحن فول مدمس ...متبل بادنجان بالتوم .....مقلى بندورة بالفلفل الحار .... فتة عدس

..عدس بليلة ...سلطة بندورة بالتوم و الفلفل الحار و البقدونس و زيت الزيتون ....طبعا مع صحن خيار مقطع ...فلافل....وووووو

اكلات خفيفة على المعدة و مفيدة و طبيعية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طينية البطاطس باللحم المفروم

 

حمرى البطاطس دوائر سميكهثم افرديها بصينيه

 

 

ثم ضعى مقدار اللحم المفروم المعصج مسبقًا

 

ثم باقى مقدار البطاطس

 

وصبى عليها اللبن(( مقدار يكفى للتغطيه)) الممزوج بالمرق والملح والفلفل

 

ضعى الزبد فوق الوجه لا تزيدى على ملعقتين

 

 

يتبع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بنت ام عبد..كفاية مدح خلتينى اصدق نفسي يا غاليه

 

 

امة الرحمن بجد ربنا يعينك تجهيزات السفر بتبقى رخمه ومتعبه وشكرا على ثقتك الغاليه

 

 

هبة نور بجد مرورك اسعدنى وانا مستعده بص تقفى فيه انت وبسيمه ههههه

 

الحبيبة اختى المحتسبه شرفتينى بزيارتك طبعا واخجلتينى بمدحك واسعدتينى بدعائك اوى ولك بمثل ما دعوت يا رب واكثر

 

ام محمد انت جريت ريقى على الاكل السورى اللى يجنن وما يختلف عليه اثنان((طريقة الحمص وسلطة الفتوش لو تسمحى على اصولها من المطبخ السورى))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ام محمد انت جريت ريقى على الاكل السورى اللى يجنن وما يختلف عليه اثنان((طريقة الحمص وسلطة الفتوش لو تسمحى على اصولها من المطبخ السورى))

ههههه.....ياريتك ساكنة جنبي كنت بعتلك كم صحن

هذه اكلات بسيطة و سريعة ما بتاخد وقت .....ان شاء الله لي عودة بشرح طريقة العمل على طريقتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وكذلك ينصح استعمال زيت الزيتون بدلا من باقي الزيوت في الطبخ

بشرط ان يكون اصلي مش مغشوش

وحتى تتاكدي من جودة زيت الزيتون:

اولا لونه يكون غامق

وطعمه يكون فيه شوية حرقة

وثانيا:

لما تفركيه بسرعة في ايديكي بتحسي حرارة في ايدك و رائحة قوية شوية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وكذلك ينصح استعمال زيت الزيتون بدلا من باقي الزيوت في الطبخ

بشرط ان يكون اصلي مش مغشوش

وحتى تتاكدي من جودة زيت الزيتون:

اولا لونه يكون غامق

وطعمه يكون فيه شوية حرقة

وثانيا:

لما تفركيه بسرعة في ايديكي بتحسي حرارة في ايدك و رائحة قوية شوية

 

 

ماشاء الله اول مرة اعرف تلك المعلومات يا ام محمد

 

ام محمد عاوزين ملف للاكلات السوريه اللى انت ذكرتبييها...بس افري لها صفحة خاصه حتى لا استفيد وحدى وانما معى باقى اخواتى

 

نفسي فى البندورة المقليه.. عارفه كنت فاكرة ان كمكل الخضروات تضيع فايدتها بالحرارة بس اكتشفت ((من كلام طبيب جلديه))ان تشويح الطماطم فى النار بشويش بيفك القشرة الخارجيه للطماطم وبيطلع الفيتامينات اللى تحتها وبيغلفها بالزيت ف ما تتسربش بعيدا

 

واكلها وخصوصا الشيرى يبيض البشرة لانها مضاده للا كسده ومقويه للقلب وطارده للسموم ومنحفه وملينه ومضاده للتجاعيد اذا اكلت نيئه او دهن بها الوجه والاثنان معا افضل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام الاء يا غاليه((اشرقت السماء)) ان شاء الله يارب ما انحرم منك ولا من سؤالك عنى ولا من رقتك ولا ذوقك ولسانك اللى بينقط سكر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

العجة تاني يامحبة

بتقلبي عليا المواجع ليه بس :wub:

الصراحة جزاكم الله خيرا

الأكلات دي فعلا جميلة جدا وبتفتح النفس

 

بس لي ملحوظة على صيادية السمك

قلبي البصلة وحمريها لغاية ماتبقى بني وحطي الرز علطول

محدش ياجماعة يزفر الخلاط مخصوص علشان الصيادية

كفاية مواعين كده :rolleyes: لو سمحت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

انت مش قلتِ انها وصفات من غير لحوم فما هذا؟؟

 

طينية البطاطس باللحم المفروم

 

حمرى البطاطس دوائر سميكهثم افرديها بصينيه

 

 

ثم ضعى مقدار اللحم المفروم المعصج مسبقًا

 

ثم باقى مقدار البطاطس

 

وصبى عليها اللبن(( مقدار يكفى للتغطيه)) الممزوج بالمرق والملح والفلفل

 

ضعى الزبد فوق الوجه لا تزيدى على ملعقتين

 

:blink:

 

:::

 

أمر آخر عجة البيض لها طريقة تانية أسهل

 

تفرمي بصل صغير وتقليه على النار حتى يصير لونه ذهبي ثم تفرمي بقدونس + نعنع وتضعيهم فوق البصل وتقليهم شوي

 

في طبق منفصل تكسري البيض +ملح + فلفل وتخلطيهم جيدا ثم تضيفي عليهم خليط البصل والبقدونس والنعنع وتحركيهم جيدا

 

تجيبي صينية التيفال او الالمينيوم تمسحيها بشوية زيت وترشي دقيق عليها (اذا كانت تيفال تستغني عن هذا كله الا اذا كانت مخدوشة) ثم تضعي الخليط كله في الصينية وترشي على الوجه صنوبر وتضعيها بالفرن بعد ما تكوني حميتيه وتنتظري حتى تنضج وبعدين تقطعيها صحتين وهنا

 

:::::::

 

المجدرة البحرية أيضا مختلفة وما فيها كل هذه البهارات

 

فقط أرز + عدس + ملح + فلفل + ممكن قليل من الكمون حسب الرغبة

 

إن شاء الله أنزلها في موضوع منفصل وكذلك العجة (موجودين عندي بس ما في وقت أدرجهم الله المستعان)

 

:::

 

أما الشك شوكة فهي مختلفة جدا

 

واحنا ايضا بنقول عليها مجدرة ببندورة يعني مجدرة رز وعدس وعلى جنب بندورة مع صلصة البندورة ولحمة مفرومة على الوجه( لذيذة ومن الاكلات المفضلة لدي)

 

:biggrin:

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
العجة تاني يامحبة

بتقلبي عليا المواجع ليه بس :biggrin:

الصراحة جزاكم الله خيرا

الأكلات دي فعلا جميلة جدا وبتفتح النفس

 

بس لي ملحوظة على صيادية السمك

قلبي البصلة وحمريها لغاية ماتبقى بني وحطي الرز علطول

محدش ياجماعة يزفر الخلاط مخصوص علشان الصيادية

كفاية مواعين كده :cry: لو سمحت

 

اولا مبارك التميز يا غاليه انت وامة الرحمن ومسلمة مجاهدة وبنت ام عبد

 

 

وحشنى كلامك يا ام عمر ويارب يجمعك بجدتك قريبا بالدنيا والآخرة فى سعاده ابديه

 

هى صيادية السمك مش اقصد الارز لان البصلة بتكون بنى قبل اضاففة السمك

 

وممكن بعد ما تبقى بنى ندعكها بظهر الملعقه فى الحله وهى سخنه

 

المواعين فعلا مشكله عندك حق :blink:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

انت مش قلتِ انها وصفات من غير لحوم فما هذا؟؟

 

طينية البطاطس باللحم المفروم

 

حمرى البطاطس دوائر سميكهثم افرديها بصينيه

 

 

ثم ضعى مقدار اللحم المفروم المعصج مسبقًا

 

ثم باقى مقدار البطاطس

 

وصبى عليها اللبن(( مقدار يكفى للتغطيه)) الممزوج بالمرق والملح والفلفل

 

ضعى الزبد فوق الوجه لا تزيدى على ملعقتين

 

:blink:

 

:::

هههههههه مانا قلت شوية صغيرين مش هيأثروا

أمر آخر عجة البيض لها طريقة تانية أسهل

 

تفرمي بصل صغير وتقليه على النار حتى يصير لونه ذهبي ثم تفرمي بقدونس + نعنع وتضعيهم فوق البصل وتقليهم شوي

 

في طبق منفصل تكسري البيض +ملح + فلفل وتخلطيهم جيدا ثم تضيفي عليهم خليط البصل والبقدونس والنعنع وتحركيهم جيدا

 

تجيبي صينية التيفال او الالمينيوم تمسحيها بشوية زيت وترشي دقيق عليها (اذا كانت تيفال تستغني عن هذا كله الا اذا كانت مخدوشة) ثم تضعي الخليط كله في الصينية وترشي على الوجه صنوبر وتضعيها بالفرن بعد ما تكوني حميتيه وتنتظري حتى تنضج وبعدين تقطعيها صحتين وهنا

 

:::::::

 

المجدرة البحرية أيضا مختلفة وما فيها كل هذه البهارات

 

فقط أرز + عدس + ملح + فلفل + ممكن قليل من الكمون حسب الرغبة

 

إن شاء الله أنزلها في موضوع منفصل وكذلك العجة (موجودين عندي بس ما في وقت أدرجهم الله المستعان)

 

:::

 

أما الشك شوكة فهي مختلفة جدا

 

واحنا ايضا بنقول عليها مجدرة ببندورة يعني مجدرة رز وعدس وعلى جنب بندورة مع صلصة البندورة ولحمة مفرومة على الوجه( لذيذة ومن الاكلات المفضلة لدي)

 

:biggrin:

 

 

كل شيخ وله طريقة ان جاز التعبير شرعًا

 

لكن وصفات اكلاتك عجبتنى واهو تغيير ساجربها بإذن الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شوربة المشرووم((الفطر)) عش الغراب

 

نفس طريقة شوربة السي فود ولكن مع استبدال العنصر البحرى بالمشروم

 

شوربة السي فود :

 

 

بصلة كبيرة محمرة للون الشفاف

 

4 ملاعق ك دقيق

 

سيبيا ((سبيط مقطع صغنون )) 1 كيلو

 

كوبان لبن

 

كوبان ماء

 

 

حمرى البصله لدرجة الشفافيه

 

ثم ضعى السبيط وقلبى الى ان ينشف السائل

 

ضعى ملعقة زبد كبيرة

 

وقليل من الزيت ثم الدقيق وقلبى

 

ثم ((سقسقى)) الماء الى ان يغلظ القوام ثم ضيفى اللبن تدريجيا مثل طريقة البيشاميل

 

ويغلى غلوتان واطفى عليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حواوشي الجبنه

 

رغيف عيش مصرى

 

جبن رومى

 

بيضه

 

 

قومى بفتح رغيف مصرى بالسكين من الجنب

 

قومى بحشوه بالجبن الرومى

 

ضعى به بيضه نيئه

 

غلفيه بورق الومنيوم وضعيه بالفرن الساخن الى ان تجمد البيضه بالداخل

 

او ضعيه فى طاسه على النار الهادئه ((البوتاجاز)) من فوق على ان تغطى الطاسه او غلفيه بالداخل

 

طعمه خطير على فكرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا جمالك يا سمسمه انا تعبت من كتر الاكل ههههههههههههه قصدى تعبت من القرايه كل ده

 

طيب الواحد يجرب ايه ولا ايه ولا ياكل ايه ولا ايه

 

ايه حكاية السمك معاكى هى الاكلات كلها زفارة ليه كده ارحمينى

 

مفيش اكلات ما توسخش الايد والمواعين هههههههههه

 

بضحك معاكى يا حبيبة قلبى تسلم ايديكى يا قمر تجننى فعلا

 

فى انتظار المزيد

تم تعديل بواسطة ام مريم وهاجر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سها حبيبة قلبى طولت الغيبه

 

معلش الصفحة دى لامومه الغاليه

 

لو عاوزة صفحة من عيونى يا مطولة الغيبة وما بتسألي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

محبة الحبيبة ,جربت العجة بالبيض بطريقتك وطلعت ما شاء الله جميلة جدااا

ربي يبارك فيكِ ,وان شاء الله فيه حاجات كتير طرقها جديدة ان شاء الله اجربها

لا حرمنا الله منكِ يا حبوبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

محبة الحبيبة ,جربت العجة بالبيض بطريقتك وطلعت ما شاء الله جميلة جدااا

ربي يبارك فيكِ ,وان شاء الله فيه حاجات كتير طرقها جديدة ان شاء الله اجربها

لا حرمنا الله منكِ يا حبوبة

 

 

تسلمى لى يا الغاليه

 

ده عشان نفسك ما شاء الله حلو فى الاكل وبتعمليه وانت حابة تعمليه اللهم بارك فيكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله خيرًا

 

 

مجهود رائع

 

 

 

ابنى كان يطلق عليها السيفون ههههه)) :

 

اضحك الله سنك حبيبتي وحفظ الله لكِ ابنك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله خيرًا

 

 

مجهود رائع

 

 

 

ابنى كان يطلق عليها السيفون ههههه)) :

 

اضحك الله سنك حبيبتي وحفظ الله لكِ ابنك

 

تسلمين من كل سوء عناقيد حبيبتى وغاليتى

 

 

السيفون ههههههههه ((صندوق طرد المياه فى قاعدة التواليت )) شفتى الواد !!! ههههه

 

فرحت اوى بمرورك

ربي يبارك فيكِ يا محبة على كل الوصفات دي

 

الف حمد وشكر لله على سلامتك يا امومه وحشتينى..بارك الله فيكِ

ده اقل من الواجب فعله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×