سندس محمود 42 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 بســم الله الـرحمــن الرحيــم السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة محتاجة طريقة " بلح الشام " ممكن اى اخت تفيدنى؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟آخر مرتين عملتها طلع ما اعرف اسمية اية ساعدوووووووونى شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
هـــدى 147 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، وددت فعلا أن أساعدك ولكنني لست من الشام آسفة .. لا أستطيع إعطائك وصفة مجربة .. ان شاء الله الأخوات يفيدوك :) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
الولاء والبراء 35 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،وددت فعلا أن أساعدك ولكنني لست من الشام آسفة .. لا أستطيع إعطائك وصفة مجربة .. ان شاء الله الأخوات يفيدوك :) أضحك الله سنك هدهودة الغالية :) هو اسمه بلح الشام وليس خاص بأهل الشام ان شاء الله الاخوات يعرفن الطريقة يا غالية سامحيني فاشلة فيه :( شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبه لأمنا عائشه 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته _ بلح الشام _ المكونات - كوب ونصف دقيق - كوب ماء - 8 معالق زيت - نصف معلقه صغيره ملح وسكر وفانيليا - 3 بيضات الطريقه يغلى الماء ونضيف الزيت والملح والسكر والفانيليا يضاف الدقيق ونستمر فى التقليب ثم البيض مع استمرار التقليب حتى تصبح العجينه كتله واحده هكذا .. تشكل العجينه على شكل أصابع بإستخدام القمع ونقليها فى الزيت حتى احمرار اللون وتوضع فى شراب العسل وهو بارد طريقه عمل الشربات : 2 كوب سكر ونص كوب ماء وليمونه ونسيبه يغلى لغايه لما يتقل تصفى وحدات بلح الشام وتوضع فى طبق التقديم منقول من منتدى فرسان السنه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
المشتاقة للنقاب أريج 30 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 (معدل) وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ابشري أختي الحبيبة حأقولك طريقة جربتها :icon17: و طلع البلح كويس .. يعني يمشي الحال بس أكيد مش مثل بتاع السوق : ) أول حاجة تسمي باسم الله .. : ) وتاخدي كوباية ماء و تحطيها في طنجرة على نار هادية .. ومعاها ملعقة كبيرة أو ملعقة و نص زبدة .. تقدري تجربي السمن .. أو الزيت و تخليها لحد ما تغلي .. وبعدها تضيفي كوباية الدقيق أو الطحين وتكون معاه رشة ملح.. و تخلطي كويس على النار لمدة دقيقة أو أتنين و بعدها تشيلي الطنجرة من على النار .. و تخليها لحد ما تبرد نص ساعة بعدها تضيفي على العجين 3 بيضات .. كل مرة تضيفي بيضة و تخلطي .. يعني كل بيضة على حدة .. لو طلعتلك العجينة سائلة شوية .. ضيفي دقيق .. ابقي ضيفي الدقيق و اعجني .. لحد ما تقدري تحطيها في كيس الكريمة و تنزل بشكل كويس تقدري تضيفي ماء زهر مع العجين .. أو ضيفيه الماء الزهر مع القطر .. بعدها تمسكي كيس الكريمة و تنزلي .. خلي الأصبع قصير عشان يطلع معاك مستقيم و حلو و يكون زيت القلي غزير و يغلي .. بعد ما يبقى لونه ذهبي .. خليه على ورق يشرب الزيت .. و بعدها خليه في العسل لحد وقت الضيافة .. جربيها .. وبإذن الله تطلع حاجة جميلة جدا .. و إذا طلع جميل .. ممكن تدعيلي بالزوج الصالح :blush: في آمان الله و حفظه أختي الحبيبة تم تعديل 26 أغسطس, 2010 بواسطة الإسـ أريج ـلام شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سندس محمود 42 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 بسم الله الرحمن الرحيم جزاكى الله خيرآانا حبقى اعملها واقولك على النتيجة وان شاء الله تكون خير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سندس محمود 42 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 بسم الله الرحمن الرحيم نكتة ظريفة حتى انا ياهدى مش من الشام بس اية رأئيك نتعلم انا وانتى مع بعض؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شكرآللولاء والبراء اسعدنى مرورك elshageaشكرآآآآآآآآآآان شاء الله حجربها واقولك النتيجة حلوه ان شاء الله الإسـ أريج ـلام شكرآبارك الله فيك وان شاء الله تكون روووووعة وربنا يكرمك بالزوج الصالح الذى يخاف الله فى السر والعلن شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
مسلمة مجاهدة 353 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 أغسطس, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته أرى أن الأخوات قاموا بالواجب بارك الله بهن وإن شاء الله تنجح معكِ الطريقة ::: تم التعديل على العنوان كي يكون أكثر وضوحا وأرجو منكِ الإنتباه لذلك في المرة المقبلة وإختيار عنوان مناسب ويوضح مضمون الموضوع بارك الله بكِ :icon15: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أزهارالبنفسج 14 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 أغسطس, 2010 حياكى الله انا بعمل المقدار دة وبيطلع جميل اوى بفضل الله 3 كوب دقيق نصف كوب زيت على سمن 2 كوب ماء ملح فانيليل نلعقة خل خمس بيضة نضع الماء والزيت الى الغليان وبعدين ننخل الدقيق ونضعة قليل بقليل على الماء والزيت مع التقليب الى ان يصبح مثل الكورة ونضع الملح والخل سر بلح الشام مثل الجاهز الخل فلا تستعجبى نترك العجين الى ان يبرد ثن نضع البيض مع التقليب الجيب كويس جداااا نحمر بلح الشام ونشفى البلح من الزيت كويس جدا ااا واتركيه ليبرد ثم ضعيه فى الشربات البارد ملحوظة الشربات بارد ويكون البلح بارد ونشفى البلح من الزيت وضعى الخل على العجين شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك