اذهبي الى المحتوى
حنين مسلمة

**متميز ** بطاطس مقلية بشكل جديد .... لذيذة للعشاء

المشاركات التي تم ترشيحها

post-30765-1292803779.gif

 

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

أخواتى الحبيبات اليوم معانا أكلة بطاطس جديدة وجميلة إن شاء الله تعجبكم ...

 

المقادير :

 

هقولكم على المطلوب أما الكميات حددوها على حسب حاجتكم ..

 

بطاطس - بيض - دقيق - خلطة تتبيل (عبارة عن بقسماط مخلوط عليه فيجيتار وتستحب تكون حارة قليلا بتكون ألذ بتبل بيها البانيه والبوفتيك )

ملح وفلفل أسود وكمون - زيت للقلية

الطريقة :

 

أولا نسلق البطاطس كويس وبعدين نقشرها ونهرسها :

post-32859-1293210279_thumb.jpg

 

ونضع عليها الملح وقليل من الفلفل الأسود وقليل من الكمون وظبطى الطعم على حسب رغبتك

 

وبعد كده نبدأ نعمل أصابع من البطاطس المهروسة زى أصابع الكفتة بس مش مفرغة من الوسط (خليها متوسطة الحجم)

post-32859-1293210771_thumb.jpg

 

بعد كده نضرب البيض كويس ونضع شوية دقيق أبيض فى طبق وفى طبق آخر خلطة التتبيل

post-32859-1293210831_thumb.jpg

 

ونبدأ بعد كده نمسك صابع من البطاطس نضعه فى الدقيق أولا وبعد كده فى البيض وبعد كده فى خلطة التتبيل

ودى صورتها بعد التتبيل

 

post-32859-1293210898_thumb.jpg

نجهز الزيت ويكون مقدوح كويس وكمان الطاسة تكون عميقة بحيث الزيت يغطى البطاطس

فى الصورة مش مغطيها كويس ويستحسن يغطيها عشان بتتفتح لوحدها وممكن تتهرى منك

وقلبيها وهى فى الزيت باستمرار مش تستنى لما تحمر قوى عشان تقلبيها

post-32859-1293210990_thumb.jpg

 

وبالهنا والشفا :)

post-32859-1293211028_thumb.jpg

تم تعديل بواسطة مسلمة مجاهدة
تمييز الموضوع

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تجنن وشكلها وااااااااااااااو

 

اطعمك الله من ثمار الجنة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

رائعة اللهم بارك ... شهيتيني 

متعودة أعملها بس بتفتح معايا و انا بقليها يا ترى إيه السبب ؟؟؟

جزاكِ الله خيرا يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله شكلها لذيذ جدا سامت يداك

دائما ما أنفذها لكن بإضافه بسيطه وهي إن كان عندك بواقي فراخ مثلا ربع فرخه فصصيه و قطعيه قطع صغيره ثم إضربيه بالكبه أو الخلاط مع البطاطس ثم أضيفي لها القليل من الدقيق حبه حبه و هي في الخلاط حتي تتماسك و تعرفي تتطلعيها و بعدين نفذي باقي الخطوات هتكون رائعه و إقتصاديه جدا و مفيده

سلمت يداك حبيبتي جوزيت خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايه الحظ الرائع ده يعني ماشوفش الموضوع الا وانا همووووووت من الجوع ليه كدا؟؟

ليه قولوا لي ليه وكمان الوقت التاخر والتتبيله مش جهزه

 

ابعتي لي اي حاجه عبر بريد الطعام قبل كدا ((وهو في بريد طعام اصلا )) اه في ومين قال للجعنين فقط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

حبياتى ردودكنّ أسعدتنى بارك الله فيكنّ ...

 

اطعمك الله من ثمار الجنة

اللهم آمين وكل المسلمين والمسلمات

 

متعودة أعملها بس بتفتح معايا و انا بقليها يا ترى إيه السبب ؟؟؟

أنا ساعات بتفتح معايا مع كثرة عمايلها لقيت أفضل شيء إنها تكون مش سميكة يعنى زى سمك إصبع اليد وكمان الزيت يكون ساخن جدا ويغطيها تماما وأول ما تيجي تتفح فى الطاسة اقلبيها بسرعة الزيت هينشف الجزء اللى كان هيتفتح عشان كده قلت حاولوا تقلبوها كل دقيقتين تقريبا حتى تتعرض كلها للنار فى نفس الوقت ... جربى وقوليلى النتيجة ... ومتنسيش نصيبى :)

 

بإذن الله اجربها واقولك على النتيجة

هستناكِ بسمة الحبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

دائما ما أنفذها لكن بإضافه بسيطه وهي إن كان عندك بواقي فراخ مثلا ربع فرخه فصصيه و قطعيه قطع صغيره ثم إضربيه بالكبه أو الخلاط مع البطاطس ثم أضيفي لها القليل من الدقيق حبه حبه و هي في الخلاط حتي تتماسك و تعرفي تتطلعيها و بعدين نفذي باقي الخطوات هتكون رائعه و إقتصاديه جدا و مفيده

بإذن الله أجرب طريقتك ... ليا أختى كانت برده بتحشيها تونة بس ما كانت بتعجبنى التونة مع البطاطس وبفضل البطاطس فقط ... بإذن الله أجربها مع الفراخ شكلها هتكون لذيذة بإذن الله

 

ايه الحظ الرائع ده يعني ماشوفش الموضوع الا وانا همووووووت من الجوع ليه كدا؟؟

ليه قولوا لي ليه وكمان الوقت التاخر والتتبيله مش جهزه

 

ابعتي لي اي حاجه عبر بريد الطعام قبل كدا ((وهو في بريد طعام اصلا )) اه في ومين قال للجعنين فقط

معلش يا قمر لو كان فيه بريد فعلا لبعتلك :) هههههههههه

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة جدا

 

سلم ايديكِ

 

لكنها ابدا ما تنفع مع الريجيم!!!!!

 

:icon15:

 

بوركتي

آه الرجيم ... لا تنفع فعلا ... بس ممكن تجربيها مرات قليلة مش تأثر بإذن الله

 

جزاكنّ الله خيرا على المرور يا حبيبات

تم تعديل بواسطة ((أم عبد الملك))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام و رحمة الله وبركاته

 

ام عبدالملك جزاك الله خيرا

انا جربتها و طلعت جميلة

يلا كده اعملي لنا حاجات تانيه علشان انا يادوب بتعلم و شكلك معلمة شاطرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

جميلة جدا ولسة عاملاها النهاردة

ممكن كمان تضيفي علي البطاطس لحمة مفرومة ومعصجة وبقدونس

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يممممممممممممم شهيه حبيبتى تسلمين شهيه مووووت

 

وان شاء الله اضيفها ل.......... هههه

 

غدا تفهمين لكن اعدك ان اجربها

 

وعلى فكره طقم الاكروبال بتاعك اخو بتاعى بالظبط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكنّ السلام ورحمة الله وبركاته

 

بجد فرحت إنها عجبتكم

 

أختى محبة عائشة رضي الله عنها ... بالهنا والشفا ... وياللا شيدى حيلك عشان نتعلم منك قريب :)

 

أختى "ساجدة لربى" ... ما شاء الله اقتراحك جميل ... وأنا كمان لسه عملاها مع أمى من يومين تقريبا .. بس أمى عملت إضافات جديدة: جبن شيدر مبشور + والبطاطس تكون مسلوقة وبعدين نبشرها مش نهرسها + بقدونس + فلفل مقطع رفيع ... بس كانت هايلة وجميلة ..

 

أختى **أم مختار** ... ياللا عايزين نشوف النتيجة ..

 

أختى صاحبة القلب الطيب ... هستنى تجربتك بس لازم تعرفينى قصدك ... هتضيفيها لإيه ؟؟؟ بتألفى كتاب ولا إيه ؟؟ ... أما طقم الأكروبال فممكن يكونوا ولاد عم مش لازم يكونوا أخوات :mrgreen: ...

 

أختى محبة النبي عليه الصلاة والسلام ... ياللا مفيش كسل .. عايزين ناكل ...

 

أختى @hasby alah@ ... وإياكِ يا حبيبة ... بارك الله فيكِ على مرورك الجميل ..

 

أختى امانى جميلة ...ربنا يبارك فيكِ ويسعدك ...

تم تعديل بواسطة ((أم عبد الملك))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلمت يمناك

شكلها بيشهي الا اني مفهمتش ولا حاجة من غير البيض و البطاطس ههههههههههه

انا مغربية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

شكلها راائع وأنا كثير أحب البطاطس

لكن للأسف أفشل كثيرا في تحضير هذه الوصفة تفتح معي أثناء قليها

وبإذن الله أجرب نصيحتكِ

وسلمت الأيادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مسلمة جزاكى الله خيرا

 

 

ويستحب كمان انك تحطيها نص ساعة فى الفريزر او التلاجة عشان تريح ومتفكش

 

وكمان تضيفى على البطاطس نفسها شوية بقسماط عشان تتماسك زيادة

 

وانا بعملها بس حاولى تضيفيلها بقدونس قليل وبشر بصل ان شاء الله تعجبك

تم تعديل بواسطة omjana

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×