اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

درس(4)المحاشى بأنواعها فى ☀ ☀دورةالطبخ العبقريةلكل انثى ذكية☀ ☀

المشاركات التي تم ترشيحها

post-69031-1292350770.gif

 

 

post-33797-1293203716.gif

 

 

والان مع ملف اخر وهو ملف المحاشى

فنحن المصريين ترانا فى اى مناسبه لا بد لنا من عمل المحشى بانواعه ويقدم كطبق رئيسى لذيذ والكثير منا يستصعب عمله لكن سنقدمه لكن بكل سهوله

 

فتفضلن لنرى محشى ورق العنب _الكرنب _(الكوسه والفلفل والباذنجان الابيض )

ثم الممبار المحشى ثم الحمام المحشى والسمان والطيور عامه

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

اولا لابد لنا من معرفه خلطه الحشو لكل تلك الانواع لانها الاساس

 

المقادير

 

ارز حسب الكميه

بصل كتير

((بقدونس كزبره خضراء شبت)) خضره المحشى

عصير طماطم كتير مع ملعقه صلصه

2-3 فص ثوم مدقوق "يعطى طعم جميل "

ملح و كمون وفلفل"اضيفى توابل حسب الرغبه " وزيت

 

الطريقه

1. يقطع البصل قطع صغيره جدااا ويحمر في الزيت حتي يصبح لونه ذهبي

 

2. يضاف اليه عصير الطماطم "كل ما زدات الطماطم كلما احمرت الخلطه وكانت روووعه "حتي يتسبك جيدا يعنى غلوتين

 

3.يضاف الملح والفلفل والكمون و.يضاف الارز للخليط ويقلب جيدا

 

5 ثم نقطع خضره المحشى لقطع صغيره ونضعها على الارز مع التقليب وطبعا نكون طفينا النار فاحنا مش بنسوى الرز هنا وافضل وضع الخضره فى الاخر للحفاظ على قيمتها الغذائيه لكن لو احببتى وضعها بالبدايه فلكى الحريه

post-34026-1298249340_thumb.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

وهناك خلطه اخرى باللحمه المفرومه وهى عباره عن

 

الرز المصفى +لحم مفروم +البهارات +خضره المحشى

كما سبق ولكن الفرق اننا نخلط الرز مع اللحمه

 

post-69031-1292358520.gif

 

محشى ورق العنب

 

 

المقادير

 

كميه من ورق العنب

الحشوه السابقه

مرق لحم او دجاج للتسويه

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه "انا بعمله بالطريقه دى وبيطلع رووووعه "

 

اذا كان عندك ورق عنب طازج نقوم بازالة الاعناق

ثم نسلقة بقدر فية شويه ملح ولمدة 2-3 دقائق

66370.png

 

ثم نتركها تبرد ونجهز الحشو

ونضع الحشوة في الوسط

66371.png

 

واذا في ورقة مثقوبة نضع فوقها ورقة اصغر

 

66372.png

 

ملحوظه لا تجعلى حشوتك مصلصله حتى تتمكنى من الحشو بسهوله وعدم فك الاطراف او عدم تسويته على النار

66373.png

 

66375.png

 

ونكمل اللف العادى و ترص في حله وبجانب بعض عشان ما تتفكك وباأسفل نضع بصل وطماطم وجزر حلقات (إن وجد)ثم نضع مقدار من مرقه الدجاج او اللحم بحيث تغطى ورق العنب كله ونضعه على النار وحينما يتشرب المحشى الشوربه المضاف اليها زيت زيتون ومكعب ماجى وليمون (حسب الرغبه )نوطى النار حتى يتردد ثم نتذوقه للتأكد من تسويته

 

ويقدم بهذا الشكل

wrk883nb.jpg

 

افعله هكذا والكل ياكل صوابعه وراه

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

محشى الكرنب او الملفوف

وهو عقده الكثيرين مع انه سهل جدا جداا والكثير منا لا ياكله الا عند ماماته لانه صعب فى تحضيره ولكن الحق انه سهل جدا خاصه بعدما تتعرفى على الوصفه بالصور معنا

ويعتبر الكرنب من اهم الاطعمه المقاومه لمرض السرطان

 

المقادير

 

كرنبه متوسطه الحجم

ماء به كمون لسلق الاوراق

مرق لحم او دجاج

خلطه المحشى السابقه

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

المشكله كلها تكمن فى التعامل مع الكرنبه وتقطعيها

 

اولا نقطعها ورقه ورقه من بره لجوه مع ازاله العروق السميكه بالسكين بعد الانتهاء من تقطعيها

نحضر حله به ماء وكمون نتركها تغلى

ثم نضع بها الاوراق للسلق حبه حبه لحين سلق كل الاوراق مش كتير حتى لا تتهرى الاوراق ويجب ان تكون العروق اصبحت لينه لنحصل على هذا الشكل

 

d8a2df0c5a.jpg

وطبعا احنا مجهزين خلطه الحشو السابقه

 

فنبدأ باللف بتلك الطريقه مع مراعاه ان تكون العروق عرضيه بالورقه عند اللف

b67f3251fe.jpg

 

8a41da8d93.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

ثم نبدأ بالرص بهذا الشكل بجانب بعضه حتى لا يخرج الرز من الورق وممكن وضع بعض اوراق الكرنب فى قاع الحله منعا لاحتراق صوابع المحشى عند التسويه

 

6ef96cc000.jpg

ثم نحضر مرقه اللحم او الدجاج مع ((ملعقه صلصه حسب الرغبه وملعقه زيت )) يكتفى بالمرق فقط ان كانت دسمه

بحيث يغمر كل المحشى ويسوى عادى على النار العاليه وبمجرد ان يتشرب المرق نوطى النار لحين السواء

 

لتحصلى بالنهايه على طبق محشى كرنب بهذا الشكل الرااائع

dbbbce5ad8.jpg

 

وبالف هنا وقدميه مع دجاج محمر او لحمه محمره وادعيلى

 

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والان مع محشى الكوسه والفلفل والباذنجان الابيض والطماطم

 

المقادير

 

الخضروات السابقه وليكن 1\2 ك من كل نوع

خلطه المحشى

مرق للتسويه

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

اولا نأور الخضار كله (الكوسه والفلفل والباذنجان الابيض وافضل الابيض عن الاسود اسرع فى سواه وطماطم ان اردتى )او نحفره لاخراج اللبابه التى نضع مكانها الحشوه ثم نغسله

وياريت نشوحهم قليلا على طاسه بها زيت مقدوح

b42ad6b42f.jpg

نضع الحشوه بحيث نترك الربع الاخير فارغ حتى ينضج به الرز يعنى لا نملاها

 

356543d2ea.jpg

 

لبابه الكوسه التى خرجت نضعها اسفل الحله حتى لا يحترق المحشى ثم نرص المحشى

post-34026-1298249486_thumb.jpg

 

نسوى عن طريق وضع المرق على الخضروات ((مع ملعقتين صلصه وشويه زيت حسب الرغبه ))مع مراعاه ان يغطى المرق نصف الحله فقط لان تلك الخضروات تخرج مياتها وخاصه الكوسه وان اغرقناها بالمرق الرز هيعجن جوه المحشى

ونسويه على نار عاليه وبمجرد ان يتشرب المرق نوطى حتى تمام السواء

bd8e6ae127.jpg

 

لنحصل على طبق بهذا الشكل

 

1_723_1836_40.jpg

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

post-33797-1293203716.gif

 

 

والان مع محشى جديد شويه علينا لكن تحفه وهو محشى البصل

والبصل له فائدته الغذائية تفوق فائدة التفاح حيث إن فيه عشرون ضعفا من مادة الكالسيوم الموجودة في التفاح وضعف ما فيه من الفوسفور وثلاثة أضعاف ما فيه من فيتامين أ والحديد وفيتامين ب وفيتامين ج المضاد للتعفن

 

المقادير

خلطه الحشوه والمرق

1\2 ك بصل بهذا الحجم

10.jpg

 

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

نقشره ونغسله وننقطع بالسكين

مش كاامل انتبهو لحد مركز البصل

 

شوفي بالصور كيف

9.jpg

 

نحطه بحله بها ماء ونبدأ عمليه الغليان

 

8.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

لاحظوا هنا بدت الطبقات تتفكك نطفأ

عالنار بالمرحله هذه

 

7.jpg

 

نشيل من البصله طبقه طبقه عشان

نبدا عمليه اللف

 

6.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

هنا البصل بعد مافككناهم

 

5.jpg

 

طريقه اللف:

 

نمسك الشريحه ونحط الحشوه ونبدا

باللف زي الرول

 

4.jpg

 

2.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

وهذا الشكل النهائي

 

1.jpg

 

 

ونرصه فى الحله ونسويه كما سبق لتحصلين على محشى بصل بهذا الشكل

 

287996_1810%20h6.jpg

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

 

 

post-33797-1293203716.gif

 

الان مع اكله شعبيه خطيره وهى الممبار المحشى يممممممم

 

المقادير

كليو ممبار بقرى

خلطه الحشو السابقه

ماء به بصل وبهارات "ملح وفلفل وكمون ورق لورى " للتسويه

زيت للتحمير

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

الممبار نقوم بتنطيفيه بالخل والملح بعد اخراج الدهون منه "او نجبيه متنطف حاهز من عند الجزار ونعيد عليه " وقلبة على الوجهين

 

 

ثم نحشى الممبار بالقمع او باستخدام الاصابع عادى بحيث نمسك القطعة وندخل فيها الخلطة ونحاول منملاهاش اوى

 

عشان الحشو ميخرجش ثم نضغط علية بعد الحشو برفق عشان نطلع الزيادة ونراعى ترك جزء بسيط فارغ فى اول واخر

 

4.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

نضع ماء فى حلة عميقة حتى يغلى ونضيف علية ملح وفلفل وورق لورى ثم ننزل فية الممبار واحدة واحدة

 

ولكن بعد ما تكون المية غلت ونلاحظ ان الممبار بيكش ويقفل اول ما ينزل فى الماء

السلق حوالى ساعه الا ربع ثم نحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماء مهمه الخطوه دى

 

 

وده بعد ما سيبنه بيرد شويه وحمرناه فى زيت غزير

 

2.jpg

 

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

وبالهنا والشفا "اكله سهله جداا "

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

 

post-33797-1293203716.gif

 

 

الحمام المحشى بالفريك او الارز

 

---- المقادير-

لكل زوج من الحمام نحتاج الى

من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام

بصلة متوسطة مفرومة

ملعقة صغيرة سمن

ملح + 1\2 ملعقة صغيرة فلفل أسود أو حسب الرغبة

حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة

 

الطريقة

-----

1- نحضر خلطة الحشو من الرز او الفريك مع البصل المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة

أو الفريك

تحطى شوية زيت ف الطاسة وتشوحى البصلة وبعدين تحطى على البصلة الفريك او الرز والقوانص متقطعة صغيرة طبعا والبهارات كلها وتقلبيها شوية مش كتير علشان لسه حتتسلق مع الحمام طبعا

وده بالرز 1389296340672320368.jpg

وده بالفريك

15961414772055204935.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

2-يدعك الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا ليصفى من الماء

وده شكل الحمامه لابد ان نكتفها

13435618351404691.jpg

 

يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل ثم

نضع الحشو سواء كان الرز أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد

2459941841145121849.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

تخيط فتحته من اسفل وكذلك من عند الرقبه

427071040561218773.jpg

او ممكن نقفلها بخله سنان كده

12920947057293.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص مستكة ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه

12920949286563.jpg

بعد النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

ثم يحمر في السمن ويقلب على كل الجوانب

1814113451581349361.jpg

 

نرش عليه قليل جدا من الملح والفلفل وننزع منه الخيط بحرص ثم يقدم هكذا والف هنا

349027891430423984.jpg

 

post-69031-1292365937.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

 

post-33797-1293203716.gif

 

طريقه اخرى للحمام او السمان

4حمامات متوسطة الحجم ( يفضل طبعا استخدام الزغاليل صغيرة السن ) وممكن سمان

للحشو :

ارز مصري ( حوالي 200 جرام لكل اربع حمامات )

السمان ال ستة سمانات بياخدوا ال200 جرام اللي هما يعني مج رز

بصل مفروم ( بصله متوسطه )

بهارات ( قرفه + حبهان+زنجبيل + فلفل اسود )

ملح + ملعقه سمن بلدي او زيت ذرة

 

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

تحضير الحشو :

يغسل الارز جيدا ولا يتم نقعه يعني استخدميه فورا

تشوح البصله في السمن حتي يصفر لونها ثم يتم اضافة ربع كوب ماء وكمية البهارات وتترك تغلي حتي يجف مائها

يضاف الارز مع قليل من الميه ( يادوب بس الميه تغطي الرز خدي بالك اوعي تزودي الميه عن كده صحيح ده مش عيار مية الرز بس احنا عاوزينوا ناقص ميه وناقص سوا كمان عشان ما يعجنش ) ثم نظبط الملح بالدرجه اللي نحبها

يوضع علي نار عاليه حتي يتشرب مع الانتباه حتي لا يلتصق في الحله ويفضل استخدام حله تيفال ،

يتم تخفيض النار ويقلب مرتين او ثلاثه ثم يرفع من علي النار ويفرد في طبق حتي

يبرد ( علشان تعرفي تمسكيه وتحشي الحمام)

يحشي الحمام من الداخل ومن اسفل جلد الصدر وداخل جلد الرقبه

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

تحضير الحمام :

تغسل الزغاليل جيدا من الداخل والخارج ، يراعي ان تزال الحوصله بدون عمل شق طولي في جلد الرقبه

، يتم فصل الاتصاق بين جلد الصدر واللحم بحرص و خفه باطراف الاصابع حتي لا ينقطع الجلد ،

لو سمان خليكي حريصه جدا لان الجلد بتاعه ارق بكتير من الحمام صحيح بيتميز انه مرن جدا بس لو اتقطع قطعه صغيره يبقي خلاص هايفتح للاخر

 

تفصل الرأس ويتم التخلص منها ويخاط جلد الرقبه من اعلي فقط ( علشان الارز مايخرجش منه )

تحضر خلطه من البهارات السابقه مع قليل من الملح ويتم تتبيل الحمام بها جيدا من الداخل ومن اسفل جلد الصدر علي اللحم

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

نحشى الحمام ويراعي عدم زيادة كمية الارز اكثر من اللازم لانه لسه هايزيد في الحجم، وده علشان ما تنفجرش الحمامه

 

 

توضع الكبده والقونصه لتسد الفتحه بين الرجلين ثم تكتف الحمامه بادخال الارجل في الفتحه السفليه

 

الرقبه بنخيطها من اولها خالص عشان تبقي طويله وتدي حجم للحمامه

 

post-34026-1298246703_thumb.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

ثم يرص في صينيه تيفال ( لتجنب الاتصاق ) بحيث يكون الصدر لاعلي

ثم اضافة ربع كوب ماء وتغطي الصينيه وتترك حتي الغليان علي نار عاليه وحتي تجف المياه ( ربع الكوباية دي هاتخلي الحمامه تاخد شكلها المنفوش وكمان هايكمل الرز بيها سواه )

وخدي بالك مش اكتر من ربع كوبايه والا الرز هايزيد جدا ويقطع الجلد ويبقي منظره مش تمام

ندهن وش الحمامات سمنه بلدي سايحه وندخله فرن مرتفع الحراره لمدة نص ساعه او اكثر حسب سن الحمام

 

post-34026-1298246762_thumb.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

واخيرا توضع تحت الشوايه حتي يحمر الحمام من جميع الاتجاهات

ولنكهة الشوي علي الفحم ممكن تسخني قطعه صغيره من الفحم حتي تحمر

ثم ضعيها مع الحمام في الصينيه وضعي عليها بضع نقاط من الزيت او قطعه من لية خروف او دهن لحم ثم احكمي

الغطاء لمدة 5 دقائق مع تغطية الصينية بقطعة قماش او فوطة مطبخ

 

post-34026-1298246870_thumb.jpg

 

(الصور من مطبخ *ام رقية *بارك الله فيها )

post-69031-1292365937.gif

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

post-33797-1293203716.gif

 

 

الدجاج المحشى بالارز

 

المقادير

دجاجه متوسطه

اكوب رز او اكثر

بصله مفريه مع فصين توم

بهارات "ملح وفلفل وكركم وزعتر وما تفضلين "

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

الطريقه

 

الدجاج:

 

*تغسلى الدجاجه من الداخل والخارج جيدااا

* تبلي الدجاج بالتوابل والليمون والزيت.بره وجوه

 

الحشوة:

* حمري البصل في الزيت .

* أضيفي الثوم و حمريه.

* أضيفي الأرز وحركيه مدة دقيقة. أضيفي التوابل وحركيه مع الأرز مدة 30 ثانية.

* أضيفي الماء حتى ينضج الأرز نصف نضج.

* ارفعيه عن النار واتركيه يبرد.

* احشي الدجاج بالحشوة.

 

post-69031-1292358520.gif

 

واليكى الصور

 

818205_l.jpg

 

ولو حابه تضعى بعض الحشوه تحت الجلد فافصليها برفق وضعه قليلا منها "حسب رغبتك "

818207_l.jpg

 

خيطها واحشى جلد الرقبه وخيطه

 

post-69031-1292358520.gif

 

ونربط الارجل بخيط ونضع خله الاسنان للتحكم اكثر

818230_l.jpg

 

نضربها بالسكين من اسفل الفخد ( لاتضربي بالسكين الاماكن المحشوة والخفيفة مثل جلد الصدر الا اذا لم تحشيها وحشوتي الدجاجة عادي)

818231_l.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

واضربي اعلى الفخد واغرسيه حتى يصل لعمق الدجاجة حتى يدخل الماء اليها اثناء الغلي ليستوي الارزاو اعملى ثقوب بخله الاسنان

 

ضعي عليها ماء به بصل وورق لورى وحبهان واتركيها تغلى قليلا

818271_l.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

ثم ضعيها فى صينيه وتبليها بملح وفلفل اسمر وشويه عصير طماطم وسمن على الوجه ومن تحتها بعض الخضار المقطع مثل البصل والبطاطس والجزر والبسله مع شويه شوريه من اللى طلعوا

ونتركها حتى تمام النضج

818273_l.jpg

 

واختبرى نضجها بشوكه ومن بعدها شغلى الشوايه لاتمام الاحمرار وقدميها والف هنا مقدما

 

 

 

 

post-69031-1292364130.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

post-69031-1292350770.gif

 

التطبيقات العملية

 

لكل أخت مشتركة معنا

 

اختارى لنا صنف أو اثنين من المحاشى السابقة وقومى بعملة

 

واكتبى لنا تقرير عما قمتى ويفضل لو مدعم بالصور ..

 

post-69031-1292364130.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله اللهم بارك

 

الاكل شكله حلو اوى انا عايزة ورق العنب مع الحمام ويا ريت يجيلى قبل الغدا النهاره :angry:

 

حقا مجهود رائع جعله الله فى ميزان حسناتك

 

انا ولله الحمد بعمل زى ما كتبته بالظبط فى المحشى ولكن اول مرة اعرف الكمون عند سلق الكرنب بس من هنا ورايح هحطه

 

انا عندى ممبار غسلاه فى الفريزر ان شاء الله اطلعه واعمله وابعتهلكم بس يا رب يطلع حلو المرة دى

 

جزاك الله خيرا صاحبه القلب الطيب والاخت ام رقيه

 

:icon15: :icon15: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

انا متابعة معكم من حوالى درسين ،، ما شاء الله لا قوة الا بالله مجهود رااااائع

 

اسال الله ان يطعمكن من ثمار الجنة ، ويجزيكن الفردوس الاعلى

 

والحقيقة انا اتعلمت منكو معلومات جميلة ربنا يجعلكم اجر فى كل اكلة اخت بتعملها استفادت منكو فيها بشئ جديد .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم الايادي

 

بصراحه شهيتيني وجوعتيني

 

تعرفي اجد صعوبه في عمل المحاشي

 

ولا احب طبخها

 

ولكن بالتاكيد اكلها احبه خخخخخخخخخخ :closedeyes:

 

خصوصا محشي الكوسه والباذنجان وطبعا الملفوف

 

ما اعرف اذا فيوم افكر اني اجرب

 

بس اللي اعرفه ومتاكده منه اني لما افكر اجرب برجع لهالموضوع

 

مع اني مو قادره افهم طريقه عمل الحشوه لو تشرحيها بالتفصيل الممل

 

ويفضل بالصور عشان تكون العمليه سهله واتشجع اجرب

 

بارك الله فيكي

 

ولكي جزيل الشكر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بارك الله فيك صاحبة القلب الطيب على جهودك

اطباق جميلة و باين لذيذة

منها ما اطبخه كثيرا في الصيف

و هناك ما هو جديد علي مثل محشي البصل و الحمام

انا عادة احمر الدجاج او الطيور بدون سلق مسبقا و اتركه على نار هادية في الفرن

اما عن الكرنب فهل نطبخه بدون ان نربطه

و بعد الطبخ نقدمه ناشف بدون صلصة؟

اتمنى نطبق ورق العنب لم اذقه ابدا و لكن لا اظن اني ساجده الان فالموسم ليس موسمه

المهم ساعود يوم الجمعة مع تطبيقاتي و ادعيلي اتمكن من عرض الصور

اجد صعوبة في عرضها

سلام

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتنا ام حبيبة

هل يمكن ان نتبادل بعض الوصفات للمحاشي

هل يمكنني ان اعرض بعض الوصفات؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيبتنا ام حبيبة

هل يمكن ان نتبادل بعض الوصفات للمحاشي

هل يمكنني ان اعرض بعض الوصفات؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسلم ايدك صاحبة القلب الطيب تقرير روعة عن المحاشى بجد نفسه الواحد يقوم يعملهم كلهم جوعتيييييييييييييينا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا جعله الله فى ميزان حستانك ( :

 

بصى

خلطة الحشو

مع التقليب وطبعا نكون طفينا النار فاحنا مش بنسوى الرز هنا

احنا كل ده على النار ؟

ولا البصل بس اللى يتخمر ونكمل فى حلة من النار بقيت المقادير

ممكن توضحيلى اكثر معلش ^ـ^

فى ورق العنب

ملحوظه لا تجعلى حشوتك مصلصله حتى تتمكنى من الحشو بسهوله وعدم فك الاطراف او عدم تسويته على النار

انتى قصدك مصلصله يعنى محطش فيها صلصله ولا طماطم ؟فى الخلطه بتاعت ورق العنب ؟

وحينما يتشرب المحشى الشوربه المضاف اليها زيت زيتون ومكعب ماجى وليمون (حسب الرغبه )نوطى النار حتى يتردد ثم نتذوقه للتأكد من تسويته

هى الشوربة دى جات امتى ولا منين؟ ( :

 

لسه مقرأتش الباقى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههه ما شاء الله على الردود اللى تفتح النفس

 

نجيب غدا على الغاليات ان شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بسم الله ما شاء الله اللهم بارك

 

الاكل شكله حلو اوى انا عايزة ورق العنب مع الحمام ويا ريت يجيلى قبل الغدا النهاره :huh:

 

حقا مجهود رائع جعله الله فى ميزان حسناتك

 

انا ولله الحمد بعمل زى ما كتبته بالظبط فى المحشى ولكن اول مرة اعرف الكمون عند سلق الكرنب بس من هنا ورايح هحطه

 

انا عندى ممبار غسلاه فى الفريزر ان شاء الله اطلعه واعمله وابعتهلكم بس يا رب يطلع حلو المرة دى

 

جزاك الله خيرا صاحبه القلب الطيب والاخت ام رقيه

 

:mrgreen: :cry: :blush:

 

اهلا اهلا بحنان صاحبةالا بداعات

بس كده طبق ورق عنب وحمام يكونوا عندك فى الحال ..هى الصور مش واضحة ولا أية ياجماعة :mrgreen:

 

اللهم أمين ياغالية

واضح انك شطورة ...ومنتظرين اخبار الممبار لسه واكلاة عن امى من كام يوم وكان تحفةةة

 

لا تنسى صورة لنا من الطبق :smile:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

انا متابعة معكم من حوالى درسين ،، ما شاء الله لا قوة الا بالله مجهود رااااائع

 

اسال الله ان يطعمكن من ثمار الجنة ، ويجزيكن الفردوس الاعلى

 

والحقيقة انا اتعلمت منكو معلومات جميلة ربنا يجعلكم اجر فى كل اكلة اخت بتعملها استفادت منكو فيها بشئ جديد .

 

هلا بالغالية بسمتى ,مبارك الحمل ياحبيبه

والحمد لله استفادتك وكل الاخوات هى أقصى امالنا :mrgreen:

 

اللهم أمين ..وتابعى معنا دوما فالقادم أحلى :cry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم الايادي

 

بصراحه شهيتيني وجوعتيني

 

تعرفي اجد صعوبه في عمل المحاشي

 

ولا احب طبخها

 

ولكن بالتاكيد اكلها احبه خخخخخخخخخخ :mrgreen:

 

 

ومنا منا لا يحب اكلها فمذاقها راااائع

 

خصوصا محشي الكوسه والباذنجان وطبعا الملفوف

 

ما اعرف اذا فيوم افكر اني اجرب

لازم تجربى ..اومال الدرس ده هنا لية ؟د

 

بس اللي اعرفه ومتاكده منه اني لما افكر اجرب برجع لهالموضوع

 

ان شاء الله

 

مع اني مو قادره افهم طريقه عمل الحشوه لو تشرحيها بالتفصيل الممل

 

ويفضل بالصور عشان تكون العمليه سهله واتشجع اجرب

 

بارك الله فيكي

 

ولكي جزيل الشكر

أى جزء بالظبط تريدين ياغالية ..لا أعتقد ان هناك تفصيل اكثر من هذا ..حددى ما تردين فهمة بالظبط

 

نورتينى

 

 

نسائم الرحمة

تسلم ايديكي جوعتيني

أنا عندي ورق عنب إن شاء الله اعمله واكتبلك التقرير

 

التلميذة النجيبة

بانتظار احلى طبق ورق عنب من ايدكى ...... مبارك تعديل التوقيع

 

ام جنا

تسلم ايدك صاحبة القلب الطيب تقرير روعة عن المحاشى بجد نفسه الواحد يقوم يعملهم كلهم جوعتيييييييييييييينا

 

ههههههه اه والله ياأم جنا انتى بتقويلى فيها

انتظر تطبيقك :cry:

رحيل القمر

 

 

كده بقا هناكل نفسنا مش صوابعنا

 

 

هههههههههه لا ياحبيبتى اعملية وكلية :blush:

باتنتظار التطبيق

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
بارك الله فيك صاحبة القلب الطيب على جهودك

اطباق جميلة و باين لذيذة

تسلمين ياغالية

 

منها ما اطبخه كثيرا في الصيف

و هناك ما هو جديد علي مثل محشي البصل و الحمام

انا عادة احمر الدجاج او الطيور بدون سلق مسبقا و اتركه على نار هادية في الفرن

 

مافى مشكلة ..جربى تلك الطرق وراح تعجبك

 

اما عن الكرنب فهل نطبخه بدون ان نربطه

و بعد الطبخ نقدمه ناشف بدون صلصة؟

 

لم افهم قصدك بربطة ..وهو من الأساس بة صلصة ياغالية

 

اتمنى نطبق ورق العنب لم اذقه ابدا و لكن لا اظن اني ساجده الان فالموسم ليس موسمه

 

بالعكس عندنا الان منتشر جدا بمصر وممكن تجدية بالسوبر ماركت ..من أى البلاد انت ؟

المهم ساعود يوم الجمعة مع تطبيقاتي و ادعيلي اتمكن من عرض الصور

اجد صعوبة في عرضها

سلام

 

ان شاء الله انتظرك بشوق

 

حبيبتنا ام حبيبة

هل يمكن ان نتبادل بعض الوصفات للمحاشي

هل يمكنني ان اعرض بعض الوصفات؟

 

بالطبع ياغالية تفضلى ..شئ يسعدنا جدا

 

فالدوره دورتكم :mrgreen:

بالانتظار

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×