اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

(6) ملف عن معظم صوانى الفرن ☀ ☀لدورة الطبخ العبقرية لكل انثى ذكية☀ ☀

المشاركات التي تم ترشيحها

post-69031-1292350770.gif

 

الاخوات الحبيبات

 

post-33797-1293203716.gif

المصريين مشهورين بحبهم لالصوانى فى الفرن ومن اهمها الاتى

(جلاش باللحمه المفرومه -رقاق باللحمه المفرومه -مسقعه - بطاطس باللحمه المفرومه _بطاطس باللحمه او الدجاج -بطاطس بيوريه باللحمه المفرومة - لحمه بالبصل _رز معمر بالدجاج _دجاج بانية _كوسه بالبشاميل - تورلى باللحم )

 

 

 

وسنبدأ مع

 

1--صينيه الجلاش باللحمه المفرومه

 

المقادير

 

لفه جلاش

1\2 ك لحم مفروم معصجه

2 م ك سمنه سايحه

كوب لبن +بيضه او اتنين

ملح وفلفل اسمر

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

اولا اللحمه المفرومه تكون معصجه كما سبق

 

ثم نحضر صينيه مستطيله وندهنها بالسمنه السايحه ثم نضع طبقتين جلاش ونمسحها بالفرشاه المغموسه بالسمن ثم طبقتين اخرتان وندهنهم وهكذا الى نصل الى نصف لفه الجلاش "10 ورقات تقريبا " ثم نضع اللحمه المفرومه المعصجه ونكمل وضع باقى الطبقات من الجلاش الى ان نصل للنهايه

ندهن الوش بالسمن كمان ... ونقطعة بالسكين لمربعات او مثلثات زي ما يعجبك

 

146e4e873fecaeff530b0ca930a0bc1c.jpg

بعدين نكون مجهزين في الخلاط 2 بيضة وكوبين حليب وملح وفلفل واذا بتحبي نصف مكعب ماجي

نضربهم ونحطهم فوق الجلاش...وياريت نسيبها 10 دقايق فى السايل تتشرب منه "يجعلها روووعه "

 

post-69031-1292358520.gif

 

b544249af4bf9c50c219a22e8a16557f.jpg

وندخلها فرن حار لحد ما تحمر من فوق .. وياريت تتحمر بدون شواية عشان ممكن تخليها تتحمص من فوق وماتطلعشي بنفس الطعم ولو لازم اشعليها بالنهايه

الوقت.... نصف ساعة

لتقدم هكذا

7.jpg

 

 

8.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

ملاحظات

لو اردتيها طريه غطيها فور خروجها من الفرن ولو ارديتها مقرمشه اتركيها بالهواء

من الممكن ان تضعى بين كل 4طبقات لحم معصج بحيث يكون عندك كزا طبقه من اللحم لمن يحبون العصاج

 

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

2-صينية الرقاق باللحمة المفرومة

 

"اكله جميله وبتنفع رمضان والعيد والعزومات "

 

الرقاق حتستخدمي حوالي 8 وحدات

icon14.gif

وبعدين حنجيب صينيه فرن وندهنها بملعقه سمن

 

وتكوني مجهزه شوربه لحم سااااااااااااااااااخنه

 

حناخد ورقه رقاق ونبلها بالمرقه ونحطها في الصينيه وبين كل ورقه وورقه ملعقه سمن عشان تطلع مورقه وحلوه

 

msg-30765-1300095371_thumb.jpg

 

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

حتعملي كده اربع مرات يعني 4 طبقات رقاق مبلول بالمرقه بس مش تبليه اوي عسان ما يعجنش

 

31232390888.jpg

 

وبعد كده حنحط لحمه مفرومه معصجه

 

msg-30765-1300095389_thumb.jpg

 

ونرجع تاني للرقاق ونحط اربع ورقات علي اللحمه المفرومه طبعا نبلهم بالمرقه

 

يعني 4 ورقات رقاق ولحمه معصجه واربع ورقات رقاق بالترتيب

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

 

ونحط علي وش الصينيه ملعقه سمن عشان تحمر نوزعها وقسمى الصنييه

msg-30765-1300095408_thumb.jpg

 

وندخلها الفرن لحد ما وشها يتحمر

msg-30765-1300095429_thumb.jpg

 

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

وبعدين لو عايزه الرقاق ناشف تقطعيه

و لو عايزاه طري حطي مغرفه شوربه عليه وهو طالع من الفرن وغطيه

وده بعد تقطعيه والف هنا

 

2216.imgcache.jpg

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

 

 

 

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

3-المسقعه باللحمه المفرومه والصلصه

 

يممممم جميله بالعيش اتفضلواااا

 

 

المقادير

 

ك باذنجان رومي

حوالي 10 وحدات من الفلفل الاخضر..(حسب الرغبه)

2/1 ك لحم مفروم

2 بصله كبيره مفرومه+ 2 فص توم

كوب و نصف عصير طماطم..

ملح فلفل اسمر

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

يغسل الباذنجان جيدا و يقطع حلقات و يوضع فيه اناء به ماء و ملح لمدة حوالي 4 ساعات..

 

9b627af906.jpg

 

يقلى الباذنجان في كمية زيت و يصفي على ورق ماص..هو و الفلفل الاخضر

ترص كمية من الباذنجان في الصنية التي ستدخل الفرن هكذا..

و الفلفل الاخضر هكذا..

efa7b9949a.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

ثم نضيف اللحم المفروم (بعد تمام نضجه بوضعه مع بصله و ملح و فلفل و كوب ماء على النار حوالي ساعه)

b3197a91aa.jpg

 

ثم نضع طبقه اخرى من الباذنجان على الوجه

 

011cc86fe5.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

ثم نضيف الصلصه الخاصه بها (تحمير بصله في ملعقة زيت حتى يصبح لونها ذهبي ثم نضيف الطماطم و نضبط الملح و الكمون)

6d9fbf86e5.jpg

 

و بما ان كل المكونات مستويه اي تامة النضج هندخل الصنيه في الفرن تحت الشوايه فقط لتأخذ لونا و بعدين نخرجها..تستغرق حوالي عشر دقائق على نار هادئه..

 

وتقدم هكذا

698288.jpg

post-69031-1292365937.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

صينيه البطاطس البيوريه باللحمه المفرومه

 

بجد تحفه وزى الزبده ياريت تجربوها

 

المقادير

 

بطاطس مسلوقه من كيلو الى كيلو ونصف

لحمه مفرومه معصجه

بهارات وملح

 

post-69031-1292358520.gif

الطريقة

 

 

1 - تسلق البطاطس وتقشر

43101_1182694477.jpg

 

2 - تهرس البطاطس ويضاف لها شوية حليب سائل ونخلطها حتى تنعم "اولا تضيفى لو هى مرمله وبيضه اصلا "

 

43101_1182694603.jpg

 

3_ نضع شوية زيت قلي بوعاء على النار نضيف البصل المفروم حتى يدبل ثم نضيف اللحمه المفرومه والبهارات ونهدئ النار حتى تنضج (لحمه معصجه)

 

post-69031-1292358520.gif

4 - نحضر صينيه بايريكس وندهنها بالزيت ونرش شوية بقسماط

 

5 - نفرد نصف كمية البطاطس المهروسة

6 - نفرد فوقها اللحمه المعصجه

7 - نفرد باقي البطاطس المهروسة

8- نخفق بيضه ونديرها على وجه الصينيه او قطع سمنه بلدى

post-69031-1292358520.gif

- ندخل الصينيه في فرن متوسط الحراره حوالي ثلث الي نصف ساعه حتى تتحمر الصينيه

 

43101_1182694881.jpg

 

9 - نقطعها بالسكين الى مربعات ونزينها

 

10 - تقدم بجانب السلطه والمخللات

 

43101_1182695001.jpg

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

صينيه بطاطس بالصلصه واللحمه المفرومه بالفرن

 

المقادير:

 

4 بطاطس حجم وسط

4 ملاعق ك صلصة طماطم او عصير طماطم

عدد 2 بصلة متوسطة مقطعه شرائح طوليه

ملح - فلفل أسود - بهارات لحم إن وجد

1\2 ك لحم مفروم معصج جاهز

ملعقة ك سمن - 2 او 3 فص توم

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقة

 

تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي.. يعني متوسطة

 

تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود وكمون وتبليه حوالى خمس دقايق وتدعكيها بالبطاطس.. يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

تحطي اللحم المفروم. المعصجه . ثم تضعى الصلصة وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وفصين توم مدقوقين مع 2-3 مغرفه مرق لحمه او دجاج (الموجود)وتغلفي الصينية بالألومنيوم من فوق او إذا كان ليها غطا تحطيه عليه وتحكمي الغلق عشان البطاطس تستوي كويس على البوتاجاز من فوق

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

ثم بعد ان تستوى دخليها الفرن شويه وسيبها تحت الشوايه تاخد وش

 

post-14633-1208764069.jpg

 

وياسلام مع شويه سلطه

post-14633-1208764154.jpg

 

والف هنا

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

صينيه البطاطس باللحمه او الفراخ

 

 

المقادير

 

كيلو بطاطس _ نصف كيلو طما طم عدد 5 طماطم متوسطة الحجم _ ( او 3 ملعقة كبيرة صلصة مذا بة فى ماء )

_ملح _ فلفل _ بصلة متوسطة _ 2 ملعقة سمن

_ قطع لحم حسب العدد المطلوب "أو فراخ " _ مرق - 3 فصوص ثو م _ عدد 2 حبة طماطم شرا ئح

 

1137396516_2.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقة

 

تجيبي صينية وترصي فيها البطاطس بعد ما تقشريها وتقطعيها أقراص او دوائر، وما تكون تخينة اوي او رفيعة اوي.. يعني متوسطة

 

تقطعي عليها البصل جوانح وترشي الملح والفلفل الأسود وكمون وتبليه حوالى خمس دقايق وتدعكيها بالبطاطس.. يعني تخلي البطاطس تشرب من مية البصل

وضعى الفرخه عليهم او قطعيها "حسب رغبتك "ثم تضعى الصلصة وتصبيه على البطاطس وبعدين ترشي بهار اللحم إن وُجد، وتحطي ملعقة السمن وفصين توم مدقوقين مع 2-3 مغرفه مرق ان وجد او تزودى ماء مع مكعب ماجى على حسب الموجود

 

1137396516_4.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

1137396624_6.jpg

_ نضعها فى فر ن متو سط الحر ار ة الى ان تستوى و يصبح لونها احمر جميل

1137396624_07.jpg

 

و با لهناء و الشفا ء

 

post-69031-1292358520.gif

 

ملاحظات

فى حالة الفراخ فتوضع نيئة فى الصينية كما سبق

واذا كانت باللحمه فاللحمة الكندوز يفضل ان تسلق اولا لوحد ها ثم تو ضع فى الصينية على الوش

اذا كا نت اللحمة بتلو او ضا نى تو ضع كما سبق

 

post-69031-1292365937.gif

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

صينيه الدجاج بالخضار بالفرن

 

الطريقه دى رووووووووعه

 

المقادير

دجاجة - خضار عبار عن ( بسلة - جزر - فاصوليا - بطاطس ) - 3 بصلات متوسطين مقطعة شرائح - 2 طماطم مقطعة شرائح

وملح وفلفل

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

 

لتتبيل الدجاج

((كوب زبادى - بصله كبيره مبشوره _3 فص توم مدقوق - بهارات "ملح وفلفل وكمون وكارى وكركم وزعتر " - ملعقه صلصه - ملعقه زيت - نقطتين خل - عصير ليمونه ))

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

الطريقه

 

اول حاجه

 

هنرص الخصار المقطع فى الصينيه ومن فووقه الدجاجه كما هى او مقطعه اربع بعد تتبليها طبعا "لو مش عايزه حطيها عادى وعليها ملعقه صلصه وشويه زيت وملح وفلفل "

 

ملحوظه "متتكتريش التتبليه عشان الفراخ متنشفش منك بالفرن يعنى حاجه بسيطه على الوش

0014tpt.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

ضيفى ربع كوب ماء على الصينيه مع عصير طماطم حسب رغبتك وعلى الوش حته سمنه وطبعا الخضار هيشرب من التتبليه

تحطيهم ربع ساعه على البوتاجاز لحد ما تغلى المكونات ثم بالفرن المتوسط الحراره حتى تنضج وبعدها تشغلى الشوايه حتى تتحمر الدجاجه والمكونات وهتطلع كده بالظبط

 

e2ei88jqgezd.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

الدجاج البانيه

(مشاركة أم سهيله الغاليه من مطبخها بالتفصيل بارك الله فيها )

المقادير :

كيلو دجاج منزوج الجلد و العظم

بقسماط ناعم

3 بيضات

التتبيلة :

بصلة كبيرة مفرومة ناعم

ملح و فلفل أسود و أي بهارات معتادة على استخدامها

ملعقة كبيرة صويا صوص ( ممكن الاستغناء عنها )

ملعقة كبيرة عصير ليمون

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

الطريقة :

 

يتم تحضير الدجاج بحيث يكون شرائح متوسطة السُمك

post-9404-1299918671.jpg

و يتم خلط جميع مقادير التتبيلة

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

يتم تتبيل شرائح الدجاج و تركها لفترة و كلما طالت الفترة يكون أفضل

post-9404-1299918765.jpg

يتم إزالة بقايا البصل من على الدجاج و نضعها في البيض المخفوق ( نضع على البيض قليل من الملح و الفلفل الأسود)

post-9404-1299918803.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

ثم نضع كل قطعة في البقسماط المطحون

post-9404-1299918838.jpg

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

ثم يُقلى في زيت غزير

post-9404-1299918872.jpg

نخرجه على ورق نشاف لامتصاص الدهون الزائدة

و يُقدم مع البطاطس المحمرة

 

post-9404-1299918934.jpg

 

post-69031-1292365937.gif

 

انتظرونا فى الجزء الثانى للملف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الواجب العملى

 

نظرا لان ملف صوانى الفرن كبيييير ما شاء الله كان هذا الجزء الاول ويوم السبت الجزء الثانى إن شاء الله

 

والان على كل أخت ان تختار لها نوع من الصوانى السابقه وتقوم بتطبيقه اما عن طريق كتابه تقرير او بالصور طبعا حتى يوم الجمعة بإذن الله

 

ننتظر الروائع بصفحة التطبيقات هنا

تم تعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اااه يا ام حبيبة

هذا هو الطبخ الذي اهواه

اعشق الاطباق المطهية في الفرنpost-91101-1304423682.gif

حطيتينا وصفات شهية

ام حبيبة

ما هو الجلاش

يمكن توضحي عنه اكثر

كثيرا ما تنسي نفسك و تحطي اسماء بلهجتكم المصرية

خلينا نفهم كلنا

يعني نحن لسنا كلنا مصريات

و لا غير المصريات مش معنيين

ههههههههههه

انا امزحpost-91101-1304423715.gif

وضحيلي ماهو الجلاش رجاء

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اااه يا ام حبيبة

هذا هو الطبخ الذي اهواه

اعشق الاطباق المطهية في الفرنpost-91101-1304423682.gif

حطيتينا وصفات شهية

ام حبيبة

ما هو الجلاش

يمكن توضحي عنه اكثر

كثيرا ما تنسي نفسك و تحطي اسماء بلهجتكم المصرية

خلينا نفهم كلنا

يعني نحن لسنا كلنا مصريات

و لا غير المصريات مش معنيين

ههههههههههه

انا امزحpost-91101-1304423715.gif

وضحيلي ماهو الجلاش رجاء

 

 

هههههه على فكرة مش بنسا نفسى ولا حاجة بس بكتب اللى اعرفه يعنى لو اعرف اللهجات التانيه كنت كتبتها ياحبيبتى فسامحونى

 

والجلاش هو رقائق تباع فى السوبر ماركت ..لا اعتقد ان لة اسم اخر وعارفه البقلاوة طبعا ..هو يستخدم فى عمل البقلاوة

ntwl2lbl7t01zs5xpjf3.jpg

 

 

اى خدمة حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا ياغاليه على حسب اعتقادى ..العجينه المورقه اظنها سميكة نوعا ما عن رقائق الجلاش

 

الجلاش هاتيه من اى سوبر ماركت .... رقائق خفيفه وطريه جداااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تسمى عندنا الديول

نعمل بيها البوراك في رمضان

يعني من المحاشي

ديول محشية باللحم المفروم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكم الله خيرا

 

 

لى سءال ازاى بحط كل الخضار مع بعضه وهو كل واحد له درجة سوا مختلفىة

 

فى صنية الفراخ بالخضار فى الفرن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله

جزاك الله خيرا ام حبيبه جعله الله فى ميزان حسناتك

الحمد لله انك قسمتيه ده حتى وهو متقسم طويل

بستريح لما اخلص كتابه ( :

ولما اطبق

 

لسه مخلصتش

الحمد لله

 

 

2 م ك سمنه سايحه

 

انا عارفه ان ك يعنى كيلو ، م يعنى ملى او متر او ده ايه م دى ؟

2 - تهرس البطاطس ويضاف لها شوية حليب سائل ونخلطها حتى تنعم "اولا تضيفى لو هى مرمله وبيضه اصلا "

يعنى ايه اللى بين قوسين ده ؟

 

 

- نحضر صينيه بايريكس

واللى عندهوش النوع ده ( :

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
انا عارفه ان ك يعنى كيلو ، م يعنى ملى او متر او ده ايه م دى ؟

 

2 م ك يعني اتنين ملعقة كبيرة يا سرورة

 

يعنى ايه اللى بين قوسين ده ؟

 

يعني لو هى مفتفتة او مش معجنة في بعضها ولونها ابيض بعد الهرس مش ضرورى تضيفي حليب

ومعذرة لصحوبة على التدخل

 

ومش شرط بايركس يا حبيبتي

عادى صينية الومنيوم تنفع جدا

تم تعديل بواسطة أم ربعي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

موضوع رائع حبيبتي وانا عاملة جلاش من قبل كده ومصوراه وان شاء الله اضع لكِ الطبق باذن الله

وعجبتنى كل انواع الصوانى دى وهجربها باذن الله اعدكِ بالصور

اتا بع المووضع لكن اكسل ارد او اضع صور بارك الله فيكِ يا حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
جزاكم الله خيرا

 

 

لى سءال ازاى بحط كل الخضار مع بعضه وهو كل واحد له درجة سوا مختلفىة

 

فى صنية الفراخ بالخضار فى الفرن

 

 

عادى يا ام جنا الخضار هايستوى بإذن الله تعالى وياخد من نكهات بعضه بعضا ..لا تقلقى

 

 

 

معذرة لام حبيبة وايه الجمال ده

 

 

 

وسلامى لماريا وسرورة وام ربعى وحشتننى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالالا

ظلم والظلمه علي طره

هحيلك للنائب العام بتهمه انك بتجري ريق المواطنين

وده غلط وعد مراعا شعور الفجعانين

وطبعا 15 يوم علي ذمه التحقيقات

 

ملف قمه في الجمال تسلم يدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
2م ك يعني اتنين ملعقة كبيرة يا سرورة

بجد ؟ دانا كده كنت هزود كتير

ربنا ستر

الحمد لله

يعني لو هى مفتفتة او مش معجنة في بعضها ولونها ابيض بعد الهرس مش ضرورى تضيفي حليب

ومعذرة لصحوبة على التدخل

 

ومش شرط بايركس يا حبيبتي

عادى صينية الومنيوم تنفع جدا

يعنى لو متفتته خالص وهروسه جدا محطش لبن ؟

لكن لو متجمده شويه احط ؟

 

طيب الحمد لله جزاك الله خيرا

 

سروره انا ؟

الله يسلمك من كل سوء انتى وحشتينى اختى محبة لربها ( :

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نسرين ام زهرة

 

تسمى عندنا الديول

نعمل بيها البوراك في رمضان

يعني من المحاشي

ديول محشية باللحم المفروم

 

طيب الحمد لله انك عرفيتها وبتتعمل برضو فى صينيه ولا زى السمبوسه ؟؟؟

 

ماريا

يا سيدي يا سيدي

ايه الحلاوه دي يا بنتي

تسلم الايادي

انا برضو بعملهم كدا علي فكره

 

الله يسلمك حبيبتى

ما انا عارفه انك شاطرة

اتفضلى صينيه من عندنا انت عارفه احنا مش بخله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عارفه انجي صينيه البطاطس البوريه بالحمه

انا بعملها بص بضيف للبطاطس بيضه وشويه بقصمات

وفي الاخر علي الوش بحط جبنه موتزاريلا

 

 

محبه لربهاكيفك يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام جنا

 

لى سءال ازاى بحط كل الخضار مع بعضه وهو كل واحد له درجة سوا مختلفىة

 

فى صنية الفراخ بالخضار فى الفرن

 

 

كما قالت الحبيبه محبه كله هيستوى وهيبقا تمام جريبها انتى بس ديه بتاخد 3 مراحل على البوتاجاز وفى الفرن وفى الشوايه

يعنى كله هيستوى هيستوى ..جربيها ستعجبك جدااااا

 

سارة محمد

 

عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله

جزاك الله خيرا ام حبيبه جعله الله فى ميزان حسناتك

الحمد لله انك قسمتيه ده حتى وهو متقسم طويل

بستريح لما اخلص كتابه ( :

ولما اطبق

 

اللهم امين ..جعل الله لنا نصيب من دعواتكن

وفعلا هو طويل جدا رحمه بيكوا وبيا قلت يكون على مرتين

وطبعا لازم ترتاحى ..مش هم وانزاح هههههههه

 

 

بالنسبه لاسئلتك اجابه الغاليه ام ربعى كافيه ووافية بارك الله لها طبقيها راح تعجبكوا كتييير

بسيطه جدا ومكوناتها متوفرة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×