اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

ملف المربااااااااات روووعة فى دورة الطبخ العبقرية لكل أثنى ذكية

المشاركات التي تم ترشيحها

<!--fonto:

 

Traditional Arabic

 

--><span style="font-family:

 

Traditional Arabic

 

"><!--/fonto-->

post-69031-1292350770.gif

 

post-33797-1293203716.gif

 

ملف المربات

 

من منا لا يحب اكل المربى وخاصه ان كانت بصنع يديه ومضمونه لذا سنعرض لكن اهم اصناف المربات التى يمكنك صنعها بالبيت

ولكن قبلها فيه كام نصيحة عايزين نقول لك عليها علشان تاخدي بالك منها وإنت بتعملي المربى علشان تطلع حلوة...

 

 

السكر والفواكه

 

خلّي بالك إن السكر اللي هتعملي بيه المربى يكون نقي مفيهوش شوائب، و كمان الفواكه تكون طازجة.

 

إناء الطهي

 

حاولي إنك تستعملي إناء مستدير سميك من الجوانب.

 

post-69031-1292358520.gif

 

للتقليب

 

بلاش تستعملي معلقة معدنية للتقليب وحاولي إنك تستبدليها بمعلقة خشب.

 

على نار هادية

 

خلّي بالك إنك تذوبي السكر على نار هادئة وتحاولي إنه يدوب على الآخر وده علشان المربى ماتسكرش قبل ما تغلي.

 

post-69031-1292358520.gif

 

اوعي تنسي

 

إنك تضيفي عصير الليمون إليه علشان المربى ماتسكرش منك قوي.

 

أول بأول

 

احرصي وإنت بتقلبي المربى إنك تشيلي الريم أول بأول وده علشان المربى يكون لونها رايق وصافي.

 

post-69031-1292358520.gif

 

البرطمان

 

بالنسبة بقى للبرطمان اللي هتعبي فيه المربى فده لازم يكون نضيف قوى قوي قوي، وجاف تماما من المياه هو والمعلقة اللي هتستخدميها علشان المربى ماتفسدش بسرعة.

 

أحكمي الغلق

 

زي ما بيكتبوا على علب المربات لازم تملي البرطمان على الآخر علشان مايكونش فيه حيز يسمح بدخول الهواء، وخلّي بالك إنك تقفلي الغطاء كويس قوي علشان المربى ماتفسدش بسرعة.

 

post-69031-1292358520.gif

 

اختبار نضج المربى

علشان تعرفي إذا كانت المربى استوت ولا لأ؟ فيه حاجة ممكن تعمليها وهي إنك تاخدي معلقة من المربى وتحطيها على طبق جاف وتسيبيها شوية لغاية ما تبرد. وبعد كده تشوفي إذا كانت سميكة ولا لأ.

 

في التلاجة

 

بعد ما تبرد المربى عبيها في البرطمان زي ما اتفقنا واحتفظي بيها في الثلاجة.

 

 

post-69031-1292365937.gif

[/font]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله

درس جميل شكله حلو وهو صغير ( :

كنت مستنيه وكنت خايفه تكونى حطيتى داخل درس وانا مش عارفه

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مربى التين( الكرموس)

 

 

المقادير

 

( كيلو تين-2كوب وربع سكر"ممكن اكتر لو تحبى "-عصير ليمونه - ربع كوب ماء- فانليا او مستكة حسب الرغبة)

 

وده شكل التين طبعا

 

 

msg-30765-1300095726.jpg

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

طريقة العمل

 

1-يقطع التين كل واحدة اربع اقسام او اكثر بدون تقشير

2-يضاف السكر والماء الى التين وتترك حتى ينزل التين ميته ويرفع الجميع على نار هادئة وبعد ان يذوب السكر عند الغليان يبعد المخلوط

ويضاف عصير الليمونه ثم يعاد المخلوط الى النار ويترك حتى ينضج مع التقليب

3-تضاف المستكة او الفانيليا الى المخلوط (على حسب الرغبة )

 

 

msg-30765-1300096296_thumb.jpg

ملاحظة مهمة

لكى تتاكدى ان المربى نضجة اختبريها باخذ ملعقة صغبرة فى طبق ان فرشت ( اى اتسعت )

انتظرى وان كانت ثابتة يعنى نضجت

 

 

post-69031-1292365937.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مربى المشمش

 

 

0010169ro5.jpg

 

المقادير

 

كيلو مشمش بعد نزع النوى - 3اكواب سكر - معلقةونصف صغيرة عصير ليمون)

 

 

post-69031-1292358520.gif

 

 

طريقة العمل

 

نضع المشمش المقطع بالقدر

 

ونصب عليه نص كاس مياه ونخليه يطبخ على نارهادية لمدة ربع ساعة مع التحريك المستمر

 

 

وبعدهانضيف السكر وعصيرنصف الليمونة لمدة45دقيقة مع التحريك المستمر

dad9247643.jpg

 

ونخليه على نار هادية جداًحتى ماينقلب لونه إلى الغامق مع التحريك المستمر

 

راح يطلع رغوة بيضاء على سطح المربى شيليها بالملعقة مثل بالصورة

 

81828e76eb.jpg

 

ونتركه((( يبررررد )))ونصبه في برطمان (((جاااااف)))

 

ويقدم هكذا

1.jpg

 

 

 

post-69031-1292365937.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

مربى الفرواله

 

المقادير

2 كيلو فراولة منظفة

كيلو ونصف سكر

عصير حبتين ليمون

 

post-69031-1292358520.gif

الطريقة :

 

ضعي الفراولة في إناء على النار وعليها السكر والليمون واتركيها لتغلي .

 

 

4_17_183_8.jpg

 

وتخلصي من الرغوة الناتجة من الغليان كلما تكونت على الوجه .

 

استمري في التحريك وقللي النار عليها حتى تستوي جيداً وتصبح سهلة الهرس .

 

 

8_17_183_9.jpg

 

والآن يمكنكِ هرسها أو تقديمها وبها قطع من الفراولة الصغيرة حسب رغبتك

وتترك لتبرد وتوضع في برطمانات في الثلاجة .

 

533934.jpg

 

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مربى الخوخ

 

msg-30765-1300095797.jpg

 

المقادير

 

كيلو من الخوخ الاحمر الناضج

1/2كيلو من السكر

عصير ليمونة حامضة

كوب من الماء

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقة

 

- يوضع الخوخ مع عصير الحامض والماء فب قدر من الستانلس

- يوضع القدر على النار الخفيفة ويحرك الخوخ بين الحين والاخر حتى يصبح طريا

يعني30 دقيقة

- يرفع القدر عن النار ويضاف السكر الى الخوخ ويحرك الخليط حتى تذوب السكر

-تعاد القدر الى النار القوية ويترك المربى يغلي مدة 15 دقيقة

- تزال الرغوة والبزر عن سطح المربى بملعقة معدنيه

- يرفع القدر عن النار وبعد النضج يترك

ليبرد ثم يعبا فى برطمنات نظيفة وجافة محكمه الغلق

 

 

msg-30765-1300095857_thumb.jpg

 

 

post-69031-1292365937.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مربى الجزر

 

1309.jpg

 

 

المقادير

 

1 ك جزر==1ك سكر==1كوب ماء=ملعقه كبيره ليمون

 

post-69031-1292358520.gif

 

الطريقه

 

-نحضر الجزر وننقعه قليلا فى الماء

2-ثم يغسل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )

3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة

4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة

5-ويترك مدة ساعتين

6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر

7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج

8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...

9-ثم ترفع من على النار وتعبا فى برطمانات

 

 

post-69031-1292364130.gif

 

وبهذا نكون انتهينا من اهم 5 انواع للمربات وانتظرونا فى ملفنا الاخير ان شاء الله

 

وبإنتظار التطبيقات .

post-33797-1293203716.gif

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

معلش ياسارة

 

 

هههه

الموضوع طلع طويل بس كله افادة ان شاء الله

وامامك اسبوع انتى والاخوات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
معلش ياسارة

 

 

هههه

الموضوع طلع طويل بس كله افادة ان شاء الله

وامامك اسبوع انتى والاخوات

الصراحه الدرس ده رايق وجميل ما شاء الله

ماشى إن شاء الله هطبق واحده منهم

جزاك الله خيرا

 

بصى

 

2-يضاف السكر والماء الى التين وتترك حتى ينزل التين ميته ويرفع الجميع على نار

هو الميه اللى هتنزل من التين دى احنا عايزينها ولا احنا عايزين نرميها

يعنى لو احنا عايزين نرميها ارميها ازاى ؟ ولا احنا عايزينها تطلع وتبقى مع السكر والميه

 

 

4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة

يعنى ايه فى طبقات متبادله ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

اممممممممممم بارك الله فيك يا صحوبة...شهيتينا أعمل مربى

 

جزاك الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×