اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

شاورما السبيط من اختراعى بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اتيت لكن اليوم باكلة من اختراعى هى شاورما السبيط او السيبيا

طريقتها سهله جدااا وطعمها رائع جدااا وطلبات الاكله سهله ومتوفرة

اسال الله ان تعجبكن اخواتى وتجربوها

 

نبدا باسم الله

طلبات الاكلة

نصف كيلو سبيط

3 حبات طماطم

بصله كبيرة مفرومه لكن فرم ليس ناعم

زيتون اخضر مقطع حلقات

2فلفل حلو مقطع قطع صغيره

 

post-133586-1308923390.jpg

 

كوب صغير جبن موتزريلا

نصف كوب صغير زيت زيتون

ملعقه كبيرة بهار شاورما

2 ملعقه كبيره مايونيز

ملح

كمون

فلفل اسمر

 

post-133586-1308923669.jpg

 

الطريقه

 

اولا نحمر البصله على النار مع زيت الزيتون حتى ذبول لونها ثم نضع السبيط

 

post-133586-1308923775.jpg

 

ثانيا نضع السبيط ونقلب فيه حتى يستوى قليلا ويتغير لونه الى الاصفرار

 

post-133586-1308923870.jpg

 

ثالثا نضع الفلفل الاخضر والملح والكمون وبهار الشاورما والفلفل الاسمر ونقلب حتى يذبل الفلفل الحلو

 

post-133586-1308923974.jpg

 

رابعا نضع الزيتون الاخضر والطماطم ونقلب حتى يتغير شكل مكعبات الطماطم

 

post-133586-1308924233.jpg

 

خامسا نضع المايونيز ونقلب دقيقتين على النار

 

post-133586-1308924343.jpg

 

سادسا نرش الجبنه الموتزريلا فوق الوجه ونقلب الخلطه كلها حتى تسيح الجبنه ونطفىء النار

 

post-133586-1308924441.jpg

 

وهذا هو شكلها بعد الانتهاء

 

post-133586-1308924580.jpg

 

وانا حشيت بها الكريب الذى كنت وضعت طريقته فى ساحة المعجنات ورشيت فوقها مرة اخرى جبن موتزريلا

 

post-133586-1308924713.jpg

post-133586-1308924812.jpg

 

والف هنا وشفا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تسلم ايدك يا يسرا يا حبيبة

جزاك الله خيرا ع الطريقة السهلة

سلمت ايدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ياعم ياعم عالاختراعات

بس بقى الاختراع ده كان في دماغي من يومين

بس مش بالظبط يعني :unsure:

كنت بفكر أعمله شرايط وأقطع معاه بصل وفلفل وأشوح شوية وبعدين أحطه فالفرن

بس انتي اختراعك أحلى

تسلم إيدك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله تسلم ايدك يا يسرا يا حبيبة

جزاك الله خيرا ع الطريقة السهلة

سلمت ايدك

يا هلا بام محمد الحبيبه

الله يسلمك حبيبتى

وانت من اهل الجزاء يا غاليه الحمد لله انها سهله

اسعدنى ردك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سيدي يا سيدي

ايه يا بنتي دا

خلاص يا يسرا انا نويت افتح معاكي المصلحه

هنكسب اكيد

هههههههههههههههههههههه

ما شالله عليك الله اكبر

اديكي عنواني يا بنت وابعتيلي السبيط دا

ههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ياعم ياعم عالاختراعات

بس بقى الاختراع ده كان في دماغي من يومين

بس مش بالظبط يعني :mrgreen:

كنت بفكر أعمله شرايط وأقطع معاه بصل وفلفل وأشوح شوية وبعدين أحطه فالفرن

بس انتي اختراعك أحلى

تسلم إيدك

حبيبة قلبى منورانى

اه شفتى الاختراعات ههههههه

واضح ان الاختراعات ضربت المنتدى كله ههههه

بس حلوة بردو فكرتك حجرب اعملها ان شاء الله

زمان السبيط بيستغيث منا واللى عملناه فيه ههههه

صحيح ايه اخبار السى فود عملتيه ولا لسه ؟

انت الاحلى يا سجوده حبيبتى

الله يسلمك ويحفظك ويحفظ اهل بيتك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا سيدي يا سيدي

ايه يا بنتي دا

خلاص يا يسرا انا نويت افتح معاكي المصلحه

هنكسب اكيد

هههههههههههههههههههههه

ما شالله عليك الله اكبر

اديكي عنواني يا بنت وابعتيلي السبيط دا

ههههههههههههههههه

اهلين زيزى الحبيبه

هههههههههههههههههههههه

خلاص بقت مصلحه هههه

اه ونسميه بوسى وزيزى للاكلات الاسكندرانيه والحلويات الدمياطيه هههههههههه

يلا هاتى العنوان وخلى المشرفات يطردونا هههههههه

نورتينى يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ههههههههههههههه

ايوه هنطرد متقلقيش

هههههههههه

مالك فرحانه كده كانى بقولك حيدونا جايزه بدل ما ننطرد ههههههه

ساعتها بقى نفتح المطعم

ما هو حنبقى لا شغله ولا مشغله هههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شطورة يا يسورة يا اجمل مخترعة :)

أنا السبيط ده عملت فيه كل شيء تتصوريه ومن فترة مش باشتريه بس حارجع تاني بإذن الله

انا جربت قبل كده عمله بطريقة قريبة من اختراعك ^____^ بصل وفلفل وطماطم وسبيط مقطع وزيت وتوابل وملح كان ينقصه المايونيز والموتزريلا والزيتون

بس ان شاء الله اجرب اختراعك يا ام عبد الرحمن .

ومرة حشيته وهو سليم وتقفليه بخلة او خيط وممكن الحشو يكون ارز بالخلطة كان جميل يشبه الممبارويتسلق في ماءثم وضعته تحت الشواية يتحمر كان خطيييييييير

وبعمله كبسة بيكون روعة نفس خطوات الكبسة بس بدلا من الدجاج اواللحم سبيط وممكن طاجن بالبطاطس والجزر والبقدونس وممكن محمر بالدقيق والبيض والبقسماط وعملته مرة بصوص احمر جنب سمك مشوي علشان يطري الارز كان رااااااااائع وفي النهاية هي طرق الطبخ دي كان اصلها اختراااااااااع وبعدين اعتمدوه^______^

سلمت وسلمت يداك يا بنت بلدي الغالية واللهم بارك واضح ان نفسك حلو (ربنا يحفظك حبيبتي )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حرام عليكي انا بتوحم!!! :mrgreen:

 

بارك الله فيك اختي!!!

 

ماشاء الله!!!

داومي على نشاطك اختي!!! :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تسلم إيدك

أنا جوعت

اهلين اختى امة الرحمن

الله يسلمك حبيبتى من كل سوء

هههههههههه

جوعتك معلش سامحينى اختى الحبيبه

اسعدنى مرورك يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

شطورة يا يسورة يا اجمل مخترعة :)

أنا السبيط ده عملت فيه كل شيء تتصوريه ومن فترة مش باشتريه بس حارجع تاني بإذن الله

انا جربت قبل كده عمله بطريقة قريبة من اختراعك ^____^ بصل وفلفل وطماطم وسبيط مقطع وزيت وتوابل وملح كان ينقصه المايونيز والموتزريلا والزيتون

بس ان شاء الله اجرب اختراعك يا ام عبد الرحمن .

ومرة حشيته وهو سليم وتقفليه بخلة او خيط وممكن الحشو يكون ارز بالخلطة كان جميل يشبه الممبارويتسلق في ماءثم وضعته تحت الشواية يتحمر كان خطيييييييير

وبعمله كبسة بيكون روعة نفس خطوات الكبسة بس بدلا من الدجاج اواللحم سبيط وممكن طاجن بالبطاطس والجزر والبقدونس وممكن محمر بالدقيق والبيض والبقسماط وعملته مرة بصوص احمر جنب سمك مشوي علشان يطري الارز كان رااااااااائع وفي النهاية هي طرق الطبخ دي كان اصلها اختراااااااااع وبعدين اعتمدوه^______^

سلمت وسلمت يداك يا بنت بلدي الغالية واللهم بارك واضح ان نفسك حلو (ربنا يحفظك حبيبتي )

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

يا هلا بالحبيبه ام مريم وزينب هههه

جزاك الله خيرا حبيبتى يا رافعه من معنوياتى دائما

ما شاء الله

حلوة فكرة حشوه دى يا ريت تقوليلى الطريقة بالظبط لو كان وقتك يسمح

لاااااااااا بصراحه واضح ان انت كمان اللهم بارك عندك نفس حلو اوى وهواية الطبخ

يا ريت تنورى الساحه باكلاتك الجميله ان استطعت

الله يسلمك يا غاليه

وحفظك الله وحفظ بناتك

انرتى الصفحه يا غاليه لا حرمنى الله من صحبتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ربي يبارك فيكِ يا يسرا

بصي يا ستي

طريقة السبيط المحشي او حشو السبيط

-الحشوة (خلطة أرز شبه بتاعة المحشي وجهزيها كما ترغبين ممكن بقدونس فقط يغني مع الارز والصلصة والتوابل ومتنسيش شوحي الارز بعد وضعه علي الخلطة قبل اضافة الخضرة تشويح سريع علشان يبقي مفلفل ويستوي بسرعة )

-سبيط كامل (يشبه القرطاس جزء مغلق وجزء مفتوح )إذا كنت حتشتريه من السوق خليه ينظفه جيدا انا هنا بجيبه مجمد لكن كامل وبيكون داخله كيس الحبر فارغ بدخل ايدي واخرج الكيس واحكه من الخارج بملح خشن علشان أزيل القشرة البمبي الرقيقة المهم يكون ابيض جدااااااا واغسليه وصفيه في مصفاة كويس قوي ثم احشيه بالأرز للمنتصف فقط لان الارز بيزيد وممكن ينفجر السبيط داخل ماء السلق وممكن تقفليه بالخلة (لم اجربها )انا بخيطة بالابرة والخيط دائماً اخيط السبيط او الحمام او السمان او الدجاج ,خصصي ابرة كبيرة للمطبخ واغليها قبل الاستخدام .

طريقة التسوية

الطريقة الاولي :تغلي مياه مع جزرة وبصلة وملح وحبهان وتوابل واسلقي السبيط فيها لحد ما تشعري أن الارز استوي وأخرجي السبيط وصفيه كويس جداااا ثم حمريه في الزيت (خلي بالك بيطرطش قوي علشان كده لازم يكون متصفي وناشف من الماء )وانا منعاً للحوادث بضعه في صينية تحت الشوايه وبيكون مدهون زبدة او زيت

الزبدة افضل واقلبيه تحت الشواية وعند التقديم بيتقطع ترانش بيكون شكله جميل ورشي عليه بقدونس مقطع وبالهنا والشفا .

الطريقة الثانية : حمري السبيط في الزيت اولاً بعد الحشو ثم رصيه في صينيه واعملي صلصة طماطم وتبليها وضعيها في الصينيه وقفليها بالفويل وشغلي عليها الفرن

ممكن ساعة او غلوتين علي البوتجاز وبعدها الفرن وفي الاخر شيلي الفويل وخلي الشواية تنشفها وقطعيه ترانش وصبي عليه من صوص الطماطم اللي حوله بشكل لطيف ورشة البقدونس (البقدونس غني بمضادات الاكسدة وبيقوي جهاز المناعة بفضل الله ) وبالهنا والشفا

يارب تعجبك الطرق حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حرام عليكي انا بتوحم!!! :blink:

 

بارك الله فيك اختي!!!

 

ماشاء الله!!!

داومي على نشاطك اختي!!! :icon15:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اهلين ام انس كيفك يا غاليه

ههههههههه مبروك يا حبيبه اتم الله حملك على خير

وبارك فيك وفى اولادك

ادوام عليه بعد ما تنتهى من فترة الوحم عندك هههههههه

اسعدنى ردك اختى الحبيبه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ربي يبارك فيكِ يا يسرا

بصي يا ستي

طريقة السبيط المحشي او حشو السبيط

-الحشوة (خلطة أرز شبه بتاعة المحشي وجهزيها كما ترغبين ممكن بقدونس فقط يغني مع الارز والصلصة والتوابل ومتنسيش شوحي الارز بعد وضعه علي الخلطة قبل اضافة الخضرة تشويح سريع علشان يبقي مفلفل ويستوي بسرعة )

-سبيط كامل (يشبه القرطاس جزء مغلق وجزء مفتوح )إذا كنت حتشتريه من السوق خليه ينظفه جيدا انا هنا بجيبه مجمد لكن كامل وبيكون داخله كيس الحبر فارغ بدخل ايدي واخرج الكيس واحكه من الخارج بملح خشن علشان أزيل القشرة البمبي الرقيقة المهم يكون ابيض جدااااااا واغسليه وصفيه في مصفاة كويس قوي ثم احشيه بالأرز للمنتصف فقط لان الارز بيزيد وممكن ينفجر السبيط داخل ماء السلق وممكن تقفليه بالخلة (لم اجربها )انا بخيطة بالابرة والخيط دائماً اخيط السبيط او الحمام او السمان او الدجاج ,خصصي ابرة كبيرة للمطبخ واغليها قبل الاستخدام .

طريقة التسوية

الطريقة الاولي :تغلي مياه مع جزرة وبصلة وملح وحبهان وتوابل واسلقي السبيط فيها لحد ما تشعري أن الارز استوي وأخرجي السبيط وصفيه كويس جداااا ثم حمريه في الزيت (خلي بالك بيطرطش قوي علشان كده لازم يكون متصفي وناشف من الماء )وانا منعاً للحوادث بضعه في صينية تحت الشوايه وبيكون مدهون زبدة او زيت

الزبدة افضل واقلبيه تحت الشواية وعند التقديم بيتقطع ترانش بيكون شكله جميل ورشي عليه بقدونس مقطع وبالهنا والشفا .

الطريقة الثانية : حمري السبيط في الزيت اولاً بعد الحشو ثم رصيه في صينيه واعملي صلصة طماطم وتبليها وضعيها في الصينيه وقفليها بالفويل وشغلي عليها الفرن

ممكن ساعة او غلوتين علي البوتجاز وبعدها الفرن وفي الاخر شيلي الفويل وخلي الشواية تنشفها وقطعيه ترانش وصبي عليه من صوص الطماطم اللي حوله بشكل لطيف ورشة البقدونس (البقدونس غني بمضادات الاكسدة وبيقوي جهاز المناعة بفضل الله ) وبالهنا والشفا

يارب تعجبك الطرق حبيبتي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

حبيبتى انا مش فاهمه اشوحه ازاى

هو ايه الخلطه اللى بتحطيها على الارز غير الخضرة

انا باشتريه مثلك جاهز من فتح الله وشبه القرطاس فعلا

بصى انا عجبتنى جدااااا الطريقه الاولى لكن لى سؤال بتعملى ايه بشوربة السلق بترميها ولا بيكون طعمها حلو وممكن تتشرب

طبعا عجبتنى جزاك الله خيرا تعبتك معايا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بصي حبيبتي أنا باعمل خلطة المحشي عادي (بصل متحمر واضيف صلصة طماطم وتوابل واتركها تتسبك وبعدين اهدي النار واضيف الارز المغسول واشوحه علي النار الهادئة دقيقتين ثلاثة واطفي النار ثم اضيف الخضرة بقدونس شبت كسبرة ) التشويح بيخلي الارز مفلفل وميكونش الحشو فيه صلصة والتشويح قبل الخضرة ما تضاف

علشان لونها مش يتغير وكمان لا تفقد قيمتها . وصراحة الشوربة حسب كل واحد في ناس تحبها وناس لا وعلشان مترميهاش غيري منها اعمليها شبه السي فود

او اعمليها بالشوفان والقشطة أو الكريمة حتعمل شوربة جميلة مجرد أغليها وضيفي الشوفان وقلبي ومعلقتين كريمة وقلبي وظبطي الملح (أنا بعمل الطريقة دي مع اي شوربة وممكن تقطعي فيها سبيطة تتركيها مخصوص للشوربة تقدميها بجوار المحشي وغيري في الحشو مثلاً عندك قطع فيليه ضيفيها للأرز أوقطع جمبري كما تحبين .

مش لازم كتيير اي كمية تعطي طعم شبه المحشي السادة والمحشي بالعصاج يا رب اكون قدرت اوصلك الطريقة .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بسم الله ما شاء الله

 

شكلها تحفة والله

 

السبيط اللي هو السبيا صح ؟

 

تسلم إيدك يا يسورة الأمورة ^^

 

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بصي حبيبتي أنا باعمل خلطة المحشي عادي (بصل متحمر واضيف صلصة طماطم وتوابل واتركها تتسبك وبعدين اهدي النار واضيف الارز المغسول واشوحه علي النار الهادئة دقيقتين ثلاثة واطفي النار ثم اضيف الخضرة بقدونس شبت كسبرة ) التشويح بيخلي الارز مفلفل وميكونش الحشو فيه صلصة والتشويح قبل الخضرة ما تضاف

علشان لونها مش يتغير وكمان لا تفقد قيمتها . وصراحة الشوربة حسب كل واحد في ناس تحبها وناس لا وعلشان مترميهاش غيري منها اعمليها شبه السي فود

او اعمليها بالشوفان والقشطة أو الكريمة حتعمل شوربة جميلة مجرد أغليها وضيفي الشوفان وقلبي ومعلقتين كريمة وقلبي وظبطي الملح (أنا بعمل الطريقة دي مع اي شوربة وممكن تقطعي فيها سبيطة تتركيها مخصوص للشوربة تقدميها بجوار المحشي وغيري في الحشو مثلاً عندك قطع فيليه ضيفيها للأرز أوقطع جمبري كما تحبين .

مش لازم كتيير اي كمية تعطي طعم شبه المحشي السادة والمحشي بالعصاج يا رب اكون قدرت اوصلك الطريقة .

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

اه فهمت انا بعمل ارز المحشى بالطريقة دى اصلى فهمت التشويح حاجه تانيه غير دى

ممكن اعمل الشوربه مثل ما قلتى حتبقى حلوة اوى

الله يا ام مريم والله جريتى ريقى عليها ان شاء الله اطبق الطريقه دى بعد ما ارجع من السفر باذن الله

طبعا وصلت الطريقه الله لا يحرمنى منك ولا من وصفاتك حبيبتى مش بقولك ان نفسك حلو فى الاكل والله شكلك طباخه ماهرة حفظك الله حبيبتى

جزاك الله خيراااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بسم الله ما شاء الله

 

شكلها تحفة والله

 

السبيط اللي هو السبيا صح ؟

 

تسلم إيدك يا يسورة الأمورة ^^

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

مش معقول مقصرة منورانى هنا فى اختراعى المتواضع

جزاك الله خيرا يا غاليه

ايوه حبيبتى هو السبيا

الله يسلمك من كل سوء اختى الحبيبه

انرتى الصفحه يا قمرايه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جزاك الله خيرا يسورة حبيبتي

أنت مسافرة يا غالية ,اول حاجة جت في بالي أنك حتيجي عندنا هنا (اقصد عمرة ربنا يرزقك الحج والعمرة حبيبتي )

وأنا مشتاقة جداااااا لمصر ولكن مش حنزل الله المستعان .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

جزاك الله خيرا يسورة حبيبتي

أنت مسافرة يا غالية ,اول حاجة جت في بالي أنك حتيجي عندنا هنا (اقصد عمرة ربنا يرزقك الحج والعمرة حبيبتي )

وأنا مشتاقة جداااااا لمصر ولكن مش حنزل الله المستعان .

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

وانت من اهل الجزاء غاليتى

لا والله يا ام مريم لم ياذن لى المولى ان اذهب الى العمرة هذا العام بسبب عمل زوجى لان كان هناك شاب يعمل عنده للاسف بيسرقه وبعد ما تاكد وجعله يترك العمل كان فى حاجه الى من يعمل بدل هذا الشاب والعماله فى هذا المجال لا يسهل تواجدها

لكن الحمد لله ربنا كرمه هذه الايام بطبيب احسبه على خير

لكن سفرى هذا الى مطروح

معلش حبيبتى انا شفت ردك فى موضوع سجوده ووجعتى قلبى لكن لا احد يعرف الخير فين اصبرى حتى تتحسن احوال البلد اهو الشرطه بدات تنزل وخصوصا بعد تخريج الدفعات الجديده من الشرطه ربنا يحفظهم

والعام المقبل سيكون تم اختيار رئيس جديد لنا فسيكون الحال افضل باذن الله

ويكون كارفور فتح باذن الله علشان خاطر البنات ههههههه

والله انا مسافرة ومتخوفه من الطريق والبلطجيه لكنها رغبة زوجى

الله الحافظ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

الله لا يحرمنا من اختراعتك ياطيبة

مشششش معقووووووووول

حبيبة قلبى منورانى بعد طول غياب

وش راك حبيبتى توحشتك بزاااااااااااااااااف

عودا حميدا

الله لا يحرمنى انا من طلتك حبيبتى

اسعدنى تواجدك بالموضوع يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×