اذهبي الى المحتوى
بنت ام عبد

أستفسار عن الفطير المشلتت

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

حياكن الله يا شيفات ...

 

بالنسبة لي أول موضوع في الطيبات :)

 

وهو استفسار بسيط عن( الفطير المشلتت )لأخواتنا المصريات ...

 

ما هو السبب في كون الفطير دائماً جاف (ليس طرياً ) يا حلوات ...

 

(( مع الأخذ بكل أسباب النجاح من فرده جيداً ودهن سطح العمل بالزيت وايضاً أداة الفرد وعقب خروجه من الفرن يغطي جيداً ))هل السبب نوع الزبدة يا قمرات ...

 

طعمه جميييييل لكن أعاني من كونه جاف علي البنات ...

 

ربي يبارك في كل من تقدم نصيحة ....

 

بإنتظاركن يا أغلي أخوات ...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

حبيبتى انا اعرف ان الفطير المشلتت لا يصنع بالزبده بل بالسمن مع الزيت حتى تكون العجينه لينه

اما الزبده فممكن تتحرق فى العجينه فتشعرى بالعجينه جافه

جربى مثلا ضعى قطعة زبده فى مقلاة على النار واتركيها للقدح حتلاحظى ان الزبده بتجف فى المقلاة بسرعه

اما السمن فلا بتقدح لكن لا تجف فى المقلاة

وارجو ان اكون افادتك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ربي يبارك فيك يا يسورة دائماً سباقة بالخيرات

باستخدم زبدة المراعي ونادك بضع قطعة في مقلاة ساخنة لكي تذوب فقط وادهن بها ولم اجرب السمن قبل ذلك

كيف احول الزبدة الي سمن ؟؟؟؟؟

ام اشتري سمن ؟؟؟

صراحة تعودت علي استخدام الزبدة وقليلة الخبرة في تحويلها الي سمن (والدتي حفظها الله كانت تتولي هذة الامور وكنت باحضر سمن من مصر لكن خلص من فترة طويلة ).

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

يا سلااااااام ارسليلى فطيرة ههههه

 

أنا بعمله هنا على طول بالذبدة حبيبتى مثل ما بتعمليه وبيكون طرى وجميل أهم حاجة تكون نار الفرن عالية عليه جدا يطلع معاكى بسرعة طرى وجميل ومن الوش بيكون مقرمش لكن ما تعملى كمية كبيرة ويتبقى منها لأنه أكيد هينشف

 

لكن لما بتسخنيه تانى بيبقى طرى مرة تانية

 

أنا فكرت مرة أصوره وأنزله هنا لكن من زمان لأنى بقالى فترة كبيرة ما عملتوش

 

أى سؤال حبيبتى أنا موجودة إنتى طبعا عارفة إن أنا خبرة فى الحاجات دى ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

يا سلااااااام ارسليلى فطيرة ههههه

 

أنا بعمله هنا على طول بالذبدة حبيبتى مثل ما بتعمليه وبيكون طرى وجميل أهم حاجة تكون نار الفرن عالية عليه جدا يطلع معاكى بسرعة طرى وجميل ومن الوش بيكون مقرمش لكن ما تعملى كمية كبيرة ويتبقى منها لأنه أكيد هينشف

 

لكن لما بتسخنيه تانى بيبقى طرى مرة تانية

 

أنا فكرت مرة أصوره وأنزله هنا لكن من زمان لأنى بقالى فترة كبيرة ما عملتوش

 

أى سؤال حبيبتى أنا موجودة إنتى طبعا عارفة إن أنا خبرة فى الحاجات دى ههههه

طبعااااااااا يا أشروقة أعرف جيدااااا أنك خبرة ^________^

 

طب افيدينا يا خبيرة

- هل الحجم يؤثر مثلاً الفطيرة الكبيرة بتكون أطري من الفطيرة الصغيرة (احياناً بيكون صغير دائرة قطرها 15سم مثلاً )

- هو بيكون فيه طبقات داخلية طرية ولكن بصراحة ناشف جداااااا من الخارج ومش شكل الفطير الموجود في المخبز اللي جنبنا وبتحصل مقارنات وبرستيجي مش بيسمح بها (انت عارفة بقي)

-المهم تعالي بخلاصة تجاربكم وخبرتك في مجال الفطير وعلي فكرة أنا فرني دائماعالي يعني المنخفض فيه العادي عند بقية الافران والفطيرة مش بتاخذ سوي خمس دقائق

واخرجها واشغل الشواية في الاخرعلي الوجه ثم أغطيها وبعمل كمية صغيرة علي عددنا فقط

لا حرمنا الله منك يا أشروقة .

ً

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أيوة دخلنا فى شغل الهندسة

 

لا حبيبتى الحجم ما بيفرق وبعدين أكيد إنتى بتعمليه نفس الحجم بتاع المخبز صح

 

إنتى الأول بعد ما بتعجنى العجينة وتتركيها ترتاح وبعدين بتقطعيها دوائر متوسطة وبتفرديها جدا جدا

 

أنا بضع الذبدة وعليها كمية زيت بسيطة وبعدين بدهن كل الفطيرة بعد الفرد وبلم كل طرف وأدهن زبدة وهكذا لغاية لما أعملها دائرة تانى وبعدين أضعها تستريح فى الثلاجة حوالى ربع أو ثلث ساعة وبعدين أخرجها وأفردها فى الصينية بتاعتها بعد دهنها بالذبدة وأفرها أيضا بذبدة يعنى من الآخر تغطسيها فى الذبدة ههههه وتدخليها الفرن وبتطلع معاكى طرية وحلوة

 

أيوة ما هى المصيبة فى المقارنات هقولك على حل حلو قوليلهم أنهم فى المخبز بيغرقوها فى الذبدة إنما إنتى طبعا خايفة على صحتهم فبتعمليها صحية

 

وهى دى الحقيقة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

أشروقة بنفذ نفس خطواتك عدا خطوة الثلاجة بعمله وأفرده في الصينيه وادخله الفرن عموماً باذن الله اجرب طريقتك بالضبط واكتر الزبدة شوية

وابلغك بالنتيجة يا حبوبة

لا حرمني الله منك يا جميلة .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله طريقة اشروقه صح مائه بالمائه بس بختلف عنها فى السمن

وفعلا لازم بعد ما بتدهنيها بتتركيها تستريح فى الثلاجه

وكثرة الزبده او السمن بتخليها طريه ومورقه

شطوره يا اشروقه

يلا اعمليها وصوريها فى المنتدى

انا بممممممممممموت فيه لكن مش بعمله لانى الوحيده اللى بتاكله فى البيت مفيش حد بيشجع فبشتريه جاهز من شهد الملكه بالكاستر طعمه روووووعه

حبيبتى ام مريم اعمليها وطمنينا باذن الله المرة دى تطلع حلوة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حبيتى انا لا اعرف طريقة تسيح الزبده

لكن والدتى وحماتى هما اللى بيعرفن ان شاء الله اسالهن على الطريقه

انا بعرف بس تحويل قشطه اللبن الى سمن

همسه محبة النبى تنتظرك ضرورى فى ساحة ملتقى الاحبه باخوات طريق الاسلام باسترحة الفتيات وليس فى ساحة جنتك ونارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الفطير المشلتت

انا امي استازه في عمايله

هسالهالك واقولك

بصراحه بتعمله خطيييييييييييير

انا بعمله مقولكيش لولا انها نعمه ربنا كنت رميته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
الفطير المشلتت

انا امي استازه في عمايله

هسالهالك واقولك

بصراحه بتعمله خطيييييييييييير

انا بعمله مقولكيش لولا انها نعمه ربنا كنت رميته

 

ههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا اخواتي انا نسمع بيه الفطير المشلتت بس عمري مادقته

ممكن الطريقه يا حلوين

وسؤال الي ذوات الخبره :كيف اندير لبن حامض في البيت

مش حليب نبي لبن

وشكرا حبيباتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيفكِ بنت ام عبد؟

تسألين عن احب الاكلات لى

فى تلت اسباب بتخلى الفطير ناشف

اولها زى ما اختى اشرقت قالت انك مش بتسيبى العجينة تستريح بعد ما تفرديها بالسمنة او الزبدة او الزيت عشان العجينة تشرب المادة الدهنية

انا بفضل اعملها بالزيت لانها بتبقى اخف لانها زى ما اختى اشرقت قالت

يعنى من الآخر تغطسيها فى الذبد

يعنى دا من سر نجاحها

ثانيا انك لما بتفرديها وتحطى الزبد او السمن هل بتفقليها كويس لان السمن لو نزلت فى الصينية دا بيخليها تنشف

ثالثا انك لازم تدخليها الفرن وهو سخن مش بارد

 

بعض الاضافات

لو حطيتى قشطة بين الطبقات بيخلى طعمها تحفةمع الزبد او السمن وبتخليها مورقة

 

ممكن تحشيها جبن رومى وموزريلا وفلفل وزيتون بتبقى جميلة برده

 

اتمنى اكون افدتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا اخواتي انا نسمع بيه الفطير المشلتت بس عمري مادقته

ممكن الطريقه يا حلوين

وسؤال الي ذوات الخبره :كيف اندير لبن حامض في البيت

مش حليب نبي لبن

وشكرا حبيباتي

 

 

بصى اختى جورى

الفطير

 

دقيق وملح وماء

سمن او زبد او زيت للفرد

ككميات على حسب الى تعمليه

نعجن الدقيق بالماء و الملح حتي تتكون لدينا عجينة تنفصل عن اناء العجن لتكون سهلة الفردبالنشابة و تتركيها حوالي ساعة لترتاح

ثم تدعك العجبنة مرة اخري ونقسمها الي 4 قطع مستديرة وندهنا بزيت الذرة و نضعها في صنية بها زيت وتتركيها ساعة ليسهل فردها

 

وقت تجهيز الفطيرة ندهن الطاولة بالزيت وتفرد قطعة من العجينة لدرجة رقيقة و شفافة جدا ونمطها من الخروف ونرش مقدار من السمن كل ما طوينا جزء حتي تتكون عندنا عجينة مربعة الشكل صغيرة الحجم ثم نبدأ لمها باصابع اليد ونكورها ونقلبها في صنية

الخبز وتكون متوسطة الحجم ثم نبططها بالايدي وتوضع في الفرن

 

بالنسبة لسؤالك انا مافهمت انتى قصدك ازاى نعمل اللبن الزبادى فى البيت ولا ايه؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ماريا الحبيبة:أضحك الله سنك يا مرمر حاولي معنا مرة ثانية ونصائح الاخوات اللهم بارك رائعة وإن شاء الله يظبط المرة دي

الحبيبة جوري محمد :ام حفض ربي يبارك فيها وضحت لكِ الطريقة أما تحويل الحليب إلي لبن زبادي او لبن رايب صراحة لا أعرف .

الغالية أم حفص :اللهم بارك كفيت ووفيت انت واشروقة شجعتوني اكرر التجربة ان شاء الله يطلع جميل

معذرة حتعبك ممكن توضحي طريقة الحشو سواء حلو او مالح مثلاً ممكن يحشي كاسترد وممكن زيتون وفلفل وهكذا اين اضع الحشو داخل كل الطبقات (رجاء التوضيح

وجزاك الله خيرا علي السؤال بخير ولله الحمد )بوركت غاليتي علي مرورك الجميل .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممكن توضيح النقطة دي يا غاليات

 

أنا بضع الذبدة وعليها كمية زيت بسيطة وبعدين بدهن كل الفطيرة بعد الفرد وبلم كل طرف وأدهن زبدة وهكذا لغاية لما أعملها دائرة تانى وبعدين أضعها تستريح فى الثلاجة حوالى ربع أو ثلث ساعة وبعدين أخرجها وأفردها فى الصينية بتاعتها بعد دهنها بالذبدة وأفردها أيضا بذبدة يعنى من الآخر تغطسيها فى الذبدة ههههه وتدخليها الفرن وبتطلع معاكى طرية وحلوة

 

انتم بتعملوها كرة وبعدين تفردوها ؟؟ طيب مش كده الطقات المورقة بلتزق في بعضها وتصبح طبقة واحدة ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ممكن توضيح النقطة دي يا غاليات

 

أنا بضع الذبدة وعليها كمية زيت بسيطة وبعدين بدهن كل الفطيرة بعد الفرد وبلم كل طرف وأدهن زبدة وهكذا لغاية لما أعملها دائرة تانى وبعدين أضعها تستريح فى الثلاجة حوالى ربع أو ثلث ساعة وبعدين أخرجها وأفردها فى الصينية بتاعتها بعد دهنها بالذبدة وأفردها أيضا بذبدة يعنى من الآخر تغطسيها فى الذبدة ههههه وتدخليها الفرن وبتطلع معاكى طرية وحلوة

 

انتم بتعملوها كرة وبعدين تفردوها ؟؟ طيب مش كده الطقات المورقة بلتزق في بعضها وتصبح طبقة واحدة ؟؟

امومة الحبيبة

كيف صحتك الان حبيبتي واخبار حملك ؟ ربي ييسر لك جميع أحوالك يا غالية ...

1) العجن كما وضحت صحوبة

2) تتركيه نصف ساعة او اكثر شوية وغلفي قطعة العجين بالزيت كويس وغطيها بغطاء حلة او قماش

 

3) اعملي من العجين كرات صغيرة (الكرة هي فطيرة )مثلاً نصف كيلو دقيق بيعمل كرة واحدة حجم فطيرة صحوبة انا بعمل 2كيلو بعمل بيهم 5فطيرات اصغر قليلاً من بتاعة صحوبة

4)الكرات الصغيرة اللي هي عدد الفطائر التي سيتم صنعها تدهنيها بالزيت كويس وتحطيها في صينية مدهونة زيت وتغطيها نصف ساعة او اكثر (كل ده بره الثلاجة )

5) ادهني الرخامة او طرابيزة المهم سطح العمل بالزيت واحضري نشابة (موجودة عند أبو ريالين )سعرها خمسة ريال وفيه نوع احسن شوية ب8ريال وادهني النشابة زيت

6)انت براحتك اختاري الماده الدهنية اللي تناسبكم (سمن يلدي -زبدة سايحة اوعي تحرقيها مجرد انصهار فقط -زيت ذرة )

7)هاتي كرة من الكرات وابدأي الفرد بالنشابة من الداخل الي الخارج علشان مترققيش الحروف ويكون من جوه سميك وممكن تمططيه بايدك لحد ما تخلي العجين ارق ما يكون

وتدهني السطح بالسمن او الزيت وتثني الي المنتصف وهكذا ثم تدهني زيت او سمن مرة اخري وتكرري الثني (طبعاالدائرة بتصغر )وهكذا جمعيها في يدك مثل الكرة

8)جهزي صينية الخبز واهنيها زيت وضعي الكرة وسطها وضعيها في الثلاجة ثلث ساعة

9)اخرجيها وافرديها بايدك وممكن تضعي زيت او زبدة (غطسيها كما قالت اشرقت )وافرديها لغاية حجم فطيرة صحوبة اذا كانت بنصف كيلو دقيق

10)سخني الفرن وضعيها فيه مسخن واخرجيها غطيها مباشرة متنسيش ممكن تحتاجي الشواية لاحمرار الوجه

همسة :الفائدة الاساسية للزبدة او السمن او الزيت هو حدوث التوريق مع الفرد الجيد يكون رقيق مثل الورقة (سمك الجلاش كده )

وبالتالي كل ما تلفيه علي بعضه مش يعجن اتناء الخبز لانك فاصلة بين الطبقات بالزبدة وفائدة خطوة الكرة دي احتفاظ العجينة بالمادة الدهنية دون خروجها لان خروجها هو سبب الجفاف .

ارجو اكون افدتك وجزاهن الله خيرا الاخوات اللاتي ساعدنني في تدارك الخطأ في عمل الفطير

نصيحة:جربي نصف كيلو( فطيرة واحدة )واما تجح اكثري الكمية وان شاء الله تنجح معك ولا تنسي سمي الله واطلبي من الله العون .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ربي يبارك فيكِ يا غالية

 

ان شاء الله لما ذراعي يتحسن هعملها وطبعا هعمل واحدة بس هتلاقيني هنا بسأل خطوة بخطوة لانه اكيد هتقابلني حاجات وانا بعملها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عايزة اعمل الفطير وبشدة بس عندي كسل رهيب خصوصا أن أني شايلة هم العجن والوقت

فعايزة منكم تشجيع وتحفيز لأن زوجي اليوم كان بيتكلم على الفطير وقال نفسه في فطير بالسكر، فعايزة اعملها مفاجأة

 

طمنوني انها لن تكون مرهقة ولن تأخذ وقت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امممممممممممممممممممممممممممممممممممم

مش هضحك عليكي

هي بتاخد وقت في الفرد

في العجن زي ما قلتلك

هتاخد بالكتير ربع ساعه

اما الفرد

انتي بتحتاجي تفرديها لحد ما تبقي رقيقه جداااااااااااااااااااااااااااااااااااا معاك

وتدهني السمنه وترجعي تطبقي كل حته وتدهنب وتطبقي

لحد ما تتلم تاني وتبقي مكوره

وبعدين تحطيها في صينيه الفرن وتفرديها تاني بايدك لحد لما تملي الصينيه

فلو ايدك لسه

يبقي استني احسن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
طيب ممكن اسأل سؤال

هو إيه الفرق بين السمن والزبدة ؟

السمن تقصدي السمن البلدي

والزبدة اللي هي الزبدة الصفرا

 

كده صح

علي ما اظن كدا يا سجوده

بس السمن مش شرط سمن بلدي

الزبده بتبقي اطعم من السمن علي فكره

بس علشان مش متوفره عندي استخدم السمن

 

اظن كده يا سجودي

 

طيب سؤال: عند فرد العجين، هل يحتاج لتريبذة كبيرة

 

ايوه بيحتاج لتربيزه كبيره او اي شيء كبير

علشان بتحتاج لفرد كبييييييييييييييييييييييييييييير

 

 

 

معذره انجي بجاوب عنك

ودا طبعا علشان حضرتك كسلانه ومش بتدخلي :oops:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا بنات يا ريت حد فيكم يكون موجود اليوم ويتابعني علشان الاستفسارات

 

انا عجنت العجينة خلاص

بس تعبت جدا

أنا بحثت على النت لقيت نصف كيلو دقيق = ثلاث كوب دقيق

ووضعت عليهم كوب ماء بالتدريج زي ما أم حبيبة قالت بس كانت ناشفة جدااااااااااا ويدي وجعتني من العجن

فقلت أكيد في شيء خطأ لأن ام حبيبة قالت المفروض تبقى زي السفنجة حتى الصورة شكلها مختلف عن عجينتي فقلت أزيد الماء

وقعدت أزود وأزود وفي آخر مرة وضعت ماية كتيرة شوية، فبقت عجينة ملزقة :(((((

وقعدت اعجن واعجن ومافيش فايدة، فرشيت عليها شوية دقيق ومسكت شوية

وقعدت اعجن لغاية ما زهقت وفي الاخر حطيت عليها زيت وعجنته شوية فيها علشان تغرق وسبتها

 

طبعا كل ده كوارث، لو عملت شيء افسدها يا ريت تقولوا لي اصلحه ازاي، انا هسيبها ساعة او اثنين لغاية ما زوجي ينام وبعدين اروح افردها واطبقها وربي يسترها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يعني لازم تختفوا كلكم اليوم :(

 

المهم فردتها وأظن كان المفروض اقسمها كرتين لاني فردتها وبالرغم من كبر التربيذة الا انها لم تكفي للفرد والعجينة لم تكن رقيقة للدرجة

 

المهم كملت فرد وتطبيق ووضعت سكر قبل ان اقوم بأي ثني للعجين وأظن هذا خطأ لأنها اصبحت في الطبقة السفلية وفوقها الكثير من الطبقات

وبعد ثنيها خفت ان تتفك الثانية فقلبتها واظني أخطأت لانه بعد حوالي ساعة وجدت الكثير من الزيت الصينية

فرجعت وقلبتها تاني قبل ما ينزل الزيت كله وقلت اتركها ساعة كمان علشان بنت ام عبد قالت انها لم تركتها فترة اكبر،كانت افضل واطرى

صحيح انتم بتغطوها قبل ما تضعوها بالثلاجة؟؟ لاني حاسة ان الوجه يبس قليلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×