اذهبي الى المحتوى
بنت ام عبد

أستفسار عن الفطير المشلتت

المشاركات التي تم ترشيحها

يعني لازم تختفوا كلكم اليوم :(

 

المهم فردتها وأظن كان المفروض اقسمها كرتين لاني فردتها وبالرغم من كبر التربيذة الا انها لم تكفي للفرد والعجينة لم تكن رقيقة للدرجة

 

المهم كملت فرد وتطبيق ووضعت سكر قبل ان اقوم بأي ثني للعجين وأظن هذا خطأ لأنها اصبحت في الطبقة السفلية وفوقها الكثير من الطبقات

وبعد ثنيها خفت ان تتفك الثانية فقلبتها واظني أخطأت لانه بعد حوالي ساعة وجدت الكثير من الزيت الصينية

فرجعت وقلبتها تاني قبل ما ينزل الزيت كله وقلت اتركها ساعة كمان علشان بنت ام عبد قالت انها لم تركتها فترة اكبر،كانت افضل واطرى

صحيح انتم بتغطوها قبل ما تضعوها بالثلاجة؟؟ لاني حاسة ان الوجه يبس قليلا

 

ياامة الرحمن تعالى انتى كتابه كلام كتير اوووووووى

 

بص يابنتى هى اول تجربه بتكون كده دايما .المهم

 

تعالى قوليلى بالظبط وصلتى لفين؟ وانا هاكمل معاكى

 

وبصى هو السكر ميفضلش انه يكون جوه كده لانه ممكن فى الفرن يتحرق جوه العجين .ده بيكون سكر بوده ويترش على الوش

 

وانا بدخلها التلاجه عادى من غير لما اغطيها

 

بصى فى التسويه طبعا لو هتسويها فى فرن البوتاجاز حطيها على الرف الصاج واول ما تحمر من تحت .انقليها على الشبكة تحت الشوايه يدوب تحمر

وهتطلع طريه خالص غطيها اد 5 دقايق كده بس والف هنا

تم تعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بصي يا أمومة من خبرتي الكبيرة في تلزيق العجين :rolleyes:

لاحظت إن الفضل لما تكون العجينة طرية نلينها بشوية زيت

أنا بحب زيت الزيتون جدا بيطري العجينة ومش بيلزقها

مش عارفة كده صح ولا لا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام يعني جيتوا بعد ما خربت مالطة :))))))))

 

وبعدين شوفي البنت اللي بتقولي تعالي قولي وصلتي لفين، ولو كانت قرأت كلامي لكانت عرفت أنا وصلت لفين *_*

 

على العموم الفطيرة بتستجم في الثلاجة وشوية وهطلعها على الفرن ان شاء الله

وبعدين انا فرني قديييييييييييييييييييم ومالوش شبكة

هو صاج وبس

الفرن ناره اظنها متوسطة والشواية ضعيفة جدااااااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سجودي بس العجينة دي ما فيهاش زيت في العجن وانما الزيت بعد انتهاء العجن

 

انا فكرت اعمل بزيت زيتون بس اللي عندي شوية صغيرين

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب في شيء كمان حدث

 

لما جيت افردها بالصينية، وجدت ان كل الزيت اللي في العجينة بيخرج منها والصينية اصبحت مليئة بالزيت، هل هذا صح ولا خطأ؟؟

 

على العموم هي بالفرن ووضعت بجوارها صينية بها ماء وربنا يستر :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا بنات الصينية غرقانة زيت، اعمل ايه؟؟

اشيل الفطيرة في صينية أخرى أم أتركها في الزيت واغطيها، بسرعة لاني هخرجها من الفرن خلال لحظات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

امه ايه الاخبار طمنينى

 

انا عارفه النتيجة مسبقا .بس معلش هى اول مرة كده

 

ليه مش مشيتى على الطريقه مظبوط

 

؟؟؟؟؟؟؟

 

بصى يابنتى طالما بتلزق معاكى زودى شويه دقيق بس مش زيت ولا مياة ................ ومع العجن الكتير هتطرى اووى وهتكون زى القطنه بالظبط

وبعدين الزيت ده عشان يخليها تورق بسس .يعنى وانتى بتفرديها شويه زيت نقط كده بايدك بس وافرديه عليها

 

وقفلى وحطيه فى التلاجه ربع ساعه مش اكتر

وطالما فرنك كده يبقا اول ما تحمر من تحت اقلبيها على وشها

 

والزيت بيخرج شكلك زودددتى اوووووووووووى

 

 

مستنياكى تقولى ايه الاخبار ؟

ويارب تكون طلعت حلوة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نبدء والله المستعان

 

1 - عندما بدأت العجن كانت العجيبة ناشفة لذلك قمت بزيادة كمية الماء، لكن عندما أردنا أكلها كان تأثير العجينة الناشفة واضحة، فالطبقة العلوية والسفلية كانت ناشفة جدااا والطبقات الوسطى كانت طرية ولكنها لم تكن هشة ولينة، يعني كانت طرية مثل اللبانة :)

فيا ريت حد يعطيني مقادير الدقيق والماء بالكوب وليس بالكيلو لأني ناوية أجربها تاني ان شاء الله

 

2- هي كانت مورقة ولكنها كانت مكتومة أو مكبوسة على بعض، هل يعلم احد السبب؟؟

 

3- الورقات كانت سميكة ودي انا عارفة انها بسبب ان العجينة كانت كبيرة على حجم التربيذة عندي

 

4- الطعم كان معقول

 

5- السكر طلع طعمه بالطبقة العليا المتحمصة فقط والباقي كان سادة، فأكلنا جبنة بالسادة وحليت بالمسكر :)

 

هممممممممممم، هذا ما أتذكره، تقييم زوجي ما بين 30% الى 35% لكنه شجعني على تجربتها اكثر من مرة (شكله نفسه فيها قوي)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي يا أمومة صعبتي علي كل ده حصل في الأسبوع اللي فات

عموماً اجمدي يا بنت اول خطوات النجاح فطيرة فاشلة وهي الحمد لله مكنتش فاشلة قوي

ملا حظاتي علي السريع

-السكر مش بيتحط علي العجين يا قمر بينشفها وكمان بتحرق يعني يخليها تلزق في الصينية

-من خبرتي بالعجين الملزق -علي رأي سجودي (ام عمر)-ام تلاقي العجين حيلزق كده ادهني ايدك زيت خفيف خالص واعجني وشوفي كده حتسيب الاناء ولا لأ

وان لم تتركه ضيفي دقيق ...بس بلاش اضافة الدقيق علي طول انتبهي قلت ادهني يدك مش حطي زيت علي العجين

-اعجني في وعاء بلاستيك

-لو الترابيزة صغيرة نظفي جوانبها جيدا واجعلي العجينة تتدلي منها (فهمتني ) بكده تتغلبي علي مساحتها الصغيرة

-من عدة تجارب بعض المرات الزيت بيخرج كده بره مثل ما حدث معك اعتقد ان هناك انواع من الدقيق بتطرد المادة الدهنية (لا اعلم صحة للمعلومة لكن شواهد عملية مطبخية )

-حاولي تخليها كرة يا امومة علشان تحتفظ بالمادة الدهنية

-لا تغطي بالثلاجة ولكن تغطي جيدا بالخارج علشان مش تشقق ودي فائدة دهنها بالزيت عقب العجن وكذلك عقب التقطيع كور

-ريحي نفسك انا معياري المج سعة 200مل بتاع الشاي مش الكبير كل 2مج بيعمل فطيرة معقولة (متوسطة )

-ان احببت الفطيرة بالسكر رشي سكر بودر عقب الاستواء وهي ساخنة مثل ما بيعمل الفطاطري

-واخيرا ان حبيت تريحي نفسك خالص ^______^ اشتريها من المخبز اقولك فين عارفة السوبر ماركت الفرن تبعه اللي بيعمل خبز وبقسماط وكده

السوبر ماركت الصغير مش زي بنده . فيه منهم بيعمل علي المغرب بيتزا وفطير وكرواسون بيعمل كميات صغيرة بتخلص بسرعة علي العشاء ومش كل الايام

انا كنت الاول بشتري منه وبتبقي حلوة ورقيقة جدااااااا

وبانتظار تبهرينا بتجربة جديدة يا أمومة واستحضري النية اطعام الطعام واسعاد زوجك ما دام نفسه فيه كده.اعانك الله يا غالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

حبيبتي يا أمومة صعبتي علي كل ده حصل في الأسبوع اللي فات

عموماً اجمدي يا بنت اول خطوات النجاح فطيرة فاشلة وهي الحمد لله مكنتش فاشلة قوي

ملا حظاتي علي السريع

-السكر مش بيتحط علي العجين يا قمر بينشفها وكمان بتحرق يعني يخليها تلزق في الصينية

-من خبرتي بالعجين الملزق -علي رأي سجودي (ام عمر)-ام تلاقي العجين حيلزق كده ادهني ايدك زيت خفيف خالص واعجني وشوفي كده حتسيب الاناء ولا لأ

وان لم تتركه ضيفي دقيق ...بس بلاش اضافة الدقيق علي طول انتبهي قلت ادهني يدك مش حطي زيت علي العجين

-اعجني في وعاء بلاستيك

-لو الترابيزة صغيرة نظفي جوانبها جيدا واجعلي العجينة تتدلي منها (فهمتني ) بكده تتغلبي علي مساحتها الصغيرة

-من عدة تجارب بعض المرات الزيت بيخرج كده بره مثل ما حدث معك اعتقد ان هناك انواع من الدقيق بتطرد المادة الدهنية (لا اعلم صحة للمعلومة لكن شواهد عملية مطبخية )

-حاولي تخليها كرة يا امومة علشان تحتفظ بالمادة الدهنية

-لا تغطي بالثلاجة ولكن تغطي جيدا بالخارج علشان مش تشقق ودي فائدة دهنها بالزيت عقب العجن وكذلك عقب التقطيع كور

-ريحي نفسك انا معياري المج سعة 200مل بتاع الشاي مش الكبير كل 2مج بيعمل فطيرة معقولة (متوسطة )

-ان احببت الفطيرة بالسكر رشي سكر بودر عقب الاستواء وهي ساخنة مثل ما بيعمل الفطاطري

-واخيرا ان حبيت تريحي نفسك خالص ^______^ اشتريها من المخبز اقولك فين عارفة السوبر ماركت الفرن تبعه اللي بيعمل خبز وبقسماط وكده

السوبر ماركت الصغير مش زي بنده . فيه منهم بيعمل علي المغرب بيتزا وفطير وكرواسون بيعمل كميات صغيرة بتخلص بسرعة علي العشاء ومش كل الايام

انا كنت الاول بشتري منه وبتبقي حلوة ورقيقة جدااااااا

وبانتظار تبهرينا بتجربة جديدة يا أمومة واستحضري النية اطعام الطعام واسعاد زوجك ما دام نفسه فيه كده.اعانك الله يا غالية

أخيرا حد رد :)

 

يا غالية العجينة كانت ناشفة جداااااااا وعلشان كده زودتها ماء كثير فأصبحت ملزقة

ليه كانت ناشفة؟ هل عيب في المقادير المستخدمة ( 3 كوب دقيق على واحد كوب ماء) ؟؟

 

طيب 2 مج دقيق بيعمل فطيرة معقولة بس ما قلتيش عليها كم مج ماء ؟؟

 

وليه طلعت مكبوسة ومضغوطة بالرغم من انها كانت مورقة، هل بسبب ان العجينة كبيرة على فطيرة واحدة ولا ايه؟

 

وبورك فيكِ يا غالية

 

كان فينك من زمان؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

بصي يا امومة

يا غالية العجينة كانت ناشفة جداااااااا وعلشان كده زودتها ماء كثير فأصبحت ملزقة

المياة بتتحط تدريجي ... يعني العجينة ناشفة حطي نقطتين واعجني وممكن حبيبتي علشان ايديك اصل العجين محتاج يتعجن كتير علشان يطري والضغط عليه وثنيه والضغط وثنيه وكده والمياه نقط نقط كده

طيب 2 مج دقيق بيعمل فطيرة معقولة بس ما قلتيش عليها كم مج ماء ؟؟

عمري ما حسبتها انا بجيب الطبق البلاستيك واحط معيار الدقيق ورشة ملح واعمل حفرة في النصف واجهز مج ميه واحط مثلاً نصفه في الحفرة دا علي 8مجات دقيق

وابدا اعجن واحط شويه بشويه وهكذا بيختلف يا امومة بالتجربة حتجي معاك

-بصي لو قدرت اعجن حتي واحدة علي المغرب باذن الله اشوف اخذت مياه كام واكتب رد علي طول باذن الله .

وليه طلعت مكبوسة ومضغوطة بالرغم من انها كانت مورقة، هل بسبب ان العجينة كبيرة على فطيرة واحدة ولا ايه؟

الكبس ده ليه سببين الاول متفردتش جيد وده الاحتمال الاكبر اصل هي لازم تورق علشان الزيت بين الطبقات لكن الفرد الجيد بيديها خفة اتناء الخبز وبتحسي بيه في الاكل

والسبب الثاني عدم الراحة وعن تجربة مرة استعجلت لقيتها مكبوسة وملكومة بشكل فظيع

بصي اعجني واتركيها ساعة وقطعي واتركيها مثلا نصف ساعة وافرديها وسبييها براحتها في الثلاجة لحد ما تاخد راحتها وطلعيها بططيها بايدك وادهني زيت وتكوني مسخنة الفرن ؟

وبورك فيكِ يا غالية

واياك حبيبتي

كان فينك من زمان؟؟

معلش سا محيني مش كنت باقدر اشارك البنات الله يهدي عموما الحمد لله اليوم اخر دوام وحناخد اجازة الحج وحتابع معاك التجربة الجديدة

انتظريني اعمل واحدة في المغرب باذن الله واقولك مقادريها بالضبط واسم الدقيق (علشان الانواع بتختلف )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

تتصوري كنت ناسية متخفيش ربي ذكرني وقمت بسرعة عجنت متخفيش :)

اولاً : الدقيق العادي من القمح السعودي مكتوب عليه دقيق ابيض فاخربس اللي عندي الان معبأ خصيصا لبن داود فمكتوب عليه اسمه

اعتقد شبيهه في بنده اسمه الكروم تقريباً سعره الكيلو ريال ونصف او ريال وربع والخمسة كيلو اوفر مكتوب عليه بالاحمر

اما الابيض الكويتي (كيس ابيض ومكتوب عليه بالازرق ) ما جربته ... استخدمي الكروم ده حلو

عجنت 4مج اخذوا بالضبط 2مج مياه

ملاحظة : في الاول كده العجين بيلزق في اليد وبيكون فيه دقيق ناشف في الاناء من اسفل حاولي تجمعيه علي بعضه وان شاء الله يروح التلزيق من غير اي حاجة متتسرعيش في المياه والدقيق والعجن الكتير بيطري العجين ويخليلها تلم كل الدقيق اللي في الطبق وينظف الطبق تماما .

انا وضعت المياة علي اربع مرات كل مرة نصف مج (شوفي انت لو تحبي تعملي نصف المقدار )

ودهنتها بزيت خفيف بليت ايدي مرتين زيت وغطيتها عملتها من نصف ساعة ولسة متغطية ممكن علي الصباح باذن ربي اقولك علي الباقي او حسب ما اتمكن من الدخول ربنا ييسر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
^___________^

أنا لسه جاية من هايبر بنده وجبت 3 كيلو دقيق كويتي :)

استعمليه الدقيق الكويتي ممتاز (سمعت كده)

يا أروبه أكيد كان عامل عرض 3ب 10ريال صح

عموما حاشوف عرض الاسبوع ده عندنا اعتقد بيكون نفس العرض

الكمية بتاعتي عملت فطرتين حلوين

استعيني بالله واعملي بالمقادير دي ان شاء الله يبقي حلو

عارفة يا امة انا بتعلم الفطير ده من 2008 ولم اتقنه الا من فترة قصيرة

واول مرة اعرفه من اخت هنا زماااااان في 2008 كنت بادخل زائرة وكانت وضعت طريقته اسمها ايمان فاكرة اسمها من علي الصور

لا اعرف هل ما زالت موجودة ام لا وكانت بتلفه بطريقة مختلفة بتعمله مستطيل وبعدين تلفه حول نفسه

واستمريت اجربه كل فترة بقولك كده علشان مش تزعلي التدريب والتكرار بيخليه يظبط

بانتظارك بعد ما تعمليه .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
^___________^

أنا لسه جاية من هايبر بنده وجبت 3 كيلو دقيق كويتي :)

استعمليه الدقيق الكويتي ممتاز (سمعت كده)

يا أروبه أكيد كان عامل عرض 3ب 10ريال صح

عموما حاشوف عرض الاسبوع ده عندنا اعتقد بيكون نفس العرض

الكمية بتاعتي عملت فطرتين حلوين

استعيني بالله واعملي بالمقادير دي ان شاء الله يبقي حلو

عارفة يا امة انا بتعلم الفطير ده من 2008 ولم اتقنه الا من فترة قصيرة

واول مرة اعرفه من اخت هنا زماااااان في 2008 كنت بادخل زائرة وكانت وضعت طريقته اسمها ايمان فاكرة اسمها من علي الصور

لا اعرف هل ما زالت موجودة ام لا وكانت بتلفه بطريقة مختلفة بتعمله مستطيل وبعدين تلفه حول نفسه

واستمريت اجربه كل فترة بقولك كده علشان مش تزعلي التدريب والتكرار بيخليه يظبط

بانتظارك بعد ما تعمليه .

 

كيفك حبيبتى

وحشتينى كتييييييييير

وكيفهن البنات

الطريقه اللى انت بتقولى عليها دى عارفاها اللى بتلفه فى النهايه مثل السويسرول وبعدين تضغط عليه باليد فى الصينيه

لى سؤال حبيبتى

انت بتعمليه كله بالزبده والزيت ولا بالزبده فقط

وهل بتغطيه فى كيس بلاستيك بعد خروجه من الفرن ولا لاءه لانى سمعت ان وضعه فى كيس بعد خروجه من الفرن مباشرة بيكون سبب فى تطريته

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

يسرا الغالية ...اشتاقت لك الجنة يا حبوبة

الحمد لله كلنا بخير وبفضل ونعمة من الله حبيبتي ...

نعم بتلفه مثل السويسرول ثم تعمل المستطيل دائرة (بتلفه )وبعد ذلك تبططه في الصينية بس انا بحب اللف للمنتصف اكثر من الطريقة دي

نعم لازم يغطي قماش او تغطي الصينية بغطاء محكم بيطري علطول ... عارفة مثل الجلاش اما تحطي صينيه فوق الصينية بيبقي طري وجميل ولومش متغطي بيكون ناشف

مقرمش يعني ...

صراحة الكيس ده خطر لان الفطير بيكون ساخن والبلاسيك مع الساخن خطر صحياً ...المرة دي كل صينيه عندي مثيلتها غطيت بها وطلع طري جداااا

مجرد 10دقائق لا اكثر ..

كان نفسي اصوره بس انا مليش خلق للحاجات دي ..اعانكم الله وجزيتم خيرا علي تعب التصوير

ممكن اسيح زبدة صفراء مع زيت ذرة او زهرة شمس والمرة دي سمن بقري مع زيت زهرة شمس (مش باكتر دهن خفيف )وقبل الشواية دهنته قشطة من فوق (اختياري )

بسخن المقلاة واضع فيها الزبدة بعد ما اطفي النار لانها بتتحرق واكمل زيت عليها واخذ الخليط ده وادهن بيه .

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

يسرا الغالية ...اشتاقت لك الجنة يا حبوبة

الحمد لله كلنا بخير وبفضل ونعمة من الله حبيبتي ...

نعم بتلفه مثل السويسرول ثم تعمل المستطيل دائرة (بتلفه )وبعد ذلك تبططه في الصينية بس انا بحب اللف للمنتصف اكثر من الطريقة دي

نعم لازم يغطي قماش او تغطي الصينية بغطاء محكم بيطري علطول ... عارفة مثل الجلاش اما تحطي صينيه فوق الصينية بيبقي طري وجميل ولومش متغطي بيكون ناشف

مقرمش يعني ...

صراحة الكيس ده خطر لان الفطير بيكون ساخن والبلاسيك مع الساخن خطر صحياً ...المرة دي كل صينيه عندي مثيلتها غطيت بها وطلع طري جداااا

مجرد 10دقائق لا اكثر ..

كان نفسي اصوره بس انا مليش خلق للحاجات دي ..اعانكم الله وجزيتم خيرا علي تعب التصوير

ممكن اسيح زبدة صفراء مع زيت ذرة او زهرة شمس والمرة دي سمن بقري مع زيت زهرة شمس (مش باكتر دهن خفيف )وقبل الشواية دهنته قشطة من فوق (اختياري )

بسخن المقلاة واضع فيها الزبدة بعد ما اطفي النار لانها بتتحرق واكمل زيت عليها واخذ الخليط ده وادهن بيه .

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الحمد لله حبيبتى بوسيلى زيزى كتييييييير انت عارفه ليه طبعا ههههه

امبارح عملته وطلع مورق ماشاء الله وطرى جدااا من الداخل لكن للاسف نشف منى من الاسفل

واعتقد ان السبب انى ما غطيته بل تركته يبرد :mrgreen:

والله كان تحححححححفه وعجب والدتى كتيييير وكذلك زوجى

لكن للاسف مثل ما قلت لكى انى ما غطيته ولذلك نشف من الوجه والاسفل وهذا ما وضحته لى والدتى اليوم انه لاااااازم اغطيه

طب بتخرجيه يا ام مريم من الفرن بيكون لونه ايه من الاسفل ؟؟

وبتحطيه تحت الشوايه ولا لاءه ؟

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ما شاء الله اكيد جميل من ايدك يلا صوريه المرة الجاية وورينا الجمال

بيكون لونه لون الجلاش او صينية الرقاق دهبي اللون عندي بيبقي دهبي من تحت وباكمل بالشواية

وبغطي علطول متسبيهوش لحظة 10 دقائق كده بيقي جمييل وممكن بعد كده تحطيه في اكياس اما يبرد

اعمليه في صينية يكون عندك واحدة زيها او اكبر منها علشان تغطي الصينه بتاعته بها اول مايخرج .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

ما شاء الله اكيد جميل من ايدك يلا صوريه المرة الجاية وورينا الجمال

بيكون لونه لون الجلاش او صينية الرقاق دهبي اللون عندي بيبقي دهبي من تحت وباكمل بالشواية

وبغطي علطول متسبيهوش لحظة 10 دقائق كده بيقي جمييل وممكن بعد كده تحطيه في اكياس اما يبرد

اعمليه في صينية يكون عندك واحدة زيها او اكبر منها علشان تغطي الصينه بتاعته بها اول مايخرج .

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جزاك الله خيرا حبيبتى كله من ذوقك يا بنت بلدى والله

والله فى نيتى اصوره لكم

اممممممممم لاءه انا بقى غمقته شويه من تحت

اصل للاسف البوتجاز اتشقلب حاله بعد دخول الغاز حاسه ان النار اصبحت عاليه جدااا

وفعلا انا تركته بدون ما اغطيه علشان يبرد بسرعه و اكله على طول طفصه انا صح

باذن الله اعمله المرة الجايه واصوره

على فكرة سهل جداااا وما بياخذ الفرد اكثر من نصف ساعه

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا أروبه أكيد كان عامل عرض 3ب 10ريال صح

صح :)

 

واول مرة اعرفه من اخت هنا زماااااان في 2008 كنت بادخل زائرة وكانت وضعت طريقته اسمها ايمان فاكرة اسمها من علي الصور

لا اعرف هل ما زالت موجودة ام لا وكانت بتلفه بطريقة مختلفة بتعمله مستطيل وبعدين تلفه حول نفسه

بحثت من يومين ووجدت طريقة اللف واستغربتها ولم تعجبني لانه الفطير عمري ما اشتريته وكان ملفوف بالاضافة انه من الداخل مش هعرف اكله براحتي لانه مش هيكون ورقة واحدة كبيرة

 

واستمريت اجربه كل فترة بقولك كده علشان مش تزعلي التدريب والتكرار بيخليه يظبط

المشكلة زوجي لا يحب كثرة التجارب اللي فيها تخريب لانه يعتبر اهدار للمال

ممكن يسيبني اجرب مرة او اثنين لا اكثر

ولو شاف نتيجة كويسة وتحسن اجرب لكن نتيجة سيئة من غير تحسن يبقى ممنوع اكمل

بالاضافة انه عنده قناعة ان لا يمكن تعلم شيء مثل هذا من على النت ولابد ان ارى شخص في الواقع يقوم بها حتى اطبقها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سؤال:

ما هو محسن الخبز، بعض الاخوات في مواقع اخرى تستخدمه في الفطير وبحثت ولم اجد غير باكنج بودر ولكني لست متأكدة ان كان هو أم لا وما رأيكم في استخدامه في الفطير ؟؟

 

سؤال:

لاحظت ان البعض يستخدم ماء دافئ للعجن، فهل يفرق الماء دافئ او لا مع العلم انه لا يوجد باكنج بودر او خميرة في العجينة؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
سؤال:

ما هو محسن الخبز، بعض الاخوات في مواقع اخرى تستخدمه في الفطير وبحثت ولم اجد غير باكنج بودر ولكني لست متأكدة ان كان هو أم لا وما رأيكم في استخدامه في الفطير ؟؟

 

سؤال:

لاحظت ان البعض يستخدم ماء دافئ للعجن، فهل يفرق الماء دافئ او لا مع العلم انه لا يوجد باكنج بودر او خميرة في العجينة؟؟

لا اعرف شيء عن محسن الخبز والفطير بيبقي ناجح من غير اضافات .

الماء الدافيء لاداعي له عندنا اعتقد ماء القارورة بيكون مثله وباعجن به دائماً وبيكون العجين ناجح والحمد لله وعموما لو عايزة تدفي المياه دفيها بس خفيف مش تسخين جامد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×