اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

مفاجأه* فطير مشلتت *فى المنتدى ومن مطبخى وبالصور بس متقولوش لحد!!

المشاركات التي تم ترشيحها

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

اخواتى الحبيبات

 

 

شوفت وصفه جميله وسهله للفطير المشلتت اللى كان معقدنى صراحه وطبعا كنا بنشتريه وكان نفسى اعرف بيتعمل ازاى ؟لحد ما شوفت الوصفه وعملته وطلع جميل وطعمه جميل جداا

فقلت طبعا لازم تشاركونى الوصفه وان شاء الله تستفيدوا منها زى ما انا استفدت

بس هى حاجه كده على ادى مش زى برة .وهى اهداء لماريا لانها طلبتها منى ولكل الاخواااااااات طبعا بس اتمنا يعجبكوا :(لو الصور مش واضحة فعشان الاضاءة معلش )rolleyes:

ده شكله

 

post-30765-1280457129.png

المقادير

 

(دقيق ومياه وزيت اساس )

 

حوالى 1\2 كليو دقيق يعملك فطيرة حلوة كما بالصورة

(الكليو بيعمل فطرتين كبار وممكن 3 لو صغرتى العجينه )

 

مج مياه بتاخدى منه حسب الحاجه

ذره ملح

 

ملحوظه (لو عايزة الفطير مسكر شويه مش حادق دوبى معلقتين سكر فى المياه مش فى الدقيق )

 

هتحتاجى زيت وسمنه (مش كتير )

 

post-30765-1280457129.png

 

الطريقه

 

بتحطى المياه شويه بشويه صغيرة لحد ما تعجن معاكى على كميه الدقيق ديه

 

535439765.jpg

 

وتبقا عاملة زى السفجنه بالشكل ده .متزوديش المياه

ولو زدات منك زودى دقيق .وبعدين رشى تحتها زيت وفوقها زيت

 

136121539.jpg

 

post-30765-1280457129.png

تسيبها ترتاح من نص ساعه لساعه وكل ما ارتاحت اكتر كل ما ادت نتيجة كويسه .هتلقياها اتفردت معاكى بالشكل ده

891141724.jpg

 

وبعدين تفرديها بايدك بس ببصى ببطن ايدك مش بصوابعك ومن النص لبرة هتلاقيها فردت معاكى كده وطبعا ترشى تحتها زيت وفوقها

 

304199994.jpg

post-45736-1320178667.jpg

تم تعديل بواسطة صاحبه القلب الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الخطوة اللى بعدها مهمه بس معرفتش اصورها لان طبعا ايدى مش فاضيه

هتشدى من كل طرف كويس اوووى لحد ما ترق معاكى من كل الجوانب وحاسبى تتقطع وبعدين هتقفلى ازاى

كل جمب على بعضه يعنى الطرف الشمال كله اتنيه لحد نص العجينه والطرف اليمين كذلك وبعدين اقلبى من الجنب اليمين على الجمب الشمال لحد ما تقفل معاكى بالشكل ده وطبعا مع كل تنيه ترشى زيت وفى نص العجينه تحطى قطع سمنة واهم شئ زودى الزيت عشان تكون مورقه وتطبقيها زى الظرف

 

397974002.jpg

 

بعدين حطيها فى الصينيه وسيبها ترتاح كمان شوية حتلاقيها وانتى بتفرديها معاكى بالشكل ده

 

 

573349062.jpg

 

وبعدين تدخليها الفرن المستخن من قبلها حوالى 10 دقايق على درجه حراره 220 وتحطيها على الرف الاوسط لحد ما تحمر من تحت واول ما تحمر شغلى الشوايه يدوب تاخد وش احمر فى ثانيه (بتاخد حوالى 1\2 ساعه على حسب فرنك )

ملحوظه (عشان تكون طريه حطى صينيه فى ماء على الرف الصاج هتطلع بخار وتدى طرواه للعجينة )

واول ما تطلعيها رشى كام معلقه مياه لو ناشفه شويه وغطيها 5 دقايق والف هنا

 

وده من تحت متحمرة ازاى

 

942139193.jpg

 

وديه قطعه مورقه لخاطر عيونكم

797435158.jpg

 

والف هنا وشفا .

 

ويارب تعجبكوا الطريقه وهى محاوله بسيطة على ادى :unsure:

 

لا تنسونى من صالح دعواتكن حبيباتى :mrgreen: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا انجى بموت فه يارب يسلم عمرك يارب

ماشاء الله تحفففففففففففففة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

موده

 

بجد عجبك .طيب الحمد لله

 

اظنك استاذة فى عمايله

 

انا كنت يادوب بجرب والحمد لله طلع طعمه حلو

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

شطووووووووووره يا انجي

منتي شغاله اهو

هههههههههههههههه

تسلمي حبيبتي

كتيير شكله حلو

ان شاء الله هجربه واقولك وان شاء الله يظبط معايا المره دي

تسلميلي يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

أخيرا

من زمان وانا مستنياكِ تنزلي الطريقة لاننا بنحبه ومش بنلاقيه هنا

ان شاء الله لما ايدي تخف هجربه ويا ر يطلع حلو معايا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام حبيبة .. تسلم اديك

 

ايوووووووه .... هو ده اللي كان ناقص فطير مشلتت

 

أصل كتير من الاخوات بتسأل عنه

 

جزاك الله خير و بارك فيك :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت الأيادي يا أنوج شكله جميل مثلك يا حبوبة

بصي انا كنت فتحت موضوع عن الفطير هنا في الساحة كنت بسأل عن سبب انه بيطلع معي جاف شوية مش طري

واستفدت كتير من الردود ونفذت النصائح وطلع معي روووووووووووعة

من ضمن النصائح انك ترجعيه تاني مثل الكورة أثناء عمل الطبقات (الخطوة التي لم تصور ) يعني لفي أكثر لحد ما تحوليه لكرة تمام

وبعد ذلك ضعيه يرتاح في الثلاجة ثلث ساعة (ممكن بره عندكم اصل الجو عندنا حر جداااااا) وبعدين تخرجيه تفرديه بايديك في صينية الخبز وممكن تزودي سمن او زيت

المقصد تبططيه بايدك في الصينية وتكملي مثل ما فعلت (كنت باتركه مفرود كده مثلك فكان بينشف مني بس صراحة الخطوة دي فرقت معي

عموما هي نصائح الحبيبات وأشرقت السماء والاخت ام حفص

3

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
شطووووووووووره يا انجي

منتي شغاله اهو

هههههههههههههههه

تسلمي حبيبتي

كتيير شكله حلو

ان شاء الله هجربه واقولك وان شاء الله يظبط معايا المره دي

تسلميلي يا غاليه

 

 

اهلا ماريا

 

والله انا عملته مخصوص عشانك مش عشان ناكله ولا حاجه

هههههههه ... واهو بنحاول بس دعواتك

 

 

اه جربيه وراح يعجبك كتير

حاولى تخليه رقيق قدر الامكان ديه اهم حاجه

وكترى الزيت بس مش اووى يعنى وانخلى الدقيق

 

ومستنيه طبق فطير عال العال

قريب جداااااااااااااااااااااااااا :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

أخيرا

من زمان وانا مستنياكِ تنزلي الطريقة لاننا بنحبه ومش بنلاقيه هنا

ان شاء الله لما ايدي تخف هجربه ويا ر يطلع حلو معايا

 

بجد والله

 

طيب ليه مش بتقولى ولا اعرف

يابنتى ديه اول مرة اعمله

والبركه فى الست غاليه ههههه

 

وربنا يشيفكى وتعمليه هو والمش قرررررررريب

 

وان شاء الله يطلع حلو مثلك :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ههههههههههههههههههههه

ان شاء الله

مشكلتي بقي

انه مش بيبقي رقيق

مع اني بقعد اشد واشد ومفيش فايده

بازن الله اجربه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

شكلها يممي ....تسلم يدك

 

اتفضلى حبيبتى

 

الفطيره كلها ليكى طبعااااااا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام حبيبة .. تسلم اديك

 

ايوووووووه .... هو ده اللي كان ناقص فطير مشلتت

 

أصل كتير من الاخوات بتسأل عنه

 

جزاك الله خير و بارك فيك :)

 

 

هههههه ما انا بقول كده برضو

 

تعرفى اخر حاجه كان ممكن اتوقع انى اعملها لكن الحمد لله ربك بيكرم

 

 

وفعلا كتير بيسألوا عليه وانا كنت منهم

 

تسلمين حبيبتى

 

وياريت يكون عجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
700971.gif

 

الله يسلمك حبيبتى

 

:icon15:

 

نورتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت الأيادي يا أنوج شكله جميل مثلك يا حبوبة

بصي انا كنت فتحت موضوع عن الفطير هنا في الساحة كنت بسأل عن سبب انه بيطلع معي جاف شوية مش طري

واستفدت كتير من الردود ونفذت النصائح وطلع معي روووووووووووعة

من ضمن النصائح انك ترجعيه تاني مثل الكورة أثناء عمل الطبقات (الخطوة التي لم تصور ) يعني لفي أكثر لحد ما تحوليه لكرة تمام

وبعد ذلك ضعيه يرتاح في الثلاجة ثلث ساعة (ممكن بره عندكم اصل الجو عندنا حر جداااااا) وبعدين تخرجيه تفرديه بايديك في صينية الخبز وممكن تزودي سمن او زيت

المقصد تبططيه بايدك في الصينية وتكملي مثل ما فعلت (كنت باتركه مفرود كده مثلك فكان بينشف مني بس صراحة الخطوة دي فرقت معي

عموما هي نصائح الحبيبات وأشرقت السماء والاخت ام حفص

3

 

اهلا بالحبيبه بنت ام عبد

 

على فكرة قبل ما اعمله شوفت موضوعك واستفدت كتير من النصايح صراحه

 

وفكرة الكورة ديه حلوة .انا اعدت اتخيل لحد ما وصلت ان شاء الله اجربها

 

وعلى فكرة فكرة المياه فى صينيه على الرف الصاج برضو بتخليه طرى وجميل

وطبعا تغطيه بعد ما يطلع

 

مشكوورة حبيبتى انتى وكل الحبايب

وطبعا لازم يطلع معكى رووعه مش انتى اللى عملاه هههه

 

 

نورتى ياغالية

وربنا يرجع اشرقت بالسلامة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههههههههه

موضع جميل اجربه ان شاء الله بس يارب يطلع حلو زى عميلك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

جمييييييييييييييييييييييييييييييل جدا ماشاء الله ^_^

هو فطير مصري بس كان نفسي أجربو وباذن الله أجربو واذوق فطيركم >>>> إذا طلع حلو وعرفت اصنعو هههههه ^^

 

جزاك الله خيرا انجي طريقة جميلة : )

وفطيرك روووعة بيشهي بس قوليلي فيه سكر ؟ اذا مافيه مافي داعي تبعتيلي :dry:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جوزيتي خيرا انجي على الوصفة

 

لكن لم أفهم هو عبارة عن عجين بس! ويتاكل هكذا او في شي بجانبه / معه؟

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ام حبيبة .. تسلم اديك

post-102912-1317268247.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مسلمة نعم يا غالية هو عجين فقط مثل الخبز لكن طعمه مختلف

 

ممكن تعمليه بدون حشو وممكن تحشيه بسكر او كاستر

 

بس عادة بيكون بدون حشو ويؤكل مع الجبنة المملحة او العسل الاسود بالطحينة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

< إنّ من أجمل ما تُهدى إليه القلوب في زمن الفتن أن تُذكَّر بالله، وأن تُعادَ إلى أصلها الطاهر الذي خُلِقت لأجله. فالروح لا تستقيم بالغفلة، ولا تسعد بالبعد، ولا تُشفى إلا بالقرب من الله؛ قريبٌ يُجيب، ويعلم، ويرى، ويرحم

×