اذهبي الى المحتوى
يسرا عبد الرحمن

فطييير ببودنج الفانليا او الكاستر بالخطوات وبالصور من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اخواتى الحبيبات اقدم لكن اليوم طريقة حلوى انا بحبها جداااا لكن كنت اشتريها جاهزه :closedeyes:

هى فطيرة بالبودنج او الكاستر

وفى يوم قررت انى يجب بامر الله ان اعرف الطريقه وظللت ابحث فى النت الى ان وصلت لها ووجدتها فى احدى المنتديات وعملتها

طريقتها سهله جداااا والطعم ولله الحمد مثل الجاهزة بالظبط

اتمنى ان تجربوها راح تعجبكن كتيييييييير باذن الله

 

نبدا باسم الله

المطلوب

جوز هند مبشور

زبيب

مكسرات ان وجد

سكر بودره

 

post-133586-1318267999.jpg

 

كيس بودنج بودر الفانليا

وطريقته موجوده على العبوة

 

post-133586-1318268054.jpg

 

post-133586-1318268763.jpg

 

نصف كيلو جلاش

 

وهذه صورته

الفطيرة الواحده تعمل اربع ورقات من الجلاش

 

post-133586-1318268114.jpg

 

شربات

وطريقتى فى صنع الشربات

كوب ماء

2 كوب سكر

كيس فانليا او ملعقة ماء ورد

نصف ليمونه

الطريقه

نضيف السكر الى الماء فى كاسرول ونتركهم على نار هادئه مع التقليب المستمرحتى يذوب السكر ثم بعدها نرفع النار عليها

ثم نضع عصير النصف ليمونه ويترك حتى يغلى لمده من 5 الى 7 دقائق

ثم نرفعه من على النار ونضيف اليه الفانليا او ماء الورد

post-133586-1318268237.jpg

 

طريقة التحضير

اولا ندهن الصينيه بالزيت

 

post-133586-1318268274.jpg

 

ثانيا نضع 4 ورقات من الجلاش عكس بعض كما فى الصورة وندهن كل طبقه بالزيت

 

post-133586-1318268317.jpg

 

ثالثا نضع البودنج فى المنتصف ونغلق ورقه ورقه من الجلاش عليها واترككن مع الصور توضح اكثر

 

post-133586-1318268362.jpg

 

post-133586-1318268405.jpg

 

post-133586-1318269764.jpg

 

رابعا ثم ندخلها الفرن الذى قد تم تسخينه من قبل حتى احمرار الوجه وان احمر من الاسفل فقط ضعيها تحت الشوايه قليلا

 

post-133586-1318268443.jpg

 

خامسا بعد ان تخرج من الفرن مباشرة نضع عليها الشربات وهو ساخن ايضا

post-133586-1318268611.jpg

 

سادسا نرش فوق الوجه السكر البودرة والزبيب والجوز الهند والمكسرات ان وجد وانا احب ان اضعها فى الثلاجه على حسب رغبتك يعنى

 

post-133586-1318268662.jpg

 

post-133586-1318268714.jpg

 

post-133586-1318268839.jpg

 

post-133586-1318268897.jpg

 

والف هنا وشفا

post-133586-1318268565.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله يايسرا جدااااا

 

سلمت يداكى بجد

 

والله تحفه وما تفرق عن الجاهزة فى شئ

 

وسهله كتير كتير كتير

ممكن نحشى الفطير ايضا مهلبيه بدل الكاستر

 

بصراحه يايسرا عندك نفس وحس عالى فى الاكل ما شاء الله عليكى

 

سؤال على الهامش ..هل يوما اخفقت معك بعض ااكلات او الوصفات ؟

ام على الدوام تكون مظبوطة ؟؟وما رد فعلك حينما تبوظ طبخه او وصفه

بانتظار اجابتك حبيبتى

بارك الله باولادك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

تحفففففة يايسرا جريتى ريقي الله يسامحك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كتيييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييير روعه

ماشاء الله

عجبتني جداااا

بس هو ايه البودنج دا مش فاهمه؟؟؟

وممكن نستبدله باي حاجه تانيه ولا ايه النظام

بجد تسلم ايدك يا مبدعه

ولسه برضو زعلانه منك

تسلم الايااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااادي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

البودنج يامرمر هو الكاستر الجاهز

 

وممكن يتحشى مهلبيه برضو . مش هيقول لاء ؟

 

عامله ايه ؟وحد يزعل من يسرا برضو ده يسرا حبيبتنا كلنا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

اللهم بــــــارك ...!!

سلمت يداكِ يا يسرا الحبيبة على هذه الوصفة الطيبة

 

حفظك الله ورعاك يا فاضلة ..:)))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اي انجي اول مره اعرف انه الكاستر

طيب خلينا مع المهلبيه بقي

اي زعلانه منها متاثره بجراحي انا اسكتي

ههههههههههههههههههههه

عامله حفله جمبري

هنزلهالكو الان

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يممممممممممي

وعليكِ السلام ورحمة الله وبركاته

شكله رائع، هعمله أول مايرجع زوجي من السفر

سلمت يداكِ :sad:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشى ياماريا

 

منتظرة الجمبرى مع انى حبيته على كبر

 

كنت عامله برضو حاجه حلوة وناويه انزلها بس خبر عائشه فجعنى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ماشاء الله يايسرا

رائعة حبيبتى

تسلم اديكِ بجد رائعة تشبه كتير بتاعت المحلات

اخوايا عنده محل فطير وبيتزا

وبيجبلنا زيها بس بتكون ملفوفه وعليها لبن اومتزينة زى

الطورطة بس طبعاًعجينة فطير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جميله يايسرا جدااااا

الاجمل مرورك يا انوج

سلمت يداكى بجد

سلمك الله من كل سوء حبيبتى ويسر لكى امورك وفرج كربك

والله تحفه وما تفرق عن الجاهزة فى شئ

فعلا لا تفرق عن الجاهزه ولذيذه جدا جدا

وسهله كتير كتير كتير

ممكن نحشى الفطير ايضا مهلبيه بدل الكاستر

اه ممكن طبعا

 

بصراحه يايسرا عندك نفس وحس عالى فى الاكل ما شاء الله عليكى

ههههه

جزااااك الله خيرا

سؤال على الهامش ..هل يوما اخفقت معك بعض ااكلات او الوصفات ؟

فى اول زواجى طبعااااا لان كنت لا اجيد الاكل قبل زواجى

اما بعد ذلك فلله الحمد بيطلع مظبوط معى لانى اخلص النيه لا سعاد زوجى

ام على الدوام تكون مظبوطة ؟؟وما رد فعلك حينما تبوظ طبخه او وصفه

فى اول زواجى كنت اخجل من زوجى لكن بصراحه كان لا يظهر ذلك

والان عوضه الله خيرا على صبره ههههه

بانتظار اجابتك حبيبتى

تم بحمد الله :biggrin:

بارك الله باولادك

اللهم امين

انرتى الصفحه يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

سلمت الايادي يسورة حبيبتي وألف هنا وشفا يا جميلة

ان شاء الله لي عودة للموضوع لاجربها بإذن الله قريباً

لا حرمك ربي الاجر يا يسرا

صدقاً بنستفيد جميعا من الوصفات حتي لو معروفة كل اخت ولها طريقتها والتغيير حلو وبيقضي علي الروتين

مبارك علي بودي المدرسة

هو المدينة المنورة ولا زهراء

اعتقد المنورة صح (عموماً خلي بالك معه في الموسيقي والحاجات تبعهم الله يهديهم )

ربنا يجعله لك من الصالحين ومن حفظة كتاب الله والعقبي للأنسة لوليتا (ربي يحفظها)

هنا الحمد لله دوجة بتروح حضانه تبع مدرسة تحفيظ هي في تمهيدي ثان (تدرس بالقاعدة النورانية ) ممتازة صراحة

اما مريوم ابتدائي حكومي عادي يعني زي مصر أصل أسعار المدارس الخاصة حدث ولا حرج بكتفي بالحضانة فقط

وكفاية عليك كده أصل سمسمة تقفل علي الفطير قوليلها أنا السبب ^____^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

تسلم إيديك يسورة

هجربها :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله

عجبتني جداااا

post-102912-1318345769.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
تحفففففة يايسرا جريتى ريقي الله يسامحك
جزاك الله خيرا

هههههههههه

جربيها بدل ما تخليه يجرى على الفاضى ههههه

تسلمى على مرورك يا غاليه

ملحوظه حبيبتى ضعى على البودنج او المهلبيه ملعقتين كبار سكر فقط

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
كتيييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييير روعه

ماشاء الله

عجبتني جداااا

بس هو ايه البودنج دا مش فاهمه؟؟؟

وممكن نستبدله باي حاجه تانيه ولا ايه النظام

بجد تسلم ايدك يا مبدعه

ولسه برضو زعلانه منك

تسلم الايااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااادي

الاروع مرورك حبيبتى زيزى

يلا جربيها حلوة جدا جدا

لكن ضعى ملعقتين سكر كبار فقط على البودنج او المهلبيه

البودنج هو الكاستر

ممكن تستبدليه بالمهلبيه

الله يسلمك حبيبتى

وتسلم ايد صاحبة الوصفه وربنا يجازيها عنا كل خير

هههههههههههههه

بكاشه

اسعدنى مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
البودنج يامرمر هو الكاستر الجاهز

 

وممكن يتحشى مهلبيه برضو . مش هيقول لاء ؟

 

عامله ايه ؟وحد يزعل من يسرا برضو ده يسرا حبيبتنا كلنا

صح يا انجى ربنا يبارك فيكى

شفتى قال زعلانه قال

جزاك الله خيرا حبيبتى

المهم انى مش عارفه هى زعلانه ليه اصلا لكن بهاودها :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

اللهم بــــــارك ...!!

سلمت يداكِ يا يسرا الحبيبة على هذه الوصفة الطيبة

 

حفظك الله ورعاك يا فاضلة ..:)))

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

سلمك الله يا حبيبه من كل شر

اللهم امين

اسعدنى مرورك حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا نهارض ابيض

بتهاوديني

بقي كدا يعني

طب ايه رايك ان الزعل بقي حقيقه

اوعي تكلميني ولا تيجي جمبي انا بقولك اهو

امممممممممممممممممممم

بس في الاول طمنيني علي الاولاد وبعد كدا نبدا المقاطعه

ههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
يا نهارض ابيض

بتهاوديني

بقي كدا يعني

طب ايه رايك ان الزعل بقي حقيقه

اوعي تكلميني ولا تيجي جمبي انا بقولك اهو

امممممممممممممممممممم

بس في الاول طمنيني علي الاولاد وبعد كدا نبدا المقاطعه

ههههههههههههههه

هههههههههههههههههه

اه يعنى بقنع نفسى انى مزعلاكى مع انى مش عارفه انا زعلتك فى ايه

مقاطعة ايه يا بنت هو انا برسيل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اي انجي اول مره اعرف انه الكاستر

طيب خلينا مع المهلبيه بقي

اي زعلانه منها متاثره بجراحي انا اسكتي

ههههههههههههههههههههه

عامله حفله جمبري

هنزلهالكو الان

يا بنت عملتى دعايه انك زعلانه منى

والسبب مجهووووووووول

هههههههههههههههههههههههههه

 

 

يممممممممممي

وعليكِ السلام ورحمة الله وبركاته

شكله رائع، هعمله أول مايرجع زوجي من السفر

سلمت يداكِ :biggrin:

الاروع مرورك حبيبتى

باذن الله تعمليه ويعجبك كتييييييير

لكن ضعى على البودنج ملعقتين سكر كبار فقط لانك حتضعى شربات

سلمك الله حبيبتى من كل سوء

تسلمى على مرورك الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ماشاء الله يايسرا

رائعة حبيبتى

تسلم اديكِ بجد رائعة تشبه كتير بتاعت المحلات

اخوايا عنده محل فطير وبيتزا

وبيجبلنا زيها بس بتكون ملفوفه وعليها لبن اومتزينة زى

الطورطة بس طبعاًعجينة فطير

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الاروع تواجدك بالموضوع نهوله

الله يسلمك حبيبتى ويسلم بنوتك من كل سوء

والله

اه قصدك الفطير بالكريمه وبيحط عليه لبن

لكن اول مرة اسمع انه بيكون مثل الطورطه

اعرفى بيعملها ازاى ونزليها فى المنتدى

نورتينى يا غاليه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
اه يا يسرا

نسيت اسالك

 

انت لفتيها ازاي

مش عارفه انت عملتيها كدا ازاي

وضحيلي حبيبتي

ليه يا بنتىما الصور واضحه

بصى انت بتفردى ورقه ورقه وبتدهنيها بشوية زيت مش كتير

وبتحطيهم فوق بعض وعكس بعض

وبعدين تغلقي كل طرف فى كل ورقه على شكل مثلث

الى ان تنتهى اخر ورقه

مش عارفه وضحت لكى ولا لاءه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×