شذى الهمة 331 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ياما قلت لأمي لما كنت بشوفها بتعمل السبانخ انتي بتتعبي فيها نفسك ليه إحنا مش بنحب وكانت بتقولي بكرة تعمليها وهفكرك زوجي جابلي سبانخ وعايزة أعملها طبيخ بتتعمل ازاي؟ وحد جرب وصفات تانية للسبانخ أنا ماما كانت بتعملها طبيخ وبالبيض بس أنا كنت مستحيل آكلها بس لو عملتها هاكلها علشان خاطر ماما يللا مستنياكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ذليلة إلى اللـَّـه 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 (معدل) سبانخ بالبييييييض ازاااااااي؟؟؟ كنا لسه عاملينها من كام يوم كنتِ تيجي اجيب لك طبق يا دوك :) اظن والله اعلم ان ابي كان يضع عليها حمص وجزرو يضربهم في الخلاط ثم يضعهم على السبانخ و اظن ايضا انهم كانوا بيطبخوها طبيخ عادي زي اي خضار سامحيني على معلوماتي الوفيرة فكما تعلمي اني ماهرة في الطبيخ تم تعديل 18 ديسمبر, 2011 بواسطة ذليلة إلى اللـَّـه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
♥ أمـ نـادية ♥ 4 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 انا زيك بالظبط مش بحبها خالص ولذلك ما اهتمتش اعرف طريقتها من امى لكن مرة زوجى اشتراها ، فسألت اخت وقالتى على طريقتها وعملتها وكانت حلوةةة - لكن ما اكلتش منها بردو لسا مش بحبها- المهم الطريقة هى انك تقطعيها -تقطعى الورق بالعرض زى شرايح كده صغننه - وتغسليها كويس جدااااا وتسبيها على مصفة شوية تنزل الميه منها وتعملى تسبيكة عاادى وتحطيها فيها ، والاخت كانت قالتى حاجة ماما ما كنتش بتعملها انها كانت بتحط معاها شبت بتقول انها بتحليها وبردو انتظرى حد يقولك تانى لانى مش خبيرة اووى بس قلت اقولك اللى اعرفه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**أم سلمى** 657 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 سجوده في حد مش بيحب السبانخ ههههههههههههه دانا اكلتي المفضلة ي الشتاء هي السبانخ وبذات لما تكون سخنة وزوجي بيحب يكللها لما تبات في الثلاجة بتكون طبعا اجمل بصي بقي يا أمينه هههههههههههههه كيلو السبانخ بياخد نصف كيلو طماطم عصير وبصله متوسطه وكسبره مفرومه 2معلقه من السمن الطريقه 1نظفي السبانخ من الورق الاصفر اللى بيكون فيها وبعدين خرطيها بالسكينه قطع صغيره وبعدين اغسليها كويس وحطي عليها الكسبرة وحطيها في حله وحطيها علي البتوجاز على نار هادئه تبخ ميتها او لحد ما تدبل وشليها من على النار بعدين حطيها فى مصفه لحد لما تجهزي الصلصه وهقولقه تعمليه ازاي طريقة الصلصة هاتي الحلة وبعدين حطي السمنه وسبيها لما تسخن حطي البصله المفرومة يدوب تاخد اللون الاصفر تروحي حطة اعصير الطماطم وتسبيها لحد ما تتسبك بعدين تحطي السبانخ على الصلصة بعد ما تتسبك وتزوديها بالشوربه بس اوعي تخليها خفيفه يعنيحطي 2كوب من الشوربه واهم حاجة تكون شربة لحم واتركيها على النار تغلى غلوه وبعدين وطي عليها شويه لحد لما تلاقي السمنه طلعت على الوش وطبعا اوعي تنسي التوابل ملح فلفل اسمر مطحون وشويه من الشطه حسب الرغبة اعملي بقى جمبها شوية رز بشعريه وطبق سلطة طماطم والف هنا وشفا ويـارب تكون وصفتي عجبتك 2 2 2 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته، يظهر إن السبانخ لها طرق مختلفة طريقتي مع السبانخ المجمدة وهي بتكون ني في ني: - هاتي حمص واسلقيه - خرطي او افرمي بصل وضعي عليه شوربة والسبانخ وعصير طماطم وارتكيه حتى ينضج، هتعرفي لما البصل ينضج - قبل النضج بشوية ضعي الحمص (فهو ناضج بما إنك سلقتيه) - حضري تقلية الثوم (هي نفسها تقلية الملوخية ثوم مفروم يشوح في سمنة ويضاف عليه كسبرة) - ضعي تقلية الثوم على السبانخ وبالهناء والشفاء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 كيف حالك ام عمر الحبيبة انتى بتخرطى السبانخ عادى خالص وتغسليها وتسيبيها تصفي وتعملى تسبيكة بالبصل والطماطم وتزوديها شوربة وتضعى السبانخ الشرايط فيها وتتسلق فى الصلصة وصرب السواء تضعى كبشة رز صغيرة تتركيها تستوي وممكن تسوي فيها اللحم لا تنسي البهارات وبالهنا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
فدوى المسلمي 531 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 سجووودة في حد برضو مش بيحب السبانخ!!! دي أجمل أكلة شتوية بصي أنا عارفة لها طريقتين والاتنين أطعم من بعض مسبكة وخضراء المسبكة تقطعيها صغير وتغسليها كويس وتصفيها وتخرطي معاها ربطة كسبرة تضعي على النار بصلة مخرطة مع الزيت أو السمن يادوب تصفر وتضعي ملعقة ثوم وملعقة صغيرة كسبرة ناشفة لما الثوم يبقى ذهبي تضعي صلصلة الطماطم مع القليل من الشوربة طبعا مع الملح وبهاراتك المفضلة وتسيبيها تتسبك شوية وبعدين تضعي السبانخ والكسبرة المخرطين شوية بشوية مع التقليب وتضعي معها ملعقتين شوفان أبيض وتهدي النار وبتاخد سوا حوالي ثلث ساعة هذه المقادير لكيلو سبانخ والصلصة المسبكة حاولى ما تكون كثيرة جدا لأن السبانخ بتنزل ميتها نيجي للخضراء برضو كيلو سبانخ مع ربطة كسبرة هتقطعيهم وبعدين تفرميهم ناعم في الكبة أو المفرمة اليدوي هتبقى زي الملوخية تضعي الشوربة على النار تغلي وبعدها وطي النار وضعي السبانخ والكسبرة المفرومة وملعقتين شوفان أبيض وقلبي واذا احتاجت تزودي شوربة زودي حتى يصير قوامها مثل الملوخية وبعدها اطفي عليها واعمليلها التقلية الثوم والكسبرة الناشفة وضعيها عليها وبالهنا والعافية :) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راماس 860 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 اهلاً يا حلوة سبحان الله كل بلد وليها طريقة البارح كنت عاملة سبانخ لكن طريقتنا مختلفة تماماً عنكن انا بغسل السبانخ وبسلقها بالماي السخنة لما تستوي وبعدين اصفيها واحط عليها مايا باردة اجيب توم راس كمل يعني مس فص واحد اهرسهم واحط شوية سمنة في الطنجرة واقلبهم لما يعير لونهم زهري كده وبعدين احط عليهم الكزبرة الخضرة طبعاً مقطعة صغير واقلبهم مع بعض وبعدين اجيب اللحمة المفرومة واحطها فوقهم واقلب لما يستوي واعصر السبانخ من المايا وابتدي احطها فوق التوم والكزبرة واللحمة طبعاً معها بهار وملح واقلب اقلب لما يتخلط ببعض تقريباً ربع ساعة او اكتر شوية صغيرة واعمل جنبها رز بشعيرية شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سدرة المُنتهى 87 1318 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، سبحان الله كل بلد وليها طريقة لا والله .. مش كل بلد بس .. دا كل واحدة ليها طريقة : أموت بالسبانخ .. مليان حديد وحاجة تدفي في أيام الشتاء القارس : طريقتي: تجيبي ياستي السبانخ وتنظفيه من الورق الأصفر وتخرطيه صغير .. وتخرطي معاه كسبرة خضراء .. وبعدين تغسليه كويس في مية وتسيبيه يصفي في مصفاة كبيرة : بعدين تروحي تجيبي بصلة وتخرطيها ناعم خالص وتصفريها في الزيت .. وتحطي عليها السبانخ المخرط والكسبرة الخضرا المخرطة والمغسولة .. وشوية ملح وشطة .. وتسبيهم يستووا في ميتهم .. وبالطريقة دي السبانخ مايبقاش أخضر بعد ما تخلصي وبعدين تعصري طماطم في الخلاط ولما تلاقي السبانخ استوى ودبل ولونه مابقاش أخضر تحطي عليه عصير الطماطم وشوية شطة وملح كمان حسب الرغبة .. وبعدين تجيبي كسبرة ناشفة مطحونة وكام فص توم وتدقيهم في الهون وبعدين تحمريهم في الزيت بس مش تحرقيهم وبعدين تحطيهم على السبانخ .. وتسبيه شوية وتطفي النار : وبألف هنا وشفا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، سبحان الله كل بلد وليها طريقة لا والله .. مش كل بلد بس .. دا كل واحدة ليها طريقة : أموت بالسبانخ .. مليان حديد وحاجة تدفي في أيام الشتاء القارس : طريقتي: تجيبي ياستي السبانخ وتنظفيه من الورق الأصفر وتخرطيه صغير .. وتخرطي معاه كسبرة خضراء .. وبعدين تغسليه كويس في مية وتسيبيه يصفي في مصفاة كبيرة : بعدين تروحي تجيبي بصلة وتخرطيها ناعم خالص وتصفريها في الزيت .. وتحطي عليها السبانخ المخرط والكسبرة الخضرا المخرطة والمغسولة .. وشوية ملح وشطة .. وتسبيهم يستووا في ميتهم .. وبالطريقة دي السبانخ مايبقاش أخضر بعد ما تخلصي وبعدين تعصري طماطم في الخلاط ولما تلاقي السبانخ استوى ودبل ولونه مابقاش أخضر تحطي عليه عصير الطماطم وشوية شطة وملح كمان حسب الرغبة .. وبعدين تجيبي كسبرة ناشفة مطحونة وكام فص توم وتدقيهم في الهون وبعدين تحمريهم في الزيت بس مش تحرقيهم وبعدين تحطيهم على السبانخ .. وتسبيه شوية وتطفي النار : وبألف هنا وشفا أخيييييييييييييييييييييييييييييييييييييرا لقيت حد يعملها زيي دي نفس الطريقة اللي تعلمتها من أمي فيما يخص السبانخ الغير مجمدة لكن احنا مش بنحط كسبرة خضراء ولا شطة وعادة لا اضع الملح في جميع أكلاتي إلا في النهاية بعد نضجها لكن الفلفل والتوابل الأخرى بحطها في الأول والثومة نعملها في سمنة وليس زيت . أنا ملاحظة ان معظم الناس لا تضع حمص تعرفي يا سجودي من يوم ما أتينا السعودية وأنا لا أضع حمص لأننا حتى الآن لا نعلم من أين نشتريه ولم اذكر ذلك محرجة حتى لا يضحك علي أحد ودلوقتي اكتشتف انه تقريبا الجميع لا يضع حمص ولكن بدلا منها يضع كسبرة خضراء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
شذى الهمة 331 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 ماشاء الله ماشاء الله كل دي وصفات أنا عملتها اليوم وعجبتني واكلت منها الحمدلله غسلتها الأول وبعدين صفيتها وبعد كده خرطتها رفيع قليت بصلة في سمن ووضعت عليها الطماطم المعصورة ووحطيت الشوربة واللحمة تكمل سواء في الصلصة وطبعا الملح والفلفل ونص معلقة ثوم مهروس ثم وضعت السبانخ في الصلصة لغاية ما استوت بس ما أخذت وقت والحمدلله كانت خفيفة وجميلة بس الورق حسيت غنه بايش شوة (مستوي بزيادة ) مع ‘نها غلت حوالي ربع ساعة فقط وقلت أذوقها لقيتها بقيت ناعمة قوي مش عرفة غيه السبب هي عجبتني وعجبت زوجي بس حسيت إنها مادخلتش دماغه قوي يعني يمكن علشان مش متماسكة المفروض كنت أحط رز فيها كمان أنا لغيت التقلية قلت بلاش بس هجرب طريقة كل واحدة لغاية ما أستقر على طريقة انا عملتنصف الكمية اللي عندي وبفكر أجرب بالباقي وصفة من المطبخ الإيطالي بيستعملوا السبانخ كتير لفوائدها شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
شذى الهمة 331 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 سبانخ بالبييييييض ازاااااااي؟؟؟ كنا لسه عاملينها من كام يوم كنتِ تيجي اجيب لك طبق يا دوك :) اظن والله اعلم ان ابي كان يضع عليها حمص وجزرو يضربهم في الخلاط ثم يضعهم على السبانخ و اظن ايضا انهم كانوا بيطبخوها طبيخ عادي زي اي خضار سامحيني على معلوماتي الوفيرة فكما تعلمي اني ماهرة في الطبيخ آه سبانخ بالبيض بتكون جميلة جدا على فكرة كنت ساعات بدوقها في بيت ماما بتتعمل قرص زي البيتزا كده بس إنتي ماشاء الله شكلك شاطرة قوي ربنا يوفقك فالثانوية الأول وبعدين نشوف موضوع الطبيخ انا زيك بالظبط مش بحبها خالص ولذلك ما اهتمتش اعرف طريقتها من امى لكن مرة زوجى اشتراها ، فسألت اخت وقالتى على طريقتها وعملتها وكانت حلوةةة - لكن ما اكلتش منها بردو لسا مش بحبها- المهم الطريقة هى انك تقطعيها -تقطعى الورق بالعرض زى شرايح كده صغننه - وتغسليها كويس جدااااا وتسبيها على مصفة شوية تنزل الميه منها وتعملى تسبيكة عاادى وتحطيها فيها ، والاخت كانت قالتى حاجة ماما ما كنتش بتعملها انها كانت بتحط معاها شبت بتقول انها بتحليها وبردو انتظرى حد يقولك تانى لانى مش خبيرة اووى بس قلت اقولك اللى اعرفه هقولك زي ماما قالتلي مرة هييجي يوم وهتعمليها علشان ولادك وهي فعلا بيتحطلها شيت وكزبرة خضرا سجوده في حد مش بيحب السبانخ ههههههههههههه دانا اكلتي المفضلة ي الشتاء هي السبانخ وبذات لما تكون سخنة وزوجي بيحب يكللها لما تبات في الثلاجة بتكون طبعا اجمل بصي بقي يا أمينه هههههههههههههه كيلو السبانخ بياخد نصف كيلو طماطم عصير وبصله متوسطه وكسبره مفرومه 2معلقه من السمن الطريقه 1نظفي السبانخ من الورق الاصفر اللى بيكون فيها وبعدين خرطيها بالسكينه قطع صغيره وبعدين اغسليها كويس وحطي عليها الكسبرة وحطيها في حله وحطيها علي البتوجاز على نار هادئه تبخ ميتها او لحد ما تدبل وشليها من على النار بعدين حطيها فى مصفه لحد لما تجهزي الصلصه وهقولقه تعمليه ازاي طريقة الصلصة هاتي الحلة وبعدين حطي السمنه وسبيها لما تسخن حطي البصله المفرومة يدوب تاخد اللون الاصفر تروحي حطة اعصير الطماطم وتسبيها لحد ما تتسبك بعدين تحطي السبانخ على الصلصة بعد ما تتسبك وتزوديها بالشوربه بس اوعي تخليها خفيفه يعنيحطي 2كوب من الشوربه واهم حاجة تكون شربة لحم واتركيها على النار تغلى غلوه وبعدين وطي عليها شويه لحد لما تلاقي السمنه طلعت على الوش وطبعا اوعي تنسي التوابل ملح فلفل اسمر مطحون وشويه من الشطه حسب الرغبة اعملي بقى جمبها شوية رز بشعريه وطبق سلطة طماطم والف هنا وشفا ويـارب تكون وصفتي عجبتك 2 2 تسلمي يا أم سلمى طريقتك سهلة بس ليه الخطوة بتاعت تبخ ميتها وهل بتصفي المية دي قبل ما تحطيها في الصلصة السلام عليكم ورحمة الله وبركاته، يظهر إن السبانخ لها طرق مختلفة طريقتي مع السبانخ المجمدة وهي بتكون ني في ني: - هاتي حمص واسلقيه - خرطي او افرمي بصل وضعي عليه شوربة والسبانخ وعصير طماطم وارتكيه حتى ينضج، هتعرفي لما البصل ينضج - قبل النضج بشوية ضعي الحمص (فهو ناضج بما إنك سلقتيه) - حضري تقلية الثوم (هي نفسها تقلية الملوخية ثوم مفروم يشوح في سمنة ويضاف عليه كسبرة) - ضعي تقلية الثوم على السبانخ وبالهناء والشفاء جزاكم الله خيرا يا أمومة انا جر بت قبل كده السبانخ المجمدة مكنتش حلوة خالص الطازجة أفضل بكثير والحمص فكرته حلوه هجربه بإذن الله أنا هفضل وراها وراها لغاية ما أعملها حلوة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 سجودي لو مش متماسكة يبقى كمية الصلصة كانت كثيرة وسائلة السبانخ مثل الملوخية، يفضل تضعي الشوربة والصلصة قليلا قليلا حتى تصلي للتماسك الذي ترغبي فيه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ماريا~ 1340 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 18 ديسمبر, 2011 سباااانخ يمممممممممممممممم بموت فيها سدرة المنتهي بنت بلدي هههههههههههههههههههههههههه بعملها زيك بس المفروض بتغسلو السبانخ الاول كويس والراي بتاعتها الصغننه الحمرا دي ما ترموهاش اغسلوها كويس وقطعوها قطع صغيره وبعدين حطيها علي النار مع الكسبرا الخضرا وسبيها لحد ما تنشف لانها بتنزل ماية وتعملي التسبيكة وتضفيها ليها وتزوديها شوربة وفي الاخر تحمري ثوم مع معلقة كسبرة ناشفة وتحطيها عليها وبالف هنا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سدرة المُنتهى 87 1318 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 ديسمبر, 2011 سدرة المنتهي بنت بلدي هههههههههههههههههههههههههه بعملها زيك بس المفروض بتغسلو السبانخ الاول كويس والراي بتاعتها الصغننه الحمرا دي ما ترموهاش اغسلوها كويس وقطعوها قطع صغيره طيب كويس .. وأمومة كمان بتعملها زيينا .. بس الراس لالا مابنعملها أنا حتى باحب الورق بس وبقطع العنوق لأني مش بحبها .. ولما تطبخ أقعد أصفي فيها وأصطاد الورق بس وأسيب الطماطم .. استغلال أمثل .. هههههههههههههههه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
♥ أمـ نـادية ♥ 4 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2012 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ،، بالامس زوجى اشترى سبانخ ، وهعملها بالطريقة اللى اغلبكم اجمعتوا عليها وعجبتنى كمان وصفة راماس سبانخ باللحمة المفرومة ، هعرض على زوجى واشوف عايز انو طريقة :) بس انا دلوقتى عايزة اعرف انا عايزة اعملها بعد يومين كده ، احفظها ازاى ولا اخزنها ازاى؟؟؟؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
~ أم العبادلة ~ 1903 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2012 بارك الله فيكِ على رفع الموضوع يا غالية لأني كنت عايزة أرد ومكسلة أبحث عنه . أنا جربت طريقة (اظنها سدرة) في اني احمر الثوم والكسبرة الناشفة في البداية بدلا من جعلها آخرخطوة وصراحة طلعت جميييييييييييلة وخفيفة على المعدة عكس طريقتي كانت تسبب غازات ومشاكل ربما لاننا عندنا القولون . بالنسبة للحفظ، هتخرطي السبانخ شرائح ثم تغسليها جيدا ثم تشوحيها على النار (دون أي اضافات، لينزل منها ماءها) وبعدها تصفيها من معظم الماء (اتركي قليل من الماء فيها حتى يسهل طبخها فيما بعد) ضعيها في اكياس ثم ضعيها في الفريزر واستخدميها في اي وقت فيما بعد شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سدرة المُنتهى 87 1318 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 4 يناير, 2012 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، .. لالا يا أمومة ليست طريقتي . أنا كمان كنت مكسلة أرد كنت عايزة أقول إني باعمل بدل الحمص فول أخضر وبيبقى جميل ولذيذ قبل ما أحط السبانخ على البصلة المحمرة باحط الفول الأخضر المقشر طبعًا وأقلبه لغاية لما ينشف ويمسك نفسه وبعدين أحط السبانخ وأكمل بقية طريقتي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك