اذهبي الى المحتوى
~ماريا~

•·.·´¯`·.·• (شوربه العدس من مطبخي ) •·.·´¯`·.·•

المشاركات التي تم ترشيحها

post-36649-0-95116500-1333727057.png

 

كيف حالكم يا غاليات

 

عملت شوربه العدس المصريه

كتير طيبه

 

 

LiW89106.jpg

 

 

عدس اصفر

بصله كبيره مقطعه شرائح

 

جزر مقطع شرائه

2 حبه طماطم مقطعه

 

 

post-36649-0-89358900-1333727064.png

 

 

بنغسل العدس ونضع فوقه كل المقادير

مع كوبين ماء او اكتر

ونتركها على النار

 

MiA89107.jpg

 

 

لحين الاستواء

نتركها تبرد شوى

 

t4B89107.jpg

 

 

بعد كدا بنضربها في الخلاط

في شفشق الخلاط بملى نصه مايه ونضع الخليط فيه

fVG89163.jpg

 

 

ونضربه في الخلاط ضربتين اتنين منكترش

 

Gh289163.jpg

 

بيكون قوامه تقيل

لهيك انا بزوده مايه لحد ما احصل على القوام الي انا عايزاه

 

ig789163.jpg

 

 

فيه ناس بتحبه بشعريه انا كمان بحبها بشعريه

بس مش بعملها لان الي عندي مش بيحبوها

بس لو حابه تضيفي شعريه

بتحمري شويه وتضفيهم الان

وتحطي الحله على النار

تضيفي الملح تبعك

 

في الوقت دا بكون بحمر توم وضايفه عليه

كمون وكسبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان

 

rde89164.jpg

 

 

واضيفهم على الخليط

 

واتركها تقلب قلبتين واطفي عليها

 

post-36649-0-89358900-1333727064.png

 

 

وبالف هنا

 

 

29389164.jpg

 

3eE89164.jpg

 

 

uSh89164.jpg

 

 

RwA89164.jpg

 

 

 

 

جميله جدااا

 

 

post-36649-0-49063700-1333727061.png

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

سبحان الله لسه عاملاها اليوم بس غيرنا الطريقة شوية علشان تعطي طعم

 

بحمر الشعرية او مكرونة سباجتي مقطعة الي عيدان صغيرة

وبعدها بضيف عليها بصل مفروم علشان يتحمر

وبعدها بضيف عليها طماطم مفرومة علشان تتسبك

وفي النهاية بضيف العدس والماء والتوابل

 

واحيانا بشوح كل المكونات مرة واحدة في الزيت وبعدها اضيف العدس والماء

 

الجزر والبطاطس بضيفهم لو موجودين لانه احيانا الجزر بالذات يكون غير متوفر

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالا

غريبة الطريقة دي

مش باعملها كده خالص

قصدي يعني ماما مش بتعملها كده خالص

مش بيبقى فيها لا بصل ولا طماطم ولا جزر

 

شوية عدس تحطيهم في مية كتيييير على النار لغاية لما تقرب تستوي وبعدين تحمصي شوية شعرية وتحطيهم عليهم وملح حسب ما تحبي

 

وبعدين توم تصفريه ف شوية زيت وتحطيهم عالعدس ف الآخر

 

فقط لا غير

: ))

أنا باحبها كده

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

سبحان الله لسه عاملاها اليوم بس غيرنا الطريقة شوية علشان تعطي طعم

 

بحمر الشعرية او مكرونة سباجتي مقطعة الي عيدان صغيرة

وبعدها بضيف عليها بصل مفروم علشان يتحمر

وبعدها بضيف عليها طماطم مفرومة علشان تتسبك

وفي النهاية بضيف العدس والماء والتوابل

 

واحيانا بشوح كل المكونات مرة واحدة في الزيت وبعدها اضيف العدس والماء

 

الجزر والبطاطس بضيفهم لو موجودين لانه احيانا الجزر بالذات يكون غير متوفر

 

طريقتك جديده فعلا

لا انا بحمر الشعريه واحطها مع الخليط دا واسبها تاخد قلبتين قبل ما احط عليها التوم

بس ليه بتسبكلها كدا متبقاش شوربه يا بنتي؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لالالا

غريبة الطريقة دي

مش باعملها كده خالص

قصدي يعني ماما مش بتعملها كده خالص

مش بيبقى فيها لا بصل ولا طماطم ولا جزر

 

شوية عدس تحطيهم في مية كتيييير على النار لغاية لما تقرب تستوي وبعدين تحمصي شوية شعرية وتحطيهم عليهم وملح حسب ما تحبي

 

وبعدين توم تصفريه ف شوية زيت وتحطيهم عالعدس ف الآخر

 

فقط لا غير

: ))

أنا باحبها كده

 

قريبه من بتاعتي بس الاختلاف اني بزود مع العدس الجزر والبصل والطماطم

وبضربهم في الخلاط

 

الجزر بيديه طعم خطير

طيب قولي لماماتك عليها وجربيها ومش هتندمي :)

ال بتقولك كلنا عارفنها

اتضحك ان كل واحد بيعملها بشكل مختلف خالص

ههههههههههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله طريقة حلوة

وماشاء الله فيه طرق كثيرة لشوريبة العدس

أنا طريقتي شبيهة بطريقة ماريا بس بدون شعرية أنا بضيف كرفس وبقدونس مع شوية قرع أحمر وفي الأخير أخلطهم بالخلاط وبس

وشهيتيني فيها

وبإذن الله لما تمطر أعملها :)

تسلم الأيادي

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا زوزه طيب ما تجيبى الطبق ده اتسلى فيه :)

نفس طريقة ماما بس اعتقد بتحط التوم معاهم يتسلق مش بتحمره

اه انا بحبه بشعريه

وماما بتقطع العيش زى الفته كده وتحمصه فى الفرن وتحط عليه الشوربه واو بتبقى روعه

بموت فى شوربة العدس بس فى الشتا فقط :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله طريقة حلوة

وماشاء الله فيه طرق كثيرة لشوريبة العدس

أنا طريقتي شبيهة بطريقة ماريا بس بدون شعرية أنا بضيف كرفس وبقدونس مع شوية قرع أحمر وفي الأخير أخلطهم بالخلاط وبس

وشهيتيني فيها

وبإذن الله لما تمطر أعملها :)

تسلم الأيادي

اهلين فوفو

اه شفتي فيه طرق كتير

مع اني كنت مفكراها طريقه واحده

ههههههههههههههههههههههه

انتو عندكو بردو مش بتعملوها غير لما الدنيا تمطر

هههههههههههههههههه

عندنا كدا بس مجرد ما الجو يبرد بنعملها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله يا زوزه طيب ما تجيبى الطبق ده اتسلى فيه :)

نفس طريقة ماما بس اعتقد بتحط التوم معاهم يتسلق مش بتحمره

اه انا بحبه بشعريه

وماما بتقطع العيش زى الفته كده وتحمصه فى الفرن وتحط عليه الشوربه واو بتبقى روعه

بموت فى شوربة العدس بس فى الشتا فقط :)

 

تسلم ايد ماما :)

لا جربي تحمرللها التوم بس وانتي بتحمريه حطي شويه كمون وكيبره ناشفه وادعيلي

وشمي الريحه بتاعته خطير يا بت يا لولو

انا كمان بحبه بشعريه بس هنعمل ايه بقى :))

 

اه

اوقات بعمل كدا بحمر العيش واحط عليه الشوربه ومعلقتين رز

واديها بقى

هو فعلا ميتعملش غير في الشتا لانه بيدفي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

اول مرة اشوف شوربة العدس انا اطبخ العدس عادي =) وناكله بالخبز لكني لا آكل منه كثير لأني لا احبه ^_^

 

لكن تسلم ايدك يا صديقتي يا اللي تموتي في اللوبيا ههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

جميل ما شاء الله

هى امى بتعمله عدس انا مش عارفه هو فى فرق بين العدس وشوربة العدس ولا هما واحد :blush:

هى امى بتعمله من غير طماطم ولا جزر ولا شعريه

بس سعات تعمل طماطم

انا عملته مره

انا بحبه بس بيتعب معدتى الحمد لله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا شوربة العدس الصاااااااااااااااااااااااااااااااااافي

 

تسلم ايدين اللي رماااااااااااااااااااااااااااااااااااكي

 

ههههههههههههههههه

 

 

بموت في العدس وشوربة العدس

 

طريقتي زي طريقتك يا ماريا بالظبططططططططططط بس من غير جزر

 

انا مش بحطه عشان بينرفزني وبياخد وقت عشان يستوي

 

وانا ببقى مستعجلة

 

 

اصل احنا في الشتا بنعمله على الفطااااااااااااااار

 

 

الناس كلها تعمل العدس على الغدا لكن احنا نعمله على الفطار ههههههههههههه

 

 

فعلا لذيييييييييييييذ والشتا مرتبط بالعدس

 

انا بحبه بالشعرية لكن جوزي مش بيحبه بالشعرية بس برضو بعمله بالشعرية هههههههههههههههه

 

 

واحيانا بستغنى عنها عشان انا زوجة ديمقراطية الحمدلله ههههههه

 

 

تسلم ايييييييييييييدك يا وزتي الجميلة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

سبحان الله لسه عاملاها اليوم بس غيرنا الطريقة شوية علشان تعطي طعم

 

بحمر الشعرية او مكرونة سباجتي مقطعة الي عيدان صغيرة

وبعدها بضيف عليها بصل مفروم علشان يتحمر

وبعدها بضيف عليها طماطم مفرومة علشان تتسبك

وفي النهاية بضيف العدس والماء والتوابل

 

واحيانا بشوح كل المكونات مرة واحدة في الزيت وبعدها اضيف العدس والماء

 

الجزر والبطاطس بضيفهم لو موجودين لانه احيانا الجزر بالذات يكون غير متوفر

 

 

 

هذه الطريقة لم ولن ولكن وحيثما ما اعرفهاش قبل كدة هههههههههههههههه

 

 

انه سبق فريد من نوعه في عالم شوربة العدس

 

بل انه انتصار ساحق على كل الطرق التي مرت على حلل النساء في العصر القديم والحديث في مجال التنمية العدسية

 

 

من اين لكِ بها يا اختااااااااااااااااااااه

 

 

هل انتي من كوكب الارض اصلا

 

ام هبطتي علينا من الفضاء بحلة العدس بنكهة الاسباجيتي اللذيذة

 

 

 

عجبتني جداااااااااااااااااااااااااا يا ام عبد الرحمن ولااااااااااااااااازم اعملها

 

وانا وانتي والشتا والعدس يجمعونا يا جميل

 

 

بارك الله فيكِ

 

 

هل من جديد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ما شاء الله جميلة

كما قالت حواء احنا المغاربية نعمل العدس حون طحنه وتأكله بالخبز واحيانا نستعمل المعاعق لنأكل منه الكثيييير هههه

وسبحان الله انا عملته البارحة

انا احبه والاولاد ايضا بس الزوج ياكل منه القليل بس لذلك لازملي دائما طبق اخر مع العدس :))

ان شاء الله اجربها

تسلم يديك حبيبتي ماريا

علي فكرة المورتديلا علي وشك الانتهاء

 

في الايام الجاية راح اعمل واحد اخر ان شاء الله :D

في امان الله يا حبيبة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@هبةنور

- ضحكات مقرقرة -

انا عندي السباجتي دايما بديل للشعرية

رغم ان زوجي لم يكن يحبها لكن سبحان الله أحبها حتى شوربة الخضار لا نأكلها الا بالاسباجتي (اضعها تتسلق مع الخضار) ولو مش عندي، ممكن اضع مكرونة عادية مع شوربة الخضار

وحتى الكشري لا استخدم المكرونة الصغيرة معه بل استخدم الاسباجتي وسبحان الله تكون احلى واطعم

 

@

- ابتسامة -

اشتقنالك يا فندم - وجه خجول -

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماريا طريقتك قريبة جدا من طريقتنا لكن لما نعمل شوربة نقوم بتقطيع الخبز ورش الشوربة ثم وضع سلطة مقطعة مكعبات صغيرة ومعها دكوة (فول سوداني مسحون) من فوق.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

طريقة جميلة سلمت يداكِ وبارك الله فيكِ ~هنيئا مريئا~

 

همسة: حتي العدس أيضا حطيتي طريقته علي النت دا كفاية إنه عدس علي فكرة شكله في الطبق جميل ومغري بس مهما حاول مش هايقدر يخليني أكله لو راح شمال ويمين حتي بكل الأشكال والطرق لا آكله حتي الكشري الأصفر كرهته ^ـــ^

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×