اذهبي الى المحتوى
صمتُ الأمل

خلطبيطة بالصلصة ^_^

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

حياكن الله يا غاليات

جئت لكم بوصفة خطنطر ^_^

مكوناتها كثيرة بعض الشيء لكن سهلة بفضل الله

 

مكونات صلصة + شرائح خضار + مكونات الثوم بالأعشان

وأخيـرًا الطريقة ()

 

المكونات:

1 بصلة مكعبات (عادي)

2 جزر مكعبات

1 كرفس مفروم

ا م/ ك زبدة أو زيت زيتون

1 م/ ك ثوم مفروم

1 فلفل أحمر و1 فلفل أصفر متفحمة ومقشرة وتزال البذور والأضلاع (سنأتي لها فيما بعد)

ام/ ص أعشان دوبروفينس أو (مجموعة أعشاب)

6 أوراق ريحان طازح

ا عبوة طماطم مهروسة

 

شرائح الخضار:

2 كوسة مقطعة إلى شرائح رفيعة

2 بطاطس مقطعة إلى شرائح رفيعة

2 باذنجان مقطعة إلى شرائح رفيعة

6 طماطم مقطعة إلى شرائح رفيعة

 

مكونات الثوم بالأعشاب:

2م/ ك زيت زيتون + 1م/ص ثوم مفروم + ام/ ص زعتر طازج مفروم + ملح وفلفل حسب التذوق

 

التزيين:

يخلط معًا زيت الزيتون مع الخل

 

الطريقة:

مش قادرة أكتب بصراحة -_-

نقوم بوضع الفلفل على البوتجاز حتى يتفحم ثم يوضع في وعاء ويغطى بالبلاستك لمدة 50 دقيقة ثم نزيل القشرة المتفحمة والبذور والأضلاع ويقطع مكعبات

نقطع الخضار ونضع الباذنجان في ملح بملح

نضع 1م/ ك زيت وزبدة في مقلاة ويوضع البصل والجزر والكرفس إلى أن يذبل البصل ثم نضع 1م/ ص ثوم لمدة 3 دقائق ثم مكعبات الفلفل المشوية وبعدين معجون الطماطم والأعشاب لمدة 20 دقيقة ثم أوراق الريحان

بعد ذلك نضع كل ذلك في كبة أو الخلاط وتطحن :ph34r:

 

بقى عندنا خليط الطماطم

: )

نحضر طاجن أو بيركس أو صينية عادية نضع خليط الطماطم وبعد ذلك نرص شرائح الخضار إلى أن تملأ الصينية بعد ذلك نرش ملح وفلفل وخليط الثوم بالأعشاب ثم تغطى بورق الألمونيوم ثم في الفرن .. أنا وضعتها على درجة عالية لمدة 10 دقائق وبعد ذلك على درجة منخفظة جدًا لمدة حوالي ساعة وربع .. لكن انتِ بعد الساعة تأكدي كل فترة استوت أم لا

بعد ذلك تزيلي ورق الألمونيوم وضعيها شوية تأخذ لون من الوش

بعد ذلك زينيها بأوراق البقدونس المفروم

ثم إلى طبق التقديم مع الصلصة وتزيين حولها بخلطة الزيت الزيتون مع الخل وتقدم مع الخبز أو الأرز

 

هتقولولي صورك فين؟

هقول لكم هحطها أهه علمًا بأن الموضوع للمشاهدة فقط وليس للرد أو الـ -_-

فالصور كذلك ضعيفة وسيئة لكن الحمد لله ظاهرة : )

 

أول حاجة لما رصصت الخضار فوق خلطة الطماطم في الصينية بصراحة في الأصل بتكون جميلة لكن نظرًا لعدم توفر كثير من الخضار وقتها فَ في النهاية لقيت إن فيه فتحة بسيطة في النصف المفروض أضع فيها الخضار ومفيش تاني :unsure:

قلت يا بنت صرَّفي نفسك B|

بقيت أشيل من فوق أحط في النصف وألاقي بعض الخضار مش مقطع رفيع أوي أقطعه وأرفعه بحيث يكون اثنين وهكذا

الأصل كان يكون الخضار خلف بعضه مرصوص على حلقات كان هيبقى شكلها رائع جدًا لكن الحمد لله : )

 

صورة المقر الأصلي للطبخة من حيث الخضراوات فوق أهي وباقي الصور مني : )

 

 

 

745706110.jpg

 

 

 

..............................

 

 

 

981677939.jpg

 

 

 

,,

 

 

 

342412911.jpg

 

 

 

,,

 

 

 

وهذا الوحش لقلوبكن 685910103.gif

 

 

205875623.gif

 

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

 

870268716.jpg

 

 

وأكون قد قدمت بحول الله وقوته "خلطبيطة بالصلصة" ^__^

أو "راتاتولي"

بدعوة صالحة تذكروني : )

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة الخلطبيطة يا قلبي ^ـــ^

 

سلمت يداك ...

 

ولا حرمنا الله من أختراعاتك في مجال الطبخ ياعسل


 

 

ينبغي ألا تضيِّع صِحَّة جسمِك ، وفراغ وقتِك ، بالتقصيرِ في طاعةِ ربِّك ، والثِّقةِ بسالفِ عمِلك ، فاجعلْ الاجتهاد غنيمة صحَّتِك ، والعمل فرصة فراغِك

، فليس كلُّ الزمانِ مستعداً ولا ما فات مستدركاً ، وللفراغِ زيْغٌ أو ندمٌ ، وللخْلوةِ مَيْلٌ أو أسفٌ .

 

وقال بعضُ البلغاءِ : لا تمضِ يومك في غير منفعةٍ ، ولا تضعْ مالك في غيْر صنيعةٍ ، فالعمرُ أقصرُ منْ ينفَدَ في غيرِ المنافعِ ، والمالُ أقلُّ منْ أنْ يُصرف في غيرِ

 

الصانع ، والعاقلُ أجلُّ منْ أنْ يُفني أيامه فيما لا يعودُ عليه نفعُه وخيرهُ ، ويُنفق أموالهُ فيما لا يحصُل له ثوابُه وأجْرُه .

 

 

akhawat_islamway_1429452849__index.png

 

 

يقول محمد الأمين الشنقيطي رحمه الله في أضواء البيان 1/5 :

إياك يا أخي ثم إياك أن يزهّدك في كتاب الله تعالى كثرة الزاهدين فيه، ولا كثرة المحتقرين لمن يعمل به ويدعو إليه، واعلم أن العاقل، الكيّس، الحكيم، لا يكترث بانتقاد المجانين.

 

 

 

 

 

مِن بَركَة الإقْبَال على القرآن (حُسْن الخَاتِمِة) فَقد مَات ابْن تيمية رَحِمه الله وقَد وقفَ على قوله

تعالى(إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَنَهَرٍ (54) فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِنْدَ مَلِيكٍ مُقْتَدِرٍ)

akhawat_islamway_1429453269__post-121824-0-42110300-1392616287.png

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

يا سلام على الخلطبيطة الملخبطة : ))

 

سلمت يداك يا لخبوطة انت : )

 

عايزة اجربها هل الطعم لذيذ ؟ =)


اللهم ارحم أمي واغفر لها ونور قبرها ()

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ماشاء الله صموته وطلعنا شيفات كمان اللهم بارك : )

حلوة الخلطبيطة

بس دى على ما أكون حضرت المكونات هكون تعبت خلاص ^ـــ^

تسلم إيدك حبيبتى


إن العين لتدمع وإن القلب ليحزن وإنا لفراقك يا رندا لمحزنون

 

اللهم اغفر لراندا وارحمها وادخلها الفردوس برحمتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلمت ايديكى صموته

اعتقد انا لو عملتها هتوب عن الطبخ بعدها

هههههههه

بهزر ياقمر

بس مكنتش اعرف ان الخلطبيطه دى اكله حقيقى

تعيشى وتلخبطنا اقصد تطبخلنا

:-) :-). :-)


شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلمت ايديكى صموته

اعتقد انا لو عملتها هتوب عن الطبخ بعدها

هههههههه

بهزر ياقمر

بس مكنتش اعرف ان الخلطبيطه دى اكله حقيقى

تعيشى وتلخبطنا اقصد تطبخلنا

:-) :-). :-)


شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

متهيألي الاكلة دي عايزة الواحد يفرغ نفسه من الصبح لبليل عشان ينفذ خطواتها وما يردش على تليفونات ولا يفتح باب لحد ما تخلص هههههههه

 

 

تسلم ايدك يا صموتة

 

هي دي تورلي مش كدة ؟


10965522_1597888767093050_970148615_n.jpg?oh=19ca533c1070f2e2b98aa7d7a575418a&oe=54D80E34&__gda__=1423463908_38da8041cd8db8e07949bf0ab4218fb4

 

 

 

 

 

10961966_1597891267092800_633117096_n.jpg?oh=6304388ad476eced7e6b58c9b53c7791&oe=54D87756&__gda__=1423445702_18f7990ea6554d93833dfd6007dada2d

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلوه كتير سلمت ايدكي يارب


اللهم صلِّ وسلم على سيدنا محمد وعلى آله وصحبه وسلم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

هي دي وصفة يا بنتي ولا لخبطة وخلبطة!!

صراحة تعبت أكمل قراءة الزصفة من كثر ما هي طويلة>> الله يعينها اللي بدها تطبقها :D

عجيبة فعلا بس شكلها من الموقع الاصلي جميل : )

يسلمو على الوحش... أضحكني كثيرا أضحك الله سنكِ حبيبتي : )

تفضلي ناقص خمس نجوم من رصيدك يا ستي ^_*


akhawat_islamway_1480244193__-5.png

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

احم احم

وعليكم السلام ورحم الله

شو في خير ان شالله

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

والله يا صموته حاولت افهم وقرات الطريقه مرتين بس ما فهمتش حاجه

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

بس شكلك تعبتي فيها يا بنتي

بس قوليلي طعمها حلو؟؟؟

  • معجبة 1

msg-28298-0-11985900-1386327318.png

 

جزاك الله خيرا مودي :)) ( مودة ورحمة)

الله يسعد قلبك يا غالي

 

 

post-36649-0-71204200-1397668814.png

 

 

شاركونا يا غاليات

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ،،

 

جميلة بارك الله فيكِ

ونضع الباذنجان في ملح بملح

معقول ؟ : )


شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله شكلها حلو السلطه دى

اللهم بارك

فكره تزيين برضه ^^

جزاك الله خيرا

وبالهنا والشفا


post-26107-1304365833.gif

oa44qd4h99rs_t.jpg

 

 

s!AmAVWh8s81F-31yM0yNjc0dFTX5I

مُختصر النصيحة فى الأذكار والأدعية الصحيحة

موقع عن الرسول " صلى الله عليه وسلم "

http://www.rasoulallah.net/

~ سامحونى اخواتى بارك الله فيكم ~

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

 

إيه الردود دي بس ههههههه

حواء وأم عبد الله وهوبة فاهمين أهه فيه إيه؟! -_-

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

جميلة الخلطبيطة يا قلبي ^ـــ^

 

سلمت يداك ...

 

ولا حرمنا الله من أختراعاتك في مجال الطبخ ياعسل

ربنا يجملك بطاعاته هتوون ^__^

سلمكِ الله من كل سوء يا غالية، مش اختراعي يا بنت -_-

أنرتِ : )

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

يا سلام على الخلطبيطة الملخبطة : ))

 

سلمت يداك يا لخبوطة انت : )

 

عايزة اجربها هل الطعم لذيذ ؟ =)

يا سلام سلم ^_^

سلمتِ من كل سوء حووءة .. نعم لذيذ كثيرًا بفضل الله

يلا مستنياكِ يا جميلة .. جزاكِ الله خيرًا : )

 

 

ماشاء الله صموته وطلعنا شيفات كمان اللهم بارك : )

حلوة الخلطبيطة

بس دى على ما أكون حضرت المكونات هكون تعبت خلاص ^ـــ^

تسلم إيدك حبيبتى

 

شيفات إيه يا بنتِ لسة المشوار طويل : )

أنا تعبت من الكتابة يا بنتِ قلت كفاية عليكوا كده

سلمتِ من كل سوء يا جميلة .. جزاكِ الله خيرًا ()

 

 

سلمت ايديكى صموته

اعتقد انا لو عملتها هتوب عن الطبخ بعدها

هههههههه

بهزر ياقمر

بس مكنتش اعرف ان الخلطبيطه دى اكله حقيقى

تعيشى وتلخبطنا اقصد تطبخلنا

:-) :-). :-)

 

: ))

سلمكِ الله من كل سوء صفصوف

ولا أنا .. أنا شفتها من فترة وبعدين قلت يمكن تكون طبخة فعلًا ولقيت الطريقة الحمد لله

لا حرمني الله منكِ ()

 

 

متهيألي الاكلة دي عايزة الواحد يفرغ نفسه من الصبح لبليل عشان ينفذ خطواتها وما يردش على تليفونات ولا يفتح باب لحد ما تخلص هههههههه

 

 

تسلم ايدك يا صموتة

 

هي دي تورلي مش كدة ؟

 

قصدك من قبلها بيومين ^__^

لا يا بنتِ هي بس ممكن تعملي خلطة الطماطم بليل وفي الخلاط بعد كده في الثلاجة وتاني يوم تقطعي الخضار وكل شيء طبيعي

سلمك الله من كل سوء يا هوبة.

تورلي، راتاتولي، خلطبيطة بالصلصة، قشطة بالعسل، جبنة بالمربى إللي تسميها بقى ^_^

 

 

حلوه كتير سلمت ايدكي يارب

 

إنتِ الأحلى يا غالية ومرورك العطر

سلمتِ من كل سوء ()

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

 

هي دي وصفة يا بنتي ولا لخبطة وخلبطة!!

صراحة تعبت أكمل قراءة الزصفة من كثر ما هي طويلة>> الله يعينها اللي بدها تطبقها :D

عجيبة فعلا بس شكلها من الموقع الاصلي جميل : )

يسلمو على الوحش... أضحكني كثيرا أضحك الله سنكِ حبيبتي : )

تفضلي ناقص خمس نجوم من رصيدك يا ستي ^_*

 

هههههه وسنك حبيبتي وضرسك : )

الله يسامحك يا بنت :huh:

 

 

احم احم

وعليكم السلام ورحمة الله

شو في خير ان شالله

ههههههههههههههههههههههههههههههههه

والله يا صموته حاولت افهم وقرات الطريقه مرتين بس ما فهمتش حاجه

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

بس شكلك تعبتي فيها يا بنتي

بس قوليلي طعمها حلو؟؟؟

 

ههههههههه إيه يا بنتِ مش للدرجة

أنا قرأتها مرتين قبل التطبيق لكن عشان طويلة مش كده :ph34r:

جميلة اللهم بارك : )

سلمتِ من كل سوء مرمور ()

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ،،

 

جميلة بارك الله فيكِ

 

ونضع الباذنجان في ملح بملح

معقول ؟ : )

 

جملكِ الله بطاعاته يا جميلة وفيكِ بارك الرحمن

حتى يحفظه حبيبتي وغالبًا لا يكون مُر المذاق بعد ذلك

جزاكِ الله خيرًا ()

 

 

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

الله شكلها حلو السلطه دى

اللهم بارك

فكره تزيين برضه ^^

جزاك الله خيرا

وبالهنا والشفا

 

سلطة؟ ^________^

وإياكِ يا جميلة ربنا يبارك فيكِ : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بسم الله ما شاء الله سلمت يداكِ صموتة

همسة:: مش عارفة حاسة الأكل محروق مش كاميرا ههههههههههههه أمزح معكِ يا

سكرة

()


mogsera.png

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

سلطة؟ ^________^

وإياكِ يا جميلة ربنا يبارك فيكِ : )

هههههه اه مش الطبق الاول ده سلطه ؟

اصل الصراحه كسلت اقرأ كل الوصفه عشان طويله ههههه

امين ويبارك فيكِ ^ــ^


post-26107-1304365833.gif

oa44qd4h99rs_t.jpg

 

 

s!AmAVWh8s81F-31yM0yNjc0dFTX5I

مُختصر النصيحة فى الأذكار والأدعية الصحيحة

موقع عن الرسول " صلى الله عليه وسلم "

http://www.rasoulallah.net/

~ سامحونى اخواتى بارك الله فيكم ~

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

تسلم يداتك

والله اول ماقرأت الموضوع من برة قلت دي صموته<<حفظتك ماشاء الله >>شكلك تحبي المطبخ*__*


 

 

 

 

 

 

أنْت يـَـــا اللَّـه تَكْفِينِي ;

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

منتدي أخوات طريق الإسلام

الاجتهاد في إنهاء ما قد يَشغل في رمضان من الآن، ومن أكثر ما يشغل الناس: الاستعداد للعيد بملابسه وتَبِعاته، فبعضهم لا يفطن لذلك إلى وسط رمضان وكأن يوم العيد يومٌ مفاجئ!

×