بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 (معدل) الرفيسة المغربية طبق شهي جربيه و لن تندمي يقدم هذا الطبق خاصة في مناسبات الولادة وهو اول ما تاكله النفساء المغربية ليكثر الحليب و يغذيها لكن نقدمه ايضا بدون مناسبة. المقادير: مقادير المرق : دجاجة 2 كلغ تقريبا ( يستحسن من النوع البلدي و يمكن اي دجاج اخر) تقطع إلى قطع او تبقى كما هي حسب الرغبة 2 بصلتان مفرومتان 4 بصلات مفرومين جوانح ملعقة صغيرة ملح نصف ملعقة صغيرة من الزنجبيل ربع ملعقة صغيرة من الإبزار الأبيض، وربع ملعقة صغيرة من الإبزار الأسود، (او نصف ملعقة صغيرة ابزار اسود) ( فلفل اسود مطحون) نصف ملعقة كركم اوخرقوم بلدي نصف ملعقة صغيرة من راس الحانوت نصف كاس شاي زيت المائدة نصف كاس شاي زيت الزيتون ملعقة كبيرة أو 2 من السمن البلدي او زبدة مملحة 1/4 كوب من حب الحلبة 2 كوب من العدس (يمكن أن نضيف كوب من الفول المجفف) مقادير العجين : 1 كلغ من دقيق القمح المزال النخالة تماما أو الدقيق الأصفر 1/4 إلى 1/2 كلغ دقيق أبيض ملح ماء دافئ لطهي الفطائر (الرغايف ) : زيت المائدة زبدة سائحة نضع الدقيق على شكل هرم و في وسطه الملح و نعجن الكل بالماء و نعجن مثل الخبز بحيث ندلك جيدا بعدما تدلك العجين حتى الحصول على عجينة متماسكة, تغطى بمنديل و تبعد عن مجرى الهواء و تترك ترتاح حوالي ربع الساعة نعمل منها كويرات في حجم حبة المشمش مع دهن اليدين و العجين بخليط (الزيت و الزبدة المذابة )و نضعها جانبا بعدما تغطى بورق بلاستيك ثم تطلق كويرة العجين بمساعدة خليط الزيت و الزبدة للحصول على ورقة رقيقة مثل ثم تطهى في مقلاة ثقيلة.... ثم ناخد فطيرة و تلوى على الطاولة و نأخذ سكين او مقص و نقطع للحصول على شرائط رقيقة ... او يمكن عمل الرغايف على هذا الشكل http://img49.exs.cx/img49/5668/rif73rn.png تقطع الفطيرة إلى قطع صغيرة حسب الرغبة مرق الدجاج في طنجرة (إناء معدني كبير يتسع للدجاج والمرق)، نضع الدجاج،وملعقة صغيرة من الملح، ونضيف بصلة مفرومة، ونصف كأس من زيت المائدة ونصف كأس من زيت الزيتون، ونضعها فوق نار معتدلة. * يقلى الدجاج جيدا ونستمر في التحريك، حتى يتقلى جيدا ويقلى البصل جيدا أيضا. * نضيف كأس من الماء، ونضيف ملعقة صغيرة من السمن البلدي، ونصف ملعقة صغيرة من الزنجبيل، وربع ملعقة صغيرة من الإبزار الأبيض، وربع ملعقة صغيرة من الإبزار الأسود، ونصف ملعقة من الزعفران الحر، ونحرك الكل جيدا، وعندما يتقلى الدجاج جيدا ويتشرب جميع العناصر ويتبخر الماء تماما، نضيف لترا من الماء ونغلق الطنجرة ويطهى الكل لمدة كافية. * عندما يقترب الدجاج من النضج، نضيف العدس و(الحلبة حسب الإختيار)، ونغلق الطنجرة، وعندما يقترب العدس من النضح، نضيف البصل المقطع. * نضيف الماء حسب الحاجة إلى ذلك، وكذلك الملح، وعندما تنضح جميع العناصر ويتجانس المرق، نرفع الطنجرة من على النار، يمكن أن نضيف قليلا من السمن الحار حسب الذوق نصفف شرائط الفطائر أو قطع الرغايف في صحن التقديم ... تصفف قطع اللحم في الأعلى ... و العدس و البصل و الحلبة من فوق هذه طريقة تقديمه في القصعة المغربية يمكن ان نطبخ الحلبة في اناء اخر اذا كان احد افراد الاسرة لا يحبها بالصحة و الراحة تم تعديل 14 ديسمبر, 2006 بواسطة بسمة الحياة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 (معدل) بسوم ! ترن ترن الووووووو بسوم واحد طبق رفيسه مغربيه بالبريد المستعجل على اوتاوا حالااااااااااا بس بدون حلبه ! و بعدين عايزه من الفطيرات الفظيعه دى 150 واحد لوحده انا حتصرف فيه حغمس بيه مش قضيتك يلاااااا بسرعه ابدأى اعمليهم قبل البنات ماترجع من المدرسه ! بالصحه فهمناها براحه يعنى امشى بشويش بعدها و لا اكل على مهلى ؟؟؟؟؟؟ حاضر اهه براححح حححححح ححححححهههههه تم تعديل 13 ديسمبر, 2006 بواسطة Omtaym_ALLAH شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
chama 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 أممم شهيتيني هذا هو وقتها في الحقيقة تشكرين غاليتي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 الووووووووو حبيبتي ام تيم قوليلي عنوانك بسرعة قبل لرفيسة ما تبرد :mrgreen: الراحة يا روحي يعني لما تاكليها ترتاحي و تحس بشبع مش تعمل لك مغص و لا امساك حاجة زي كده ههههههههههه :mrgreen: دايما بالمغرب بنقول تفضل كل بالصحة و الراحة او البس بالصح و الراحة يعني تكوني في احسن حال الصحة لازم تصاحبها الراحة :wub: و 150 رغيف يكونو عندك بكرة على الفطار ان شاء الله مهو الرغيف بيتقدم مع الشاي بردو مع العسل و الزبدة :mrgreen: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 chama لهلا يحوجك يا الحبيبة :wink: اجي عندي نصوب لاختي دابا قصعة معتبرة :icon15: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 براااااااااااحه الوووووووووووو ايوه بسوم انا جعت يلا بقى يا ماما انا طالبه 150 رغيف سوركومند بسرعه ! لا انا عايزه احط عليها مربى لارنج يمممممم حسيتها كده عايزه مربى لارنج ! او مشمش مش عارفه ليه ! انا عندى اخر برطمان لارنج مامى بعتهولىبقى و حمخمخلك فيه بالفيره ! حيغم على بجد ههههههههه جوعتينى ! شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
مُحـبـَّة الصالحين 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 السلام عليكم ههههههههههههههه واقيلا جيت معطلة؟؟ باقي ليا شوية و لا والو؟؟ الله يعطيك الصحة يا الحبيبة شهيتينا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
oumofatima 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 13 ديسمبر, 2006 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته مشكورة اختي بسمة الحياة على الرفيسة لقد شبعت والحمد لله الله يعطيك الصحة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 بسوم ! مقدار الزيت قد ايه فى العجين بتاع المسمن ؟ عايزه مقادير الفطير بليز بس بالتفاصيل شكلو يهبل عايزه اكلو من غير حاجه بليز اشرحيلى تانى و عايزه كمان اعرف لو الطاسه تيفال ممكن تنفع ؟لان البتاعه المدوره الكبيره دى السودا مش عندى و ترجميلى يا حبى بالعربى لانى انا مش شميشه ههههههه تسلملى بسوم! شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 حبيبتي ام تيم العجين يكون بدون زيت فقط الماء و الملح و الدقيق زي عجين الخبز بدون خميرة (فيه ناس بتحط خميرة لكن غالبا ما بنحطهاش) و تدلكي كويس و تعملي كرات زي اللي في الصورة و لما تبتدي تورقيه فعليك دهن الطاولة اللي بتشتغلي عليها و تورقي كويس و بعدين ترشي شوية زيت و زبدة ( لو تغلبي الزبدة على الزيت يكون افضل) تطوي العجين زي الصورة و بين كل جزء تطويه واللي بعده ترشي خليط الزيت و الزبدة(طبعا حسب ذوقك و قدرتكم على هضم الدهنيات) المهم الهدف منو ان الرغيف يكون من الداخل طبقات مش لازقة في بعضها( زي العجين المورق)و تمدديه شوية عشان يبقى بالحجم اللي انت شايفاه و ما يكنش سميك اكثر من اللازم مش عارفة اذا كان الشرح ده كفاية و لا لسة لازمك توضيح و بالنسبة لمقلاة تيفال فهي تنفع بس خلي النار هادية شوية و اللي في الصورة مش المقلاة اللي بنستعمل عامة عندنا مقلاة خاصة بالرغيف بتكون ثقيلة شوية يقدم اما مدهون بزبدة و عسل او زي ماهو و نحط العسل و الزبدة في اطباق مصاحبة ليه او مربى او زيت زيتون حسب الذوق يعني مع الشاي او قهوة بحليب انا بفضلو مدهون و معاه الشاي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 بسوم فظييييييييعه ! عارفه بالضبط زى الفطيره عندنا ! بس احنا بنحشيه مكسرات او سكر او جبنه و بنشتريه من عمو الفطاطرى هههههههه و بتتطلع شبه اللى قولتى عليها بس انا حجربها و اعملها و اقولك حصل فينى ايه ! ههههههه تسلميلى بسوم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 (معدل) حبيبتي محبة الصالحين الا ما بقا نوجدوه على قبلك مرحبا بيك الغالية ام فاطمة بالصحة و الراحة بنين ياك ههههه يا روحي يا ام تيم جربيه و ردي علي على فكرة احنا كمان بنحشيه لو حبينا كفتة او سمك معلب او شحم و توابل و حاجات ثانية حسب الاختيار نسيت اقول لك ان البنات بيشكروك على البيتزابان حقيقي رائعة تم تعديل 14 ديسمبر, 2006 بواسطة بسمة الحياة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 تسلميلى انت و لبناتت ( بالصحه و الرااااااااحه ) ههههههه شفت بقى بتعلم طبخ المغرب و لغه المغرب محبه الصالحين بتعلمنى هههههه انا عملتلك كمان السلامى المنزلى البنات حتحبه و يمكن عمله ندوتشات للمدرسه و عملت امس لقمه القاضى جربيهل للفطار او كحلو و بوسيلى البنات كثير كثير :) و انا حجرب اعجن الفطيرات و الله يستر بقى علىّ و لا ازيد فى الوزن على ايدك بس شكلها روعه تسلم ايدك بسوم ! شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يـونـس 12 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 بسمة الحياة حشومة عليك :icon15: :laugh: :- والله شهيتيني فيها والله وكنت صايمة وتشهيتها والله انا نمشي دابا عند ماما تديرها لي غدا ادا بغات وادا مابغاتش............... غنجي عند ماما بسمة ديرهالي ياك :- انا طماعة خصوصا فالماكلة والرفييييييييييييييسة عاد منعرف شحال من عام مكليتها تسلم يدك ماشاء الله عليك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 بسوم عندى مشكله :( معرفتش ايه الدقيق الاصفر و كنت قايمه اعملها ! اهىء اهىء ! عايزه اعرف بليز ايه الدقيق الاصفر ( ممكن تقوليلى بالفرنسى ؟) و اشرحيلى بس نوع الدقيق علشان حموت من الغيظ بقى لو ماعملتهاش ! تسلم ايدك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يـونـس 12 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 ديسمبر, 2006 بسوم عندى مشكله :( معرفتش ايه الدقيق الاصفر و كنت قايمه اعملها ! اهىء اهىء ! عايزه اعرف بليز ايه الدقيق الاصفر ( ممكن تقوليلى بالفرنسى ؟) و اشرحيلى بس نوع الدقيق علشان حموت من الغيظ بقى لو ماعملتهاش ! تسلم ايدك الدقيق الاصفر على مااظن كما نناديه نحن في المغرب دقيق القمح ولكن نشتريه من البقال ليس الدي نقوم نحن بطحنه لكن حتى الفرنسية الله اعلم وهو دقيق رطب نوعا ما ولكن ليس مثل الدقيق الابيض وهو اصفر تقريبا مثل السميد غير انه رطب منه وكما قلت سابقا هو من القمح الصلب شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 (معدل) اوه سلسبيل ! و فسر الماء بالماء هلا اشكل علىّ اكثر هههههههه انا على غلبه الظن انه سميد - semoule لان هى تقول دقيق ابيضfarine و دقيق اصفر ! لا اعلم اتقصد السيمولين ام الble المطحون و الا عندكم شى اخر لا اعرفه من اسرار المطبخ المغربى ههههههه انا بطبقها بدقيق ابيض مع سيمولينا مطحونه و اشوف كيف بيمشى الحال ههههههههه بارك الله فيك حبيبتى سلسبيل تعبتك معى :biggrin: تم تعديل 15 ديسمبر, 2006 بواسطة Omtaym_ALLAH شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم يـونـس 12 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 ليس هناك مشكل كي ااتي لادوق هههههه على العموم هو ليس السميد هو ارطب منه واصفر اللون ونقول له دقيق اصفر او دقيق الزرع شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 الدقيق الاصفر زي ما ق الت سلسبيل هو دقيق القمح الصلب farine de blé dur مش semoule و ممكن تعمل دقيق القمح الرطب يعني اللي لونه ابيض وحده بس الاصفر معاه بيكون احسن لو ما فهمتيش اشرح اكثر قلت farine de blé dur سلسبيل مرحبا بيك نصوب لاختي الرفيسة و الكسكسو و اللي حب الخاطر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
aziza 1 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 walah ya bassemato alhayate chahitini jazai laho khayerane 3ala hada anakele arai3e ana a3emiloha bichakele mometaze walakine 3inedama atbokhoha la akoloha lianaha tatekehameni bezafe jazaki laho aljinane شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 عزيزة 1 المرة الجاية عيطي علي انا نصاوبها باش تاكليها يا الحبيبة بغيت نسولك منين انت في المغرب وقيلا تنعرفك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
aziza 1 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 ana ya siti mina almareribe fi casablanca yemekine netela3e jirane incha ohiboki fi lah شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
om yahya 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته حشوما عليكم بلا ماتشهيوني راني كتتوحم :wub: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
بسمة الحياة 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 (معدل) حبيبتي ام يحيى و الله كن عرفتك فين كاينة حتى نصيبها و نديها ليك حتى للدار عنداك تحكيها فالbébé تم تعديل 15 ديسمبر, 2006 بواسطة بسمة الحياة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
Omtaym_ALLAH 11 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 15 ديسمبر, 2006 لازم اشتى الfarine de ble dur لان عندى سيمولينا بسسسسسس !:( زعلانه انا دلوقتى ! شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك