راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 ديسمبر, 2009 اختى ام جورى جزاكى الله خيراٌ كنت داخله اقولك لكن لقيت ماشاء الله الاخوات قالو كلام جميل واضافات رائعه هضيفها ان شاء الله اكيد هيبقى تحفه تسلم ايدكو يا ماهرات شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام مريم ويحيى 136 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 ديسمبر, 2009 موضوع جميل جدا واى واحده عندها اى سؤال انا اختكم جديدة فى المنتدى يا رب اقدر افيدكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راجيةعفو ربي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 يناير, 2010 (معدل) ارجو منكن اخواتي الخبيرات في الحلويات طريقة لعمل تارت البلح انا ذقته مرة قبل كده و عجبني و نفسي اعمله بنفسي :wub: تم تعديل 25 يناير, 2010 بواسطة راجيةعفو ربي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 يناير, 2010 أسمحوا أن أقدم لكن طبق حلوى سهل وسريع ولذيذ ... أتمنى أن يعجبكن (( تـــارت الـــبـــلـــح )) المقادير: 1 كيلو بلح رطب (بلح اسود) 250 جرام زبدة 2 كوب سكر بودرة 1 كوب دقيق 1 ملعقة صغيرة بيكينج بودر 1 كوب زبادى 3 بيضات 3 اكياس فانيليا الطريقة: اولا يغسل البلح جيدا ثم يفصص من القشر والنقى ثانيا: تضرب الزبد مع كوب سكر بودرة يدويا او بالمضرب ويفرش الخليط فى الصينية ثالثا:يوضع البلح على ظهرة على اى شكل ترغبية رابعا: يضرب البيض مع الفانيلياثم كوب السكر وكوب الزبادى وكوب الدقيق وملعقة البيكينج بودر ثم يسكب الخليط على البلح المرصوص بالصينية ويضع فى فرن متوسط الحرارة وبعد نضجة واحمرار الوجه يقلب وهو ساخن ويقدم بالهناء والشفاء شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام(عمير) 5 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 يناير, 2010 السلام عليكم جزاكى الله يا اختى ام حلا على الجهود الطيبة اما عنى فأنا اريد طريقة مضمونة للقمة القاضى أو الزلابيا تكون مقرمشة ومنفوشو ومدوره اصلى كل ما أعملها تطلع مش مدورة ولا مقرمشة وجوزى بيحبها بس مش عارفة اعملها خالص وكمان بتبقى شاربة زيت كتير خالص أعمل ايه؟؟؟؟؟؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راجيةعفو ربي 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 يناير, 2010 جزاك الله خيراً أختي ام حلا, هجرب هذه الطريقة شكلها سهلة و حلوة:) شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 25 يناير, 2010 ماشاء الله الموضوع رائع هاستغل الفرصة نفسي اعمل كرواسون و يطلع حلو زي بتاع المحلات اللي تعرف الطريقة تلحقني شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
***أم محمد*** 8 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 يناير, 2010 عااجل....عااجل....عااجل....عااجل.... مطلوووووووووووووووب : طريقة عمل عجينة البف بستري شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
***أم محمد*** 8 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 30 يناير, 2010 *__* شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ثروة 259 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 30 يناير, 2010 السلام عليكم اريد ان اعرف طريقة السويسرول وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،، https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=221591 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 30 يناير, 2010 السلام عليكم جزاكى الله يا اختى ام حلا على الجهود الطيبة اما عنى فأنا اريد طريقة مضمونة للقمة القاضى أو الزلابيا تكون مقرمشة ومنفوشو ومدوره اصلى كل ما أعملها تطلع مش مدورة ولا مقرمشة وجوزى بيحبها بس مش عارفة اعملها خالص وكمان بتبقى شاربة زيت كتير خالص أعمل ايه؟؟؟؟؟؟؟ طريقة عمل القيمات ( لقمة القاضي ) من مطبخ منال المقادير : 2 كوب دقيق 2 ملعقة كبيرة حليب مجفف 2 ملعقة كبيرة كاسترد (( ممكن تستبدليه بالنشا )) 1 ملعقة كبيره سكر 2 ملعقة صغيرة خميرة فورية رشة ملح ¼ ملعقة صغيرة هيل ناعم ¼ ملعقة صغيرة زعفران ½ كوب لبن خاثر (( اللبن العادي )) 1 كوب ماء دافئ الطريقة :: في طاسه العجانة الكبيرة نضيف جميع المقادير مع بعض وتخلط جيدا ثم تترك تخمر من نصف ساعة إلى ساعة حتى يتضاعف حجمها وبعدين نحمي الزيت الغزير وتصب اللقيمات ثم نشيلها وتوضع في مصفاية ثم نضعها في الشيرة وتقدم .. وتزين بالفستق . شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 30 يناير, 2010 ماشاء الله الموضوع رائع هاستغل الفرصة نفسي اعمل كرواسون و يطلع حلو زي بتاع المحلات اللي تعرف الطريقة تلحقني هذه طريقة للاخت ام تيم حفظها الله https://akhawat.islamway.net/forum/index.php?showtopic=36097 شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 30 يناير, 2010 عااجل....عااجل....عااجل....عااجل.... مطلوووووووووووووووب : طريقة عمل عجينة البف بستري هذا رابط ارجو ان يفيدك https://akhawat.islamway.net/forum/index.ph...c=78955&hl= شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
omjana 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 بســم الله الـرحمــن الرحيــم السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، كيف حالكن الموضوع باختصار اشتريت وراك بط ومش عارفة اعملها ازاى عايزة افضل طريقة اتمنى تردوا علية بسرعة وجزاكن الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته اتفضلى الطريقه دى يارب تعجبك *المقادير: 4 أكواب أرز غير مطهى 15 فص ثوم مفرى 1 ملعقة صغيرة فلفل ملعقتان صغيرتان ملح 1 ملعقة صغيرة كارى 1 ملعقة صغيرة كركم (اختيارى) ملعقتان صغيرتان صوص صويا وراك بط 5 ملاعق صغيرة زيت 1/2 6 كوب ماء 6 ثمرات صغيرة بصل مقطعة إلى شرائح * الطريقة: - فى إناء كبير الحجم يسلق الأرز فى الماء. - فى إناء صغير آخر يخلط الخل والفلفل والملح والكارى والكركم مع صوص الصويا مع التقليب ثم تترك التوابل جانباً. - يصفى الأرز من الماء بعد نضجه ثم يترك جانباً. - تسخن ملعقتين من الزيت فى إناء فوق نار متوسطة الحرارة ثم يضاف إليها التوابل مع التقليب لمدة 30 ثانية. - تضاف قطع البط للتوابل مع الطهى لمدة 10 دقائق حتى تكتسب اللون البنى. - يصب كوبان من الماء ويترك الماء حتى الغليان، يصب المتيقى من الماء والزيت - يضاف الأرز وينبغى أن تغطى المياه الخليط، يغطى الإناء ويترك من 15-20 دقيقة. - يرفع الإناء من على النار بعد تمام نضج البط ويترك بالغطاء من 5-10 دقائق. - يقدم البط مع الأرز وهو ساخناً ويزين بالبصل الأخضر. وفى طريقه تانيه هجيبهالك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 المقادير ثمان قطع من الوراك- زعفران - 3ملاعق ماء مغلى - بضعة غصينات بقدونس - نصف كياو طماطم - 6بصلات - 2ماعقة عسل نحل - ملعقة قرفة - نصف ملعقة زنجبيل - ملح وفلفل - 6ملاعق زيت ترص الوراك فى صنية - تغطيتهاببصلتتين مقطعين شرائح ثم تغطية الشرائح بالطماطم المقطعة الى قطع صغيرة - فرم باقى البصل وخلطة مع الزعفران فى الماء المغلى والمشمش المجفف المقطع الى قطع صغيرة والعسل والقرفة والزنجبيلوالبقدونس المفروم فى سلطانية مع اضافة الزيت والملح والفلفل صبى هذا الخليط السابق فوق الوراك تغطية الصنية بغطاء لا يسمح بخروج بخار الماء ( ورق الومنيوم ) وتزج فى الفرن لمدة ساعة ونصف لاو لحد ماتستوى افتحى الغطاء بالراحه واغرسى سكينه بورك البط لو دخلت بسهوله فبكده تكون استوت الطريقه دى احلى من الاولى فى رأيى ومجربه لذيذه جدا وبالهنا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
omjana 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 جزاك الله خيرا مسلمة تعبتك معايا بس الطرق دى مجرباها؟ ولا ايه ؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 طريقه تانيه صنيه بطاطس بوراك البط اسلقى الوراك نصف سلقه وهاتى صنيه رصى فيها بطاطس مقطعه دوائر وبصل مقطع دوائر والوراك المسلوقه شويه واخلطيهم مع بعض وقطعى على الوش فلفل الوان احمر واصفر واخضر و2 طماطم مقطعه دوائر وبالخلاط اعصرى طماطم ومعاه 5 فصوص ثوم وملح وفلفل اسود وكمون واضربيهم كويس وحطى عليهم كوبايه من شوربه البط وقلبيهم كويس ووزعيه فوق الصنيه كويس ودخليه الفرن وسويه هيطلعك احلى صنيه بطاطس بوراك البط امممممممم خطيره هتدعلى لم تاكليها بالف هنا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 بصراحه ما جربتهاش شفتها وعجبتنى فقط بس اخر طريقه بتاعة البطاطس مجرباها ومضمونه ميه فى الميه وانصحك بيها شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
omjana 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 معذرة هاتيلىى اللينك يا مسلمة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
راضية وحامدة الله 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 معذرة هاتيلىى اللينك يا مسلمة اى لينك انا نقلتلك الطريتين الاولانين من كتاب عندى للطهى والثالثه انا بعملها وقولتهالك جزاكى الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
omjana 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 معذرة مشوفتش ا لمشاركة 0 دى .... شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
المتفائلة (ريفيّة) 979 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 12 فبراير, 2010 حياك الله ياغالية كنت أتمنى أن أفيدك لكن للأسف ولا مرة جربت ورك البط ولا البط أتمنى أم حبيبتنا مسلمة أفدتك وبالتوفيق ياغالية شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أحزنتنى ذنوبى 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 مارس, 2010 للأخوات السعوديات طالبتكم انا عايزة طريقة مندي اللحم فى البيت بس يكون طعمه حلو ( ياريت طريقة مطعم ارياف المملكة اللى فى الملز لأنى لم اذق اطعم منة ) انا مش رخمة والله ههههههه ولو مفيش يبقى اي طريقه كويسة جزاكم الله خير شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ام حلا 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 31 مارس, 2010 الاخت احزنتني ذنوبي يوجد طريقة في المنتدى و هي حلوة و انا عن نفسي جربتها و طلعت لذيذة ممكن تجربيها شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك