اذهبي الى المحتوى
ام حلا

عندك استفسار عن اي شئ تحبي تعمليه او تطبخيه

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

بارك الله فيكي اختي متفائلة

 

عندي استفسار اخر عن طريقة عمل المشاط....لا ادري ادا عرفتي مااقصد وهي عجة الزهرة وانا اعملها بالطريقة العادية مع طحين وبيض

ولكن تتطلع معي طرية ,,,اخت لي عملتها كانت هشة ومقرمشة وكانت عملتها بامولينكس اظن انها وضعت بكم وبودر بس لا ادري الطريقة بالظبط

 

جزاكي الله خيرا اختي على المساعدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

غالياتى ... الله يديم المحبة بيننا ويجعلنا من المتحابين فيه

 

عايزة طريقة لعمل بسكوت أو قرص أى شيء لذيذ ينفع مع الشاي

 

يكون سكره هادى يعنى مش حلويات ... وكمان بلاش يكون من مكوناته دقيق سميد عشان مش عندى :tongue:

 

ياريت تساعدونى خلال النهاردة عايزة أعملها فى أقرب وقت قبل قدوم زوجى (غدا صباحا بإذن الله)

 

 

وجزاكم الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

حياك الله حنونتي الحبيبة

هذه وصفة لذيذة جداً تقوم أمي بصنعها لنا كثيراً.. كتبتها مسبقاً في المنتدى.

 

المقادير :

كوبين دقيق .

حفنة زيت ( بحجم الكف ) .

معلقة صغيرة باكنج بودر .

ملح .

ماء .

 

الطريقة :

أولاً ياحبيبة تضعين الماء مع الملح وتتركيه على جنب ،

ثمّ تفركين الدقيق وَ الباكنج بودر مع الزيت ، ثمّ تسكبين الماء المملح رويدًا رويدًا حتى تكون عندك عجينة متماسكة .

 

وبعدها ضعيها لترتاح لمدة ساعة تقريبًا .. لتفرديها بعد ذلك وتقطعيها على حسب ما ترغبين ( والأفضل مثلثات ) ، ثمّ لكِ أن تحمريها في الزيت ولن تأخذ وقتًا طويلاً في التّحمير بإذن الله فقط حتى تلاحظي انها أصبحت ذات لون ذهبي .

 

وللزينة وإعطاء طعم رشي فوقها سكر ناعم .

 

مُلاحظة : لكي تعرفي أنها نجحت معك سوف تجدين أنها انتفخت تلقائيًا في التحمير.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انا افتركتي وحدي بعاني من مشكله ...حعمل شنو مع الشاي ....

لان شاي عندنا مهم جدا ....

واحلى بسكويت يانسون ...لاحلى مسلمة ... :icon17: بس لا تكوني تعرفيه تبقى مصيبة ....

مهم يا ستي ....

 

نقول بسم الله ...

4 بيضات ...

كوب ..او3\4 كوب سكر

نص كوب زيت

ملعقتين صغار بيكنج باودر

ملعقة كبيرة جوز هند ..او ربع كووب

3 اكواب طحيين ...

ينضربوو كلهم ضربا مبرحا :icon17: حتى التجانس التمام

تصبيهم في وعاء يفضل يكون مستطيل ....بعد ما تكوني ...دهنتيه بزيت ورشيت دقيق ...وفتحتي الفرن حتى قبل ما تعملي اي حاجه

تصبيهم في وعاء ,,وتدخلي فرن يعني بعد حوالي نص ساعه او 45 دقيقه تطلعيها ,..حتكون صات زي الكيك

تقطعيها اصابع ...

وترجعي تدخليها لفرن عشان تتحمر ..

 

من فوق وتحت ....

 

وكده استمتعي بالطعم مع شاي واللي عندها افكار اخرى تفيدنا :icon17:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اختى الحبيبة ممنوع وضع روابط منتديات اخرى

 

بوركتِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله خيرا على التنبيه ولكن الرابط ليس خاص بمنتدى ولكن موقع

 

وقد تصفحته للتأكد إن كان به موسيقى أم لا ، فلم أجد موسيقى على حد بحثى

 

وقانون المنتدى :

 

_ يُمنع وضع روابط لمنتديات مختلطة أو مواقع تحتوي على موسيقى أو صور غير لائقة.

 

معذرة لا أرى الرابط مخالف , وإن كان مخالف فأرجو من مشرفة الساحة حذفه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أخواتى جربت نوعين من البسكويت أولهم بالقرفة والآخر مالح بالشمر

 

ولكن البسكويت المالح هش جدااا هل بسبب زيادة كمية الدهون فيه ؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

أنا بقى مشكلتي الأزلية مع الطعميه مش عارفه ليه دايما بتطلع معجنة شويه من جوه

 

هتقولولي بيكاربونات .....حطيت

 

هتقولولي بيض .......حطيت

 

رققيها .......رققتها

 

ياريت حد من خبراء الطعميه يقولي ايه الحل ويديني مقادير مضبوطه الله يخليكوا نفسي آكل طعميه من ايدي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله خيرا على التنبيه ولكن الرابط ليس خاص بمنتدى ولكن موقع

 

وقد تصفحته للتأكد إن كان به موسيقى أم لا ، فلم أجد موسيقى على حد بحثى

 

وقانون المنتدى :

 

_ يُمنع وضع روابط لمنتديات مختلطة أو مواقع تحتوي على موسيقى أو صور غير لائقة.

 

معذرة لا أرى الرابط مخالف , وإن كان مخالف فأرجو من مشرفة الساحة حذفه

 

حياكِ الله حنين

 

بالنسبة للرابط فما فيه شي

 

والممنوع هو الاعلان عن المنتديات للمشاركة فيه والمنتديات المختلطة والتي فيها مخالفات

 

بارك الله بكن

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ممكن اعرف مقادير الفطير المشلتت وهل ممكن اضافة الخميرة البيرة لة ام لا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

عايزة أسأل عن الشاورمة كتيييييييير محيرانى

 

بعملها عادى بس بتنشف فى النهاية زوجى يحبها لونها محمر وبها صوص وان عشان تتحمر شوية ممنك اضعها تحت الشواية وبتنشف أعمل اية

 

وجزاكن الله خيراً

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حياكم الله اخواتى الحبيبات موضوع جميل وشيق ارجوا منكم افادتى فى سؤالين الاول طريقة عمل الفينو مجربة والثانى ياريت لوحد عارف تشكيل عجائن زى بتاعة افران الفينو وجزاكم الله خيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انتوا نمتوا ياجماعة ولا ايييييييييييييية فين رد سؤالى ارجواالرررررررررررررررررررررررررررررررررد

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

ممكن اعرف مقادير الفطير المشلتت وهل ممكن اضافة الخميرة البيرة لة ام لا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

 

 

و عليكم السلام و رحمة الله

 

اهلين اختي سندس

 

هو الحقيقة عندنا نسميه المدلوكة المقادير هي هي بس طريقة التحضير تختلف شووووووووي بس

لكن شفت خطوات العمل في النت و كنت حابة اجربه لانه كان مطلوب مرة

 

و علمتني اعمله اخت غالية علي جدا ربي يحفظها و ييسر امورها " اختي عبير و اليك المقادير اولا

و بعدين احطلك الصور التانية بتاعت عبير لانه الطرق مش زي بعض

الطريقة هادي منقولة

 

 

 

مقاديره جداً بسيطه وان شاء الله متوفرهـ في كل بيت

11_61.gif

المقادير

2 ونص كوب دقيق ابيض

رشه ملح[/center]

 

2ملعقه طعام زيت

 

ربع ملعقه صغيره بوكبودر

مايعرف بخميره الحلوياات

 

كوب ماء للعجن

سمن للدهن او زبده

الطريقه::::

11_65.gif

 

 

اعجني كل المقادير ماعادا السمنه او زبده

مع بعض

المويه اضيفيها شويه شويه الين توصلين للمطلوب

وتترك العجينه تترتح تقريباا ساعه

 

11649.jpeg

 

 

11650.jpeg

 

 

 

نفردها ويفضل بالطول

حاولي ترققيها

 

11651.jpeg

 

 

 

 

ثم ادهنيها بالسمن

لا تقولين خلاص كفايه لاخليك كريمه

\

ثم لفيها

11652.jpeg

 

ثم ابرميها <<< ثم ضميها لبعض

 

11653.jpeg

 

ثم وقفيها واضغطي عليها

11659.jpeg

 

 

وافرديها مره ثانيه لا تخليها رقيقه

ثم ندهنها بالسمنه من الجهتين

ونحطها في صينيه و ندخلها الفرن

 

11655.jpeg

 

وهذا شكلها بعد ما ستوت

11657.jpeg

 

ايمممممممممممممممممممم

 

وهذا لى اول من يرد

 

 

11658.jpeg

بعســـــــــــــــــل

 

 

تحيااااااااااااتى واتمنى ان يعجبكم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و دي طريقة اختي عبير اللي قلتلك عليها و تشبه تمااما طريقة المدلوكة

 

شوفي العجين يقسم لكريات "" حوالي 8 كرات "" و فصينية تفردي الكرات بالسمنة او الزيت و تغلقيهم و تحطي كل وحدة داخل عجينة تانية كنتي فردتيها حتى يخلصو و بعدين افردي الفطيرة شوي بايدك على شكل مستدير و دخليها الفرن

 

الصور توضحلك ان شاء الله

 

1-1.gif?t=1273939183

 

2.gif?t=1273939389

 

 

4.gif?t=1273940033

 

 

5.gif

 

8.gif

 

 

9.gif

 

 

 

66.gif

 

 

 

و النوع ده من الفطير انا معملوش خميرة يا سوسو زي المسمن و المدلوكة

 

ان شاء الله اكون افدتك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

على فكرة من الاسرار المهمة لنجاح هذا النوع من المعجنات انك تعجنيها لمدة طويلة انا اعجنها من 20 الى 30 دقيقة بايدي و لو عندك عجانة اعجنيها حوالي ربع ساعة حتةى تنفرد كويس و ما تتقطع

 

لو كانت تتقطع يعني انها مش معجونة كويس

 

و كمان ما تخليه في الفرن زيادة عن اللزوم لانه ممكن ينشف

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
*أم رقية*مشاركة بتاريخ Dec 23 2010, 11:31 PM السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

 

عايزة أسأل عن الشاورمة كتيييييييير محيرانى

 

بعملها عادى بس بتنشف فى النهاية زوجى يحبها لونها محمر وبها صوص وان عشان تتحمر شوية ممنك اضعها تحت الشواية وبتنشف أعمل اية

 

وجزاكن الله خيراً

 

ام رقية بصي انا باعمل الشاورماو و مش بتنفع و بتطلع حلوة بصي الطريقه

 

لو مثلا هتعملي نص كيلو لحم او دجاج

 

بتنقعيه في ربع كوب خل و ليمون و شوية زبادي

 

انا باحط ملح و زنجبيل و فص ثوم و فلفل اسمر و سماق و زعتر ناشف

 

لو الفراخ ما تخليهاش كثير في التتبيلة عشان ما تتهريش بس اللحمة تصبر

 

المهم حطب في المقلاة شوية زيت و نزلي الفراخ و قلبي لحد ما تتشرب ميتها و تستوي هتلاقيها بتحمر لوحدها

 

شيليها على جنب و تخرطي بصلاية و حبتين فلفل رومي و حبة طماطم و شوية بقدونس

 

في نفس المقلاة بتاعه الشاورما نزلي البصل و قلبيه و ضيفيله الفلفل الرومي و قلبيهم مع بعض لحد ما يذيلو خالص و القوطة حطيها في الاخر و ما تخليهاش تطول يا دوب تدبل شوية و نزلي البقدونس

 

و ضيفي عايهم الشاورما هتطلع زي بتاعه المحلات

 

و انت اعملي بقى سلطة طحينة و شوية مخلل و بطاطس محمرة و ادعيلي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم

بالنسبة للشاورما انا عندي طريقة جميلة و تطلع ممتازة

تابعي مواضيعي باذن الله يا ام رقية قرييييييييييبا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،

احم..احم

اول مرة اعمل العدس منذ زواجي

الان وضعته علي النار ليتم سلقه.....وبعد....؟ :unsure: :unsure: :unsure:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

عايزة أعمل جلاش صوابع محشى فستق ومكسرات ممكن أخت تساعدنى

 

بالصور :mrgreen:

 

معلش شحات وبيحلم بعيش فينو :biggrin:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

أنا زيك :)

ومنتظرة المساعدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا سلام يا سلام

انا هاقولكم على طريقة بفضل الله ما احد ذاقها الا وعجبته جدا

 

بصي

 

1_ افردي لفة الجلاش كلها على الرخامة

2_قطعى اللفة كلها بالطول الى 3 اقسام

3_ امسكي راقين راقين حطي سوداني فستق جوز هند اللى يعجبك ولفي براحة لحد الاخر قبل ما تقفلي في الاخر حطى سمنة او زيت عشان ميفكش في الفرن

4_رضيهم في صينية مدهونة زيت وحطى في الفرن على نار متوسطة

5_اول ما يطلع اسقيه شربات تقييل لحد ما مقادير الشربات 3 كوب سكر على 2 كوب ماء ولما يغلو اعصري نص ليمونة ومعلقة صغيرة فانيليا

6_اسقطيه في الشربات وثواني وطلعيه في مصفي

7_كليه بالهنا والشفا

8_اى سؤال انا في الخدمة يا قمر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×