@hasby alah@ 2 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 20 نوفمبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، بارك الله فيكي اختي متفائلة عندي استفسار اخر عن طريقة عمل المشاط....لا ادري ادا عرفتي مااقصد وهي عجة الزهرة وانا اعملها بالطريقة العادية مع طحين وبيض ولكن تتطلع معي طرية ,,,اخت لي عملتها كانت هشة ومقرمشة وكانت عملتها بامولينكس اظن انها وضعت بكم وبودر بس لا ادري الطريقة بالظبط جزاكي الله خيرا اختي على المساعدة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حنين مسلمة 34 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 نوفمبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، غالياتى ... الله يديم المحبة بيننا ويجعلنا من المتحابين فيه عايزة طريقة لعمل بسكوت أو قرص أى شيء لذيذ ينفع مع الشاي يكون سكره هادى يعنى مش حلويات ... وكمان بلاش يكون من مكوناته دقيق سميد عشان مش عندى :tongue: ياريت تساعدونى خلال النهاردة عايزة أعملها فى أقرب وقت قبل قدوم زوجى (غدا صباحا بإذن الله) وجزاكم الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أمل الأمّة 1093 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 نوفمبر, 2010 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،، حياك الله حنونتي الحبيبة هذه وصفة لذيذة جداً تقوم أمي بصنعها لنا كثيراً.. كتبتها مسبقاً في المنتدى. المقادير : كوبين دقيق . حفنة زيت ( بحجم الكف ) . معلقة صغيرة باكنج بودر . ملح . ماء . الطريقة : أولاً ياحبيبة تضعين الماء مع الملح وتتركيه على جنب ، ثمّ تفركين الدقيق وَ الباكنج بودر مع الزيت ، ثمّ تسكبين الماء المملح رويدًا رويدًا حتى تكون عندك عجينة متماسكة . وبعدها ضعيها لترتاح لمدة ساعة تقريبًا .. لتفرديها بعد ذلك وتقطعيها على حسب ما ترغبين ( والأفضل مثلثات ) ، ثمّ لكِ أن تحمريها في الزيت ولن تأخذ وقتًا طويلاً في التّحمير بإذن الله فقط حتى تلاحظي انها أصبحت ذات لون ذهبي . وللزينة وإعطاء طعم رشي فوقها سكر ناعم . مُلاحظة : لكي تعرفي أنها نجحت معك سوف تجدين أنها انتفخت تلقائيًا في التحمير. شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
..الزينة.. 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 نوفمبر, 2010 انا افتركتي وحدي بعاني من مشكله ...حعمل شنو مع الشاي .... لان شاي عندنا مهم جدا .... واحلى بسكويت يانسون ...لاحلى مسلمة ... :icon17: بس لا تكوني تعرفيه تبقى مصيبة .... مهم يا ستي .... نقول بسم الله ... 4 بيضات ... كوب ..او3\4 كوب سكر نص كوب زيت ملعقتين صغار بيكنج باودر ملعقة كبيرة جوز هند ..او ربع كووب 3 اكواب طحيين ... ينضربوو كلهم ضربا مبرحا :icon17: حتى التجانس التمام تصبيهم في وعاء يفضل يكون مستطيل ....بعد ما تكوني ...دهنتيه بزيت ورشيت دقيق ...وفتحتي الفرن حتى قبل ما تعملي اي حاجه تصبيهم في وعاء ,,وتدخلي فرن يعني بعد حوالي نص ساعه او 45 دقيقه تطلعيها ,..حتكون صات زي الكيك تقطعيها اصابع ... وترجعي تدخليها لفرن عشان تتحمر .. من فوق وتحت .... وكده استمتعي بالطعم مع شاي واللي عندها افكار اخرى تفيدنا :icon17: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حنين مسلمة 34 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، جزاكنّ الله خيراً حبيباتى ... بإذن الله أعمل البسكويت وأطمنكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حنين مسلمة 34 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 معلش يا غاليات أنا نسيت أقولكم إنى لقيت أنواع بسكويت كتيرة : http://www.lakii.com/cookportal/cat-10.htm شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
موده واخاء 417 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 اختى الحبيبة ممنوع وضع روابط منتديات اخرى بوركتِ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حنين مسلمة 34 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 جزاكِ الله خيرا على التنبيه ولكن الرابط ليس خاص بمنتدى ولكن موقع وقد تصفحته للتأكد إن كان به موسيقى أم لا ، فلم أجد موسيقى على حد بحثى وقانون المنتدى : _ يُمنع وضع روابط لمنتديات مختلطة أو مواقع تحتوي على موسيقى أو صور غير لائقة. معذرة لا أرى الرابط مخالف , وإن كان مخالف فأرجو من مشرفة الساحة حذفه شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حنين مسلمة 34 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 أخواتى جربت نوعين من البسكويت أولهم بالقرفة والآخر مالح بالشمر ولكن البسكويت المالح هش جدااا هل بسبب زيادة كمية الدهون فيه ؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
رميثه 1 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، أنا بقى مشكلتي الأزلية مع الطعميه مش عارفه ليه دايما بتطلع معجنة شويه من جوه هتقولولي بيكاربونات .....حطيت هتقولولي بيض .......حطيت رققيها .......رققتها ياريت حد من خبراء الطعميه يقولي ايه الحل ويديني مقادير مضبوطه الله يخليكوا نفسي آكل طعميه من ايدي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
مسلمة مجاهدة 353 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 24 نوفمبر, 2010 جزاكِ الله خيرا على التنبيه ولكن الرابط ليس خاص بمنتدى ولكن موقع وقد تصفحته للتأكد إن كان به موسيقى أم لا ، فلم أجد موسيقى على حد بحثى وقانون المنتدى : _ يُمنع وضع روابط لمنتديات مختلطة أو مواقع تحتوي على موسيقى أو صور غير لائقة. معذرة لا أرى الرابط مخالف , وإن كان مخالف فأرجو من مشرفة الساحة حذفه حياكِ الله حنين بالنسبة للرابط فما فيه شي والممنوع هو الاعلان عن المنتديات للمشاركة فيه والمنتديات المختلطة والتي فيها مخالفات بارك الله بكن شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سندس محمود 42 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 27 نوفمبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، ممكن اعرف مقادير الفطير المشلتت وهل ممكن اضافة الخميرة البيرة لة ام لا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
*أم رقية* 473 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 ديسمبر, 2010 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، عايزة أسأل عن الشاورمة كتيييييييير محيرانى بعملها عادى بس بتنشف فى النهاية زوجى يحبها لونها محمر وبها صوص وان عشان تتحمر شوية ممنك اضعها تحت الشواية وبتنشف أعمل اية وجزاكن الله خيراً شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ان تدخلنى ربى الجنة@ 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 23 ديسمبر, 2010 حياكم الله اخواتى الحبيبات موضوع جميل وشيق ارجوا منكم افادتى فى سؤالين الاول طريقة عمل الفينو مجربة والثانى ياريت لوحد عارف تشكيل عجائن زى بتاعة افران الفينو وجزاكم الله خيرا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
ان تدخلنى ربى الجنة@ 0 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 26 ديسمبر, 2010 انتوا نمتوا ياجماعة ولا ايييييييييييييية فين رد سؤالى ارجواالرررررررررررررررررررررررررررررررررد شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 31 ديسمبر, 2010 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،ممكن اعرف مقادير الفطير المشلتت وهل ممكن اضافة الخميرة البيرة لة ام لا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ و عليكم السلام و رحمة الله اهلين اختي سندس هو الحقيقة عندنا نسميه المدلوكة المقادير هي هي بس طريقة التحضير تختلف شووووووووي بس لكن شفت خطوات العمل في النت و كنت حابة اجربه لانه كان مطلوب مرة و علمتني اعمله اخت غالية علي جدا ربي يحفظها و ييسر امورها " اختي عبير و اليك المقادير اولا و بعدين احطلك الصور التانية بتاعت عبير لانه الطرق مش زي بعض الطريقة هادي منقولة مقاديره جداً بسيطه وان شاء الله متوفرهـ في كل بيت المقادير 2 ونص كوب دقيق ابيض رشه ملح[/center] 2ملعقه طعام زيت ربع ملعقه صغيره بوكبودر مايعرف بخميره الحلوياات كوب ماء للعجن سمن للدهن او زبده الطريقه:::: اعجني كل المقادير ماعادا السمنه او زبده مع بعض المويه اضيفيها شويه شويه الين توصلين للمطلوب وتترك العجينه تترتح تقريباا ساعه نفردها ويفضل بالطول حاولي ترققيها ثم ادهنيها بالسمن لا تقولين خلاص كفايه لاخليك كريمه \ ثم لفيها ثم ابرميها <<< ثم ضميها لبعض ثم وقفيها واضغطي عليها وافرديها مره ثانيه لا تخليها رقيقه ثم ندهنها بالسمنه من الجهتين ونحطها في صينيه و ندخلها الفرن وهذا شكلها بعد ما ستوت ايمممممممممممممممممممم وهذا لى اول من يرد بعســـــــــــــــــل تحيااااااااااااتى واتمنى ان يعجبكم شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 31 ديسمبر, 2010 و دي طريقة اختي عبير اللي قلتلك عليها و تشبه تمااما طريقة المدلوكة شوفي العجين يقسم لكريات "" حوالي 8 كرات "" و فصينية تفردي الكرات بالسمنة او الزيت و تغلقيهم و تحطي كل وحدة داخل عجينة تانية كنتي فردتيها حتى يخلصو و بعدين افردي الفطيرة شوي بايدك على شكل مستدير و دخليها الفرن الصور توضحلك ان شاء الله و النوع ده من الفطير انا معملوش خميرة يا سوسو زي المسمن و المدلوكة ان شاء الله اكون افدتك شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 31 ديسمبر, 2010 على فكرة من الاسرار المهمة لنجاح هذا النوع من المعجنات انك تعجنيها لمدة طويلة انا اعجنها من 20 الى 30 دقيقة بايدي و لو عندك عجانة اعجنيها حوالي ربع ساعة حتةى تنفرد كويس و ما تتقطع لو كانت تتقطع يعني انها مش معجونة كويس و كمان ما تخليه في الفرن زيادة عن اللزوم لانه ممكن ينشف شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
سجدة55 18 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 31 ديسمبر, 2010 *أم رقية*مشاركة بتاريخ Dec 23 2010, 11:31 PM السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، عايزة أسأل عن الشاورمة كتيييييييير محيرانى بعملها عادى بس بتنشف فى النهاية زوجى يحبها لونها محمر وبها صوص وان عشان تتحمر شوية ممنك اضعها تحت الشواية وبتنشف أعمل اية وجزاكن الله خيراً ام رقية بصي انا باعمل الشاورماو و مش بتنفع و بتطلع حلوة بصي الطريقه لو مثلا هتعملي نص كيلو لحم او دجاج بتنقعيه في ربع كوب خل و ليمون و شوية زبادي انا باحط ملح و زنجبيل و فص ثوم و فلفل اسمر و سماق و زعتر ناشف لو الفراخ ما تخليهاش كثير في التتبيلة عشان ما تتهريش بس اللحمة تصبر المهم حطب في المقلاة شوية زيت و نزلي الفراخ و قلبي لحد ما تتشرب ميتها و تستوي هتلاقيها بتحمر لوحدها شيليها على جنب و تخرطي بصلاية و حبتين فلفل رومي و حبة طماطم و شوية بقدونس في نفس المقلاة بتاعه الشاورما نزلي البصل و قلبيه و ضيفيله الفلفل الرومي و قلبيهم مع بعض لحد ما يذيلو خالص و القوطة حطيها في الاخر و ما تخليهاش تطول يا دوب تدبل شوية و نزلي البقدونس و ضيفي عايهم الشاورما هتطلع زي بتاعه المحلات و انت اعملي بقى سلطة طحينة و شوية مخلل و بطاطس محمرة و ادعيلي شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
حياة إسلامية 135 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 7 فبراير, 2011 السلام عليكم بالنسبة للشاورما انا عندي طريقة جميلة و تطلع ممتازة تابعي مواضيعي باذن الله يا ام رقية قرييييييييييبا شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
محبة النبي عليه الصلاة والسلام 6 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 9 فبراير, 2011 السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،، احم..احم اول مرة اعمل العدس منذ زواجي الان وضعته علي النار ليتم سلقه.....وبعد....؟ :unsure: :unsure: :unsure: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**أم مختار** 10 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 فبراير, 2011 السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،، عايزة أعمل جلاش صوابع محشى فستق ومكسرات ممكن أخت تساعدنى بالصور :mrgreen: معلش شحات وبيحلم بعيش فينو :biggrin: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم عائشة المصرية 242 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 فبراير, 2011 وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،، أنا زيك :) ومنتظرة المساعدة شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
أم ربعي 21 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 فبراير, 2011 يا سلام يا سلام انا هاقولكم على طريقة بفضل الله ما احد ذاقها الا وعجبته جدا بصي 1_ افردي لفة الجلاش كلها على الرخامة 2_قطعى اللفة كلها بالطول الى 3 اقسام 3_ امسكي راقين راقين حطي سوداني فستق جوز هند اللى يعجبك ولفي براحة لحد الاخر قبل ما تقفلي في الاخر حطى سمنة او زيت عشان ميفكش في الفرن 4_رضيهم في صينية مدهونة زيت وحطى في الفرن على نار متوسطة 5_اول ما يطلع اسقيه شربات تقييل لحد ما مقادير الشربات 3 كوب سكر على 2 كوب ماء ولما يغلو اعصري نص ليمونة ومعلقة صغيرة فانيليا 6_اسقطيه في الشربات وثواني وطلعيه في مصفي 7_كليه بالهنا والشفا 8_اى سؤال انا في الخدمة يا قمر شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك
**أم مختار** 10 أرسلي تقرير عن المشاركة قامت بالمشاركة 14 فبراير, 2011 تسلم ايديكي يا حبيبة :wub: عايزين صور :tongue: شارك هذه المشاركه رابط المشاركه شارك