اذهبي الى المحتوى
صاحبه القلب الطيب

صفحة تطبيقات الاخوات فى ☀ ☀دوره الطبخ العبقرية لكل انثى ذكية☀ ☀

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

ما شاء الله على الهمة والنشاط

 

اسعدتمونى اسعد الله قلوبكم بها التطبيقات التى تفتح النفس

 

جميع الأطباق رااائعة صراحة :icon15: :icon15:

 

لى رد على كل أخت لها طبق جميل فى ها الصفحة وإن شاء الله صور اطباقكم الرائعة تلك ستنضم لملف الدورة

 

همسة (معذرة على الغياب الفترة الماضية رغما عنى النت انقطع فجأة ولكن الحمد لله اتصرفت الأن :tongue: )

 

احبكن فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

معلمتى ام حبيبه ومشرفتى مسلمة مجاهده

الحمد لله طبقت اول طريقه اللى هو الارز العادى

انا جبت حلة وحطيت فيها كوبين رز غسلته فى الحنفيه

وسبت فيها مية وسبته عشان يتنقع بس سبته اكثر من قلتى

انتى قلتى ساعه على حسب نوع الرز انا سبته ساعه وربع تقريبا لانى كنت مشغوله ( :

وبعدين جبت حله تانيه وحطيت فيها ملعقه صغيرة زيت وسبته ع النار يتقدح

وبعدين صفيت الميه اللى فى الرز بس الصراحه مش فى مصفى انا ميلت الحله وخلاص

فكان فيها ميه وانا بفضيه على الزيت اللى اتقدح لاقيت صوت عالى ودخان وحجات خفت

يولع نار زى الطاسه فطفيت النار بسرعه وصفيت اكثر الميه وفضيتها بالمعلقه

وحطيت ملعقة صغيره ملح بس مملأتهاش اوى وقلبته واستنين سِنتين وبعدين حطيت كوبين ميه

وكنت هحط الثالث امى قالتلى لا كده هيعجون لان الميه كانت مغطيه الرز

اصل انتى قلتى كل كوب رز = كوب ونصف ماء

فانا عامله كوبين رز فقلت احط ثلاث كوب ماء بس امى خلتنى احط اثنين بس

وغطيت عليه وبعد ثلث ساعه وطيت عليه لما يعنى الميه اتشربت كده

وبعد 8 دقائق تقريبا امى طفت عليه

انا دقته حلو ومنظره حلو الحمد لله واكن فيه لبن وامى نفس الشيءء داقته

وقالت اكن فيه لبن وفرحانه من شكله يعنى الحمد لله

لكن انا حاسه انه بيلزق شويه هو كده معجون شويه ؟

وكمان مش حاسه بالملح يمكن حاسه انه رز بلبن

مش عارفه انا غلطت فى ايه ؟

 

إن شاء الله هاطبق الكشرى العادى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

معلمتى ام حبيبه ومشرفتى مسلمة مجاهده

الحمد لله طبقت اول طريقه اللى هو الارز العادى

 

تمام حبيبتى

 

انا جبت حلة وحطيت فيها كوبين رز غسلته فى الحنفيه

وسبت فيها مية وسبته عشان يتنقع بس سبته اكثر من قلتى

انتى قلتى ساعه على حسب نوع الرز انا سبته ساعه وربع تقريبا لانى كنت مشغوله ( :

وبعدين جبت حله تانيه وحطيت فيها ملعقه صغيرة زيت وسبته ع النار يتقدح

وبعدين صفيت الميه اللى فى الرز بس الصراحه مش فى مصفى انا ميلت الحله وخلاص

فكان فيها ميه وانا بفضيه على الزيت اللى اتقدح لاقيت صوت عالى ودخان وحجات خفت

يولع نار زى الطاسه فطفيت النار بسرعه وصفيت اكثر الميه وفضيتها بالمعلقه

هنا الخطأ حبيبتى لازم الزيت يقدح كويس وكنتى حطى اقل من ماعقة كبيره عشان يلمع والرز لازم تكونى مصفية من المياة مش لازم بمصفاه ميلى الحلة ونزلى المياة وبعدين حطى الرز ومعاه الملح وزودى شويه ملح (اسألى امك على تلك المقادير فبنظرها ستجيب ) وسيبهم يسخنوا دقيقتان مش ثانتين وكملى عادى

وحطيت ملعقة صغيره ملح بس مملأتهاش اوى وقلبته واستنين سِنتين وبعدين حطيت كوبين ميه

وكنت هحط الثالث امى قالتلى لا كده هيعجون لان الميه كانت مغطيه الرز

اصل انتى قلتى كل كوب رز = كوب ونصف ماء

فانا عامله كوبين رز فقلت احط ثلاث كوب ماء بس امى خلتنى احط اثنين بس

 

بصى ياغالية على حسب كل رز وطالما المياه غطت الرز بمقدار سم او عقله اصبع يبقا خلاص

 

وغطيت عليه وبعد ثلث ساعه وطيت عليه لما يعنى الميه اتشربت كده

وبعد 8 دقائق تقريبا امى طفت عليه

انا دقته حلو ومنظره حلو الحمد لله واكن فيه لبن وامى نفس الشيءء داقته

وقالت اكن فيه لبن وفرحانه من شكله يعنى الحمد لله

لكن انا حاسه انه بيلزق شويه هو كده معجون شويه ؟

وكمان مش حاسه بالملح يمكن حاسه انه رز بلبن

مش عارفه انا غلطت فى ايه ؟

 

هو المفروض ميكونش اكن فية لبن والمفروض يكون مفلفل لكن على أول مرة لا يهم حبيبتى

المهم انك جربتى

التزمى بما زكرت المرة القادمة وان شاء الله يطلع مظبوط جدا

 

إن شاء الله هاطبق الكشرى العادى

بالانتظار

 

 

جميل انك بدئتى واصلى وان شاء الله تحترفى فيما بعد

[يسار][/يسار]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هنا الخطأ حبيبتى لازم الزيت يقدح كويس وكنتى حطى اقل من ماعقة كبيره عشان يلمع والرز لازم تكونى مصفية من المياة

مش لازم بمصفاه ميلى الحلة ونزلى المياة وبعدين حطى الرز ومعاه الملح وزودى شويه ملح (اسألى امك على تلك المقادير فبنظرها ستجيب )

وسيبهم يسخنوا دقيقتان مش ثانتين وكملى عادى

اصل اول لما ولعت النار حطيت الزيت طرطش وكده وبعدها سكت بس بيطلع دخان

فانا خفت لانى بخاف من ان يولع نار زى الطاسه "عقده باين ههههه "

فحطيت الرز ، كنت استنى كمان ؟

وانا كمان خفت ازود الزيت لان مش بحب الرز مليان زيت ولالا سمنه

ماشى إن شاء الله لما اعمله تانى اعمل اللى قلتيه

بصى ياغالية على حسب كل رز وطالما المياه غطت الرز بمقدار سم او عقله اصبع يبقا خلاص

ماشى إن شاء الله اعمل كده ^ـــ^

هو المفروض ميكونش اكن فية لبن والمفروض يكون مفلفل لكن على أول مرة لا يهم حبيبتى

المهم انك جربتى

التزمى بما زكرت المرة القادمة وان شاء الله يطلع مظبوط جدا

بجد ؟ انا بحسب طعم اكن فيه لبن يبقى حلو ( :

ماشى إن شاء الله

جميل انك بدئتى واصلى وان شاء الله تحترفى فيما بعد

الحمد لله ، جزاك الله خيرا معلمتى

عارفه فى يوم كده كانت امى مش هنا وطلبت منى واختى نطبخ

فانا عملت الرز والفراخ وحمرت الحمد لله ( :

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حياك الله أم حبيبة و كل أخواتي :) أحببت أن أقدم لكم نوع من الأرز أعمله دائما و أحب طعمه و هو الأرز المعمر

طريقته سهلة و سريعة و بالطبع مغذي جدا

المقادير

=====

كيلو أرز

نصف كيلو لحم و ممكن إستبداله بأي بروتين و ممكن الإستغناء عن البروتين في البرام و عمله بمفرده

ملح -فلفل- بصل

نصف كيلو لبن - مرقه أو ماء

الطريقة

====

1- نتبل اللحم و نتركه نصف ساعة نكون اثناءها نقينا الأرز و غسلناه و صفيناه و أيضا نغلى اللبن

2- نضع طبقة رقيقة من الأرز داخل البرام ثم نرص اللحم ثم نضع باقي الأرز و هنا أكرر أنه ممكن عمل الأرز بدون لحم أو فراخ

post-127703-1303322138_thumb.jpg

3- نضيف أربع أكواب و نصف سائل (اللبن +مرقة ونضع عليهم الملح و الفلفل )

post-127703-1303322172_thumb.jpg

4

post-127703-1303322192_thumb.jpg-

post-127703-1303322239_thumb.jpg نضعه بالفرن و نتركه حتى يتشرب السائل ثم نضيف بعد ذلك الزبد كما بالصورة و نهدئ النار عليه و نتركه يتلدن على نار هادئة حوالي ربع ساعة وهذا هو الشكل النهائي

post-127703-1303322307_thumb.jpg

post-127703-1303322352_thumb.jpg

post-127703-1303322405_thumb.jpg

post-127703-1303322375_thumb.jpg

بالهنا و الشفا

للأسف أم حبيبة لم أستطع وضع إسمي على الصور لأني عندما أضغط edit لا تظهر لي قائمة أصلا الظاهر العيب في الويندوز..........الله أعلم

إشتريت اليوم الفول اللأخضر و أنوي عمل الأرز الأخضر بإذن الله ..........الله المستعان

أتمنى أن ينال تطبيقي إعجابك و جزاك الله خيرا و الأخت مسلمة مجاهدة على هذا المجهود العظيم جعله الله بميزان حسناتكما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

حياك الله أم حبيبة و كل أخواتي :) أحببت أن أقدم لكم نوع من الأرز أعمله دائما و أحب طعمه و هو الأرز المعمر

طريقته سهلة و سريعة و بالطبع مغذي جدا

المقادير

=====

كيلو أرز

نصف كيلو لحم و ممكن إستبداله بأي بروتين و ممكن الإستغناء عن البروتين في البرام و عمله بمفرده

ملح -فلفل- بصل

نصف كيلو لبن - مرقه أو ماء

الطريقة

====

1- نتبل اللحم و نتركه نصف ساعة نكون اثناءها نقينا الأرز و غسلناه و صفيناه و أيضا نغلى اللبن

2- نضع طبقة رقيقة من الأرز داخل البرام ثم نرص اللحم ثم نضع باقي الأرز و هنا أكرر أنه ممكن عمل الأرز بدون لحم أو فراخ

post-127703-1303322138_thumb.jpg

3- نضيف أربع أكواب و نصف سائل (اللبن +مرقة ونضع عليهم الملح و الفلفل )

post-127703-1303322172_thumb.jpg

4

post-127703-1303322192_thumb.jpg-

post-127703-1303322239_thumb.jpg نضعه بالفرن و نتركه حتى يتشرب السائل ثم نضيف بعد ذلك الزبد كما بالصورة و نهدئ النار عليه و نتركه يتلدن على نار هادئة حوالي ربع ساعة وهذا هو الشكل النهائي

post-127703-1303322307_thumb.jpg

post-127703-1303322352_thumb.jpg

post-127703-1303322405_thumb.jpg

post-127703-1303322375_thumb.jpg

بالهنا و الشفا

للأسف أم حبيبة لم أستطع وضع إسمي على الصور لأني عندما أضغط edit لا تظهر لي قائمة أصلا الظاهر العيب في الويندوز..........الله أعلم

إشتريت اليوم الفول اللأخضر و أنوي عمل الأرز الأخضر بإذن الله ..........الله المستعان

أتمنى أن ينال تطبيقي إعجابك و جزاك الله خيرا و الأخت مسلمة مجاهدة على هذا المجهود العظيم جعله الله بميزان حسناتكما

 

 

 

ما شاء الله اللهم بارك ام زينة وميسان

 

تحفة تسلم ايدك ,,,,,,وسبقيتنا (فى ملف اسمة الصوانى بالفرن فية كل الصوانى اللى بنعملها ومنهم الرز المعمر )

 

بس طريقتك جميلة اوووى وانا بحب الرز المعمر جدااا جدااا

عايزاكى تقوليلى ظبطتى الفرن على درجة كام والمده فى الفرن اد ايه تقريبا ؟؟

 

(ماشاء الله على المواهب الرررائعه نريدكم ان تضيفوا لنا ياغاليات )

 

وموضوع الكتابة على الصور ولا يهمك راح اكتب لكى انا وبالطبع ساخذ تطبيقك لينضم لملفاتنا

 

وننتظر عمل الارز الاخضر ياحبيبة

 

وصراحة طبقك راائع وياريتك كنت صورتى قطعه ناكلها :tongue: قصدى نشوفها هههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إتفضلي عندي و كل الأخوات و البرام كله تحت أمرك يا غالية

جزاك الله خيرا على ذوقك و تشجيعك .أنا ضبطت الفرن على 300 لمدة حوالي ثلاثة أرباع ساعة و بعد ما أضفت الزبد قللت الحرارة ل180 و تركته حوالى نصف ساعة

أرحتني حبيبتي من موضوع الكتابة على الصورة جزاك الله خيرا

سعيدة جدا إن التطبيق عجبك و لعل كل الأخوات تستفيد منه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكن ورحمة الله وبركاته

وماشاء الله ع تطبيقات كل الاخوات اللهم زد وبارك ياااااااارب

طبعا اعتذر غاليتى ام حبيبة وربنا يعلم الايام اللى فاتت كان عندى دور سخونية شديد :biggrin:

وده اللى منعنى م التطبيق

ان شاء الله اطبق الاتنين بكره ونحضر بالنتيجة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

معلمتى صاحبة القلب الطيب

انتى عارفه انا بعمل التطبيقات بالليل لانى ببقى مشغوله بالنهار

وده جميل بالنسبة ليا الحمد لله

لانى كنت ببقى عايزة اتعلم الطبخ لكن ببقى مشغوله فى الوقت اللى امى بتطبخ فيه

فلما بقيت بطبق بالليل فرحت كده الحمد لله

 

الحمد لله امبارح طبقت الكشرى العادى

جبت حله حطيت فيها كوبين رز وكوب عدس وغسلتهم تحت الحنفيه

وحطيتهم يتنقعوا نصف ساعه كده تقريبا وبعدين صفيت المية

وفضيتهم فى حاجه تانيه لانى اخدت الحله اللى كانوا فيها وغسلتها وحطيت فيها

ملعقتين طعام زيت وسبته يتقدح وبعدين فضيت عليه كوب ونصف مية

سبتهم يغلوا وبعدين حطيت عليهم ملعقه صغيرة ممتلئة ملح وقلبت

وبعدين فضيت عليهم الرز والعدس وكان محتاج سِنة ميه ففضيت عليه سِنة مية

وغطيته ورحت اتعشى ( : ونسيته ، امى قالتلى انتى ناسيه الكشرى فكرتنى الحمد لله

ورحتله بسرعه ووطيت عليه النار وبعد 15 دقيقه تقريبا طفيت عليه

ودقته النهارده طعمه حلو زى اللى امى بتعمله ما شاء الله الحمد لله ( :

 

وممكن النهارده بقى اطبق حاجه تانيه كمان إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

ماشاء الله اللهم بارك اطباق الاخوات شكلها راائع

فنانات

المهم انا بقي لسه مش عارفه انزل صور من الموبايل ع الكمبيوتر

خلينا في الكتابه

الارز الابيض العادى

 

المقادير

 

كل كوب ارز = كوب ونص ماء "الكميه حسب عدد افراد اسرتك "

ملعقه صغيره من الملح

ملعقه سمنه او زيت "افضل الزيت لانه عامل اساسى فى جعل الرز مفلفل "

 

 

الطريقه ببساطه

 

ننقى الارز جيدا ثم نغسله كويس جدا كذا مره حتى يصبح ابيض تماما

ننقع الرز على الاقل ساعه "كل رز على حسب نوعه "ثم نصيفه من الماء

نقدح الزيت مع السمن جيدا فى الحله ثم نضع الرز ومعه الملح ونتركه دقيقتان يسخن "هذا ما يجعله مفلفل "

ثم نضع الماء ومع الوقت ستكتسبى الخبره بالنظر بمعنى عندما يغطى الماء الرز بمقدار نص سم

غطى الحله وما ان يشرب الرز الماء وطى النار واتركيه يتردد لمده 10 دقائق مثلا ثم ذوقيه وان استوى اطفى النار عليه

بعمله بالظبط بنفس الطريقه لكن بيكون لكل كوب ارز كوب واحد ماء

 

الارز بالشعريه

ايضا بنفس الطريقه المذكوره وبيطلع ممتاااااز

 

الارز بالكارى والكركم "الارز الاصفر "

 

ممكن بالبدايه تقطعى بصله قطع صغيره وتحميرها فى زيت مع سمن وتضى الارز ثم الماء ثم ملعقه كبيره من الكارى مع بعض الكركم وشويه فلفل اسمر "مش كتير " وبعض القرفه "اختياريه "وتكملى عادى نفس الخطوات وتحصلى بالنهايه على رز اصفر شهى ويقدم بجانب الجاج المحمر والمشوى او الدجاج البانيه

بعمله بس من غير بصل او قرفه

ولان مش عندنا كركم اصلا والاسبوع دا ابي مسافر لما ييجي اجرب الطريقه دي عجبتني جدا جدا اصلي بحب القرفه في اي حاجه وفرصه اخلي امي تحب الارز الاصفر لانها مش بتحبه

 

 

ادعولي الاقي وصله للموبايل وانا انزل صوري بقا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه،،

 

تطبيق ان شاء الرحمان معلمتي الغالية

 

 

الفول

 

 

 

 

 

 

 

الطعمية

 

 

 

هااااااااااااااااايل

 

اللهم بارك طبقان جنان

 

بس شكلك بتحبى الطعمية متحمرة اووووى زي هههه واسمسم كتير تحفة وتزيين الفول جميل

 

انا كتبتلك اسمك بوضوح على الصور ياغالية وإن شاء الله ينضموا لملف الدورة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

 

ام زينة وميسان

جزاك الله خيرا يا أم حبيبة ..أسعدتيني سبحان الله أنا كنت داخلة أقولك إن الصور مسحتها بعد تنزيلها و ليس لدي نسخة ثانية لقيتك عملتيها شكرا يا حبيبة

متابعة معك بإذن الله

 

الحمد لله حبيبتى ولا يهمك طبقى انتى بس وانا اكتبلك

:closedeyes:

 

 

رحيل القمر

صاحبه القلب الابيض ده تدميسي بس بطريقتك الليمون ومعلقه رز

انا افتكرت اني احط الصور بس

بس الطريقه هيا اللي انتي كتباها

 

ماشى حبيبتى ..تسلم الايادى شطووره اللهم بارك :biggrin:

 

 

زهرتى الغالية

 

أولا انا أسفة للتأخير ولكن معذرة

الحمد لله أغلب الاشياء عندى خلفية عندى من التجربة وكذلك من الاستشارات المختلفة مع اخواتى فى الله

فى مشكلة لم أتمكن من الاقتباس

لكن أنا لاحظت أنه فى اشياء فى النصائح مكررة لذا لطفا ليس أمرا مراجعتها ثانية

حتى تكون بأفضل صورة

 

بالنسبة لتحمير الفراخ أو اللحوم أفضل تحميرها فى الفرن وهذا يكون للضيوف أما عن نفسى وزوجى وأبنى أفضل اكلها مسلووقة أصح بكثير

 

إن شاء الله احاول اعمل خلطة الثلاجة

كنت قرأت عنها منذ فترة ولكن لم اجربها ولكن هحاول تن شاء الله

 

ولا يهمك حبيبتى ..والدوره قد راجعنها كثيرا جدا نحضر لها من 5 شهور أو يزيد لكن لا يهم نراجع تانى

 

بانتظار تجربة خلطة التلاجة وباقى التطبيقات

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــه،،

 

بالنسبة لتطبيق الفول

 

أحبه جدا وزوجى أيضا حتى اخواتى يحبون طبق الفول المخصوص

 

وجبة اساسية على الفطور وفى السندوتشات

 

أولا : قرأت من قبل أنه يجب علينا أن ننقع الفول لا يقل عن 24 ساعة

 

مع تغيير مستمر للماء للتخلص من السموم" وهذا مفيد أنه لا يستهلك وقت طويل فى طهيه

 

ثانيا : بعد ذلك أفصل بين الفول المفتح والاخر المفتح اعمل به " فول نابت ويكون أكثر من رائع"

 

والاخر أضعه فى حله عميقة لانى ماعنديش فوالة

 

ساعات كنت أضع معه ليمونة وبعض فصوص ثوم وطمطمة صغيرة

 

واحيانا لا اتركه لوحده فقط

 

بعد كده أهرسه كله

 

ثم أكيسه

 

أول مرة وهو طازج أضع عليع كمون وزيت زيتون وقليل من الملح وأقطع حبة طماطم واحدة قطع صغيرة ويكون أكثر من رائع الحمد لله

 

ولكن عندما يوضع فى الفريزر أحضر فلفل أخضر وأقطعه قطع صغيرة مع طماطم وممكن أضع شطة خضراء او حمراء طازجة حارة

 

وقليل من الزيت وأتركة فى أنا عميق على نار هادية لمدة قليلة يادوب يتبله تتبيل خفيف وأضع عليهم كيس الفول مع البهارات الموجودة

 

من فلفل اسمر و كمون و كسبرة كركم قرفة زنجبيل واتركهم على نار هادية لحد الاستواء وبالهناء والشفاء

 

ماشاء الله واضح ان معلوماتك قوية جداا وانك طباخة ماهرة

واضح ان إحنا مش ادك ياستى

بس اول مره اسمع عن الشطه الخضرا (قصدك الفلفل الاخضر الحامى ؟)

 

والفول بزيت الزيتون بيكون يمممممممممم

 

تسلم الايدى حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

أعتذر على التأخير

لم أطبق الفول المدمس لأني لم أجد الفول الكامل عند العطار

ولكن طبقت الطعمية مع بعض الإضافات مني وانا زدت شوية حمص للفول وطحنتهم وعملت طعمية بس عملتها بالفرن وطلعت لذيذة رغم عدم إحمرار شكلها من فوق

ووضعت كمية منها أثناء طحنها في المجمد كي أعملها كلما إشتهيتها

وفي أيضا صورة للمقلية عملته من فترة من سمسم من فوق

 

وياريت لو أي أخت تحط إسم المنتدى على الصور لأني لا أتقن تلك العملية وكنت أحاول عملها ولكن فشلت وخفت تختفي الصوروما وضتعها في الموضوع

 

 

post-30765-1302916495.jpg

 

 

post-30765-1302916546.jpg

 

 

post-30765-1302916572.jpg

 

 

 

ومشكورة ياغالية

 

هلا بالمتفائلة الجميلة

سهام :tongue:

 

صراحة تطبيقك يعجبنى جدا جداا

وحلوه فكرة الطعمية فى الفرن مع انى احبها محمرة وناشفة يممممممم

 

ومسلمة وضعت لكى الاسم على الصور لا تزعلى

 

تسلم الايادى ياغالية

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

انا عارفه انى مش مشتركه معاكم بس انا متابعاكم واتعلم منكم الكثير ما شاء الله

لذا اول ما عملت الكشرى قلت ابعتهلكم

بس دى اول مرة اصور اكل ومش عايزه حد يضحك عليه

بصوا لو حلو قولوا وحش ما تقولوش وانا هفهم لوحدى

 

 

post-122602-1303391049_thumb.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

كيف حالك حبيبتى الغالية ام حبيبة وكيف حال حبيبة

حبيبتى كيف انساكِ انت بالقلب :tongue:

جزاكِ الله خير على دعواتك الطيبة

 

تسلمين يانهووولة كلك ززوق ياغالية .وانتى اليضا بداخل ها القلب

 

نعم السدق هو السجق تقريباً ده اسمه فى اسكندرية

والله هو ممكن يتعمل بكذا طريقة

 

شوفتى انا خمنت كدة :tongue:

 

المقادير

كمية من السدق ( حسب الرغبة)

وفول مدمس

وطماطم قطع صغيرة

وبصل مقطع قطع صعيرة

وفلفل اخضر قطع حامى او بارد حسب الرغبة

 

الطريقة

نشوح البصل واللثوم فى الزيت الى ان يصفر لونه ثم نضيف السجق والطماطم

ثم الفلفل ننتظر شوية 10 دقايق لحين نتاكد من نضج السجق ثم نضيف الفول ونتركه 5 دقايق تقريبا

ويقدم مع العيش البلدى

وممكن اذا كنتى عامله سجق وفى جزاء فاضل تضيفى ليه الفول وبيكون جميل اوى

بصراحة اول مرة اوصف اكله

 

جميلة الوصفة وسهلة اوووى

وشوفتى الدوره فجرت فيكى مواهب كثيرة هههه

 

بجد يا ام حبيبة انا سعيدة جداً بتواصلى معكِ من خلال الدورة

سبحان الله يعلم الله انى اتمنى شئ يقربنى منك والحمد لله

همسة (( بتمنى تكونى مشرفة علشان اتمكن من التواصل معكِ باستمرار))

 

تسلمين ياغالية (اعلم صدق مشاعرك وانا ايضا يانهلة احبك جدا فى الله واشعركى طيبه حنونة رقيقه وبالنسبة لموضوع الاشراف ده طبعا مش فى ايدينا بس احنا لسة ما عندنا القدره لتلك المسئولية ..

 

انا الان انتهيت من الدراسة العام قبل الماضى ليسانس حقوق وبعدين تزوجت

وكنت بدرس علوم شرعيه ولكن مع الاسف توقفت مع الحمل والولادة وان شاء الله قريباً ارجع تانى

انا معنديش كمبيوتر فى بيتى ان شاء الله حتابع كل اسبوع ولما ازوار امى اكتب التطبييق ان شاء الله

 

ماشى حبيبتى ..اخى ايضا بحقوق

فى شئ مشترك بيننا

وانتظر تطبيقك دوما لا تغبيى عنا ياغالية

 

 

 

احبك فى الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

انا عارفه انى مش مشتركه معاكم بس انا متابعاكم واتعلم منكم الكثير ما شاء الله

لذا اول ما عملت الكشرى قلت ابعتهلكم

بس دى اول مرة اصور اكل ومش عايزه حد يضحك عليه

بصوا لو حلو قولوا وحش ما تقولوش وانا هفهم لوحدى

 

 

post-122602-1303391049_thumb.jpg

 

 

ليه ياحبيبتى

جميل اللهم بارك ..ويشرفنى عن جد متابعتك ومشاركتك

والطبق شكلة جميل ..بس ياترا انتى عملة بارز عادى ولا بسمتى ؟؟

اصلى حاسة حبة الارز طويلة بعض الشئ

والعدس مش باين اووى فكرتة الاول رز بالكارى (يمكن عشان الاضاءة )

 

بس بصراحة شكلة جميييييييييييل ..ومفلفل وحلو

تسلم الايادى ياغالية

 

ودايما نورينا :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله وبركاته

اعتذر اني لم اطبق الدرس الثاني لان اكلة الفول و الطعمية غير متداولة عندنا فارتايت ان لا اضيع المقادير :)

 

هلا بعروستنا الحلوة ولا يهمك ياغالية ..وكما زكرت لكى الحبيبة المتفائلة :tongue:

هذا تطبيقي للدرس الثاني : ملف الارز بالخرقوم (الكركم او لا ادري ما تسمونه )

و قد اضفت بعض اللمسات الحا'صة حيث اني اضفت معه القليل من الجلبانة ( لا ادري ما اسمها عندكم هي نوع من الخضار عندما تنقى تكون على شكل حبات خضراء صغيرة) + بعض التزيين بقطع الحامض و وردة قشر الطماطم و بعض القزبر

تطبيق جميل جداااا ولو ان بعض الاسماء اللى زكريتها ما بعرفها ولكن ام محمد وضحت وقالت الجلبانة هى البسلة والقزبر ..الكسبرة (لغتكم جميلة ) تسلم الايادى بس عندى ملاحظه اشعر ان الرز كأنها معجون وليس مفلفل هل انتى تحبية هكذا ؟؟ ام هو طلع كده ؟؟؟ ljw53001.png

آمل ان تضيفوا بعض الاكلات المغربية إلى ملفاتكم حتى يسهل علينا عملها

ربنا ييسر الامور

اتمنا ذلك ان ساعدنا الله

 

تسلم الايادى ياعروسه المنتدى :tongue:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بســم الله الـرحمــن الرحيــم

 

 

السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

 

الغالية مسلمة مجاهدة تسلمين على درس الارز وهذه تطبيقاتى لهذا الدرس

 

 

 

 

الارز بالكارى والكركم "الارز الاصفر "

 

 

احيانا بحط قرفة واحيانا لالا وبعمله زى ما قلتى

 

 

الارز الاحمر

 

زى الوصفة بالظبط بس ما بضيف توم صراحة

 

 

الارز الصياديه "البنى "

 

 

بعمله بنفس الطريقة بس بضيف مع الفلفل الاسود كمون كمان وبيبقا لذيد

 

 

 

 

الارز الابيض العادى

 

انا بعمله لكل كوب ارز كوب ماء او كوب وربع مع الزيت فعلا بيخليه مفلفل

 

 

 

 

 

 

 

الارز بالشعيريه

 

 

بعمله زى ما قلتى بالظبط وبيطلع جمييل

 

 

 

معلش يا مسلمة مجاهدة انا معنديش كام اقدر اصور بيها

 

 

 

 

ولا يهمك ام جنا الحبيبة ......... المهم انك تستفيدى وبس

وكويس ان معظم انواع الارز بتعمليها زى الوصفة

 

:tongue: :tongue:

 

ام محمد

 

للتوضيح فقط:

الخرقوم : الكركم

الجلبانة : البازيلاء

القزبر : الكزبرة

 

تسلمين على التوضيح ..فعلا ما كنا نعرفها

قطر الندى 2

سعدت بتواجدي في هذه الصفحة لاشارك بأول تطبيقاتي مقدمة اعتداري عن تطبيق درس الفول الذي فاتني تطبيقه لظروف حالت بيني وبينه

أما طبق الارز فاخترت طبق الارز بالكركم والكاريحيث:حمرت قطع البصل بالزيت والسمن ووضعت كوبين من الارز و3أكواب ماء وملعقة كاري (كوري)ونصف ملعقة كركم وقليلا من الفلفل الاسود ونصف عود قرفة وملح وتركته يطهى.قدمت معه شرائح الديك الرومي التي قبل تحميرها مررتها في بياض بيض خردل وخبز(مفتت)

أما عن مذاقه فكان لذيذا وأعجتني الوصفة وكذلك الوالدة أما والدي بما أنه لارغبة له في الارز بصراحة لم يعجبه فالناس أذواق

أجدد شكري أستاذة

الى الملتقى في أمان الله

 

ماشى حبيبتى

والحمد لله ان طبق الرز بالكارى عجبك وعجب والداتك وهو فعلا بيكون جميل وبعملة زيك كده جبن فراخ مشوية او كفته وزمانة جمب الديك الرومى تحفة ...... وفعلا الناس اذواق :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
معلمتى هو انتى قصدك مفلفل يعنى ايه؟

 

هلا بكى ياسارة

 

ياريت ياغالية ما تقولى بى معلمتى لانى فعلا ما وصلت لها الدرجة بالعكس انا اتعلم منكن ومعكن ..قولى لى ام حبيبة :tongue:

 

ومفلفل يعنى كل حبة لوحدها (الرزيه الحبة بحبتها تقدرى تفريهم عن بعض مش ملزقين فى بعض )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
السلام عليكــم ورحمـة الله وبركاتــة ،،

 

بِما أن الكاميرا ما زالت لا تعمل

 

هقولك على تطبيقى حتى لا تفوتنى الدروس وأعدك بأن آتى بالصور فى أقرب وقت

 

ماشى ياحبيبة بالانتظار

 

بالنسبة للفول انا دايما بدمسه فى البيت فى الفوالة وعندى سخان مخصوص ليه

 

بحط معاه عدس أصفر وليمونة وحبة طماطم مقطعة

 

تمام :tongue:

 

بالنسبة للعمايل فبعمله بأكثر من طريقة كلها تعليم زوجى الحبيب

 

1) الفول بالصلصة

 

2 فص ثوم مفرومين يشوحوا فى السمن أو الزيت ثم تضاف حبة طماطم مقطعة مكعبات + حبة فلفل مقطعة وتترك قليلا على نار عالية حتى تسبك الطماطم ثم نضيف البهارات ملح وكمون ثم نضيف الفول ونهرسه ويقدم بألف هنا

 

2) الفول بالبيض

 

أضع السمن أو الزيت فى الطاسة يسخن ثم أضيف البيضة (غير مستوية) وأفتتها ونضيف حبة فلفل مقطعة + الملح والكمون ثم نضيف الفول ونهرسه مع البيضة ويقدم بألف هنا

 

3) الفول بالزيت الحار والليمون

 

أضع الزيت على النار +حبة فلفل حار مقطعة وتقلب سريعا فى الزيت +الملح والكمون ثم نضيف الفول ويقلب وهرس ثم نضيف الليمون وبألف هنا

 

(الوصفة دية سألت عنها الاخوات كتير شطووره ياغادة راح احطها مع الوصفات ) ووصفاتك كلها جميلة

 

بالنسبة للطعمية بجيب العجينة جاهزة وأعملها فى البيت

 

 

طريقتى لعمل الطعمية

 

عجينة طعمية جاهزة + القليل من بيكربونات الصودا + كزبرة جافة +بيضة +سمسم

 

تخلط جيعها جيدا وتشكل على هيئة اقراص وتقلى فى زيت حار غزير ويزين وجهها بالسمسم وألف هنا

 

دى الطرق اللى بعمل بيها الفول والطعمية دايما

 

امى تقوم بها مثلك تماما لكن بدون وضع كزبرة

 

لكن بالنسبة لهذا الاسبوع ما عملت غير الفول دمسته وعملت طريقة الفول بالبيض

 

 

لي عودة مع الأرز

 

وإن شاء الله تكون الصور متوفرة

 

إن لم تصلح الكامير سأصورها بالموبايل

ان شاء الله حبيبتى ويارب تتصلح الكاميرااا

بانتظارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×