اذهبي الى المحتوى
~ أم العبادلة ~

ملف كامل عن طرق عمل الكبده وتتبيلها

المشاركات التي تم ترشيحها

post-30765-1280117198.gif

 

حيا الله الغاليات

كنت ببحث عن طريقة جديدة للكبدة ووجدت هذا الملف ولكنه بدون صور

بس اكيد الشرح كافي للتوضيح

قد تجدون بعض الاخطاء الاملائية بسبب سرعة الاخت في الكتابةوقد حاولت تصحيحها بقدر المستطاع لكن الموضوع طويل جدا وممكن يكون فاتني شئ

 

طريقة عمل كبدة لذيذة

 

المقادير:

1-حبة بصل مفرومة فرم ناعم

2-مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة

3-مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس

4-نصف فنجان زيت مازولا

5-ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم بودر , قرفة مطحونة , سماق

وطبعا الكمية حسب الرغبة

 

الطريقة

أولا :نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة

ونحرك جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة

ثانيا :نضع الفليفلة على البصل

ونحرك جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول

بعد ذلك نضع الكبدة عليه

ونحرك جيدا

عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات

ونحرك جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم

ونحرك جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار

ونسكبه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبده المحمرة بالدقيق

 

المقادير

كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس

 

الطريقة:

تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبد المشوي

 

المقادير

كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح وفلفل

 

الطريقة

يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس

 

post-97672-1280117654.gif

 

صينية الكبدة المشوية

 

المكونات والمقادير

نصف كيلو كبدة ترنشات

بصلة كبيرة ترنشات

حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات

ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة

2 قرن فلفل حار

2 فص ثوم مقطع

قطعة فحم

زيت

 

طريقة التحضير

تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة

ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم

تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن

عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن

وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة الاسكندرانى

 

المقادير:

1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا .

ملح . كمون .

3 ملاعق كبيرة خل .

فلفل حار (اختيارى) .

3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم .

حلقات فلفل أخضر .

عصير ليمون .

1/4 كوب زيت للتحمير .

 

الطريقة:

يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة 1/4 ساعة.

يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..

تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى وتترك ربع ساعة ..

بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...

توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )

تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .

 

post-97672-1280117654.gif

 

طريقة الكبدة والكلاوي

 

المقادير

تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم .

ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 غرام كبدة وكلاوي

وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه

وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة.

..

الطريقة

نبدأ بحمس ( قلي ) البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك.

في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمس الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر

بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى وقدميه حار مع خبز بر حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبدة بالطماطم

 

المقادير

كبدة حسب عدد الأشخاص

وطماطم مقطعه مربعات

وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح

وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة

 

الطريقة

تغسلين الكبدة بماي بارد ثم

تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقلية الطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نار قووووية جدا الين لونها يصير فاتح ولازم النار تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح

طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبيلك حبة طماط كبيرة او حبتين صغار

وتحركين باستمرار على نار قويه اليييين ما تنشف موية الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسود والكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة البانية اللذيذة

 

المقادير

كبده مقشره

1 فص ثوم

ملح,فلفل,كمون

ليمون

دقيق

لبن

بيض

بقسماط

زيت للقلى

 

الطريقه:

نقشر الكبده من الطبقه الرقيقه الخارجيه

تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتترك ساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيق ثم البيض و اللبن ثم البقسماط.

و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه من البقدونس.

و بالهنا و الشفا

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبده المحمرة بالدقيق

 

المقادير

كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس

 

الطريقة

تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس

 

post-97672-1280117654.gif

 

صينية الكبدة المشوية

 

المكونات والمقادير

 

نصف كيلو كبدة ترنشات

يصلة كبيرة ترنشات

حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات

ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة

2 قرن فلفل حار

2 فص ثوم مقطع

قطعة فحم

زيت

 

طريقة التحضير

تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة

ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم

تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن

عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن

وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة المحمرة

 

المقادير

نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير

 

الطريقة

تقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى ،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة بالفلفل و الطماطم

 

المقادير

نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصين ثوم.

 

الطريقة

نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ما تستوى و يكون فيها صوص بنى.

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة بالردة

 

المقادير

كيلو كبدة شرائح +رأس توم مفرومة ناعم جدا - ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة -2 كوبردة ناعمة + نص كوب دقيق - ( تخلطيهم مع بعض )+زيت للقلى

 

الطريقة

تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس طلعيها من الثلاجة و سخنى الزيت ،نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها بايدك كويس من الناحيتين ،و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة يعنى ما تسبيهاش على النار دى يا دوب بتاخد ثوانى، طلعيها من المقلاية وبالهنا و الشفا

ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :

تعملى كل اللى عملناة عادى لحدمت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها

 

post-97672-1280117654.gif

 

طريقة سريعة للكبدة

 

المقادير

1/2 ك كبدة +2 طماطم متوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفل اسود

 

الطريقة

قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقي الثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاج تاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطي الملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستوي براحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليها ليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز

 

post-97672-1280117654.gif

 

سندويشات كبدة روعه

 

يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة.

 

المقادير:

300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات عربية صغيرة.

 

طريقة الاعداد:

اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة.

رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.

سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون.

اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار هادئة لمدة 20 دقيقة.

اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.

صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع.

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبده بالصلصه

 

المقادير:

نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة

ربع كوب خل

ربع كوب ليمون

2كوب عصير طماطم

كوب بضل مفروم

4 ملاعق ثوم مفروم

نصف كوب فلفل رومى شرائح

توابل-زيت او سمن

 

الطريقة:

تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك

يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار

يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك

تضاف الكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج

تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله وبالهنا

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبدة الخروف المشوية

 

المقادير

كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعا نظيفة

لية خروف أيضا مقطعة بشكل مكعبات

بصل بحيث يكون حجمه صغير

بندورة أيضا حجمها صغير

سماق

ملح

فحم

فلفل

و طبعا كالعادة كله حسب الرغبة

 

الطريقة

بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا

ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهم قطعتين من لية الخاروف حتى تسويهم

و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ (سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)

نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر

ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم بحنية فوق المنقل

و حين تستوي الكبدة يمكنأن نقدمها بصحبة السلطة أو الحمص أو المتبل

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده حميس

 

هاذي مشهوره في اهل نجد والحجاز سميت بهاذا الاسم لانها تتطبخ بدون ماء حمس فقط

 

المقادير

نصف كيلو كبده وزيه كلاوي وزيه لحم مقطعه صغار

بصله + فلفل أخضر (أختياري)

نصف كاسة شاي (بياله ) زيت + ملح+ بهار

 

الطريقه

ضع الزيت في التاوه وضع البصل والفلفل الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم اللحم (لانه ياخذ شوي وقت) ويغطى ويترك على نار هادئه الى انا ينشف ماؤه

ومن ثم الكبده والكلاوي والبهار والملح ومن ثم تحمس على نار قويه الى ان تنضج ومن ثم قدمها بالهنا والعافيه وتعال شوف الطعم يييييييميي

ملاحظه

لا يوضع ماء ابدا

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده بالبصل والبطاطس

 

المقادير

نصف كيلو كبده

نصف كيلو كلاوي

3 حبه بصل كبير مقطع شرائح

2حبه بطاطس متوسطة الحجم ومسلوقه نصف استواء ومقطعه صغير

حبه واحده طماطم متوسطة الحجم مقطعه صغير

ملح+ بهار+6 ملاعق اكل زيت

 

الطريقه

نضع الزيت في تاوه كبيره ونضع عليه البصل ويقلب الى ان يصبح ذهبي

اللون ومن ثم البطاطس ويقلب خمس دقائق ومن ثم الطماطم ويقلب ومن ثم

الملح والبهار ومن ثم نقطع الكبده والكلاوي ونضعه عليها وتغطى وتترك على

نار هادئه الى ان تضج وبا الهناء والعافيه

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده بالفلفل والقشطه

 

المقادير

1 كيلو كبده

1فلفل اخضر (رومي)

علبه قشطه

ملح + فلفل أسود

نصف كاس شاي (بياله) زيت

 

الطريقه

نقطع الفلفل شرائح رقيقه و نضعه في تاوه ونضع عليه الزيت ويقلب الى ان

يذبل ونضع عليه الكبده بعد تنظيفها وتقطيعها الى شرائح متوسطه ومن ثم

الملح والفلفل وتقلب وتترك على نار هادئه الى ان يجف ماؤها ومن ثم نضع

عليها القشطه وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم وبالهناء والعافيه

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده بالخضار

 

المقادير

نصف كيلو كبده منظفه ومقطعه

وزيها كلاوي وزيها لحم مقطع صغار

2 حبه كوسا مقطعه

2حبه بطاطس مقطعه

2 حبه جزر مقطع

نصف كوب فاصوليا مقطعه

كوب قرنبيط (زهره) مقطع

نصف كوب بازلا مجمده

ملح +بهار +فلفل احمر حار(اختياري)

بصله مقطع شرائح بنص+ طماطم مقطع+ فلفل اخضر مقطع+ نصف كاس شاي زيت(بياله)

 

الطريقه

نضع في تاوه الزيت و البصل والفلفل ويقلب الى ان يصبح ذهب اللون ونكب

عليها الطماطم ونقلب ونكب البهار والملح عليها ونقلب ونكب اللحم على

عليهم ونقلب ونغطيها نتركها على نار هادئه الى ان ينضج اللحم ومن ثم نكب

على اللحم الكبده والكلاوي وتقلب وانت تقلبن اقلي جميع الخضار ما عدا

البازلا اسلقها في كوب ماء مع ملعقة صغيره كمون (عشان ريحة التخزين

ونكهته تروح) وكب جميع الخضار على الكبده وتقلب خمس دقائق وتقدم

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده بكشنة الطماطم

 

وهاذي سهله جدااا والكل يعرفها ومتبي لها فن او تعب

 

المقادير

كيلو كبده مقطعه شرائح

بصله + طماطم + فلفل اخضر

ملح + بهار + خمس ملاعق زيت

 

الطريقه

يوضع الزيت في تاوه ويقطع البصل الى قطع صغيره ويوضع على الزيت ومن

ثم يقطع الفلفل ويوضع على البصل ويقلب ومن ثم الكبده والملح والبهار

ويقلب الى تشرب الكبده ماوها ومن ثم نضع الطماطم ونقلب لمدة خمس دقائق

وتقدم

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبده بالباشميل

 

المقادير

كيلو كبده

2فص ثوم مدقوق

نصف بصله مفرومه ناعم

نصف مكعب ماجي

بهار + كاري ((انا استخدم كاري مهران لذذذذيذذذ جدااا)

3ملاعق اكل حليب مذوبه في كاس ماء

3ملاعق اكل دقيق

كاس ونصف شاي زيت

 

الطريقه

اول شي نعمل الباشميل

نضع في قدر كاس شاي زيت ومن ثم البصل ويقلب لدقيقه ومن ثم الثوم

وتقلب الى ان تصبح ذهبيه ومن ثم يكب الدقيق عليها ويحرك ومن ثم الماجي

والبهار والكاري ويقلب لدقيقه ويكب عليها الحليب ويحرك الى ان يغلظ

ويصبح باشميل

وفي هذا الوقت تعمل الكبده

يوضع الباقي من الزيت في التاوه وتوضع عليها الكبده وتقلب الى ان تنضج

ومن ثم تكب عليها الباشميل وتقلب لمدة خمس دقائق وتقدم بالهناء والعافيه

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة المحشوة

 

المقادير

1 كيلو كبد بتلو + ملح + فلفل + ملعقة كبيرة دقيق متبلة بالملح والفلفل

 

الحشو:

2 ملعقة سمن سائح + 1 ملعقة كبيرة بصل مبشور + فنجان بقسماط + 1 ملعقة صغيرة كرفس مفرى + 1 ملعقة صغيرة بقدونس مفرى + 2 ملعقة كبيرة من بهريز أو لبن حليب أو ماء + ملح + فلفل

 

الطريقة:

1- تغسل الكبد وتجفف جيداً بقطعة قماشه جافة ثم فى الجزء السميك منها نعمل قطع مستعرض بسكين حاد وتتبل بالملح والفلفل.

2- تخلط مقادير الحشو بعضها ببعض وتتبل جيداً بالملح والفلفل ثم يملأ تجويف الكيد وتخاط أطرافها بعناية.

3- تغطى الكبد المحشوة بمقدار من الدقيق المتبل بالملح والفلفل وتوضع فى صينية مدهونة جيداً بالسمن وتغطى بقطعة منديل الخروف ويضاف إليها البهريز أو اللبن او ماء، وتغطى الصينية وتزج فى فرن متوسط الحرارة مدة حوالى ساعة ونصف أو حتى تنضج الكبد مع ملاحظة رفع غطاء الصينية فى العشر دقائق الأخيرة.

4- يفك الخيط وتقدم الكبد ساخنة وحولها الصلصة المتبقية فى الصينية وتجمل بالبقدونس.

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبدة بالطماطم

 

المقادير:

نصف كيلو كبد ضان أو بتلو + عصير بصلة + عصير ليمونة + قليل من الدقيق للتغطية + نصف كوب طماطم مصفاه + ملح + فلفل أسود+ فلفل أحمر أو شطة + زيت للتحمير + ربع رأس ثوم مفرى + معلقة كبيرة من خل + قليل من الماء

 

الطريقة:

1- تغسل الكبد ثم تقطع شرائح متوسطة الحجم وتتبل بالملح والفلفل الأسود وعصير الليمون والبصل مدة نصف ساعة.

2- تغطى الكبدة بالدقيق وتحمر فى الزيت المقدوح وترفع فى طبق.

3- يحمر الثوم المفرى فى مقدار ملعقتين من الزيت ثم تضاف إليه الطماطم المصفاة وتترك على النار حتى تنضج فيضاف الخل وقليل من الماء وتتبل الصلصة بالملح والفلفل السود والشطة.

4- توضع شرائح الكبد المحمرة إلى الصلصة وتسبك مدة 10-15 دقيقة ثم تغرف وتجمل بالبقدونس.

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبدة فرنساوى

 

المقادير:

نصف كيلو كبد + عصير بصلة + عصير ليمونة + ملح + فلفل + 2 ملعقة كبيرة من السمن + بصلة مفرية + ملعقة كبيرة من الدقيق + 3 أكواب ماء .

 

الطريقة:

1- تغسل الكبد وتقطع شرائح ثم توضع فى إناء وتتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون وعصير البصل وتترك حوالى ساعة.

2- يرفع الإناء على النار وتقلب الكبد حتى تمتص جميع عصارتها ويضاف إليها السمن وتحمر خفيفاً ثم ترفع من الإناء.

3- يحمر البصل المفرى فى السن المتخلف وعندما يصفر يضاف إليه الدقيق ويستمر فى التقليب حتى يصير لونه بنياً، فيضاف الماء تدريجياً مع التقليب بعيداً عن النار حتى لدينا صلصة بنية.

4- يرفع الإناء على نار هادئة حتى تغلى الصلصة فتضاف الكبدة المحمرة ويغطى الإناء وتترك حتى تنضج ثم تغرف وتغطى بالصلصة وتجمل بالليمون والبقدونس.

5- تقدم مع الأرز أو البطاطس البيورية وتقدم ساخنة.

 

post-97672-1280117654.gif

 

كرات الكبد

 

المقادير:

ربع كيلو كبد بتلو + بصلة صغيرة + ملح + فلفل أسود + ربع كيو بطاطس مسلوقة ومهروسة + 2 ملعقة كبيرة من المخلل المفرى + بيض + بقسماط + سمن للتحمير .

 

الطريقة:

1- تغسل الكبدة جيداً بالماء والملح ثم تغلى على النار مدة 10 دقائق.

2- تغسل الكبد وتفرى مع البصل والمخلل بالمفرمة.

3- تخلط البطاطس وتعجن جيداً وتتبل بالملح والفلفل، تشكل كرات فى حجم عين الجمل الكبير ثم تتبل فى الدقيق وتغطى بالبيض والبقسماط وتحمر فى السمن الغزير.

4- توضح على ورقة لتمتص المادة الدهنية الزائدة، ثم ترص فى صحن مفروش بالبقدونس ويقدم معها صلصلة بيضاء مضاف إليها ملعقة كبيرة من المقدونس المفرى.

 

post-97672-1280117654.gif

 

الكبدة المسبكة

 

المقادير:

نصف كيلو ضأن أو بتلو + فنجان من مكعبات الجزر المسلوق نصف سلقة + 3 ملاعق كبيرة من السمن + 2 كوب من الماء + ملح + فلفل + نصف فنجان من حلقات البصل + ملعقة كبيرة من بقدونس مفرى.

 

الطريقة:

1- تقطع الكبدة مكعبات متوسطة وتغسل بالماء البارد ثم توضع فى إناء ويصب عليها كمية من الماء المغلى تكفى لتغطيتها مع قليل من الملح وتترك مدة ربع أو نصف ساعة.

2- تنشل الكبدة من الماء وتوضع فى إناء وترفع على نار هادئة مع التقليب حتى تمتص عصارتها.

3- يضاف إليها السمن وتحمر فيه ثم تضاف الخضر والماء وتتبل.

4- تغطى وتزج فى الفرن حتى ينضج الكبد أو تطهى على نار متوسطة.

5- توضع الكبدة فى وسط صحن وحولها الخضر وتقدم ساخنة.

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض

 

المقادير

1* كيلو كبدة ضانى .

* عدد 3 كلاوى.

* عدد 2 قلب .

* 2فلفل اخضر رومى او حامى.

* رأس ثوم مفصصة ومفرومة.

* ملح – فلفل – كمون.

* ربع كوب زيت.

 

الطريقة

- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات

- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة

- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها

- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضر ثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض

ملحوظة :

اذا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص

وازا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة .

 

post-97672-1280117654.gif

 

* كبدة الكباب حلة *

 

المقادير

- 1/2 كيلو كبدة.

- 3 معالق سمنة.

- 1/2 راس ثوم.

- كوب عصير طماطم.

- ملح – فلفل – بهارات.

 

الطريقة

- بعد ما نغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.

- اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس ) لحد ما لونه يصفر

- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها

- اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات

- اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .

- - حمرى فيها الكبدة وتقدميها.

 

post-97672-1280117654.gif

 

* كبدة بالدقة *

 

المقادير

* ½كيلو كبدة بتلو.

* 1/2 راس ثوم مهروس.

* 3 معالق زيت.

* عصير ليمون.

* معلقة كبيرة بقدونس مفروم.

* ملح وفلفل و كمون.

 

الطريقة

- تغسل الكبدة كويس بالماء والخل

- وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة

- ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ما تستوى ونشيلها من على النار

- نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعض الثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النار ونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة.

 

 

وبالهنا والعافيه

 

post-30765-1280117228.gif

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

اللهم بارك ملف رائع تنقصف فقط الصور

طيب طبقي كل الطرق و حطي صورها هههههههههههه

انت رجعتي تتوحمي ولا ايه هههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله ملف جميل جدااااا

واضح فعلا ان الوحم شغال على اصوله يا امومه هههههههههه

جزاك الله خيرا حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

^________________^

 

لا يا حلوات ده زوجي اشترى كبده

وهو اليومين دول عنده ملل من الأكل وكل مرة يقولي عندك (اي شئ يخطر على باله) ويطلب مني اشوف طريقة جديدة بطعم مختلف

 

يعني انا براءة :)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

^________________^

 

لا يا حلوات ده زوجي اشترى كبده

وهو اليومين دول عنده ملل من الأكل وكل مرة يقولي عندك (اي شئ يخطر على باله) ويطلب مني اشوف طريقة جديدة بطعم مختلف

 

يعني انا براءة :)

هههههههههههههههههههه

انا كنت منزله طريقه هنا فى الساحه للكبده الاسكندرانى سهله جدااا وطعمها خطيييييييير

انت بتعمليها ازاى فى العادى بتاعك يا امومه ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

مودة

انا صراحة ليس لي صبر على موضوع التصوير ورفعه

كما اني لا استطيع تجربة شئ الا اذاشعر زوجي انها ستعجبه لانه له ذوق خاص في الاكل

في الماضي كنت بعمل من غير ما اخبره لكنه احيانا كان لا يكمل لقمة ويقوم بسبب اختلاف الاذواق

اما الان فلا اعمل شئ حتى اريه المكونات والطريقة ولو وافق نجربها

 

يسرا

عندي ثلاث طرق للكبده

- في حلة مع سمن وبصل مقطع صغير وفلفل اخضر مقطع صغير وثوم وتتركيها حتى تنضج (تأخذ دقائق وتكون جاهزة)

- تتبل وتوضع في صينية او طاسة مع قليل من الزيت وتغطى وتوضع فوق البوتجاز حتى يجف ماؤها وتتحمر قليلا

- تتبل ثم توضع بالبيض والبقسماط وتقلى في الزيت

 

بصفة عامة بنحب التغيير خصوصا مع وجود النت وسهولة التصفح للبحث عن اكلات جديدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
مودة

انا صراحة ليس لي صبر على موضوع التصوير ورفعه

كما اني لا استطيع تجربة شئ الا اذاشعر زوجي انها ستعجبه لانه له ذوق خاص في الاكل

في الماضي كنت بعمل من غير ما اخبره لكنه احيانا كان لا يكمل لقمة ويقوم بسبب اختلاف الاذواق

اما الان فلا اعمل شئ حتى اريه المكونات والطريقة ولو وافق نجربها

 

يسرا

عندي ثلاث طرق للكبده

- في حلة مع سمن وبصل مقطع صغير وفلفل اخضر مقطع صغير وثوم وتتركيها حتى تنضج (تأخذ دقائق وتكون جاهزة)

- تتبل وتوضع في صينية او طاسة مع قليل من الزيت وتغطى وتوضع فوق البوتجاز حتى يجف ماؤها وتتحمر قليلا

- تتبل ثم توضع بالبيض والبقسماط وتقلى في الزيت

 

بصفة عامة بنحب التغيير خصوصا مع وجود النت وسهولة التصفح للبحث عن اكلات جديدة

عجبتنى طريقة البيض والبقسماط دى

قوليلى بتبليها ب ايه

وبتحطى قبل البيض دقيق ولا لاءه

معلش تعبتك معايا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وإياكم ماريا

 

يسورا

لا تعب ولا شئ

انت بتبشري بصل وتاخدى ماء البشر وتضيفي عليه ملح وفلفل وتوابل وممكن ليمون

وتسيبيه فترة لحد ما يشرب التتبيلة وبعدها تغمسيه في البيض ثم البقسماط

 

لا لا استخدم دقيق

 

الحالة الوحيدة اللي بستخدم فيها الدقيق هي مع الفراخ

بتتبلي الفراخ (فراخ على شكل اصابع البطاطس المحمرة) وتتركيه فترة

وبعدين تضعيه في طبق فيه كوب دقيق على قليل من النشا على حوالي 4 بيض (الخلطة تكون سايلة ولو مش سايلة ضيفي بيض كمان)

وتقلبيه جيدا وتخرجيه وترصيه في صينية

ولما تيجي تحمريه في الزيت (ضعيه في البقسماط)

الخلطة دي جميلة جدا بتخلي الفراخ طرية ومقرمشة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
وإياكم ماريا

 

يسورا

لا تعب ولا شئ

انت بتبشري بصل وتاخدى ماء البشر وتضيفي عليه ملح وفلفل وتوابل وممكن ليمون

وتسيبيه فترة لحد ما يشرب التتبيلة وبعدها تغمسيه في البيض ثم البقسماط

 

لا لا استخدم دقيق

 

الحالة الوحيدة اللي بستخدم فيها الدقيق هي مع الفراخ

بتتبلي الفراخ (فراخ على شكل اصابع البطاطس المحمرة) وتتركيه فترة

وبعدين تضعيه في طبق فيه كوب دقيق على قليل من النشا على حوالي 4 بيض (الخلطة تكون سايلة ولو مش سايلة ضيفي بيض كمان)

وتقلبيه جيدا وتخرجيه وترصيه في صينية

ولما تيجي تحمريه في الزيت (ضعيه في البقسماط)

الخلطة دي جميلة جدا بتخلي الفراخ طرية ومقرمشة

امومه باين عليكى بجد طباخه ماااااااااهرة صدقا

عجبتنى كمان طريقة الفراخ حلللللللللللوة

طب ليه بتحطى على الدقيق نشا علشان تقرمش صح؟

انت شطوووووووورة خالص

اللهم بارك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نعم يا غالية النشا علشان تقرمش

 

لا والله لا شطورة ولا شئ، بس في حاجات بتيجي معايا فلتات وبعدين كل ده من على النت ومن زوجي العزيز لان في حاجات هو اللي كان بيطبخها وتعلمتها منه :)

تعرفي الحاجات دي بتبقى حلوة لو عملتها في البيت (زوجي وأولادي)

 

لكن غير كده بتطلع فاشلة جدااااااااااااا ومنظري بيكون وحش جدااااااااااااا

 

تعرفي الاجازة اللي فاتت اول مرة ابي وامي يأكلوا من يدي بعد الزواج وتقريبا كل الاكل اللي عملته طلع وحش وفيه العبر وكأني مش بعرف اطبخ خالص وكنت في نصف هدومي، سبحان الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
نعم يا غالية النشا علشان تقرمش

والله فكرة حلوة جدااا

ومعلومه اول مرة اعرفها جزاك الله خيرا

 

لا والله لا شطورة ولا شئ، بس في حاجات بتيجي معايا فلتات وبعدين كل ده من على النت ومن زوجي العزيز لان في حاجات هو اللي كان بيطبخها وتعلمتها منه :)

ما شاء الله

مش عيب انك تتعلمى منه حبيبتى حتى على الاقل بتعرفى الطريقه اللى بيحبها فى الاكلات

عندى خالى نفسه فى الاكل تحححححححفه ولما طلع معاش كان هو اللى بيعمل الاكل لغاية ما تيجى زوجته من شغلها وهو اللى علمها الطبخ

طب انا نفسى ما كنت اعرف اعمل شىء فى اول زواجى حتى البيض ما كنت اعرف ازاى اسلقه وامتى يكون استوى وزوجى ربنا يبارك فيه هو اللى كان بيحضر الفطور والعشاء طبعا فى اول اسبوعين فى الزواج والغدا كانت والدتى ووالدته بيبعتولى الاكل ههههه

بعد كده واجهت الحقيقه المرة هههه

تعرفي الحاجات دي بتبقى حلوة لو عملتها في البيت (زوجي وأولادي)

 

لكن غير كده بتطلع فاشلة جدااااااااااااا ومنظري بيكون وحش جدااااااااااااا

معلش كلنا بيحصل معانا كده

على فكرة الاكل ده بيبقى عايز تركيز علشان يطلع تمام

 

تعرفي الاجازة اللي فاتت اول مرة ابي وامي يأكلوا من يدي بعد الزواج وتقريبا كل الاكل اللي عملته طلع وحش وفيه العبر وكأني مش بعرف اطبخ خالص وكنت في نصف هدومي، سبحان الله

معقوله

اكيد كنت بتعمليه وخايفه انه مش يعجبهم

خلى عندك ثقه فى اكلك وانه حيطلع بامر الله حلو

اعرف والدة صديقتى نفسها تحفه فى الاكل ومع ذلك مش بتحب تطبخ لانها شايفه ان اكلها وحش ومش حيعجب حد تخيلى

وانا نفسى اكلت من ايدها واكلها كان جميل لكن هى مش مصدقه وفاكرانى بجاملها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

طرق جميلة ومتنوعة وأكيد طعمها هيكون خطير

 

إن شاء الله باجربها واحدة واحدة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

post-30765-1280117198.gif

 

كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض

 

المقادير:

1كيلو كبدة ضانى +عدد 3 كلاوى +عدد 2 قلب +2فلفل اخضر رومى او حامى+رأس ثوم مفصصة ومفرومة+ملح – فلفل – كمون+ربع كوب زيت

 

الطريقة

يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات،ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة،ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها،وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا و بالهنا و الشفا ويقدم مع طبق من الارز الابيض

 

ملحوظة :ازا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص وازا كنت مش عيزاها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة

 

post-97672-1280117654.gif

 

طريقة سريعة للكبدة

 

المقادير:

1/2 ك كبدة +2 طماطم متوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفل اسود

 

الطريقة:

قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقي الثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاج تاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطي الملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستوي براحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند التقديم اعصري عليها ليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوا عيش او ارز

 

post-97672-1280117654.gif

 

كبدة بالدقة

 

المقادير:

1/2كيلو كبدة بتلو+1/2 راس ثوم مهروس+3 معالق زيت+عصير ليمون+معلقة كبيرة بقدونس مفروم+ملح وفلفل و كمون

 

الطريقة

تغسل الكبدة كويس بالماء والخل وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ما تستوى ونشيلها من على النار نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعض الثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النار ونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة

 

post-30765-1280117228.gif

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كبدة الجمل على الطريقة الصحراوية

 

*مودة ورحمة*

post-28298-0-71392000-1324462789.jpg

الرابط

post-97672-1280117654.gif

كبده اسكندرانى الاصيييييله بالخطوات وبالصور من مطبخى

 

يسرا عبد الرحمن

post-133586-1319754517.jpg

الرابط

post-97672-1280117654.gif

كبده بشكل جديد من مطبخى ومعاها سفرتى المتواضعه

 

** أم الصبر الجميل **

post-40648-1266354069_thumb.jpg

الرابط

post-97672-1280117654.gif

كبدة بالفلفل الأخضر والبصل والطماطم من مطبخ أم رورو

 

أم ربعي

d-saudic85d5caebe.jpg

الرابط

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

كبدة بالدقة

 

*زهرة الصبار*

المقادير

نص كيلو كبدة بتلو شرائح

لعمل الدقة

بقدونس مفرى

نص راس ثوم مفرى ناعم

عصير ليمونة

ملح فلفل

شطة وكمون

الطريقة

تشوح الكبدة على نار حامية فى طاسة مدهونة بقليل من الزيت لمدةى ثلاث دقائق ثم ترفع من على النار

تخلط مقادير الدقة جميعا وتضاف للكبدة بعد نزولها من على النار وتقلب وتقدم

post-97672-1280117654.gif

كبدة بانيه

 

Omtaym_ALLAH

المقادير:

نصف كيلو من الكبدةويمكن بالطبع مضاعفة المقادير حسب عدد افراد الاسرة وتفضل الكبدة البتلو ويكن استخدام العجالي(البقري) لكن تاخذ فترة اطول في التسوية -تتبيلة مكونة من 4ملاعق خل ابيض عصير ليمون توم حسب الرغبة ملح وفلفل كمون كزبرة - نصف ملعقة بهارات مشكلة - نصف ملعقة فلفل احمر- عصير بصلة - لتغطية الكبدة - كوب من الدقيق مضاف اليه كوب من البقسماط .

 

 

الطريقة:

 

تغسل الكبدة جيدا وتشطف بالماء والدقيق والخل ثم تتبل بالخل والليمون والبهارات المذكورةوتترك فيها لمدة ساعة على الاقل ثم تغطى بالدقيق المخلوط بالبقسماط مع الملح والفلفل ويفضل ان تترك في الثلاجة نصف ساعة قبل تحميرها لتتماسك عليها خلطة التغطية ثم تحمر على نار متوسطة وبالهنا والعافية ويمكن تقديمها في ساندوتشات مع الطحينة واصابع البطاطا المقلية ان شالله تعجبكم.

post-97672-1280117654.gif

 

 

كبدة اسكندرانى

[/center]

Dr.hana

[/center]

ندخل فى الطريقة على طول

[/center]

نضع معلقة سمن فى الحلة حتى تسيح ثم نضع بصلة او اكثر على حسب الكمية المطلوبة

 

ونقلب قليلا ثم نضيف الكبدة ونشوحها مع البصل الى ان يصبح لونها بنى فاتح

 

نضيف فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة

 

رشة ملح وفلفل ونتركها حتى تتشرب المياه التى توجد بها

 

ملحوظة هامة : لا تضيفى ولا نقطة ماء

 

ثم عندما تستوى ضعى قليلا من الخل

 

وعند تقديمها اعصرى ليمون على الوجه

 

 

 

 

فظيععععععععععععععععععععععععة

[/center]

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

جزاك الله خيرا

أنا كمان عايزة أغير قلت أدخل أشوف حاجة جديدة

هاروح أطبق واحدة بإذن الله وهاطبق كمان طريقة يسرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ملف رائع امومة الحبيبة ربي يجزيك عنه كل خير

 

بالنسبة لي احب الكبدة التي فيها الكمون والقزبرة والثوم المفروم والصلصة والبابريكا واتبل الكل لكني لا اقليهم بل اضعهم في مقلاة واضيف نصف كوب زيت واتركهم ينظجو قليلا

 

لأن الكبدة لا تحتاج الى طبخ كثير كي تبقى طرية

 

امممممممم انا اعملها كثيرا في رمضان واضيف اليها البيض المسلوق واحشوها في البطبوط وارش عليها الخس المفروم :)) تجي لذيذة جدا لا اشبع منها :))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×