اذهبي الى المحتوى
سدرة المُنتهى 87

^^.شُكلمة جوز الهند .. بطريقة مختلفة وبالصور ..^^

المشاركات التي تم ترشيحها

post-30765-1280456830.gif

.

شُكَلَّـمة جوز الهند (بالتشكيل .. واللي ما يعرف ينطقها مش مهم المهم أنها نوع من الحلويات طعمه حلو ^ــــ*)

.

والبنت ذلولة يا حرام بتذاكر فقلت أعملها حاجة حلوة كده تسليها

.

ندخل في المهم ...

.

post-30765-1280456901.gif

.

.

المفروض إنه هذه الوصفة مقاديرها المعتادة : جوز هند مبشور وعلبة لبن مكثف

طيب واللي ما عنده لبن مكثف يعمل إيه؟؟

يعمل حاجة بسيطة خالص .. (بما أن النظرية تقول: (الجيش بيقوللك اتصرف) والنظرية الأخرى تقول: (الحاجة أم الاختراع))

.

اتصرفت وفقًا لهاتين النظريتين واتصرفت

.

post-30765-1280456901.gif

.

.

المـــقـــاديــــر:

3 كوب جوز هند مبشور

2 كوب دقيق

1 وربع كوب سكر مطحون

1 كوب سمن مذاب

3 بيضات

نصف كيس بيكنج باودر

كيس فانيليا

لوز أو فول سوداني أو كرز للتزيين

.

1 المقادير.jpg

.

post-30765-1280456901.gif

.

.

الــطـــريــقــة:

يوضع البيكنج بودر على الدقيق ويُقلب - يوضع البيض في وعاء كبير وعليه الفانيليا وعليه السكر المطحون ويُرب جيدًا (ياسلام لو مضرب كهربائي - لكن وفقًا للنظريات السابقة ضربتهم في الخلاط= نفس النتيجة)

.

وبعدها يوضع الدقيق والجوز والسمن ويعجن جيدًا

.

العجينة تكون لينة وتترك قليلاً حتى تتخمر

.

2 العجينة.jpg

.

post-30765-1280456901.gif

.

نحضر صينينة وندهنا بالسمن أو يمكن وضع ورق زبدة بدل السمن ، ونقوم بعمل كور صغيرة ونرصها بعيد عن بعضها ونزينها باللوز أو الكرز أو الفول السوداني كالآتي:

.

3 قبل التحمير.jpg

.

post-30765-1280456901.gif

.

.

ندخلها إلى الفرن على نار هادئة جدًا ونتركها حتى تتحمر (بس مش قوي عشان ماتتحرقش) ولما تتحمر نشيلها وبالهنا والشفا

.

4 بعد التحمير.jpg

.

post-30765-1280456901.gif

.

.

طبعًا سؤال يتبادر إلى أذهانكم الآن ..

المفروض إنها تطلع كور زي الكحك كده .. دا المفروض بس حضرتي استعجلت على العجينة وماسبتهاش تتخمر وكمان رصيتها جنب بعضها في الصينية ، قامت طلعت بهذا الشكل الجميييييل وغير المتوقع ههههههههه

.

5 عن قرب.jpg

.

ما تخافوش كان طعمها هي هي لكن تشبه المعين ولا تشبه الدائرة (أهم حاجة الطعم)

.

6 عند التقديم.jpg

.

عجبتكوا ولا إيه؟؟؟

أكيد أيوة طبعًا :biggrin:

.

post-30765-1280456939.gif

  • معجبة 2

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

جمييلة تسلم إيدك أختي سدرة..كييف بيكون طعمها؟

طيب ولي عندو حليب مكثف يعملها إزاي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ربي يسسسسسعدك قلبك يا سدورة الغالية ^_^ يعلم ربي كم فرحت بفضل الله

معقوله !!

أكرمك الله وبارك فيكِ

على فكرة

الشكلمة جميلة جدااا كنا بنشتريها و طعمها ظريف خالص

و بحبها مقرمشة اكثر زي ما انتي عملتيها كده

ممتازة :) >>> بس اكيد ماتقارنش باللي بعمله ههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حلللللللللوة

تسلم ايدك يا سدورة

رائعه فعلا وسهله جدا جدا

كل طلباتها عندى الحمد لله

لما تخلص التورته اللى عندى حعملها باذن الله لان زوجى بيحبها جداااا

لكن سؤال معلش هى بتكون ناشفه ولا طريه مثل الجاهزه ؟؟

ذلوله هانم انا بدور عليكى وانت هنا نازله اكل ف مواضيع الطيبات - وحشتينى يا بنت

تم تعديل بواسطة يسرا عبد الرحمن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله و بركاته

جمييلة تسلم إيدك أختي سدرة..كييف بيكون طعمها؟

طيب ولي عندو حليب مكثف يعملها إزاي

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

مرورك هو الأجمل غاليتي .. طعمها بيكون جميل قريب من طعم جوز الهند شوية

واللي عنده حليب مكثف

يجيب علبة حليب مكثف محلى + ربع كيلو جوز هند مبشور وتعجنيهم وتكوريهم وتحطيهم في صينية وتحمريهم في الفرن

..

لم أجرب هذه الطريقة شخصيا ولكن اللي جربوها بيعملوها هكذا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

و عليكم السلام ورحمة الله وبركاته

ربي يسسسسسعدك قلبك يا سدورة الغالية ^_^ يعلم ربي كم فرحت بفضل الله

معقوله !!

أكرمك الله وبارك فيكِ

على فكرة

الشكلمة جميلة جدااا كنا بنشتريها و طعمها ظريف خالص

و بحبها مقرمشة اكثر زي ما انتي عملتيها كده

ممتازة :) >>> بس اكيد ماتقارنش باللي بعمله ههههه

 

الله يكرمك ياجميلة .. ويفرح قلبك

وأنا كمان بحبها مقرمشة زي البسكويت

أكيد طبعًا اللي أنا عاملاه فوق مستوى المقارنة يا أمي :mrgreen:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جمييييله تسلم يدينك

يسلم مرورك الطيب يا حبيبة

جزاك الله خيرًا

.

************

حلللللللللوة

تسلم ايدك يا سدورة

رائعه فعلا وسهله جدا جدا

كل طلباتها عندى الحمد لله

لما تخلص التورته اللى عندى حعملها باذن الله لان زوجى بيحبها جداااا

لكن سؤال معلش هى بتكون ناشفه ولا طريه مثل الجاهزه ؟؟

ذلوله هانمانا بدور عليكى وانت هنا نازله اكل ف مواضيع الطيبات - وحشتينى يا بنت

ربنا يحلي أيامك يا يسرا يا جميلة

أيوة فعلاً سهلة وماأخدتش وقت كتير أبدًا .. ماتعبتنيش يعني

..

شوفي أنتي تقدري تتحكمي فيها يعني لو عايزاها طرية شوية أول لما تستوى وتتحمر في الفرن شيليها

أما لو عايزاها مقرمشة شوية هدي النار عليها خالص وسيبيها براحتها كتيير شوية لغاية لما تقرمش

..

أنا عملت صينيتين واحدة طرية شوية للي عايزنها طرية وواحدة مقرمشة عشان أنا بحبها مقرمشة زي البسكويت كده

وعموما حتى وهي مقرمشة مش بتبقى جامدة قوى ولا حاجة بتكون طرية برضو

..

يسلم مرورك يا حبيبة ..جربيها وقوللنا رأيك

.

*************

مشكورة أختي سدرة إن شاء الله أجربها بحب طعم جوز الهند

جزاك الله خيرًا حبيبتي .. إن شاء الله تعجبك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله تبارك الله

شكلها يفتح النفس ويشهي جداً جداً

بإذن الله أجربها قريباً

تسلم إيدك حبيبتي

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله تبارك الله

شكلها يفتح النفس ويشهي جداً جداً

بإذن الله أجربها قريباً

تسلم إيدك حبيبتي

سلمك الله من كل سوء ياجميلة الذوق

جزاكِ الله خيرًا على مرورك الطيب

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا عم يا عم

والله الحلو رح يخلص وانا نايمة بالعسل

الحق حالي بشي قطعة

تسلم الايادي سدورة

شكلها حلوة مثلك يا جميل انت

لما انزل لبنان اجربها لان هنا ما في جوز الهند مبروش في جوز الهند عادي ينفع

ذللولة ذاكري منيح لان الحلو كله اجا لعندكِ صحتين

 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

شكلها جميل ويفتح النفس وخاصة أنك قلت أنها مقرمشة مثل البسكوت.........ممممممممم

تسلم إيدك سدورة الحبوبة :)))

ننتظرك في أطباق أخرى إن شاء الله يا جميلة =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جزاكِ الله خيرا سدورة الحبيبة

بإذن الله أجربها وأنزل تجربتى

شكلها رائع سلمت يداكِ حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يا عم يا عم

والله الحلو رح يخلص وانا نايمة بالعسل

الحق حالي بشي قطعة

تسلم الايادي سدورة

شكلها حلوة مثلك يا جميل انت

لما انزل لبنان اجربها لان هنا ما في جوز الهند مبروش في جوز الهند عادي ينفع

ذللولة ذاكري منيح لان الحلو كله اجا لعندكِ صحتين

الحلو ما يحلى من دونك رموسة

تسلمي يارب ..كللك ذوووق

إن شاء الله ترجعي بالسلامة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وااااااااااااااااااااااااااااااااو

شو هاد

شكلمة من غيري يا خاينة

دا الجار احق

بموووووووووووووووووووووووووووووووووت فيها

وطريقتها كتيييييييييييييييييير سهلة

جزاك الله كل خير سدورة

بس انت ما بتسقيها قطر في الاخر يعني زي البسبوسة كدا؟؟؟؟

ان شاء الله اجربها واقولك

يعني انت بترصيها في الصينية بس متباعدة عن بعض لانها بتنفش

صح ؟

تسلم الاياااااااااااااااااااااااااااااااااااااااادي

:icon15: :icon15: :icon15: :icon15:

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

شكلها جميل ويفتح النفس وخاصة أنك قلت أنها مقرمشة مثل البسكوت.........ممممممممم

تسلم إيدك سدورة الحبوبة :)))

ننتظرك في أطباق أخرى إن شاء الله يا جميلة =)

جزاك الله خيرًا حبوبة

:) إن شاء الله

****

جزاكِ الله خيرا سدورة الحبيبة

بإذن الله أجربها وأنزل تجربتى

شكلها رائع سلمت يداكِ حبيبتى

وبورك فيكِ غاليتي

بإذن الله

مرورك هو الأروع .. سلمتِ من كل سوء

***

وااااااااااااااااااااااااااااااااو

شو هاد

شكلمة من غيري يا خاينة

دا الجار احق

بموووووووووووووووووووووووووووووووووت فيها

وطريقتها كتيييييييييييييييييير سهلة

جزاك الله كل خير سدورة

بس انت ما بتسقيها قطر في الاخر يعني زي البسبوسة كدا؟؟؟؟

ان شاء الله اجربها واقولك

يعني انت بترصيها في الصينية بس متباعدة عن بعض لانها بتنفش

صح ؟

تسلم الاياااااااااااااااااااااااااااااااااااااااادي

:icon15: :icon15: :icon15: :icon15:

لالا مش من غيرك ولا حاجة .. أنا أقدر برضو ياماريا

لالا ما باسقيها شيء هي المفروض يتبقى مدورة زي الكحك بس زي ما حكيت هي طلعت كده عشان ماشبتهاش تخمر وكمان رصيتها قريب من بعضها

رصيها بعيد شوية ويستحسن انك تسيبيها تخمر ساعة كده

وتسلمس على المرور الطيب

***

تسلم إيدك :icon15: سدورة تبدو شهية

تسلمي حبيبتي

أسعدني مرورك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يعني انتي بتسيبي العجينة تخمر

قد ايه؟؟؟

:)

مرمر كيفك؟

 

سيبيها ساعة واحنا ف الصيف كمان هتلاقيها تخمرت بسرعة وبقت جميلة إن شاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عملتها اليوم

وطلعت جميله

تسلم ايدك يا سدورة

بس نشفت مني شوي

انتظري تطبيقي

ممكن ادخل بيه المسابقة الاول وبعدين انزله

هههههههههههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم و رحمة الله تعالى و بركاته ،،

 

ما شاء الله

شكلها لوحده يشهي ^^

 

إن شاء الله أجربها

 

سلمتِ و بوركتِ ()

تم تعديل بواسطة أمـيـنـة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

يميميميييي تبدو لذيذة جدا .. خاصة أنني أحب هذي الحركات

تسلم الأيادي الجميلة ياغالية

فعلا أنا أول ماشفتها قلت كيف شكلها صار هكذا ^___^

بس حلوة ماشاء الله

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته،،

 

بورك في الغوالي على المرور

ربي يحلي أيامكن

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏من خاف زلة القدم بعد الثبات، فليجعل له حظا من عبادة السر والقُرُبات، وليحرِص عليها حتى الممات.

×