اذهبي الى المحتوى
وأشرقت السماء

القرص الطرية من مطبخى

المشاركات التي تم ترشيحها

ما شاء الله جمييل تسلم الأيادي

ممكن سؤال

أي نوع قشطة استعملتي ، السائلة إلي زي اللبن ولا creame fresh؟

هل ممكن نحشيها بجبن مثلا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حيا الله الغاليات

.

وحياكِ الله الطالبة النجيبة بصراحة الدرجة حلووووووووووة

 

.

اعلمكن النتيجة 6 من 10 وممكن تصل الى 7 من 10

السبب:

- لم تكن طرية بالقدر المطلوب

 

طيب ممكن تقوليلى وضعتى مقادير إيه بالظبط

 

- كانت رفيعة وحجم القرصة كبير وهو يرغب فيها سميكة وحجمها صغير حتى تكون طرية

 

طيب إنتى بتقولى إنها كانت صغيرة لما فردتيها إيه إللى كبرها بعد كدة

 

- لونها احمر داكن وهو يحب اللون الأحمر الفاتح بشرط ان تكون ناضجة

 

طيب اللون إنتى بتتحكمى فيه ليه خلتيه داكن أوى بتفضلى تلفى القرصة لكى لا تحترق وتاخد اللون إللى تحبيه وهتكون ناضجة بس ابعديها عن مكان النار

 

- كانت شبه متحمصة من اسفل بالرغم من انها كانت غير محروقة لكن الطبقة الداخلية كانت طرية

زوجي يظن اني احتاج لزيادة كمية القشطة وجعلها سميكة فأخبرته أني سأسألكم أولا

 

بصراحة أنا كثيرا جدا ما أعملها بدون قشطة نهائي وبتكون طرية برده وعلى فكرة دايما حماتى تقولى لا تجعليها سميكة يعنى بتكون بارتفاع بسيط جدا

.

قرارتي حتى لا أنسى بخصوص المرة القادمة

سأضعها في صينية وليس على الصاج ولن افتح الشواية حتى لا تحمر سريعا من اعلى ولا اسفل

.

ايه رأيكم؟ صح الكلام وهل زيادة القشدة يجعلها فعلا طرية؟؟ وإذا زدت القشطة هل احتاج لانقاص اللبن او غيره؟

 

طيب إنتى حطيتى قشطة أد إيه ؟ وقوليلى كمية الزبدة ؟

بالنسبة لكمية اللبن بتضعيها على حسب العجينة فى إيدك

.

في الانتظار

.

حوراء الطين: بورك فيكِ يا غالية وصراحة أحرجني كلامك

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

على فكرة القرص اليوم ما كانت قرص وإنما كانت قراقيش يبقى أكيد فيها شئ خطأ

.

سؤال نص كيلو دقيق بيعمل كام كوب؟؟ لأني وضعت 2 ونصف كوب وباقي المكونات وضعت نصفها ما عدا الخميرة ونوع الدقيق كان فاوم، اللي أخذ مني ماء كثير لما عملت منه فطير لكن مع القرص لم ازيد مقدار الحليب لأن القرص عجينتها كانت طرية وحلوة الا اذا كان المفروض تكون طرية أكثر وأنا مش عارفة

 

نوع الزبدة إيه يا أمومة ؟

هى تقريبا المشكلة الأساسية عندك فى النار

نصيحة : لا تربطى نوع الدقيق بالماء أو اللبن فقط اربطيه بملمس العجينة تحت إيدك لو طرية وحلوة وسلسة بكدا بتكون تمام

.

طيب وإنتى أول ما خرجتيها وضعتيهم على بعض وغطيتيهم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله جمييل تسلم الأيادي

ممكن سؤال

أي نوع قشطة استعملتي ، السائلة إلي زي اللبن ولا creame fresh؟

هل ممكن نحشيها بجبن مثلا

.

الله يسلمك من كل سوء حبيبتى

المرة دى استعملت القشطة السائلة ومرة استعملت العلب ومراااااااااات بعملها بدون قشطة

أيوة حبيبتى ممكن نحشيها أى شيء جبن أو عجينة التمر أو شوكولاتة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب يا أمومة سؤال كمان

إنتى لما وضعتى القرص فى الفرن ظلت كما هى أم ارتفعت لأعلى ؟

وقبل ما تضعيها كانت منتفخة ومتخمرة ولا لأ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

حيا الله الحلوين

علي السريع علشان خارجه

أمومه

النص كيلو بيعملك 3 اكواب دقيق

 

ثانيا ما ينفعش تطفي الشوايه

ثالثا

تلاقيكي انت فردتيها رقيقه جداااا لهيك طلعت ناشفه

ابقي افرديها وسط يا جميل

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ممكن كان لازم أضيف لبن

العجينة كانت طرية جداااااااا في ايدي بس كانت مقطعة شوية يعني مش كرة ملساء، ممكن ده الخطأ؟؟

أنا مش عارفة المفروض شكل العجينة هيكون إزاي فاعتمدت على طراوتها

طيب تقطيع العجين من قلة اللبن ولا العجن الغير كافي؟؟

.

مقاديري هي:

2 ونصف كوب دقيق

نصف كوب زبدة

نصف كوب لبن

علبة قشطة 170 جم

ذرة فانيليا

ذرة سكر

نصف ملعقة ملح

ملعقة كبيرة خميرة

أظن ده كل المقادير (بكتب من الذاكرة)

.

هو زوجي عايزها في عرض الليمونة الكبيرة (الليمون الكبير في هايبر) وتكون مرتفعة شوية زي القرص بتاعت مصر اللي بالمحلات طبعا الارتفاع على قدر العرض لأن والدته رحمها الله كانت تصنعها بهذا الحجم

انا عملتها رفيعة وهو عايزها سميكة وحجم القرصة كبير من الأول وهو عايز حجمها أقل مثل عرض الليمونة الكبيرة بتاعت هايبر

.

اما لونها فهي مش محروقة ومتحمرة عادي لكن هو عايزها لونها أبيض ويميل للحمار بشكل بسيط من فوق وتحت زي ما كانت والدته رحمها الله تعملها (كان نفسي أشوف حماتي علشان اتعلم منها بدل التخمين)

.

اللبن كان معايا نصف كوب وبضع شوية شوية وبعجن والعجينة كانت طرية خالص بس مقطعة شوية زي ما ذكرت، خفت أضيف لبن احسن تعجن مني مع إني لما استعملت هذا الدقيق مع الفطير اضطريت اضيف ماء اكثر من المعتاد حتى تكون طرية

.

الزبدة احنا بنجيبها من هايبر وبتكون سايبة عادة بيكون عليها عرض وبتباع بالكيلو

.

لما خرجتها وضعتها في طبق مفرود كبير وكانت تقريبا صفين وغطيتهم بفوطة

.

زوجي بيحبها بالقشطة ويحب طعم القشطة يبان فيها ولما أكل منها قاللي طعمها متغير وقال ربما بسبب قلة القشطة فأنا قلت له ربما لأنه متعود عليها بالسمنة وأنا عملتها بالزبدة

.

بصراحة الأمر محير كتير خصوصا لو بتعملي عمياني من غير ما تعرفي لها طعم أو شكل وربنا يعينكم عليا وعلى مساعدتي حتى أتقنها (ابتسامة)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب يا أمومة سؤال كمان

إنتى لما وضعتى القرص فى الفرن ظلت كما هى أم ارتفعت لأعلى ؟

وقبل ما تضعيها كانت منتفخة ومتخمرة ولا لأ؟

لما عجنتها انتفخت وبعدين عملتها كور وسيبتها لا أتذكر انها انتفخت وأما فردتها لم تنتفخ

في الفرن انتفخت كثير لكن مع مرور الوقت هبط الانتفاخ ولم ألاحظ هبوطها الا بعد ما خرجت

 

حيا الله الحلوين

علي السريع علشان خارجه

أمومه

النص كيلو بيعملك 3 اكواب دقيق

 

ثانيا ما ينفعش تطفي الشوايه

ثالثا

تلاقيكي انت فردتيها رقيقه جداااا لهيك طلعت ناشفه

ابقي افرديها وسط يا جميل

يعني انا عملت أقل من المقدار المطلوب كمان لأني عملت كوبين ونصف

انا لم أطفئ الشواية ولكني طفيت الفرن ولا قصدك المرة الجاية لازم اشغل الشواية والفرن وما ينفعش اشغل الفرن لوحده؟

لا يا غالية لم افردها رقيقة جدا لأني عارفة أنها بتكون منفوشة بس ربما أكون تركتها تتحمر من تحت كتير فقل ارتفاعها ونشفت من تحت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طيب تمام كدة يا أمومة

شوفى

زودى كمية القشطة طالما زوجك بيحب طعمها فيها

العجينة المقطعة عادى جدا لأن بها زبدة

مقاديرك تمام ولو عايزة تزودى قليل من الزبدة فلا مانع

المفروض يكون الفرن والع من فوق وتحت لحد ما تخلصي خالص

لأن القرص بتحتاج نار عالية ومثل ما قلتلك لازم تدورى القرصة على النار من تحت طبعا إنتى رصيتيهم كلهم مرة واحدة وما حركتيهم من مكانهم فطبعا القرص البعيدة عن النار أخدت وقت طويل لتتحمر فبالتالى نشفت منك واتحمصت ونفس الموضوع تحت الشواية فوق

يبقى لازم بعد كدة تضعى القرص فى صينية صغيرة فوق مستوى النار وتتابعيها كويس وحركيها كى لا تحترق وشوى لونها من تحت وأول ما تتحمر ضعيها مباشرة تحت الشواية لفوق علشا تتحمر بسرعة

.

المفروض أنها بعد الفرد تنتفخ وإن لم تكن فى الشكل فبالملمس لما تشيليها بإيدك تحسى إنها منفوشة شوية

.

ملحوظة لكى تتخمر بعد الفرد ضعيها فى مكان دافى وليكن فوق البوتاجاز أثناء تسخين الفرن قبل وضعها فيه لأنها طاالما اتخمرت قبل الخبز بكدة هتنتفش ومش هتكون ملكومة من الداخل

.

أثناء التقطيع قطعيها بنفس حجم الصورة إللى أنا منزلاها وإفرديها ولو هتفردى بإيدك الشمال ضعى اليمين بشكل السيف عمودى على حواف القرصة فتصبح معك دائرة مش مشرشرة وتلفى إيدك اليمين مع الفرد حتى تصبح الحواف متساوية ومدورة

.

المفروض أنها لا تأخذ وقت طويييل فى الفرن

.

أول ما تخرج ضعيهم على بعض وليسوا مفرودين وغطيهم

.

وبإذن الله تكون معاكِ المرة القادمة زى الفل ودايما البداية بتكون كدة

.

وتأكدى أن زمان كنا بناكل كل حاجة طبيعية يعنى السمن البلدى والقشطة البلدى وكل شيء كان طبيعى وطازج

فإحنا بنحاول نصل لمستوى معقول

.

وأى سؤال لا تترددى حبيبتى

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله جمييل تسلم الأيادي

ممكن سؤال

أي نوع قشطة استعملتي ، السائلة إلي زي اللبن ولا creame fresh؟

هل ممكن نحشيها بجبن مثلا

.

الله يسلمك من كل سوء حبيبتى

المرة دى استعملت القشطة السائلة ومرة استعملت العلب ومراااااااااات بعملها بدون قشطة

أيوة حبيبتى ممكن نحشيها أى شيء جبن أو عجينة التمر أو شوكولاتة

 

أشروقة يَ غالية تقصدين القشطة السايلة إللي هي القيمر مثل (بوك)

أو القشطة التي تًباع بالكيلو في السوبر ماركت؟؟

بارك الله فيكِ

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

رب يبارك فيكِ أشروقة

كده محتاجة تدريب جامد على موضوع النار لأنها بتتغير باستمرار خصوصا كل ما نغير الأنبوبة

وصح بعد فردها لم تتخمر لكني عند نقلها وجدتها منفوشة يعني الحمدلله مش مكتومة

.

طيب أنا عندي صاجة واحد بس وصعب علي كل شوية ارفعها فوق وأنزلها تحت، إزاي أوزن الأمور بحيث لا أحركها من مكانها يعني أضعها تحت واقلب القرص ولا كده مش هتبقى منفوشة وعالية لو قلبتها؟

.

همسة خارج الموضوع: أنت ولدت في مستشفى، علشان مازلت أبحث عن مستشفى ألد فيها وأسعارها تكون كويسة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والقشطة السايلة أضع كوب ولا أقل ؟؟ ولو زودت القشطة هل احتاج لتقليل الحليب؟

والزبدة أزيد منها قد إيه ويكون مضبوط وما فيش مشكلة حتى لا أيزد كثيرا؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ما شاء الله جمييل تسلم الأيادي

ممكن سؤال

أي نوع قشطة استعملتي ، السائلة إلي زي اللبن ولا creame fresh؟

هل ممكن نحشيها بجبن مثلا

.

الله يسلمك من كل سوء حبيبتى

المرة دى استعملت القشطة السائلة ومرة استعملت العلب ومراااااااااات بعملها بدون قشطة

أيوة حبيبتى ممكن نحشيها أى شيء جبن أو عجينة التمر أو شوكولاتة

 

أشروقة يَ غالية تقصدين القشطة السايلة إللي هي القيمر مثل (بوك)

أو القشطة التي تًباع بالكيلو في السوبر ماركت؟؟

بارك الله فيكِ

>

وفيك بارك الرحمن أيمان الحبيبة قوليلى إنتى حامل ولا ده تايكر إيه ؟ ( تطفل )

شوفى يا قمر أنا بصراحة ما صاحبت أى نوع على حساب الآخر وما عندى شيء مفضل عن شيء أى حاجة عندى بعمل بيها وبتقضي الغرض

كل مرة أحضر علب ومش فاكرة اسمها إنما هذه المرة زوجى أحضر قشطة سايلة فى علبة بلاستيك وأظنها بتتباع بالكيلو

يعنى من الآخر أى نوع قشطة مهما كان يمشى معانا وبناءا عليه نضع اللبن أو الحليب بعده لغاية ما العجينة تتظبط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

والقشطة السايلة أضع كوب ولا أقل ؟؟ ولو زودت القشطة هل احتاج لتقليل الحليب؟

والزبدة أزيد منها قد إيه ويكون مضبوط وما فيش مشكلة حتى لا أيزد كثيرا؟

.

شوفى يا أمومة

لو زودتي قشطة فطبعا هتقللى كمية الحليب وده هيعتمد على العجينة تحت إيدك يعنى تضعى الحليب على قدر احتياج العجن وفقط

زودى الزبدة عادى يعنى ممكن تضعى 3/4 الكوب

إحنا لما بنعمل القرص الناشفة بنزود كمية السمن والزيت جدا وبالتالى تصبح ناشفة

لكن صراحة أعتقد أن الأمر يختلف مع الزبدة ولو فيه أخت عندها معلومة عن الموضوع ده تفيدنا

.

طيب ما في عندك مثلا 2 حديدة بعرض الفرن (دورى كدة يمكن تلاقى )

أو أى شيء لا يتأثر بالنار بحيث تضعيه تحت الشواية وتسندي عليه الصينية

وممكن زوجك يذهب لحداد مثلا ويقوله يعمل شبكة وياخد معاه مقاس الفرن

.

عندى اقتراح آخر لكن هيكون متعب قليلا بالنسبة لكى

.

يكون عندك صينية كبيرة بحيث القرص إللى تتحمر من تحت تضعيها على الصينية وتمسكي الصينية بإيدك وترفعيها تحت الشواية فهمتينى

.

بخصوص الهمسة :

أنا ولدت فى مستشفى عبيد التخصصى فى الملز بصراحة روعة قليلة عليها وممتازة من حيث الرعاية والنظافة والإهتمام بكى وبالمولود

وكل الطبيبات هناك ممتازات وخصوصا عابدة خاتون خبرة وممتازة كتيييييير هى إلى ولدت معها

بالنسبة للتكاليف الطبيعى حوالى 4000

والقيصرى حوالى

لكن أنا كنت والدة على تأمين شغل زوجى

8000

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جربت القرص وكانت جميلة وطرية جزاك الله خير غاليتي أشرقت

عجبني ملمس العجينة وسهل التعامل معها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

عملتهااااااااااااااااااااااااااااا

انتظرن التطبيق :icon15:

:)

ننتظر التطبيق

ممكن أنزلها أنا كمان ^*

 

ياريت تقولولي إيه الفرق بين القرص الطرية والناشفة في المقادير

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

الله أكبر ولله الحمد

أخيرا هشوف صور لتطبيقات لي هههههههه مش ممكن مش معقول ( البنت لسعت )

طبعا أمومة ما صورت

يالا يا يسرا شوقتينى

حبيبتى أم يحيى الحمد لله بألف هنا وشفا طيب هتنزلى الصور ولا لأ؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هنزلها إن شاء الله

ما في مفر ههه، بمزح بس

أصلا أنا بنزل جميع التطبيقات بس بعد فترة من عملها بسبب الكسل في إرفاق الصور ^^

هروح أنزلها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

هههههههههههههههههههههههههههه

هجوم علي القرص

هتخلوني الين واعملها

بس لالالالالالالالالالالالالالالالالا

راح ادبس ماما فيها

ههههههه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وضعت التطبيق في تطبيقات المعجنات أتمنى تظهرلكن الصور

 

فين ام يحيي

ليه ما حطتيها في قسم تطبيق التطبيقات؟؟؟؟

اعمللها موضوع يا حلو

وعادي لو انتو ويسرا نزلتو الموضوعين في نفس الوقت

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وفيك بارك الرحمن أيمان الحبيبة قوليلى إنتى حامل ولا ده تايكر إيه ؟ ( تطفل )

شوفى يا قمر أنا بصراحة ما صاحبت أى نوع على حساب الآخر وما عندى شيء مفضل عن شيء أى حاجة عندى بعمل بيها وبتقضي الغرض

كل مرة أحضر علب ومش فاكرة اسمها إنما هذه المرة زوجى أحضر قشطة سايلة فى علبة بلاستيك وأظنها بتتباع بالكيلو

يعنى من الآخر أى نوع قشطة مهما كان يمشى معانا وبناءا عليه نضع اللبن أو الحليب بعده لغاية ما العجينة تتظبط

 

حبيبتي أشروقة فهمتك يعني أي نوع من القشطة يؤدي الغرض بإذن الله ونوزن على أساسها كمية الحليب صحيح؟؟

نعم يَ غالية أنا حامل في الاخير لم يتبقى سوى أيام معدودة بإذن الله دعواتك لي بالتيسير بارك الله فيكِ...

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×