اذهبي الى المحتوى
~ أم العبادلة ~

ما هي الأكلات التي يمكن طبخها في حلة الضغط

المشاركات التي تم ترشيحها

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،

 

اشترى زوجي حلة ضغط وبصراحة محتارة استعملها في ايه

وبحثت على النت ووجدت البنات تقول نسلق لحمة وفراخ وغيره

 

وانا لا اريد ذلك اريد استغلالها في اكلة كاملة وليس مجرد سلق لحوم

 

ممكن تخبروني بأكلات اعملها فيها؟

مع العلم ان الحلة كبيرة

 

ولو وضعت مثلا ارز وخضار ولحوم معا، هل ستنضج جميعها جيدا

ام ان الارز سينضج زيادة عن اللزوم واللحم سيكون معقول؟ لأن وقت نضج الارز اقل بكثير من وقت نضج اللحم

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

احنا عندنا حلة الضغط بنعمل فيها مثلا بط او وز او لحمه بتبقى كبيره فى السن امى بتقول عليها عتاقى لان كل ده بياخد سوا

اما بالنسبه للاكلات معتقدش حد بيستخدمها فى اكله كامله او يعمل فيها رز عشان الرز مش مستاهل حلة ضغط

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

^_^ صاحبتى بتدمس فيها الفول وتعمل فيها اللحمة وتعمل خضار فيها لكن ملقيتش حد بيعمل الرز لانو الرز بياخدش وقت اصلا

لو على الرز هاتى حلةارز ممتازة الصراحة فى انك تشغليها وتسيبيها وتمشى وهى مع نفسها وبتحافظ على حرارة الاكل

 

 

انا عاوزة اجيب حلة ضغط ممكن تقوليلى نوع بتاعتك ايه؟

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

طنجرة الضغط تعملي فيها أي حاجة إنت عايزاها تستوي بسرعة

 

مثلا تعملي لحم تحطي عليه قزبرة ومعدنوس وثوم وبصل وطماطم مقطعين وبهارات تقلبي وتسقي بماء وتقفلي لحتى الللحم يستوي شوية بعدين تفتحي وتحطي فوقيه الخضار الي انت عايزاها

وتقفلي من تاني

 

بيطلع حلو : مرق لحم وخضار

أكلة متكاملة

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@*زينب*

صدقت يا حبيبة

 

@أم البطل عبد الملك

ايوة فعلا وجدت في ناس عاملة فول ومحشي وكبسة

وفي ناس تانية بتعمل كلللللللللللل حاجة حتى الارز وبيقولوا بتاخد 3 دقائق في الارز

 

السيف جاليري في الرياض عامل عروض الربيع تخفيض 50% ومنها حلل الضغط

وخامتها حلوة عاملة مثل حلل الالومنيوم الثقيلة وسميكة

دي صورتها

http://www.a5fi.com/...01274697668.png

 

 

@أم زيــــاد

اللي عندي لا اظنها تصلح للفتح اكثر من مرة لان الكل محذر تحذير شديد من عدم فتحها الا بعد ما كل البخار يخرج لان ضغط البخار بالداخل ممكن يسبب انفجار لو فتحت فجأة

وبالتالي لتفتحيها اما تنتظري خروج كل البخار او تضعي الحلة تحت الصنبور وتتركيها حتى تبرد ويقل البخار < على حسب الكتالوج ومما قرأت على النت

تم تعديل بواسطة ~ أم العبادلة ~

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

على حسب علمي السيف احسن ماركة

لو بحثتِ على النت وخصوصا في فتوكات هتلاقيها افضل

على العموم استخيري وشوفي

انا اصلا ما كنتش بفكر فيها وسبحان من جعل زوجي يشتريها لوحده، يعني هي رزق من الله فلو لم تحصلي عليها فلا تقلقي اكيد رزقك في شيء اخر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

أبوا تستني لما البخار يطلع وتفتحيها عشان ممكن تنفجر

 

احنا عندنا زي دي

tg05yh4uqehj3hm453t0.jpg

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

احنا في المغرب عندنا طنجرة الضغط ضرورية جدا وكل بيت مغربي عنده وبكل المقاسات

 

فعندما تريد ان تفتحيها اتركيها تحت صتبور الماء وسيزول البخار بسرعة فانا افعل هكذا ثم ازيلي الصفارة التي تدخل في غطاء الطنجرة

 

لكن الدجاج يطهى بسرعة ممكن تعمليه هو والخضار مرة وحدة

 

اما إن كنت عايزة تسلقي ارز مع بطاطس وجزر فما عليك إلا ان تقطعي الخضار قطع صغيرة وتسلقيهم وتضيفي عليه الأرز وحتى البيض واقفليها ولما تنضج افرغيها واضيفي اليها زيت الزيتون أو الزيت العادي وبقدونس مفروم ناعم وملح وخل او ليمون ومايونيز إذا احببت فهي تعطي لذة في السلطة ثم قشري البيض وابشريه عليها وهاهي السلطة جاهزة =)

 

وممكن تسلقي الكركديه فهذا يتاخر في النضج ولايد ان يطهى في الطنجرة

 

وأيضا الحمص ضروري يطهى في الطنجرة واحنا ننقعه ليلا ثم نغسله صباحا ثلاث مرات حتى يزول منه الغازات وفي الطنجرة نضع بصل مفروم + فلفل اسود + زنجبيل + بقدونس مفروم+ ملح + قرفة + زيت + ملعقة صغيرة سمنة + كركم + زعفران ملون ثم تتركي المقادير في الطنجرة تطهى قليلا من غير ما تقفليها وتكون على نار هادئة حتى تنسجم ويذبل البصل

ثم اضيفي عليها الحمص ومرقيها واقفلي الطنجرة واتركيها مدة ساعة إلا ربع =)

 

وحتى اللوبيا تطهى في الطنجرة ولا تأخذ كثيرا من الوقت فقط نصف ساعة

 

يعني تقدري تعملي فيها اي وجبة تحبيها وإذا كانت الأكلة تستوي بسرعة فالأفضل ان تستعملي الطاجين المصنوع من الطين فهذا صحي اكثر =)

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

جربتها اليوم وصراحة روعة

وضعت لوبيا مع اللحم وتركناها نصف ساعة بالضبط وسبحان الله الاكل نضج سريعا وكان لذيذ

بس كنت خايفة جدااااااا منها بسبب الصفارة ومن كثرة ما قرأت عن ضررها حتى ناديت زوجي ليخفض النار لان صوت الصفارة كان عالي جدا << كان شكلي تحففففففففة

 

@أم زيــــاد

اللي اشتريناها تشبهها الى حد كبير

 

@"حــــواء"

تقصدي الفخار

فعلا صحي لكن لا اعلم من اين اشتريه ولا اعرف كيفية استعماله لكن اكلت فيه

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

بالمغرب كل البيوت تستعمل طنجرة الضغط دي

انت بس لما تحبي تفتحيها شيلي الصفارة حتى يطلع كل البخار وبععدين افتحيها

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نفس الحلة اللي عندي تمام ونفس الماركة السيف

وزوجي أحضرها لي من السعودية

 

بالبداية لم أكن أستعملها أبدًا لم أكن متعودة على استعمالها وكنت أُفضل الحلل التيفال العادية عليها .. وبعد مدة طويلة جربتها في طبخ اللحمة فأعطت نتيجة مذهلة

تطبخ اللحمة في نصف ساعة >> يا بلاش : )

فبدأت أستخدمها لما أكون مستعجلة

 

لا أطبخ فيها سوى اللحوم والديك الرومي وأسلق اللوبيا والفاصوليا بها أما باقي الأشياء الخفيفة أطبخها في الحلل العادية

 

صفارتها فعلا مزعجة وكنت أخاف جدا منها بالبداية لكن بعدين هتتعودي عليها .. وكمان اقفليها كويس جدا على أقصى درجة تقدري تقفليها بيها وهتلاقي الصوت خفيف أثناء الطهي

الأرز يأخذ 3 دقائق فقط لكن لم أجربه حتى الآن لأني أطبخ كمية قليلة جدا لا تستاهل حلة الضغط

..

ساعات أقول لو كانت الحلة دي أرفف يعني 3 أرفف كنا طبخنا فيها الأكل كله مرة واحدة .. نحط في رف اللحمة وفي رف تاني الرز وفي رف ثالث الخضار : )))

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مبارك عليك يا غالية ...

أنتبهي فقط أن السيف أنواع ..

منها ألومنيوم ..ومنها استانلس

الأستانلس أفضل بكثير وأيضا أغلى بعض الشيء ...

...

الإستخدام الأساسي لها في اللحوم والدجاج وأي نوع من الخضروات أو البقوليات يحتاج لوقت في طبخه

أنا أعمل فيها اللوبيا ...وحمص الشام ..

إذا أردت أن تستخدميها في الخضار فانتبهي ألا تتركيها إلا دقائق فقط

لم أجربها في الأرز أو المحشي ^__^ ولكن أعتقد أنها ستنفع ..

ربما تحتاجي بضع محاولات في البداية لتضبطي الوقت ...

....

بالنسبة لصوتها لا تقلقي منها ...

أنا أتركها على النار العالية في البداية ..وبمجرد أن أسمع صفارتها أقوم بتهدئة النار لأنه كده أو كده بتغلي فلا تحتاج لنار عالية

....

عامة هي جميلة جدا في ترشيد استهلاك الغاز والوقت

ربي يبارك لك فيها

  • معجبة 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

نعم وكما قالت ساجدة الحبيبة

 

الأحسن تكون على نار هادئة وسترين انها تطهى بسرعة وعلى مهلها

بالنسبة لصوت الصفارة فاحنا تعودنا عليه =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته ،،

 

هي فعلا مساعدة جدًا لما تكون ربة البيت ما عندها إلا وقت قصير للطبخ : )

لا أستغنى عنها لأنها تطبخ في وقت قصير جدًا + اللحوم بشكل خاص تكون مطهوة بشكل ممتاز جدًا .

 

ساعات أقول لو كانت الحلة دي أرفف يعني 3 أرفف كنا طبخنا فيها الأكل كله مرة واحدة .. نحط في رف اللحمة وفي رف تاني الرز وفي رف ثالث الخضار : )))

هو فعلا فيه حلل ضغط تحتوي على رفين وأريد فعلا شرائها : )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وأيضا الحمص ضروري يطهى في الطنجرة واحنا ننقعه ليلا ثم نغسله صباحا ثلاث مرات حتى يزول منه الغازات وفي الطنجرة نضع بصل مفروم + فلفل اسود + زنجبيل + بقدونس مفروم+ ملح + قرفة + زيت + ملعقة صغيرة سمنة + كركم + زعفران ملون ثم تتركي المقادير في الطنجرة تطهى قليلا من غير ما تقفليها وتكون على نار هادئة حتى تنسجم ويذبل البصل

ثم اضيفي عليها الحمص ومرقيها واقفلي الطنجرة واتركيها مدة ساعة إلا ربع =)

وحتى اللوبيا تطهى في الطنجرة ولا تأخذ كثيرا من الوقت فقط نصف ساعة

 

 

 

 

اختي حواء يعني اذا غسلناه ثلاث مرات فلن تكون هناك غازات في الامعاء

 

ام العبادلة بارك الله لك فيها

ستساعدك كثيرا

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
هو فعلا فيه حلل ضغط تحتوي على رفين وأريد فعلا شرائها : )

 

معقول ^_^

والله ننفع نبقى مخترعين بس ينقصنا المرحلة الأخيرة وهي تنفيذ الاختراع

 

طيب أما أروح أبحث عنها وأطلب من زوجي يشتريها فورا :))

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

لا أطبخ فيها غير اللحوم والكوارع بتنفع جدا

ونادرا ما أضع الدجاج

أيضا أطبخ فيها الحمص

صديقتي تضع فيها اﻷرز ولا يأخذ وقت

 

 

انتبهي لا بد من تخفيض النار عند علو صوت الصفارة ﻷنك بتزيدي كمية البخار بالداخل بالنار العالية وهذا يسبب انفجارها

وانتبهي لﻷولاد جيدا عندي بيروحوا يعلوا النار لما أخرج من المطبخ لكي يروا الصفارة تتحرك بشدة

فلما تضعيها كوني قريبة

مرة تركتها لدخول الحمام بسرعة خرجت لقيت خالد جاب كرسي وواقف فوقيه جانب البوتاجاز مباشرة

والله لطيف دائما

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@

 

كل ما غسلتيها جيدا تقلل الغازات

 

وانت ستلاحظين انك لما تغسليها اول مرة تتكون فقاعات او رغوة لكن لما تسبدلي الماء بكثرة تزول =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

انا خفت منها كده طالما ممكن تنفجر

ربنا يستر

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

@@ساره محمد

 

هي تنفجر لو فتحتيها وهي مليئة بالبخار

لكن لو تركتيها تخرج البخار من الصفارة او وضعتيها تحت الماء لتتخلص من البخار فوقتها لن يكون هناك انفجار ان شاء الله

 

استعملتها اليوم أيضا وصراحة راقت لي كثيرا وكنت وافقة بالمطبخ معاها ومش خايفة - ابتسامة -

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

ايه يا سارة هي قد كدة بتخوفكن هههههههه

 

شوفي حبيبتي كل اكل وله مدة طبخه

 

فمثلا اللحم مدة نضجه ساعة على نار هادئة

 

أما الدجاج فانا لا اطهيه في الطنجرة بل طاجين الطين لمدة نصف ساعة فقط اما في الطنجرة يطهى مدة 25 دقيقة

 

إذا كان ارز أو جزر او بطاطس مسلوقة فربع ساعة كافية

 

يعني على حسب الأكل مش ضروري تفتحيها عشان تعرفي =))

 

هناك اكل مثل الكوارع تتأخر في النضج مدتها ساعة و10 دقائق

 

وإذا كنت عايزة تفتحيها عشان تشوفي اتركيها حتى تهدأ ثم افتحي وإذا كان الأكل لم يستوي بعد اغلقيها وضعيها على النار مرة ثانية ولازم تكون النار هادئة احسن =)

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

إنشاء حساب جديد أو تسجيل دخول لتتمكني من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

إنشاء حساب جديد

سجلي حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجلي حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلكين حسابًا بالفعل ؟ سجلي دخولك من هنا.

سجلي دخولك الان

  • من يتصفحن الموضوع الآن   0 عضوات متواجدات الآن

    لا توجد عضوات مسجلات يتصفحن هذه الصفحة

منتدى❤ أخوات طريق الإسلام❤

‏ أخبروهم بالسلاح الخفي القوي الذي لا يُهزم صاحبه ولا يضام خاطره، عدته ومكانه القلب، وجنوده اليقين وحسن الظن بالله، وشهوده وعده حق وقوله حق وهذا أكبر النصر، من صاحب الدعاء ولزم باب العظيم رب العالمين، جبر خاطره في الحين، وأراه الله التمكين، ربنا اغفر لنا وللمؤمنين والمؤمنات وارحم المستضعفات في فلسطين وفي كل مكان ..

×